Олеее, как прилича на теб!Кент написа:ALLAH AKBARМнемозина написа:Една мъжка солидарност се оформи тук.![]()
Ми как да ви кажа наздраве сега, без да разваля идилията?
Много е страшен с тия усмихнати очи...
Ама пък много навреме... Таман взехме да създаваме опиум за народите!Мнемозина написа:Олеее, как прилича на теб!Кент написа:ALLAH AKBARМнемозина написа:Една мъжка солидарност се оформи тук.![]()
дада, такъв басма няма да цепиМнемозина написа:Олеее, как прилича на теб!Кент написа:ALLAH AKBARМнемозина написа:Една мъжка солидарност се оформи тук.![]()
Вашите приноси са твърде чудесни, докторе, не знам защо така го подхванах на "Вие".Кент написа: дада, такъв басма няма да цепи
като стажувах в ена болница имах препод непалец
хубав човек, вежлив
казваше ми ..."д-р Иванов, винаги...
се усмихвайте на хората, винаги...
и им говорете на Вие,
това е много приятно
дори и последствията да са наприятни
п.п. това е моя принос за революцията на съзнанието
другия принос се мие в банята
понеже имах време и гледах...Green Light написа:4-Полицаите си вършат работата. Лично от мен, нито кой знае какво ръкопляскане, нито пък, даже още по- малко порицание за работата им. Имат работа- вършат я. Естествено, че ако тези хора изповядват ненасилието, няма да станат полицаи, но пък не съм видял грам жестокост или садизъм.
vbox7.com/play:9e5296f8&ef=1Green Light написа: 4-Полицаите си вършат работата. Лично от мен, нито кой знае какво ръкопляскане, нито пък, даже още по- малко порицание за работата им. Имат работа- вършат я. Естествено, че ако тези хора изповядват ненасилието, няма да станат полицаи, но пък не съм видял грам жестокост или садизъм.
Думите ти ме замислиха. Ходих, четох, гледах видео и снимки...и нещо не мога да се съглася с теб.МЪЖжжж написа:Не разбираш ли, че точно това е целта?БоЕВ написа: Не е лошо да знаят, че пролятата кръв винаги се плаща. Скъпо! Със или без униформи.
пп Най-големият ташак е, че на 17.01. същите тия мръсници имат планиран протест - дали ще ги подкрепи обществото, хорато които вчера така усърдно и настървено биха?!:-)Да се озверят и едните и другите.
За мен много от началниците на тези "зверове" в униформи реагираха абсолютно неадекватно на ситуацията. Или съвсем адекватно спрямо някакъв сценарий.
А командите идват обикновено /в случаи като този/ от политическото ръководство или ако приемем, че всичките им преки ръководители са тъпаци и страхливци за да не могат да вземат тактическо решение със собствените си глави, тактически команди няма докато не се изкаже онзи партийния... Само дето началниците според мен и те са с гаусово разпределение и има достатъчно вряли, кипяли и разумни. За мен остава по-вероятен сценарий 2.
Още повече слушайки нелепите изказвания на министъра им по повода.
А останалото....се случва щото и тези зад щитовете са хора и е било изчакано да се натрупа в тях същата омраза и яд. Ако това беше станало към 10? Сигурно щяха да си разменят и телефонни номера и да се разбират за кръчмици вечерта за да изпразнуват поредния тежък ден заедно.Естествено изключвам от това обичайните боклуци, които ги има навсякъде, включително и в силовите министерства въпреки тестовете за пригодност.
Твърде дълго живеем в озлобление и поне аз се убедих за тези години, че това в никакъв случай не е градивна сила.
http://news.ibox.bg/material/id_2087052418/fpage_1/ - обърни внимание на дата, от кога е публикацията.Докато отпивахме от ледено студената бутилка "Узо" и замезвахме с гръцка салата, на площада започнаха да се събират странни млади хора, изцяло облечени в черно: младежите бяха в кожени якета и панталони и високи обувки, девойките за радост на очите ни носеха къси полички и прозрачни чорапогащници под тях и същите кожени якета и високи обувки.
От 10.ХІ.1989г. бяха изминали едва 5 месеца и такива екземпляри все още не се срещаха у нас, поне по централните улици.
Попитах какви са тези и приятелите ми през смях ми отговориха: "Анархисти, носят коктейли "Молотов" и търсят повод да се сбият с полицията".
Когато отново попитах, защо им е нужно да се бият, отговорът беше: "За да се направят на големи мъже пред момичетата".
Тъй като в България все още не беше ставало нищо подобно, не взех тези думи на сериозно, още повече че отново бяха казани през смях.
Когато обаче след около час сблъсъкът все пак се случи, не можех да повярвам на очите си: непълнолетни младежи замеряха полицаите с коктейли "Молотов", камъни, дървета и всичко, каквото им попаднеше под ръка, а полицаите само се пазеха с щитовете си и се държаха на почетно разстояние.
А ние отстрани си пийвахме и замезвахме.
Изумен, попитах защо полицията е толкова пасивна и чух следния отговор: "Това тука да не е вашата комунистическа полиция!? Тук полицаите са наясно, че ги хранят данъкоплатците и че трябва да пазят децата им, а не да ги бият! Ако пострада дори едно момче, или момиче, не можеш да си представиш какво ги чака!"
Студентите започват протест с поднасяне на цветя пред мястото където беше убит техен колега, Балтов, ако не се лъжа - това е използване на смърт с политическа цел.pocti_bezobidna написа:Ауууу! Побойник!БоЕВ написа:Когато се сблъсквам с такъв бабаитлък, несъобразяващ се с нищо, естествено че и аз няма да се съобразя с униформата която носи. Такива ченгета трябва да бъдат пребивани още на мига.
Боев, проява на изключително лош вкус е да използваш смъртта на някого (пък бил и той теб непознат) за пропагандни цели.
Срамота, групенфюрер, срамота!
Изводът какъв е? NDSA[unknown] написа:Тотално компрометирани.Green Light написа:
SDS i DSB
Минаваш на ядрено гориво?:blink:Кент написа:от економически съобръженияELBI написа:Кент написа:...а заратустра и.... да го дуат:rotfl24::-):-):-)
:-):-)
сатанишев
да го дуат
що пък ги сложи на един ред?
добре аре
Ако това което съм ти пуснал ти се вижда не достатъчно жестоко и садистично, в булфото и ройтерс намерих нещо което може да ти хареса:БоЕВ написа:vbox7.com/play:9e5296f8&ef=1Green Light написа: 4-Полицаите си вършат работата. Лично от мен, нито кой знае какво ръкопляскане, нито пък, даже още по- малко порицание за работата им. Имат работа- вършат я. Естествено, че ако тези хора изповядват ненасилието, няма да станат полицаи, но пък не съм видял грам жестокост или садизъм.
vbox7.com/play:eac64439&ef=1
Обърни внимание на предпоследните три/четири кадъра където ченгетата закопчават пребито момче във видимо безпомощно състояние а приятелката му(а може би съпруга) е извлечена настрани. Тия хора на лумпени метежници ли ти приличат?
www.youtube.com/watch?v=pgp0XiL2L5k
Това действия на полиция ли са или на милиция - можеш ли да направиш разликата?

Тука си пише всичко:lancelote написа:Добре, обаче ще задам малко тъп въпрос - На това чета Джендармерия... А не полиция...До колкото знам Джендармерията се вика при военно положение или греша?:shocked::shy:
В изпълнение на основните си задачи Главна дирекция „Жандармерия”:БоЕВ написа:Тука си пише всичко:lancelote написа:Добре, обаче ще задам малко тъп въпрос - На това чета Джендармерия... А не полиция...До колкото знам Джендармерията се вика при военно положение или греша?:shocked::shy:
www.mvr.bg/AboutUs/StructuralUnits/National+MoI+Services/Police/Gendarmery/default.htm
Ох, Мнемо, гледам снимките и ми се плаче. Плаче ми се от ярост и безсилие, защото " не сме народ, а мърша"!Мнемозина написа:Аз също гледах онзи ден директното предаване и видях как когато избутваха протестиращите назад, един човек падна, а полицаите вместо да го вдигнат, започнаха да го ритат.
Не бих могла да кажа, че просто са си вършили работата. Когато професията ти е свързана така или иначе с агресията по един или друг начин, първото, на което трябва да те научат, е да контролираш собствената си агресия.

Гледа ли човекът с червената вратовръзка кви носталгични нотки вкара в изказването си за липсата на алтернативен газопровод, че не се е завъртяла дори една гайка от Т.Живково време...[unknown] написа:Аз пак казвам, че най- големият проблем е липсата на алтернатива. Ей тва е ужасяващото.
..........
Еми... Баси и ситуацията... Няма правилен ход...
ДЕЙСТВИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР ПРИ ЗАДЪРЖАНЕ НАlancelote написа:В изпълнение на основните си задачи Главна дирекция „Жандармерия”:БоЕВ написа:Тука си пише всичко:lancelote написа:Добре, обаче ще задам малко тъп въпрос - На това чета Джендармерия... А не полиция...До колкото знам Джендармерията се вика при военно положение или греша?:shocked::shy:
www.mvr.bg/AboutUs/StructuralUnits/National+MoI+Services/Police/Gendarmery/default.htm
• организира и осъществява охраната на стратегически и особено важни обекти;
• обезврежда терористични и диверсионни групи;
• участва в организирането на дейността по опазването на обществения ред извън населените места;
• участва в предотвратяването, разкриването и разследването на престъпления и други нарушения на обществения ред извън населените места;
• издирва и задържа лица в предвидените от закона случаи;
• събира, обработва, използва и предоставя информация, придобита по повод изпълнение на функциите си;
• разкрива и отстранява причините и условията за извършване на престъпления и други нарушения на обществения ред съобразно своята компетентност и оказва помощ на гражданите за осигуряване защитата на живота, здравето и имуществото им, както и на други техни права и законни интереси;
• оказва съдействие на други държавни органи или длъжностни лица, когато противозаконно се пречи на тяхната дейност;
• предприема всички необходими действия в кръга на предоставените им правомощия при наличие на данни за престъпление или друго нарушение на обществения ред;
• оказва помощ на лицата, пострадали от престъпления и други нарушения на обществения ред, при аварии, бедствия и произшествия, както и на лица, намиращи се в безпомощно състояние.
Не се стърпях да го копирам, защото май както и да го обръщам не се връзва с нищо...Здраво, Боев!
Казвал съм го и друг път - на зла круша, зъл прът! Разкриване на биячите, уволнение и съд - всичко друго е компромис и предпоставка за още по-големи издевателства следващия път. Чувството за недосегаемост и безнаказаност е опияняващо повече от опиум - хубаво го е казала Капон в блога си който по-нагоре цитирах - може да ги накарат да разпръснат хората но това да ли да бият и колко си решават сами.Мнемозина написа:Какво ли да кажа, БоЕВ.
Ужасяват ме такива неща, но те някак трябва хем да доведат до остра реакция, хем да не допускаме да ни озлобяват и нас.
Иначе става порочен кръг.
Като начало може да се почне с промени в МВР - оставка за ръководството, уволнение и съд за джандарите които окървавиха протеста.[unknown] написа:Аз пак казвам, че най- големият проблем е липсата на алтернатива. Ей тва е ужасяващото. Щото, ОК- тия мутри ще си тръгнат... И кой ще дойде на тяхно място?
- Б.Б. По- голямятя мутра. Ще гледаме "Командира 2" Майкъл Корлеоне ще смени Вито Корлеоне. Да живее донът!
Еми... Баси и ситуацията... Няма правилен ход...
Наш приятел и познат - студент по право в СУ, Радимир Иванов, беше пребит жестоко. Той е бил напданат и бит, заедно с приятелката си, от полицията до Орлов мост на 14-ти, когато полицията подгони протестиращите. На това видео ще видите как го бият полицаите пред очевидци около 20 души (след средата на видеото), вижда се разбитата му глава и как го дърпат ченгетата (ето и снимки на това). Хората обясняват, че нищо не е направил, просто е бил от десетките невинни, които са пребити. По-късно в полицията са го били цяла нощ, обясни момчето пред Дарик радио.
БоЕВ написа: Думите ти ме замислиха. Ходих, четох, гледах видео и снимки...и нещо не мога да се съглася с теб.
Но в темата за 14.01. освен криене зад общи приказки никъде не видях съжаление и признание за прекомерната употриба на сила, как не се намери един да каже - да и сред нас има лекета които ни петнят
Точно така, на жандармерията не и беше мястото там.lancelote написа:Добре, обаче ще задам малко тъп въпрос - На това чета Джендармерия... А не полиция...До колкото знам Джендармерията се вика при военно положение или греша?:shocked::shy:
Ха-ха!:-)МЪЖжжж написа: Ако успееш, ще си отговориш на наистина правилните въпроси и тогава ще насочиш енергията си в позитивна посока. Не по ...пушечното месо и срещу броните.
Дано да съм бил по-ясен този път..
Раздел I.
Ред за задържане на лица
Чл. 8. Полицейските органи не допускат използването на физическа сила,
помощни средства или оръжие спрямо задържаните лица освен в изрично предвидените
от ЗМВР случаи.
Чл. 9. Действията на полицейските органи изключват извършване, провокиране
или толериране на какъвто и да било акт на изтезание, нечовешко или унизително
отношение или наказание, както и прояви на дискриминация спрямо задържаните лица.
Чл. 10. Полицейски служител, който е станал свидетел на неправомерна
употреба на физическа сила, извършване, провокиране или толериране на какъвто и да
било акт на изтезание, нечовешко или унизително отношение спрямо задържаните лица,
е длъжен да се намеси с цел да го предотврати или спре, за което незабавно уведомява
началника си.

Подменяне на дневния ред е това. Не виждаш ли, бе Боев?БоЕВ написа:
Ха-ха!:-)
Имам и въпросите, имам и отговорите - съгласен съм с теб, но защо ти не се съгласиш с мен, че биячите и псувачите от картинките трябва да бъдат уволнени и съдени. Това като превенция за бъдещи действия. И без това такива хора са срам и бреме за полицията. Съгласи се с мен, че хора с лабилна психика нямат място там, съгласи се с мен че инструкцията за задържане е тотално нарушена.
Раздел I.
Ред за задържане на лица
Чл. 8. Полицейските органи не допускат използването на физическа сила,
помощни средства или оръжие спрямо задържаните лица освен в изрично предвидените
от ЗМВР случаи.
Чл. 9. Действията на полицейските органи изключват извършване, провокиране
или толериране на какъвто и да било акт на изтезание, нечовешко или унизително
отношение или наказание, както и прояви на дискриминация спрямо задържаните лица.
Чл. 10. Полицейски служител, който е станал свидетел на неправомерна
употреба на физическа сила, извършване, провокиране или толериране на какъвто и да
било акт на изтезание, нечовешко или унизително отношение спрямо задържаните лица,
е длъжен да се намеси с цел да го предотврати или спре, за което незабавно уведомява
началника си.
Окрий разликите -ха,ха.
Не, не виждам!Green Light написа:
Подменяне на дневния ред е това. Не виждаш ли, бе Боев?