Излизат и още мислещи люде в тая Бг окаяна.
Брилянтно изпълнена, но много тъпа медийна манипулация "отвличане на автобус от антикомунистически настроен блогър-терорист"!
Вчера сутринта нямах интернет и нищичко не можах да напиша, въпреки че направо се задушавах от възмущение: по повод на толкова тъпата манипулация с "медийното отвличане на автобус от терорист-блогър"! "Медийно" е това отвличане, щото то се разигра изцяло пред медиите (обезпечено беше медийно от организатора!), протече като поредица от интервюта на "терориста" с развълнувани сякаш че са в душевен оргазъм репортерки, и завърши с падналата на колене Бенатова (така ли се викаше онази нахалница от БТВ, либийката де?), която в момента на арестуването на "терориста" не само успя да смогне да улови и запечата за историята вълнуващия момент, ами и клекна до него, та да вземе интервю точно в момента, в който полицаите бяха вече опрели главата му в асфалта! Жалък фарс, а още по-жалкото е, че има още доста малоумници у нас, които се хващат на толкова тъпите им ченгесарски номерца!
И вчера, като нямах интернет, ми се наложи - от нямане какво друго да правя, да изгледам и изслушам лигавенето на Бареков и Милен Цветков, които бяха посветили на "терористичния акт" целите предавания, и то до такава степен, че просто не им остана време да кажат и думичка даже за предстоящия протест! Бареков този път надмина и себе си, явно някой щедро му е платил да участва в този спектакъл: няма да се учудя ако са му превели пари директно от бюджетния излишък, щото се лигавеше като никой друг път. Върхът беше, когато разговаряше с "генералния секретар на МВР" и със самата медийна героиня Бенатова, те разказваха за подвизите си, а пък Бареков като кученце скимтеше от кеф: "Лелее, ама наистина ли?! Божичко, каква смелост и себеотрицание!!! Ха сега кажи това, ха сега кажи онова?! Майчице, каквиз подвизи! Ще си примра от кеф! Урррааа!!!!". И прочие простотии изрече гадният мазняр, а пък за другия, за Миленчо, изобщо не ми се говори щото той някак си има свойството да ме дразни само с присъствието си на екрана.
И така, ядосвах се в безсилие нещо да направя с тази толкова прозрачна манипулация - няма да се учудя, ако наистина всичко е било най-банална инсценировка, и то за отвличане на вниманието от протестите, т.е. за обичайното гаменско баламосване на прословутия масов български наивник! - и не ми оставаше нищо друго освен да зарежа всичките си работи и да тръгна за София да протестирам, да участвам в протеста. После отделно ще пиша за видяното там и за тъмните мисли, които ме обзеха на площада, но сега искам да завърша тези бележчици с нещо, което ми се струва важно.
Тази сутрин разглеждам блоговете, пък и аналитичните сайтове и не установих някой (с едно изключенийце) да е писал по случая с инсценираното и подплатено с щедра медийна подкрепа милиционерско мероприятие "отвличане на автобус от терорист-блогър". Който, както се изрази гаднярчето Бареков вчера, не само бил антикомунист, мръсникът, не само пишел някакви глупотевини в свой блог, не само дращил по разни форуми, ами на всичкото отгоре бил и... луд! Барем да бяха измислили някакъв политически мотив за отвличането, сполай му кажи, ама така старателното избягване на политически мотив при "терористичната акция на антикомунистически настроен блогър" показва едно: че цялата история е съчинена и проведена под вещото методическо ръководство на ДАНС, на която правителството е спуснало задачата да избаламоса наивния народец с някаква сензацийка, та да не би този народец, току-виж, да вземе да отиде масово на площада и да иска оставката на скъпото ни и толкова работливо правителство.
Та оказва се никой блогър не се е сетил за тази толкова прозрачна медийна манипулацийка, а пък това, че протестният митинг пред Парламента беше достатъчно рехав, че властта да се успокои изцяло, показва само, че целта на спомената "терористична манипулация" е била, както се казваше едно време, "брилянтно изпълнена", сиреч целта е била бляскаво постигната. Ерго, Бенатова, Бареков и още неколцина натегачи на властта заслужават, освен парични поощрения, и по един орден; Гоце, задвижи въпроса, стига си ял супи, сготвени от защитени от закона костенурки в Япония, ами свърши и някаква полезна работа най-после!
Това исках да ви кажа още вчера сутринта, но нямах тази възможност, интернетът ми беше спрян, поради което, както казах, за малко щях да се пукна от възмущение. Вчера разбрах за какво ми е блогът и какво би станало с мен ако нямах блог, ако нямаше интернет за да изразя каквото мисля, да изразя чувствата си на възмущение, на погнуса, на отвращение от случващото се. Оказва се, че блогът за мен е не просто трибуна на свободната мисъл и слово, ами и е станал някак си значимо екзистенциално условие на свободата ми.
Т.е. условие на моята личност, без което тя не би могла да съществува. Наистина не мога да съществувам без свобода, блогът ми пък е макар и мъничко, но истинско пространство свободата ми, от което никога няма да се откажа.
И така, какво ще ги правим тия гадни наглеци бе, приятели - позволявате ли ми да ви запитам така?! Имам предвид наглеците от властта и техните медийни подлоги като гореспоменатите?! Докога ще ги търпим? Не е ли време да направим нещо по-решително та да изметем тия боклуци от съществуването си? Не ви ли писна вече?! Блазя ви че имате такива биволски сърца...
Източник ->
aig-humanus.blogspot.com/2009/01/blog-post_29.html