едва ли гледате ре:тв
едва ли гледате ре:тв
но въпреки лекия снобизъм и елитарно звучене това си заслужва да се чуе...
http://retv.kaloyan.info/tag/profesorsko-kare/
just perfect
Утре ще го изгледам с интерес.
Виж пък аз какво четох онзи ден и много се чудих дали да довърша един предишен сюжет, но така и не се престраших да вдигна темата.
Извинявай, ако е много
Ето.
Виж пък аз какво четох онзи ден и много се чудих дали да довърша един предишен сюжет, но така и не се престраших да вдигна темата.
Извинявай, ако е много
Ето.
Panta rhei...
Само повдигам темата 
Бийд, не знаех, че има таково чудо, тоест четох с периферията нещо някъде, ама .. Ше го видя, обещавам, ще погледна и старите предавания!!!
Мнемо, бърз поглед на текста ще ме накара да го прочета.
Но и на двете не мога да обещая кога
П.П. Абе, що не я оставите тая тема за един такъв естетски снобизъм с оттенък на елитарно
Да не се губя при прелитането...
Бийд, не знаех, че има таково чудо, тоест четох с периферията нещо някъде, ама .. Ше го видя, обещавам, ще погледна и старите предавания!!!
Мнемо, бърз поглед на текста ще ме накара да го прочета.
Но и на двете не мога да обещая кога
П.П. Абе, що не я оставите тая тема за един такъв естетски снобизъм с оттенък на елитарно
аз по тази тема прочетох това http://elenakodinova.blogspot.com/2009_ ... chive.html в един от любимите ми блогове - на елена кодинова и тъй като дава фактите, реших да си изградя сама мнение/това толкова рядко ми се случва, обикновено съм под влиянието на купища чужди думи и идеи/ и да не чета/слушам общото бърборене.
само затова ще го пропусна. иначе всичко, което препоръчваш не го отминавам
just perfect
По телевизията в някакво предаване (нищо не помня вече, НИ-ЩО) показаха повечето инсталации, сега обаче по твоя линк (почти) се съсредоточих. Даже коментирахме тук с младежта тогава, че има къде-къде по-обидни, но ние явно сме си нация от ущипани госпожици...bead_ написа: аз по тази тема прочетох това http://elenakodinova.blogspot.com/2009_ ... chive.html в един от любимите ми блогове - на елена кодинова и тъй като дава фактите, реших да си изградя сама мнение/това толкова рядко ми се случва, обикновено съм под влиянието на купища чужди думи и идеи/ и да не чета/слушам общото бърборене.
Опитах се да си сглобя цялостна картинка, без да чета текстове, само по художеството, и продължавам да смятам, че е чудесна идея, оригинална, забавна и!!! за хора, които умеят да гледат отвъд .. кенефа, през дупката, в недрата
тогава - продължаваме:winkw:4avdar4e написа:
П.П. Абе, що не я оставите тая тема за един такъв естетски снобизъм с оттенък на елитарноДа не се губя при прелитането...
http://milenafuchedjieva.blogspot.com/
just perfect
Аз пък започнах да го гледам твоя линк.bead_ написа:аз по тази тема прочетох това http://elenakodinova.blogspot.com/2009_ ... chive.html в един от любимите ми блогове - на елена кодинова и тъй като дава фактите, реших да си изградя сама мнение/това толкова рядко ми се случва, обикновено съм под влиянието на купища чужди думи и идеи/ и да не чета/слушам общото бърборене.
само затова ще го пропусна. иначе всичко, което препоръчваш не го отминавам
Тези хора винаги ме карат винаги да се чувствам невежа и недостатъчно задълбочена.
Ужасно ги харесвам, цялата им тази отдаденост... нищо снобско не намирам в това. Снобизмът е друго.
Повече съм ги чела, за това предаване знам, разбира се, досега май само едно издание съм гледала - но не знаех, че ги качват и в нета.
Благодаря!
Panta rhei...
хъм. аз пък не мисля така, но всъщност можем да го подложим на собственото им обсъждане - събират идеи за теми на profesori@retv.bg:winkw:Мнемозина написа:Ужасно ги харесвам, цялата им тази отдаденост... нищо снобско не намирам в това. Снобизмът е друго.
:
така или иначе те не са потомствени интелектуалци/аристократи и в добрия смисъл на думата са сноби в ролята, която изпълняват. в края на краищата са седнали около маса в читалнята на библиотеката, а не в кабинета на някой от тях. играят една игра. но това в никакъв случай не обезценява идеите, които развиват. на мен също са ми много интересни и симпатични.
just perfect
Аааа, с Миленка Фучеджиева Ич не мож ме изненадА, нея от мноооого време си я чета. С кеф!!!bead_ написа: тогава - продължаваме:winkw:
http://milenafuchedjieva.blogspot.com/
П.П. и оф: вчера, за 2-ри път в последните месеци забравих, че е събота, но почти съм сигурна, че срещу нас, в ламаринената къщичка на най-интелигентния вестникопродавец, ми се пази броят
П.П. Влязох да се поправя
Последно промяна от 4avdar4e на 16.02.09, 00:16, променено общо 1 път.
Снобизмът е подражание "по повърхността", когато не се достига до същността.bead_ написа:хъм. аз пък не мисля така, но всъщност можем да го подложим на собственото им обсъждане - събират идеи за теми на profesori@retv.bg:winkw:Мнемозина написа:Ужасно ги харесвам, цялата им тази отдаденост... нищо снобско не намирам в това. Снобизмът е друго.
:
така или иначе те не са потомствени интелектуалци/аристократи и в добрия смисъл на думата са сноби в ролята, която изпълняват. в края на краищата са седнали около маса в читалнята на библиотеката, а не в кабинета на някой от тях. играят една игра. но това в никакъв случай не обезценява идеите, които развиват. на мен също са ми много интересни и симпатични.
Тези хора не подражават, те просто са.
Panta rhei...
Нямам време да ги гледам.
Но сега ми тече на компа архива. Всичко пуснато от теб ми е интересно, защото двамата сме от различни вселени. 
До средата съм. Наистина се опитват да говорят с твърде много чужди фрази /за разлика от ББ, дет говори с народно-просташки езики, затова е и разбираем
/.
Следвайки уклона на разговора, едва ли ще има нещо изненадващо до края му.
Сигурно често съм казвал, че се интересувам от морфология и разпознаване на характера по морфологичните белези /затова и не си падам по блондинки, но не ме разбирате
/.
Една от любимите ми черти са множеството малки бръчици около очите, които се предизвикват единствено от смях.
Това за мен означава, че човека е имал с кого да се смее и да се смее достатъчно дълго.
За да има с кого или дълго..., това за мен е знак, че човека е достатъчно цЕнен и оценяван за да върлува сред купища приятели или малко, но ценни и дълготрайни.
Бръчиците /еле на нашата възраст/ за мен не са бич божи, както мислят жените...напротив. Едно от любимите ми места за целуване са именно тези малки "дефекти" на лицата на любимите ми хора. 
"Хората не знаят колко сериозен трябва да си, за да бъдеш смешен" ..не помня от кой е цитат. Но смеха и усмивките са ни вродени. Иначе бебетата нямаше как да го знаят.
Биид, обичам те!
До средата съм. Наистина се опитват да говорят с твърде много чужди фрази /за разлика от ББ, дет говори с народно-просташки езики, затова е и разбираем
Следвайки уклона на разговора, едва ли ще има нещо изненадващо до края му.
Сигурно често съм казвал, че се интересувам от морфология и разпознаване на характера по морфологичните белези /затова и не си падам по блондинки, но не ме разбирате
Една от любимите ми черти са множеството малки бръчици около очите, които се предизвикват единствено от смях.
Това за мен означава, че човека е имал с кого да се смее и да се смее достатъчно дълго.
"Хората не знаят колко сериозен трябва да си, за да бъдеш смешен" ..не помня от кой е цитат. Но смеха и усмивките са ни вродени. Иначе бебетата нямаше как да го знаят.
Биид, обичам те!
Да, нещо такова е станало.bead_ написа:понятието не е ли свързано с произхода, с потеклото?Мнемозина написа:
Снобизмът е подражание "по повърхността", когато не се достига до същността.
както и да е. думите имат много значения. аз съм избрала едно, ти - друго.
Мисля, че не е. Или поне не е задължително свързано, или пък връзката може и да е обратна (сноби могат да са и точно "потомствените", които запазват формата, т.е. подражават на видимото, но нямат дълбината на аристократизма - или точно онова, на което се казва благородство).
Panta rhei...
Напоследък съм заета да изненадвам себе сиbead_ написа: изненадай ме ти:blum:
всъщност защо пък трябва да се изненадваме
просто ще си направим една тема с разни готини линкове към разни интересни неща за четене/гледане
Тааа, едва ли мога да изненадам някого с нещо
преподавателската професия отчасти разчита и на актьорски талант. играта им /те безусловно играят този разговор уж на 8 очи, а всъщност пред всички/ ме кара да усещам лек снобизъм в смисъл на поза, на постановка, на преправяне.Мнемозина написа:Да, нещо такова е станало.bead_ написа:понятието не е ли свързано с произхода, с потеклото?Мнемозина написа:
Снобизмът е подражание "по повърхността", когато не се достига до същността.
както и да е. думите имат много значения. аз съм избрала едно, ти - друго.
Мисля, че не е. Или поне не е задължително свързано, или пък връзката може и да е обратна (сноби могат да са и точно "потомствените", които запазват формата, т.е. подражават на видимото, но нямат дълбината на аристократизма - или точно онова, на което се казва благородство).
и колко ли по-прелестно, по-мъдро и на място биха седяли, ако действително бяха потомци на велики фамилии, с велики предци, велики умове... но в бг това липсва много.
а вътрешното ми усещане е, че подобни хора могат да говорят по такива теми по-свободно, по-естествено и по-истински, ако на техните родители и родителите на техните родители не се е налагало да работят за насъщния, а са се занимавали с усъвършестване на ума, лов, музикално изкуство и други подобни аристоратични начини да си губиш времето:winkw:
just perfect
Бъркаш жанровете според мен.bead_ написа: преподавателската професия отчасти разчита и на актьорски талант. играта им /те безусловно играят този разговор уж на 8 очи, а всъщност пред всички/ ме кара да усещам лек снобизъм в смисъл на поза, на постановка, на преправяне.
и колко ли по-прелестно, по-мъдро и на място биха седяли, ако действително бяха потомци на велики фамилии, с велики предци, велики умове... но в бг това липсва много.
а вътрешното ми усещане е, че подобни хора могат да говорят по такива теми по-свободно, по-естествено и по-истински, ако на техните родители и родителите на техните родители не се е налагало да работят за насъщния, а са се занимавали с усъвършестване на ума, лов, музикално изкуство и други подобни аристоратични начини да си губиш времето:winkw:
Да седнеш и да говориш тези неща в студиото пред камерата - това е точно същото актьорство, както и да ги говориш пред студентите, даже повече.
Биха стояли по-прелестно и мъдро, ако ги снимат със скрита камера, когато просто си говорят - и тогава във всички случаи би било по-свободно, естествено и истински.
Panta rhei...
браво на теб! може ли да перефразирам великата мисъл на грийни, че човек се оказва с точно толкова енергия, колкото му е необходима да свърши всичко, което трябва да свърши и да му остане малко за надникване в клубчето:winkw:4avdar4e написа:Хихи, аз пиша чат-пат поне още на 3 места, но тук има хора, които ми липсват и .. абе, надниквамbead_ написа: изненадваш ме с факта, че изобщо идваш тук и пишеш... къде време при тази динамика?!:winkw:А иначе това е само част от динамиката ми
п.п. все си мислех, че ще обогатиш темата-списък със страничката на карбовски /аз не смея, щот на теб като почетен фен ти се пада тая работа:blum:/
just perfect
Това е директна препратка към онази тема с професора, дет насипал каманяк, песък и други фракции у чашата...и накрая останало място и за бира, за която винаги се намира и време и място.bead_ написа: може ли да перефразирам великата мисъл на грийни, че човек се оказва с точно толкова енергия, колкото му е необходима да свърши всичко, което трябва да свърши и да му остане малко за надникване в клубчето:winkw:
Наздраве!
А на мен ми липсват и другите специалистки в нещо си.4avdar4e написа:..а от два дни се чудя що е то десортиран бетон.
Тааа, едва ли мога да изненадам някого с нещо
Аз кого ли бих могъл да изненадам с нещо се замислих?!
Re: едва ли гледате ре:тв
не го гледам, но може и да е интересно. Ти гледала ли си ги, че не разбрах точно?bead_ написа:но въпреки лекия снобизъм и елитарно звучене това си заслужва да се чуе...
Мерси за линка. Преди 2 месеца една дивойка от тази тиви ми врътна едно дълго интервю, но така и не спази обещанието да ми прати записаното и / или датата на излъчване ;) А от бачкане тогава нямах време да следя дали и кога ще се появи матриала ...
Това за смеха го слушам и ми е малко размито и особено. Поне първите 3-4 мин... Но ако имаш добри впечатления - ще почна да ги гледам...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
и мен ме кефят горните дами...МЪЖжжж написа:А на мен ми липсват и другите специалистки в нещо си.4avdar4e написа:..а от два дни се чудя що е то десортиран бетон.
Тааа, едва ли мога да изненадам някого с нещозВяра, дето направо бих и дал живота си, Дофтурка, дет е единствената дето почна да ме запознава с гаджета свободни /другите приятелки май ме пазят за "втори шанс" както се разбра след редица разговори
/ ама онази предишната Док
, Ести, моето слънчице .. дет уж от 4 години идва до Сф.
Поне ти се явяваш тук от време на време или редовно. И с десортирания бетон ще намерим колая.
Все някой и от него ще разбира.
Аз кого ли бих могъл да изненадам с нещо се замислих?!
А ти - винаги може да изненадаш с нещо. Нещо изненадващо. Можеш и умееш. Освен да не е любимите ти самолети, които ги знаем
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
струва ми се, че са малко умозрителни за човек като тебELBI написа:Но ако имаш добри впечатления - ще почна да ги гледам...
на мен ми допадат, вероятно и мнемо ще ги кльопа охотно
just perfect
вярно, че страдам от професионална деформация бързо да виждам ума зад думи/мисли... но щом са малко, а не много...bead_ написа:струва ми се, че са малко умозрителни за човек като тебELBI написа:Но ако имаш добри впечатления - ще почна да ги гледам...
на мен ми допадат, вероятно и мнемо ще ги кльопа охотно