едва ли гледате ре:тв

Все същите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

едва ли гледате ре:тв

Мнение от bead_ »

но въпреки лекия снобизъм и елитарно звучене това си заслужва да се чуе...

http://retv.kaloyan.info/tag/profesorsko-kare/
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Утре ще го изгледам с интерес.

Виж пък аз какво четох онзи ден и много се чудих дали да довърша един предишен сюжет, но така и не се престраших да вдигна темата.

Извинявай, ако е много :0ff:

Ето. :grin:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Само повдигам темата :grin:
Бийд, не знаех, че има таково чудо, тоест четох с периферията нещо някъде, ама .. Ше го видя, обещавам, ще погледна и старите предавания!!!

Мнемо, бърз поглед на текста ще ме накара да го прочета.

Но и на двете не мога да обещая кога :shy:

П.П. Абе, що не я оставите тая тема за един такъв естетски снобизъм с оттенък на елитарно :blum: Да не се губя при прелитането...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
аз по тази тема прочетох това http://elenakodinova.blogspot.com/2009_ ... chive.html в един от любимите ми блогове - на елена кодинова и тъй като дава фактите, реших да си изградя сама мнение/това толкова рядко ми се случва, обикновено съм под влиянието на купища чужди думи и идеи/ и да не чета/слушам общото бърборене.

само затова ще го пропусна. иначе всичко, което препоръчваш не го отминавам :-)
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: аз по тази тема прочетох това http://elenakodinova.blogspot.com/2009_ ... chive.html в един от любимите ми блогове - на елена кодинова и тъй като дава фактите, реших да си изградя сама мнение/това толкова рядко ми се случва, обикновено съм под влиянието на купища чужди думи и идеи/ и да не чета/слушам общото бърборене.
По телевизията в някакво предаване (нищо не помня вече, НИ-ЩО) показаха повечето инсталации, сега обаче по твоя линк (почти) се съсредоточих. Даже коментирахме тук с младежта тогава, че има къде-къде по-обидни, но ние явно сме си нация от ущипани госпожици...
Опитах се да си сглобя цялостна картинка, без да чета текстове, само по художеството, и продължавам да смятам, че е чудесна идея, оригинална, забавна и!!! за хора, които умеят да гледат отвъд .. кенефа, през дупката, в недрата :blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
П.П. Абе, що не я оставите тая тема за един такъв естетски снобизъм с оттенък на елитарно :blum: Да не се губя при прелитането...
тогава - продължаваме:winkw:
http://milenafuchedjieva.blogspot.com/
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:
аз по тази тема прочетох това http://elenakodinova.blogspot.com/2009_ ... chive.html в един от любимите ми блогове - на елена кодинова и тъй като дава фактите, реших да си изградя сама мнение/това толкова рядко ми се случва, обикновено съм под влиянието на купища чужди думи и идеи/ и да не чета/слушам общото бърборене.

само затова ще го пропусна. иначе всичко, което препоръчваш не го отминавам :-)
Аз пък започнах да го гледам твоя линк.

Тези хора винаги ме карат винаги да се чувствам невежа и недостатъчно задълбочена.
Ужасно ги харесвам, цялата им тази отдаденост... нищо снобско не намирам в това. Снобизмът е друго.
Повече съм ги чела, за това предаване знам, разбира се, досега май само едно издание съм гледала - но не знаех, че ги качват и в нета.
Благодаря! :lol:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:Ужасно ги харесвам, цялата им тази отдаденост... нищо снобско не намирам в това. Снобизмът е друго.
:
хъм. аз пък не мисля така, но всъщност можем да го подложим на собственото им обсъждане - събират идеи за теми на profesori@retv.bg:winkw:

така или иначе те не са потомствени интелектуалци/аристократи и в добрия смисъл на думата са сноби в ролята, която изпълняват. в края на краищата са седнали около маса в читалнята на библиотеката, а не в кабинета на някой от тях. играят една игра. но това в никакъв случай не обезценява идеите, които развиват. на мен също са ми много интересни и симпатични.
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: тогава - продължаваме:winkw:
http://milenafuchedjieva.blogspot.com/
Аааа, с Миленка Фучеджиева Ич не мож ме изненадА, нея от мноооого време си я чета. С кеф!!! :kiss:

П.П. и оф: вчера, за 2-ри път в последните месеци забравих, че е събота, но почти съм сигурна, че срещу нас, в ламаринената къщичка на най-интелигентния вестникопродавец, ми се пази броят :winkw:

П.П. Влязох да се поправя :shy::shy: Пълен член след предлог, бамаааму, повредена съм :blink:
Последно промяна от 4avdar4e на 16.02.09, 00:16, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Искам да вадя откъси...

"Смехът е групова дейност, той изисква код."

"Смехът на циника е смехът на материалиста, той е снизяващ смях"

"Има радост, която не се изразява чрез смях, както и смях, който не изразява радост." - това го обобщавам.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:Ужасно ги харесвам, цялата им тази отдаденост... нищо снобско не намирам в това. Снобизмът е друго.
:
хъм. аз пък не мисля така, но всъщност можем да го подложим на собственото им обсъждане - събират идеи за теми на profesori@retv.bg:winkw:

така или иначе те не са потомствени интелектуалци/аристократи и в добрия смисъл на думата са сноби в ролята, която изпълняват. в края на краищата са седнали около маса в читалнята на библиотеката, а не в кабинета на някой от тях. играят една игра. но това в никакъв случай не обезценява идеите, които развиват. на мен също са ми много интересни и симпатични.
Снобизмът е подражание "по повърхността", когато не се достига до същността.
Тези хора не подражават, те просто са.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
Аааа, с Миленка Фучеджиева Ич не мож ме изненадА, нея от мноооого време си я чета. :
изненадай ме ти:blum:
всъщност защо пък трябва да се изненадваме :roll:
просто ще си направим една тема с разни готини линкове към разни интересни неща за четене/гледане :-)
just perfect
І

Мнение от І »

Нямам време да ги гледам. :-) Но сега ми тече на компа архива. Всичко пуснато от теб ми е интересно, защото двамата сме от различни вселени. :-)
До средата съм. Наистина се опитват да говорят с твърде много чужди фрази /за разлика от ББ, дет говори с народно-просташки езики, затова е и разбираем :lol:/.
Следвайки уклона на разговора, едва ли ще има нещо изненадващо до края му.

Сигурно често съм казвал, че се интересувам от морфология и разпознаване на характера по морфологичните белези /затова и не си падам по блондинки, но не ме разбирате :lol:/.
Една от любимите ми черти са множеството малки бръчици около очите, които се предизвикват единствено от смях. :-)
Това за мен означава, че човека е имал с кого да се смее и да се смее достатъчно дълго. :-) За да има с кого или дълго..., това за мен е знак, че човека е достатъчно цЕнен и оценяван за да върлува сред купища приятели или малко, но ценни и дълготрайни. :-) Бръчиците /еле на нашата възраст/ за мен не са бич божи, както мислят жените...напротив. Едно от любимите ми места за целуване са именно тези малки "дефекти" на лицата на любимите ми хора. :-)
"Хората не знаят колко сериозен трябва да си, за да бъдеш смешен" ..не помня от кой е цитат. Но смеха и усмивките са ни вродени. Иначе бебетата нямаше как да го знаят. :-)
Биид, обичам те! :-)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
понятието не е ли свързано с произхода, с потеклото?
както и да е. думите имат много значения. аз съм избрала едно, ти - друго.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа:Биид, обичам те! :-)
и аз. не по-малко :-)
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:
Да, нещо такова е станало.
Мисля, че не е. Или поне не е задължително свързано, или пък връзката може и да е обратна (сноби могат да са и точно "потомствените", които запазват формата, т.е. подражават на видимото, но нямат дълбината на аристократизма - или точно онова, на което се казва благородство).
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: изненадай ме ти:blum:
всъщност защо пък трябва да се изненадваме :roll:
просто ще си направим една тема с разни готини линкове към разни интересни неща за четене/гледане :-)
Напоследък съм заета да изненадвам себе си :blink: Люшкам се в крайности: чета едновременно (в нета, Мнемо, в нета :blum:) Аверинцев "Не-смех Христа" (по Бахтин), успоредно - самия Бахтин, заедно с тях съм се посветила на изчитането на Филип Дик, слушам толковааааа разностилна музика, но от дни, седмици все се събуждам с eй това Il Divo -Regresa A Mi, а от два дни се чудя що е то десортиран бетон.
Тааа, едва ли мога да изненадам някого с нещо :winkw:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
bead_ написа:
Мнемозина написа:
Да, нещо такова е станало.
Мисля, че не е. Или поне не е задължително свързано, или пък връзката може и да е обратна (сноби могат да са и точно "потомствените", които запазват формата, т.е. подражават на видимото, но нямат дълбината на аристократизма - или точно онова, на което се казва благородство).
преподавателската професия отчасти разчита и на актьорски талант. играта им /те безусловно играят този разговор уж на 8 очи, а всъщност пред всички/ ме кара да усещам лек снобизъм в смисъл на поза, на постановка, на преправяне.
и колко ли по-прелестно, по-мъдро и на място биха седяли, ако действително бяха потомци на велики фамилии, с велики предци, велики умове... но в бг това липсва много.
а вътрешното ми усещане е, че подобни хора могат да говорят по такива теми по-свободно, по-естествено и по-истински, ако на техните родители и родителите на техните родители не се е налагало да работят за насъщния, а са се занимавали с усъвършестване на ума, лов, музикално изкуство и други подобни аристоратични начини да си губиш времето:winkw:
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:Тааа, едва ли мога да изненадам някого с нещо :winkw:
изненадваш ме с факта, че изобщо идваш тук и пишеш... къде време при тази динамика?!:winkw:
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: изненадваш ме с факта, че изобщо идваш тук и пишеш... къде време при тази динамика?!:winkw:
Хихи, аз пиша чат-пат поне още на 3 места, но тук има хора, които ми липсват и .. абе, надниквам :shy: А иначе това е само част от динамиката ми :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа: преподавателската професия отчасти разчита и на актьорски талант. играта им /те безусловно играят този разговор уж на 8 очи, а всъщност пред всички/ ме кара да усещам лек снобизъм в смисъл на поза, на постановка, на преправяне.
и колко ли по-прелестно, по-мъдро и на място биха седяли, ако действително бяха потомци на велики фамилии, с велики предци, велики умове... но в бг това липсва много.
а вътрешното ми усещане е, че подобни хора могат да говорят по такива теми по-свободно, по-естествено и по-истински, ако на техните родители и родителите на техните родители не се е налагало да работят за насъщния, а са се занимавали с усъвършестване на ума, лов, музикално изкуство и други подобни аристоратични начини да си губиш времето:winkw:
Бъркаш жанровете според мен.

Да седнеш и да говориш тези неща в студиото пред камерата - това е точно същото актьорство, както и да ги говориш пред студентите, даже повече.
Биха стояли по-прелестно и мъдро, ако ги снимат със скрита камера, когато просто си говорят - и тогава във всички случаи би било по-свободно, естествено и истински.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
bead_ написа: изненадваш ме с факта, че изобщо идваш тук и пишеш... къде време при тази динамика?!:winkw:
Хихи, аз пиша чат-пат поне още на 3 места, но тук има хора, които ми липсват и .. абе, надниквам :shy: А иначе това е само част от динамиката ми :lol:
браво на теб! може ли да перефразирам великата мисъл на грийни, че човек се оказва с точно толкова енергия, колкото му е необходима да свърши всичко, което трябва да свърши и да му остане малко за надникване в клубчето:winkw:

п.п. все си мислех, че ще обогатиш темата-списък със страничката на карбовски /аз не смея, щот на теб като почетен фен ти се пада тая работа:blum:/
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
Бъркаш жанровете според мен.

.
така да е
just perfect
І

Мнение от І »

bead_ написа: може ли да перефразирам великата мисъл на грийни, че човек се оказва с точно толкова енергия, колкото му е необходима да свърши всичко, което трябва да свърши и да му остане малко за надникване в клубчето:winkw:
Това е директна препратка към онази тема с професора, дет насипал каманяк, песък и други фракции у чашата...и накрая останало място и за бира, за която винаги се намира и време и място. :-)
Наздраве! :cool:
:beer:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа:Наздраве! :cool:
:beer:
по тва време?!

можееее:winkw:
just perfect
І

Мнение от І »

4avdar4e написа:..а от два дни се чудя що е то десортиран бетон.
А на мен ми липсват и другите специалистки в нещо си. :-) зВяра, дето направо бих и дал живота си, Дофтурка, дет е единствената дето почна да ме запознава с гаджета свободни /другите приятелки май ме пазят за "втори шанс" както се разбра след редица разговори :lol:/ ама онази предишната Док :-), Ести, моето слънчице .. дет уж от 4 години идва до Сф. :-) Поне ти се явяваш тук от време на време или редовно. И с десортирания бетон ще намерим колая. :-) Все някой и от него ще разбира.
Аз кого ли бих могъл да изненадам с нещо се замислих?! :roll:
Аватар
ELBI

Re: едва ли гледате ре:тв

Мнение от ELBI »

bead_ написа:но въпреки лекия снобизъм и елитарно звучене това си заслужва да се чуе...

http://retv.kaloyan.info/tag/profesorsko-kare/
не го гледам, но може и да е интересно. Ти гледала ли си ги, че не разбрах точно?

Мерси за линка. Преди 2 месеца една дивойка от тази тиви ми врътна едно дълго интервю, но така и не спази обещанието да ми прати записаното и / или датата на излъчване ;) А от бачкане тогава нямах време да следя дали и кога ще се появи матриала ...

Това за смеха го слушам и ми е малко размито и особено. Поне първите 3-4 мин... Но ако имаш добри впечатления - ще почна да ги гледам...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

МЪЖжжж написа:
4avdar4e написа:..а от два дни се чудя що е то десортиран бетон.
А на мен ми липсват и другите специалистки в нещо си. :-) зВяра, дето направо бих и дал живота си, Дофтурка, дет е единствената дето почна да ме запознава с гаджета свободни /другите приятелки май ме пазят за "втори шанс" както се разбра след редица разговори :lol:/ ама онази предишната Док :-), Ести, моето слънчице .. дет уж от 4 години идва до Сф. :-) Поне ти се явяваш тук от време на време или редовно. И с десортирания бетон ще намерим колая. :-) Все някой и от него ще разбира.
Аз кого ли бих могъл да изненадам с нещо се замислих?! :roll:
и мен ме кефят горните дами...

А ти - винаги може да изненадаш с нещо. Нещо изненадващо. Можеш и умееш. Освен да не е любимите ти самолети, които ги знаем :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:Но ако имаш добри впечатления - ще почна да ги гледам...
струва ми се, че са малко умозрителни за човек като теб
на мен ми допадат, вероятно и мнемо ще ги кльопа охотно
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:Но ако имаш добри впечатления - ще почна да ги гледам...
струва ми се, че са малко умозрителни за човек като теб
на мен ми допадат, вероятно и мнемо ще ги кльопа охотно
вярно, че страдам от професионална деформация бързо да виждам ума зад думи/мисли... но щом са малко, а не много...:cool:
Публикувай отговор