Честит празник!!

Все същите
Аватар
4avdar4e

Честит празник!!

Мнение от 4avdar4e »

На кой каквото празнува, а по стар български обичай трябва да се празнуват и двете, при това - и по стар, и по нов стил :grin::grin:

Ако има любов, ЧЧ и СС, всичко останало е вятър и мъгла :lol:

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Честит празник!!

Мнение от bead_ »

в тая връзка, но малко офф - препоръчвам ГОРЕЩО мерло solitaire от еленово
не е във винения индекс или някоя от популярните класации напоследък, но съм сигурна, че който го опита ще го оцени
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Честито, който каквото празнува. :lol:

Моят ден започна шеметно - със съобщение за една доволно омазана с дъвка коса и с внезапна покана за детски рожден ден, започващ час и половина след поканата. :blink:
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Честит ТЗ:-)
за СВ
кво да коментирам

Изображение

Изображение

Изображение

повече:cool:...

http://fishki.net/comment.php?id=47856] ... p?id=47856
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Кент написа:за СВ
кво да коментирам
Кент, антиСВ също изпозват символи.
Напр. от твоя линк
Изображение

т.е. плюшени играчки, картички, значки, тениски с надписи и пр., и пр...
карикатури, които също се продават заедно със страниците на вестници и списания...
индустрия...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Честит!

Бях забравила.

Значи трябва да се ходи за ЧВ!

Наздраве! :wine:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Изображение
І

Мнение от І »

Винаги съм празнувал и винаги ще празнувам нашия си празник- Трифон Зарезан!
Този католически комерсиален сурогат валентинов...да си гледа работата. За влюбените всеки ден е празник! :winkw:
Кво ако подаря подарък у другиден? Ма понеже нали...ш`съ сърди девойката 3 седмици.. :rotfl24:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

МЪЖжжж написа:Винаги съм празнувал и винаги ще празнувам нашия си празник- Трифон Зарезан!
Как?
Никога не съм имала лозе, та да ида на него, пъ да полея (щях да кажа "корените") главините с вино, пъ да зарежа лозите... ох...
В църквата на първи февруари са опявали лозови клони и са ги раздали на билите там. Мъ аз отсъствах хахах Да си била, холидей, да са ти дали! Тия пъ ногу зеха да си повтарят ритуалите - върбови клонки, лозови... Трябва да са ги подсетили дряновите клонки...
Как се празнува Трифон Зарезан? - най-сериозно питам.
Не се ли е превърнала датата вече само в повод за пийване?
Поредният. :blum:
Нещо като - Дайте ни пиене, пъ повод шъ намерим. Или като във вица, че едни пият от мъка, други - от радаст, а трети - от сутринта.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
МЪЖжжж написа:Винаги съм празнувал и винаги ще празнувам нашия си празник- Трифон Зарезан!
Как?
Никога не съм имала лозе, та да ида на него, пъ да полея (щях да кажа "корените") главините с вино, пъ да зарежа лозите... ох...
В църквата на първи февруари са опявали лозови клони и са ги раздали на билите там. Мъ аз отсъствах хахах Да си била, холидей, да са ти дали! Тия пъ ногу зеха да си повтарят ритуалите - върбови клонки, лозови... Трябва да са ги подсетили дряновите клонки...
Как се празнува Трифон Зарезан? - най-сериозно питам.
Нещо като - Дайте ни пиене, пъ повод шъ намерим. Или като във вица, че едни пият от мъка, други - от радаст, а трети - от сутринта.
Ама стига, бе! Не може ли като културните хора да си говорим за кафе, чай, болкоуспокояващи, минерална вода...?
Вино, та вино. Аман!
jazz

Мнение от jazz »

в чили дали празнуват не знам
ама хубвао вино правят
casillero del diablo
примерно
наздраве
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа: Как се празнува Трифон Зарезан? - най-сериозно питам.
Естествено!

Обаче пък като си знаеш, че си е от време оно празник баш на пиенето, все е по-друго.
Предполагам, де... :grin:
Panta rhei...
І

Мнение от І »

holi_day написа: Как?
Сега и аз нямам лозе. Нито баща ми изключая няколкото асми в двора.
Преди 20-ина години само в двора на баба и дядо имаше 1 декар лози подредени и обработени като в аптека.
И още няколко декара на песачлив хълм на южен склон... После промениха някакъв закон и всички хора от селото се отказаха. Сега там е една обикновена непроходима джунгла, преди това овършана от циганьорите /като скакалци са/ над напъните на последните мохикани, които искаха да отгледат някаква продукция /обикновено за собствено потребление/ въпреки държавата.
Моето детство мина там през ваканциите. Близо до природата.
Празник как се празнува? :-)
Защо сега се втълпява, че този ден е на някакъв си валентин и трябва като изуглавен да търчищ до някой мол и да пазаруваш с кредитна карта щот жената така си е наумила, че 2 месеца секс нема да ти дава щото нали...денят Х. :rotfl24: Ми щото първо вече няма лозя, освен тези маркирани с табели от ЕС и ползвани за PR от наще производители, само за да ползват името на областта за химикалите, които ни месят в алхимическите си производства и да мятат прах в очите на външните потребители. Лозя у БГ няма. Държавата се погрижи за това.
Как да го празнуваме?! Единствено, чрез пиенЬе... Това и направих.
Прибрах се от единя офис у 10 вечерта /гонят ме срокове/, седнах пред компа и се опитах да се напия. Пуста култура на пиене...не успях, въпреки 500-те млл кюстендилска гроздова отлежала 10 години. Такава си търся...домашна. И си плащам кинтите, които хората искат за ракията, а те винаги си заслужават! :cool:
Наздраве!
Аватар
ELBI

Re: Честит празник!!

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:На кой каквото празнува, а по стар български обичай трябва да се празнуват и двете, при това - и по стар, и по нов стил :grin::grin:

Ако има любов, ЧЧ и СС, всичко останало е вятър и мъгла :lol:

Изображение
Изображение
Изображение
напълно правилно!!!

Живи и здрави всички. Миналата седмица като запразнихме от 12-ти ... чак снощи почнахме да спираме. Готини дни, прекрасни емоции, усмивки, купони, хубаво настроение...

Наздраве!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Публикувай отговор