една гадна тема

Все същите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

една гадна тема

Мнение от bead_ »

завъртяла се е около мен някаква абсурдна машина. няма, няма и някой познат изпищи от съкращения?!?!?!!!!
баси, как ни набутаха яко тая криза. плаши ми се окото! :blink:

та.... с една дума. пожелавам ви да имате работа.

п.п. леле, докъде стигнах и аз?!? обикновено пожелавам здраве, любов и кинти :?
just perfect
Аватар
ELBI

Re: една гадна тема

Мнение от ELBI »

bead_ написа:завъртяла се е около мен някаква абсурдна машина. няма, няма и някой познат изпищи от съкращения?!?!?!!!!
баси, как ни набутаха яко тая криза. плаши ми се окото! :blink:

та.... с една дума. пожелавам ви да имате работа.

п.п. леле, докъде стигнах и аз?!? обикновено пожелавам здраве, любов и кинти :?
да ти се връща тъпкано...

струва ми се, че баш кризата у нас тепърва предстои. Тези съкращения и уволнения, свиване на производство и затваряне на фирми ще станат много видни и болезнени това лято и есен...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

Ух, хора! Да се размине кризата на всички ви!
И аз се плаша от това, че тука още не е ударила с пълна сила.

На мен вече ми отказаха едно плащане заради тая криза. Не знам как най-деликатно да си поискам поне част от кинтите... Пълна скръб :crying:

Как не ме бива за такива неща, бееее!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:Тези съкращения и уволнения, свиване на производство и затваряне на фирми ще станат много видни и болезнени това лято и есен...
получава се омагьосан кръг. по-малкото потребление води към още по-малко потребление и ... как и къде свършва всичко това?!
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:Тези съкращения и уволнения, свиване на производство и затваряне на фирми ще станат много видни и болезнени това лято и есен...
получава се омагьосан кръг. по-малкото потребление води към още по-малко потребление и ... как и къде свършва всичко това?!
както сочи историята - в един момент кръгът се прекъсва. Като гледам Обама сега ще изтегли войските, ще намали дефицита, ще пусна държавни поръчки и кат мине кризата там, ще почнат инвестиции, разширяване на пазари и т.н. и т.н. Циклите на възход/криза са си от бая време (ама пусто с икономическата история не съм така добре, да ти цитирам кой го бе измислил/показал)...

Тъжното за България е не това, а че бетонираният участък "власт-съдебна система-корупция" все още няма данни за пропукване. Спряха законът (който беше много правилно създаден) за конфликт на интереси, премиерът тръби, че разкриване на корупцията представлява заплаха за нац. сигурност и т.н. и т.н. А от друга страна сме с преспектива мутра да ни стане мин-председател... този омагьосан кръг мен ме притеснява повече от другия...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

наистина е гадна темата щото е болезнена
и аз това пожелавам на познатите си, а и те на мен - супер депресиращо

като лишиш един човек от избор го лишаваш от достойнсто
сега каквото и да се случва на работа, каквото и да те карат да вършиш, ако имаш здрав разум трябва да си натискаш парцалите
такава ярост ме обзема, че...
аман от това оцеляване, имах някаква надежда в последните години, че ще я докараме до развитие, но не, няма да се случи
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:този омагьосан кръг мен ме притеснява повече от другия...
те взаимно се пораждат и поддържат. двата омагьосани кръга. и това ги прави магически неразкъсваеми!!!
just perfect
Аватар
Магия

Мнение от Магия »

В нашият град доста фирми пуснаха работниците си в отпуск
А аз вече съм на половин работен ден :( . Следователно- половин заплата !
Според прогнозите, нещата ще се влошат през април и май:(
" Това, което не ме убива, ме прави по-силна!"
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Магия написа:В нашият град доста фирми пуснаха работниците си в отпуск
А аз вече съм на половин работен ден :( . Следователно- половин заплата !
Според прогнозите, нещата ще се влошат през април и май:(
хъм, може ли от града на греховете да започне тая рецесия?!?

п.п. сериозно - съжалявам
just perfect
Аватар
Магия

Мнение от Магия »

Не съобразих, че съм се писала от Греховният град. :lol:
Определено не визирах него. :-)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Магия написа:Не съобразих, че съм се писала от Греховният град. :lol:
:winkw: важното е, че си запазила доброто настоение и чаровната усмивка
just perfect
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

запазила си е готиното настроение щото на половин ден не е като без хич

мъчно ми е че качествени хора, от които при други обстоятелства фирмата нямаше да си позволи да се лиши, сега подтикнахме към напускане...
лошо е да има малко работа, отпуска се човек, много по-лошо е отколкото да има много работа
ще отмине момента като запролети ама дотогава....бавно темпо и скука
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

снощи бях на един рожден ден и там коментарите относно кризата масово бяха "много телевизия гледаш", но ми се струва малко самонадеяно такова отношение, защото също като бийд мисля, че това е една спирала и макар засега да е засегнала само някои сектори, няма начин да спрем движението. Във Варна май все още има работа и не е сериозно засега положението, имам чувството, че просто затвориха хилядите малки агенции за недвижими имоти и разни девойки, които работеха там сега се пренасочват по фирмите като вече отиват на доста по-ниско заплащане

но много се надявам да ни се размине колкото може по-леко де, както вика другаря Станишев "последни да влезем в кризата и първи да излезем" :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

latrevw написа: както вика другаря Станишев "последни да влезем в кризата и първи да излезем" :-)
това малко ми напомня за тошовия лаф "ше се понаведем и ще мине перестройката"
just perfect
Аватар
Marygold_vn

Мнение от Marygold_vn »

latrevw написа: Във Варна май все още има работа и не е сериозно засега положението, имам чувството, че просто затвориха хилядите малки агенции за недвижими имоти и разни девойки, които работеха там сега се пренасочват по фирмите като вече отиват на доста по-ниско заплащане

но много се надявам да ни се размине колкото може по-леко де, както вика другаря Станишев "последни да влезем в кризата и първи да излезем" :-)
Грешиш, Лат - във Варна има криза - при това от есента:
Планекс - 800 души на улицата и строителната им фирма щеше да обявява фалит.
Експрес Гаранцион - ноември - 120 души на улицата.
Инвестиции и строителство - не знам колко - но есента спряха да строят.
Фирмата, в която и аз работех - ноември - 24 човека, януари - още толкова - между тях и аз.
Не ми се изброява повече . Не личи толкова тъй като голяма част от съкратените бяха приходящи...
Но все пак осезамо градът се изпразни - няма вече такива зверски задръствания...
А казват, че най - лошото предстои...
ПП По моята специалност работа има - особено от как направиха глобите по КТ 10000-15000лв - друг е въпроса, че заплашането е в пъти по-малко - но пък ние не сме сребролюбци нали:grin:
Последно промяна от Marygold_vn на 26.02.09, 18:11, променено общо 1 път.
Silence must be heard...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Marygold_vn написа:А казват, че най - лошото предстои...
еее, много деликатна тема отворих аз... съжалявам, надявам се вече да си на ново и по-хубаво място
just perfect
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Marygold_vn написа: ПП По моята специалност работа има - особено от как направиха глобите по КТ 10000-15000лв - друг е въпроса, че заплашането е в пъти по-малко - но пък ние не сме сребролюбци нали:grin:
е, аз посочих, че извън засегнатите сектори (строителство и кораби), не се усеща чак толкова, но и подозирах, че греша, де

дано всичко да е наред за теб и пак да се повиши заплащането

но, пък не мислите ли, че това със строителните фирми не беше нормално и беше ясно, че в един момент балонът ще се спука. Както и с кредитите, преди година и половина като работех в една фирма, честно съм се изумявала как сульо и пульо, работници, абсолютно неблагонадеждни получаваха кредити, от една, от друга банка, рефинансираха задължения - стоях, гледах как им попълват документите и си мислех какво безумие е това

така че беше време да спре, лошото е, че всички ще се опарим, дано е по-леко
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
І

Мнение от І »

Мда... като домино падат една след друга ... Първо обектите, след тях хората, накрая и фирмите... :roll:
А политиквеничковчетата ни се хилят от екрана или от нюзпейпърите и обясняват как сичко е розово /..".за 15 минути макар.."/. Как ше е розово бре?! По стара традиция ако накой, някъде из света пръдне- ние се насираме. Баш сега ли ще е различно?! :shocked: Чувал ти е някой за "управление при кризисни ситуации"..
Един съвет...ако усещате да ви сполети някаква такава съдба... мислете овреме за бекъп сценарий и си подготвяйте почвата, идеите, клиентелата и т.н. тихо и внимателно, докато все още взимате заплата. По течението никой не е останал над водата...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

А от друга страна сме с преспектива мутра да ни стане мин-председател... този омагьосан кръг мен ме притеснява повече от другия...[/quote]

ами с тия сурати дето ги имаме, не е чудно че мутра иска да стане примиер...ама моята прогноза е, че няма да успее
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Каква е причината да се пишеш от греховния град???;-)
Блажени са бедните духом
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

МЪЖжжж написа:Един съвет...ако усещате да ви сполети някаква такава съдба... мислете овреме за бекъп сценарий и си подготвяйте почвата, идеите, клиентелата и т.н. тихо и внимателно, докато все още взимате заплата. По течението никой не е останал над водата...
Хъм, а кво прайм тия, дето не взимаме заплати, бачкаме като луди, а клиентите се правят на още по-луди и не си плащат вересиите? Дето не взимаме детски и издръжка, защото, видиш ли има твърде много безотговорин хора на тоя свят (причини извън мен) ... както и да е, тук ще замълча, че земат ме баннат пак, ако почна :grin::grin:
Караме тихо и Фнимателно викаш? :evil:
Нищо подобно! Тропаме с крак, извиваме ръце и си искаме това, дето ни се полага. Да видим докога, де, пу-пу, че такова чудо не е било :crying:
І

Мнение от І »

4avdar4e написа: Хъм, а кво прайм тия, дето не взимаме заплати, бачкаме като луди, а клиентите се правят на още по-луди :crying:
Е за т`ва те отговор нямам. Нали и аз съм от тех како Сийке.. :lol: За сега моята позиция е "бачкай си се едно ти дават кинти, па се някога ще огрее слънце и на твоята улица". Друг вариянт до сега не съм измислил. Ако ти измислиш, свирни да си обмениме мислите. :roll:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа: Хъм, а кво прайм тия, дето не взимаме заплати, бачкаме като луди, а клиентите се правят на още по-луди и не си плащат вересиите? Дето не взимаме детски и издръжка, защото, видиш ли има твърде много безотговорин хора на тоя свят (причини извън мен) ... както и да е, тук ще замълча, че земат ме баннат пак, ако почна :grin::grin:
Караме тихо и Фнимателно викаш? :evil:
Нищо подобно! Тропаме с крак, извиваме ръце и си искаме това, дето ни се полага. Да видим докога, де, пу-пу, че такова чудо не е било :crying:
е защо така бе? това директни клиенти ли са? на мен още не ми се е случило агенция да не ми плати (пу-пу), а работя предимно със софийски?
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: е защо така бе? това директни клиенти ли са? на мен още не ми се е случило агенция да не ми плати (пу-пу), а работя предимно със софийски?
Нямам директни клиенти, фирми са, с големи суми, които си въобразяват, че аз съм им съдружник.. И не е въпросът, че няма да си платят, въпросът е кога. Щото видиш ли те не могат да си съберат парите от клиентите... Ама аз мога да работя събота и неделя по 10-12 часа, нали?? Е, не ме интересува вече, да си търсят борчовете!
Затуй съм яхнала метлата :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

МЪЖжжж написа: За сега моята позиция е "бачкай си се едно ти дават кинти, па се някога ще огрее слънце и на твоята улица". Друг вариянт до сега не съм измислил. Ако ти измислиш, свирни да си обмениме мислите. :roll:
Че то из така бачкам :lol: Пък полиция и прокуратура ми дължат вече къде 1000 лева и знам, че ще дойдат. Някой ден.. Но дотогава?? Ставам все по-добра в псуването, да :rotfl24::rotfl24:
Аватар
Магия

Мнение от Магия »

Sweety написа:
Каква е причината да се пишеш от греховния град???;-)
Художествена измислица на автора. :blum:
Пък и аз не съм "света вода ненапита" :lol:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа: Един съвет...ако усещате да ви сполети някаква такава съдба... мислете овреме за бекъп сценарий и си подготвяйте почвата, идеите, клиентелата и т.н. тихо и внимателно, докато все още взимате заплата. По течението никой не е останал над водата...
моето наблюдение над бекъп сценарийте е, че се провалят с гръм и трясък. всички задържат инвестиции в момента. който каквото е бил решил да прави - стопира и гледа накъде ще тръгнат нещата. и всички като спрат и нещата тръгват надолу. както казва елби кривата на икономиката изисква растеж и спад, и пак растеж, и пак спад.

какво са правили хората по време на голямата депресия? онази част от тях, които не са се хвърлили отвисоко:winkw:
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа: Да видим докога, де, пу-пу, че такова чудо не е било :crying:
има цели отрасли, които от раз се сриват - метали, автомобили, строителство, транспорт и логистика, реклама, медии
съответно вътрешната задлъжнялост между фирмите ще остане да виси
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
4avdar4e написа: Да видим докога, де, пу-пу, че такова чудо не е било :crying:
има цели отрасли, които от раз се сриват - метали, автомобили, строителство, транспорт и логистика, реклама, медии
Мнда. И аз съм в тия отрасли. Таковало си е майката, хора...
Три седмици писах един проект и взеха да ми заекват - криза и т.н. ОК, ама НЕК-а и Топлофикация да не би да ги е грижа... :grin:
Добре поне че съм с няколко дини под една мишница, та ще вържа гащите, ама съвсем буквалоно "връзване" ще бъде, като внимам - никви глезотийки и екстри. Виждам как Филм Феста се превръща м мираж... Обикновено гледам по около 30-40 филма, не се смейте, голяма мъка ми е. :crying: И не е каприз, а ми е и част от работата да гледам и да знам кой какво прави...
Иначе принципа е като на Мъж и Чавето - бачкаш все едно ти плащат. Инак аз просто не мога.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа:
Мнда. И аз съм в тия отрасли. Таковало си е майката, хора...
.
както обича да казва един любим клубар - всичко е едно. няма тия, няма ония. може би само за хората, които се занимават с политика няма да е наложително да стегнат коланите. и за онези на държавна работа, ама те са си със стегнати колани априори.
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз съм оптимист за кризата изобщо, в света. Мисля, че каквото стана стана. Едва ли ще има повече от един два месеца докато журналистите започнат да си измислят възраждащи се фирми, и едва ли ще е по- късно от НГ, когато тия неща ще вземат наистина да стават. В света. За България не съм оптимист, защото ние зависим от европейски пари и изобщо от чуждестранни инвестиции. А инвестиции залудо няма да има. Вече не, няма от къде да дойдат, умря всякакъв тъпизъм при отпускането на пари. За добро умря. Та- докато не се разбие корупционния модел, за който заприказваха Елби и Бийд, никакво възраждане няма да видим. И това даже не е прогноза, защото в прогнозата има нещо което трябва да си въобразя, да апроксимирам. Дрън дрън, няма нужда нищо да апроксимирам, братче, директно си ни го казаха хората, после ни го показаха, не ами в в носа ни го натриха. Та малко ала Кант и звездите да кажа- няма нужда нищичко да си въобразявам, това е ясно и се вижда, ей го на, пред мене. В България няма да има пари, докато мафия и власт са ръка за ръка.
Какъв ли ще е следващия януари, пред парламента? И дали тогава няма да пиша от IP адреса на Змея?
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: има цели отрасли, които от раз се сриват - метали, автомобили, строителство, транспорт и логистика, реклама, медии
Да, бе, това ми е ясно. Ама ти като приемаш поръчка, приемаш ли я на юнашко доверие?? Като идеш в магазина казваш ли: ааа, аз ще ви платя по фактура, ама другия месец?? Не. Иска се поне капаро, което да покрие "производствените" разходи, нъл тъй?? Ама стари клиенти били, ама не можело да се издаде фактура (може, може, някои хора го правят, има си врътки!!!). Въпрос на бързо реагиране и промяна / нагласа на мисленето..

П.П. Днес видях 5 страници таблица, 9 пункта шрифт, неплатени фактури за къде 100 000 лева. И това не е фирмена политика, а немарливост на .. средния персонал, да го наречем.

П.П. 1. Аз си събрах (почти) всичко :grin::grin: Без мутри и връзки в полиция и прокуратура :blum:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

4avdar4e написа:
bead_ написа: има цели отрасли, които от раз се сриват - метали, автомобили, строителство, транспорт и логистика, реклама, медии
Да, бе, това ми е ясно. Ама ти като приемаш поръчка, приемаш ли я на юнашко доверие?? Като идеш в магазина казваш ли: ааа, аз ще ви платя по фактура, ама другия месец?? Не. Иска се поне капаро, което да покрие "производствените" разходи, нъл тъй?? Ама стари клиенти били, ама не можело да се издаде фактура (може, може, някои хора го правят, има си врътки!!!). Въпрос на бързо реагиране и промяна / нагласа на мисленето..

П.П. Днес видях 5 страници таблица, 9 пункта шрифт, неплатени фактури за къде 100 000 лева. И това не е фирмена политика, а немарливост на .. средния персонал, да го наречем.

П.П. 1. Аз си събрах (почти) всичко :grin::grin: Без мутри и връзки в полиция и прокуратура :blum:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:Аз съм оптимист за кризата изобщо, в света. Мисля, че каквото стана стана.
последният брой на foreign policy - bg вариант /като ми излезе име, че все препоръчвам разни четива и това го препоръчвам горещо/ започва така - лошата новина е, че лошото предстои

грийне, при цялото ми уважение към твоята персона по-склонна съм на тях на вярвам
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:Аз си събрах (почти) всичко :grin::grin: Без мутри и връзки в полиция и прокуратура :blum:
евалата, чаве, ти си железарка!
just perfect
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

pocti_bezobidna написа:Ух, хора! Да се размине кризата на всички ви!

На мен вече ми отказаха едно плащане заради тая криза. Не знам как най-деликатно да си поискам поне част от кинтите... Пълна скръб :crying:

пари не се искат деликатно! инак никога няма да ги получиш. вервай ми!
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Marygold_vn написа:
latrevw написа: Във Варна май все още има работа и не е сериозно засега положението, имам чувството, че просто затвориха хилядите малки агенции за недвижими имоти и разни девойки, които работеха там сега се пренасочват по фирмите като вече отиват на доста по-ниско заплащане

Грешиш, Лат - във Варна има криза - при това от есента:
Планекс - 800 души на улицата и строителната им фирма щеше да обявява фалит.
Експрес Гаранцион - ноември - 120 души на улицата.
Инвестиции и строителство - не знам колко - но есента спряха да строят.
Фирмата, в която и аз работех - ноември - 24 човека, януари - още толкова - между тях и аз.
Не ми се изброява повече . Не личи толкова тъй като голяма част от съкратените бяха приходящи...
Но все пак осезамо градът се изпразни - няма вече такива зверски задръствания...
А казват, че най - лошото предстои...
ПП По моята специалност работа има - особено от как направиха глобите по КТ 10000-15000лв - друг е въпроса, че заплашането е в пъти по-малко - но пък ние не сме сребролюбци нали:grin:
само да вметна, че всъщност ни "тресат" две кризи, които, за съжаление, се случиха по едно и също време.
първата криза е в строителството (комбинирано с туризма) - ама тя не е внесена, от "преяждане" на алчни идиоти е и от... пране на пари...
втората е по-страшничка... тя е свързана с експортноориентираните фирми... при тях е сериозен проблема - намаляват поръчките. това са главно браншовете: шивашки, пластмасопреработка... абе... всичко, от което може да "спести" западняка...
миналата седмица се бъзиках с моите студенти, като им казвах, че западняците вече не носят една фанелка по един ден и после да я хвърлят, а по няколко дни... надявам се, че ги перат поне де...

но тази криза е и възможност... и то голяма... най-малкото доста от случайно влезлите в даден бизнес ще се изнесат от там... т.е. ще заима хляб за истинските професионалисти...
Виж подводницата!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: евалата, чаве, ти си железарка!
Имам стимули. 3 броя :kiss:

П.П. Днес ми подариха тефтер, голям такъв, и пих един чай с коняк в любимо тайно заведение, и писах, писах... ръкописно!!! :-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Метаморф написа:
pocti_bezobidna написа:Ух, хора! Да се размине кризата на всички ви!

пари не се искат деликатно! инак никога няма да ги получиш. вервай ми!
Сигурно си прав, но аз не мога нито да се д[/i]ържа арогантно, нито да мрънкам. Не ме бива просто... Яд ме е, защото кинтите бяха предвидени за Феста и някои други нещо от не първа необходимост, ама какво да се прави...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Метаморф написа: но тази криза е и възможност... и то голяма... най-малкото доста от случайно влезлите в даден бизнес ще се изнесат от там... т.е. ще заима хляб за истинските професионалисти...
без да си разбирко, точно това се опитах да кажа по-горе. Евала, Метафоре, много ме кефиш. Какви студенти? Я раздуй

:kiss:
Публикувай отговор