Техники за излизане от дупки

Все същите
Аватар
turist
Обратна връзка:

Мнение от turist »

Бих ли правил секс с човек, към който не изпитвам никакви чувства?
- Май да. Ама в повечето случаи не де!

Бих ли премахнал цялото Зло от лицето на Земята, ако имах тази възможност?
- По-скоро не. Няма човек, който да не е заслужил съдбата си. Да си сърбаме надробеното от тоя или минали животи. Хмм... зловещичко ;)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

turist написа:

- По-скоро не. Няма човек, който да не е заслужил съдбата си. Да си сърбаме надробеното от тоя или минали животи. Хмм... зловещичко ;)
Да, малко на измиване на ръце прилича. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

turist написа:Няма човек, който да не е заслужил съдбата си.
Това не ми изглежда верно, бе Туристе.
Аватар
turist
Обратна връзка:

Мнение от turist »

Green Light написа:
turist написа:Няма човек, който да не е заслужил съдбата си.
Това не ми изглежда верно, бе Туристе.
Дай някакъв несправедлив пример...
Едни човек се научил да лъже хората изкусно и станал политик.

Много хора мислят с онази си работа, когато си лягат с някои и правят деца без да го искат. После се тюхкат.

Други пък ги е страх от мечка и отиват в гората и не щеш ли баба Меца точно тях подгонва.

Трети биват отритнати от обществото - захвърлени в домове за сираци; порастват - стават убийци и пак на въпросното общество му го връщат.

Четвърти пак преминават през тия домове за сираци - обаче създават прекрасни семейства - без самите те да са израснали в такива.

Многоли се отплеснах?
Аватар
turist
Обратна връзка:

Мнение от turist »

Мнемозина написа:
turist написа:

Кое е измиване на ръце; че ми харесва да обвиня нещо абстрактно за проблемите си, отколкото да намеря реалния им причинител ли?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

turist написа:
Мнемозина написа:
turist написа:

Кое е измиване на ръце; че ми харесва да обвиня нещо абстрактно за проблемите си, отколкото да намеря реалния им причинител ли?
Измиването на ръце е в това, че така от нас пада отговорността да опитваме да направим света мъничко по-добър - за някого, за няколко души, за малко или за повече време, колкото можем, колкото ни е дадено...
Panta rhei...
Аватар
turist
Обратна връзка:

Мнение от turist »

Мнемозина написа:
turist написа:
Мнемозина написа:
turist написа:

Измиването на ръце е в това, че така от нас пада отговорността да опитваме да направим света мъничко по-добър - за някого, за няколко души, за малко или за повече време, колкото можем, колкото ни е дадено...
Знаеш ли Мнемо
този твой постинг ми напомни за един руски Кино филм, който гледах преди 4 месеца на голям екран

"12" на Никита Михалков

Тук има кратко описание на филма;
но аз в него си бях харесал един момент, в който Богат руснак, бързащ за самолета си за САЩ (който живее от 10 години в Щатите) направи едно много интересно изложение пред всички.
Навремето бил учен, който направил страхотно изобретение, но не пожелалие да го внедрят и той се пропил, жена му го напуснала и много изпаднал.
Но понеже ЕДНО човешко същество в някакъв автобус се смилило над него. Една жена със 6-годишно дете. Понеже тази жена се отнесла към него с внимание; понеже не го наругала в автобуса затова че е мръсен и вони и псува... Понеже го приютила във дома си... живота му потръгнал и ето сега е Руски богаташ живеещ в Америка.

Затова се сетих :)
Но това е просто в точния момент да бъдеш на точното място :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

turist написа:
Мнемозина написа:
Знаеш ли Мнемо
този твой постинг ми напомни за един руски Кино филм, който гледах преди 4 месеца на голям екран

"12" на Никита Михалков

Тук има кратко описание на филма;
но аз в него си бях харесал един момент, в който Богат руснак, бързащ за самолета си за САЩ (който живее от 10 години в Щатите) направи едно много интересно изложение пред всички.
Навремето бил учен, който направил страхотно изобретение, но не пожелалие да го внедрят и той се пропил, жена му го напуснала и много изпаднал.
Но понеже ЕДНО човешко същество в някакъв автобус се смилило над него. Една жена със 6-годишно дете. Понеже тази жена се отнесла към него с внимание; понеже не го наругала в автобуса затова че е мръсен и вони и псува... Понеже го приютила във дома си... живота му потръгнал и ето сега е Руски богаташ живеещ в Америка.

Затова се сетих :)
Но това е просто в точния момент да бъдеш на точното място :)
Не е само това.
Кой от двамата е бил в точния момент на точното място - ученият или жената?

Във всеки един момент сме на точното място, въпросът е "защо сме там" и е много важен отговорът, който си даваме. Понякога наистина не знаем и никога не разбираме, понякога става ясно по-късно...
И все пак е важно дали гледаш към хората с добрите си очи. Защото това често е избор, личен. Май единственият важен избор, който ни е даден.
Не знам. :-)
Panta rhei...
І

Мнение от І »

turist написа:Бих ли правил секс с човек, към който не изпитвам никакви чувства?
Пфу, пфу..не изричай таквиз еретични мисли! :twisted: Те до ся не ми се е случвало.. плю през ляво рамо...:evil:
Аватар
turist
Обратна връзка:

Мнение от turist »

МЪЖжжж написа:
turist написа:Бих ли правил секс с човек, към който не изпитвам никакви чувства?
Пфу, пфу..не изричай таквиз еретични мисли! :twisted: Те до ся не ми се е случвало.. плю през ляво рамо...:evil:
:rotfl24: :good: :duno:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа:
плюй, щот понякога нещата не опират до личен избор. ти може и да не "би", ама ако другият е би, кво праиме?
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
МЪЖжжж написа:
плюй, щот понякога нещата не опират до личен избор. ти може и да не "би", ама ако другият е би, кво праиме?
отговорът се съдържа в 3-тата и 4-тата думи от зад на пред :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
:grin: ти го каза
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:
:grin: ти го каза
Аз, разбира се... Щото някой там левак можеше и да не забележи. А когато има забележителни, елегантни мисли, трябва да се подчертаят от все някой присъстващ.

Покрай което се сещам за един виц, дето бай Тошо бил на обяд при англ. кралица... и тя, горката без да иска изпуснала неподходящ за маса звук и ... ама е стар виц и го знаете :winkw:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

turist написа:Ми аз не разбрах съвсе ми идеята.
Аз сега трябва само да задам въпроси, които ми хрумнат
или и да им отговоря?
Ако не си разбрал идеята - хвърляме боб и леща... :wbee: :wbee: :wbee: :harhar: :harhar: :harhar:
ЕДИТ Само не слагайте магданоз... Губи си вкуса...:wbee: :wbee: :wbee: :harhar: :harhar: :harhar:
ЕДИТ ЕДИТ Какво ще вкарваме в дупката?:wbee: :wbee: :wbee: :harhar: :harhar: :harhar:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
:wbee: :harhar: :wbee:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

това форум "Рецепти" ли е или? :winkw:
І

Мнение от І »

bead_ написа: плюй, щот понякога нещата не опират до личен избор. ти може и да не "би", ама ако другият е би, кво праиме?
Ей! Аз отговарям за себе си. Другият да му мисли.. Той ще се събужда "още по-празен" на другата утрин. :(
Аватар
turist
Обратна връзка:

Мнение от turist »

Човека социално животно, живеещо в стадо ли е
или е вълк-единак?
Имат ли и двете предимства или единакът е обречен... :)

Страх ме е да създавам нови теми ;)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

turist написа:Човека социално животно, живеещо в стадо ли е
или е вълк-единак?

Ненавреме те е хванало страх. Тази тема е хубава, поне според мен. Често ме е занимавала.
Ние сме социални животни. Като слоновете, антилопите и овцете. Но, както и при тях предполагам, така и при нас единаците получават възхищението ни и подчинението ни. Обречен е да бъде вън от групи и да не усети единството на тълпата, но само единаци са водачите ни. Може би, в края на краищата тези хора не са щастливи. Никой не говори за щастие, когато споменава Александър Македонски.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа: Може би, в края на краищата тези хора не са щастливи. Никой не говори за щастие, когато споменава Александър Македонски.
Александър Македонски е имал добър PR
този, който го е следвал и му е писал биографията, само хубавите неща е отбелязал, лошите - не, но на надгробната му плоча бил написал/казал (не цитирам дословно, нещо такова беше, трябва да погледна в лекциите си): "два метра се оказаха достатъчни за човека, който мечтаеше да завладее целия свят"
Изображение
Аватар
snowprincess

Re: Техники за излизане от дупки

Мнение от snowprincess »

Пенчо Заека написа:
Интервю с мен
какво чувстваш? - ужасно напрежение
какво искаш? - искам да е петък вечер
какво ще се промени? - ще се успокоя
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
Green Light написа: Може би, в края на краищата тези хора не са щастливи. Никой не говори за щастие, когато споменава Александър Македонски.
Александър Македонски е имал добър PR
този, който го е следвал и му е писал биографията, само хубавите неща е отбелязал, лошите - не, но на надгробната му плоча бил написал/казал (не цитирам дословно, нещо такова беше, трябва да погледна в лекциите си): "два метра се оказаха достатъчни за човека, който мечтаеше да завладее целия свят"
PR едно на ръка. С него или без него живота му е бил забележителен. Моите мисли потекоха в посока щастлив ли е бил или "обречен" на нещастие, защото е единак. Имал е бурен живот преди да стане цар, нелек и може би тъжен. И може би подходящи учители.
Един професор отчаяно вика на студент: Колега, на вашите години Александър Македонски е завзел света!
Да, господин професоре, - вика наш човек- но негов учител е бил Аристотел.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

или е вълк-единак?

човекът е сам за себе си и САМ избира какъв да е в "обществото"...
никой не е обречен, докато сам не се възприеме за такъв

а страхът е лошо качество...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Пенчо Заека написа:Значи, чета едни книжки за приложна психология. В едната намерих супер готино упражнение, от което излизат изненадващи истини. Трябва да се самоинтервюираш, като си задаваш най-безразборно въпроси, и си отговаряш сам без изобщо да мислиш.
всичко се свежда по колко кинта взима интервюираният и каква е далаверата на интервюиращия? Може да седнеш и на диванче, да се отпуснеш и ... да пиеш по едно -две-три... отговорите ти ще пръкнат неочаквано бързо...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

или е вълк-единак?

Ама ти пък съвсем се впрегна.
Създавай спокойно, стига да не е все една и съща. Оная де. :blum:

Човекът е социално животно, но не живее в стадо. Затова и въпросът с единачеството стои по друг начин и единаците не са обречени. Поне не съвсем.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
или е вълк-единак?

Ненавреме те е хванало страх. Тази тема е хубава, поне според мен. Често ме е занимавала.
Ние сме социални животни. Като слоновете, антилопите и овцете. Но, както и при тях предполагам, така и при нас единаците получават възхищението ни и подчинението ни. Обречен е да бъде вън от групи и да не усети единството на тълпата, но само единаци са водачите ни. Може би, в края на краищата тези хора не са щастливи. Никой не говори за щастие, когато споменава Александър Македонски.
Бъркаш според мен.
Единачеството не е водачество, то означава "извън", ама съвсем извън. Маргиналност, но не отгоре, а отстрани.
Водачите са различни - и от това, и помежду си.
Аз така някак ги виждам нещата. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

права е мнемо според мен
а и съм сигурен че сашо е бил и щастлив
той е живеел за това което прави бе, според мен
бил е обсебен
айде ти бий персите и да бяга дарий пред теб и ми кажи какво ще изпиташ
прочее няма 100% щастлив или 100% нещастен човек
мигове
това е животът ни
низ от мигове
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

за да има лидер, трябва да има група, щото тя определя кой ще я ръководи формално или неформално
единаците са аутсайдерите, от които всички се отказват
а омразата и желанието за власт и слава не са направили никого щастлив
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Пенчо Заека написа:Значи, чета едни книжки за приложна психология. В едната намерих супер готино упражнение, от което излизат изненадващи истини. Трябва да се самоинтервюираш, като си задаваш най-безразборно въпроси, и си отговаряш сам без изобщо да мислиш. Така излизало складираното в подсъзнанието ти, до което иначе нямаш достъп. Разбираш кво те яде, освобождаваш се от разни страхове и в крайна сметка излизаш от дупката. Та, аз се пробвах, но се изчерпах откъм въпроси. Давайте идеи, моля. Ето кво ми се получи досега:
Хубава тема, интересно е да се задават безразборно въпроси и да се отговоря, само не можах да разбера как ПРАКТИЧЕСКИ това помага за излизането от дупки.
От моя скромен опит и наблюдения като бивш и неуспял проектопсихотерапевт разбирането на това, какво те яде, най-често НЕ води автоматично до излизането от дупката. Да не говорим, че повечето хора си знаят много добре какво ги тормози - няма нужда да им навлизаш в подсъзнанието.
Идеята с въпросите обаче е хубава. Забавна. По-скоро развлекателна, а това все пак е нещо. :-)
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

- Имам ли цел?
- Какво ще правя, за да постигна тази цел?
- Може ли нещо да ми попречи да постигна тази цел?
- Мога ли да поема отговорностите и промените в ръцете си и да се справя?
- Как да постигна целта си?
- Как виждам себе си в процеса на постигане?
- Какви възможности имам, за да постигна целта си?
- Нужна ли ми е помощ?
- Каква част от постигането на целта е в моите ръце?
- Кога очаквам да постигна целта си?
- Кога започвам да работя по нейната реализация?
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:за да има лидер, трябва да има група, щото тя определя кой ще я ръководи формално или неформално
единаците са аутсайдерите, от които всички се отказват
а омразата и желанието за власт и слава не са направили никого щастлив
Да, трябва да има група.
Но единаците са също така и аутсайдерите, които се отказват от всички, това не е едностранно.
За омразата - разбира се, така е, но желанието за власт и слава е друга опера, има си хора, които наистина това ги влече и ги радва. И не е задължително лошо, стига да не е самоцел.
Panta rhei...
Публикувай отговор