Техники за излизане от дупки
Бих ли правил секс с човек, към който не изпитвам никакви чувства?
- Май да. Ама в повечето случаи не де!
Бих ли премахнал цялото Зло от лицето на Земята, ако имах тази възможност?
- По-скоро не. Няма човек, който да не е заслужил съдбата си. Да си сърбаме надробеното от тоя или минали животи. Хмм... зловещичко ;)
- Май да. Ама в повечето случаи не де!
- По-скоро не. Няма човек, който да не е заслужил съдбата си. Да си сърбаме надробеното от тоя или минали животи. Хмм... зловещичко ;)
- Green Light
Дай някакъв несправедлив пример...Green Light написа:Това не ми изглежда верно, бе Туристе.turist написа:Няма човек, който да не е заслужил съдбата си.
Едни човек се научил да лъже хората изкусно и станал политик.
Много хора мислят с онази си работа, когато си лягат с някои и правят деца без да го искат. После се тюхкат.
Други пък ги е страх от мечка и отиват в гората и не щеш ли баба Меца точно тях подгонва.
Трети биват отритнати от обществото - захвърлени в домове за сираци; порастват - стават убийци и пак на въпросното общество му го връщат.
Четвърти пак преминават през тия домове за сираци - обаче създават прекрасни семейства - без самите те да са израснали в такива.
Многоли се отплеснах?
Кое е измиване на ръце; че ми харесва да обвиня нещо абстрактно за проблемите си, отколкото да намеря реалния им причинител ли?Мнемозина написа:Да, малко на измиване на ръце прилича.turist написа:
Измиването на ръце е в това, че така от нас пада отговорността да опитваме да направим света мъничко по-добър - за някого, за няколко души, за малко или за повече време, колкото можем, колкото ни е дадено...turist написа:Кое е измиване на ръце; че ми харесва да обвиня нещо абстрактно за проблемите си, отколкото да намеря реалния им причинител ли?Мнемозина написа:Да, малко на измиване на ръце прилича.turist написа:
Panta rhei...
Знаеш ли МнемоМнемозина написа:Измиването на ръце е в това, че така от нас пада отговорността да опитваме да направим света мъничко по-добър - за някого, за няколко души, за малко или за повече време, колкото можем, колкото ни е дадено...turist написа:Кое е измиване на ръце; че ми харесва да обвиня нещо абстрактно за проблемите си, отколкото да намеря реалния им причинител ли?Мнемозина написа:Да, малко на измиване на ръце прилича.turist написа:
този твой постинг ми напомни за един руски Кино филм, който гледах преди 4 месеца на голям екран
"12" на Никита Михалков
Тук има кратко описание на филма;
но аз в него си бях харесал един момент, в който Богат руснак, бързащ за самолета си за САЩ (който живее от 10 години в Щатите) направи едно много интересно изложение пред всички.
Навремето бил учен, който направил страхотно изобретение, но не пожелалие да го внедрят и той се пропил, жена му го напуснала и много изпаднал.
Но понеже ЕДНО човешко същество в някакъв автобус се смилило над него. Една жена със 6-годишно дете. Понеже тази жена се отнесла към него с внимание; понеже не го наругала в автобуса затова че е мръсен и вони и псува... Понеже го приютила във дома си... живота му потръгнал и ето сега е Руски богаташ живеещ в Америка.
Затова се сетих :)
Но това е просто в точния момент да бъдеш на точното място :)
Не е само това.turist написа:Знаеш ли МнемоМнемозина написа:
Измиването на ръце е в това, че така от нас пада отговорността да опитваме да направим света мъничко по-добър - за някого, за няколко души, за малко или за повече време, колкото можем, колкото ни е дадено...
този твой постинг ми напомни за един руски Кино филм, който гледах преди 4 месеца на голям екран
"12" на Никита Михалков
Тук има кратко описание на филма;
но аз в него си бях харесал един момент, в който Богат руснак, бързащ за самолета си за САЩ (който живее от 10 години в Щатите) направи едно много интересно изложение пред всички.
Навремето бил учен, който направил страхотно изобретение, но не пожелалие да го внедрят и той се пропил, жена му го напуснала и много изпаднал.
Но понеже ЕДНО човешко същество в някакъв автобус се смилило над него. Една жена със 6-годишно дете. Понеже тази жена се отнесла към него с внимание; понеже не го наругала в автобуса затова че е мръсен и вони и псува... Понеже го приютила във дома си... живота му потръгнал и ето сега е Руски богаташ живеещ в Америка.
Затова се сетих :)
Но това е просто в точния момент да бъдеш на точното място :)
Кой от двамата е бил в точния момент на точното място - ученият или жената?
Във всеки един момент сме на точното място, въпросът е "защо сме там" и е много важен отговорът, който си даваме. Понякога наистина не знаем и никога не разбираме, понякога става ясно по-късно...
И все пак е важно дали гледаш към хората с добрите си очи. Защото това често е избор, личен. Май единственият важен избор, който ни е даден.
Не знам.
Panta rhei...
плюй, щот понякога нещата не опират до личен избор. ти може и да не "би", ама ако другият е би, кво праиме?МЪЖжжж написа:Пфу, пфу..не изричай таквиз еретични мисли!turist написа:Бих ли правил секс с човек, към който не изпитвам никакви чувства?
- Май да. Ама в повечето случаи не де!Те до ся не ми се е случвало.. плю през ляво рамо...
just perfect
отговорът се съдържа в 3-тата и 4-тата думи от зад на предbead_ написа:плюй, щот понякога нещата не опират до личен избор. ти може и да не "би", ама ако другият е би, кво праиме?МЪЖжжж написа:Пфу, пфу..не изричай таквиз еретични мисли!turist написа:Бих ли правил секс с човек, към който не изпитвам никакви чувства?
- Май да. Ама в повечето случаи не де!Те до ся не ми се е случвало.. плю през ляво рамо...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аз, разбира се... Щото някой там левак можеше и да не забележи. А когато има забележителни, елегантни мисли, трябва да се подчертаят от все някой присъстващ.bead_ написа:ELBI написа:
отговорът се съдържа в 3-тата и 4-тата думи от зад на предти го каза
Покрай което се сещам за един виц, дето бай Тошо бил на обяд при англ. кралица... и тя, горката без да иска изпуснала неподходящ за маса звук и ... ама е стар виц и го знаете
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ако не си разбрал идеята - хвърляме боб и леща...turist написа:Ми аз не разбрах съвсе ми идеята.
Аз сега трябва само да задам въпроси, които ми хрумнат
или и да им отговоря?
ЕДИТ Само не слагайте магданоз... Губи си вкуса...
ЕДИТ ЕДИТ Какво ще вкарваме в дупката?:wbee:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
- Green Light
Ненавреме те е хванало страх. Тази тема е хубава, поне според мен. Често ме е занимавала.turist написа:Човека социално животно, живеещо в стадо ли е
или е вълк-единак?
Имат ли и двете предимства или единакът е обречен... :)
Страх ме е да създавам нови теми ;)
Ние сме социални животни. Като слоновете, антилопите и овцете. Но, както и при тях предполагам, така и при нас единаците получават възхищението ни и подчинението ни. Обречен е да бъде вън от групи и да не усети единството на тълпата, но само единаци са водачите ни. Може би, в края на краищата тези хора не са щастливи. Никой не говори за щастие, когато споменава Александър Македонски.
- snowprincess
Александър Македонски е имал добър PRGreen Light написа: Може би, в края на краищата тези хора не са щастливи. Никой не говори за щастие, когато споменава Александър Македонски.
този, който го е следвал и му е писал биографията, само хубавите неща е отбелязал, лошите - не, но на надгробната му плоча бил написал/казал (не цитирам дословно, нещо такова беше, трябва да погледна в лекциите си): "два метра се оказаха достатъчни за човека, който мечтаеше да завладее целия свят"

- snowprincess
Re: Техники за излизане от дупки
какво чувстваш? - ужасно напрежениеПенчо Заека написа:
Интервю с мен
какво искаш? - искам да е петък вечер
какво ще се промени? - ще се успокоя

- Green Light
PR едно на ръка. С него или без него живота му е бил забележителен. Моите мисли потекоха в посока щастлив ли е бил или "обречен" на нещастие, защото е единак. Имал е бурен живот преди да стане цар, нелек и може би тъжен. И може би подходящи учители.snowprincess написа:Александър Македонски е имал добър PRGreen Light написа: Може би, в края на краищата тези хора не са щастливи. Никой не говори за щастие, когато споменава Александър Македонски.
този, който го е следвал и му е писал биографията, само хубавите неща е отбелязал, лошите - не, но на надгробната му плоча бил написал/казал (не цитирам дословно, нещо такова беше, трябва да погледна в лекциите си): "два метра се оказаха достатъчни за човека, който мечтаеше да завладее целия свят"
Един професор отчаяно вика на студент: Колега, на вашите години Александър Македонски е завзел света!
Да, господин професоре, - вика наш човек- но негов учител е бил Аристотел.
- сър Айвънхоу
човекът е сам за себе си и САМ избира какъв да е в "обществото"...turist написа:Човека социално животно, живеещо в стадо ли е
или е вълк-единак?
никой не е обречен, докато сам не се възприеме за такъв
а страхът е лошо качество...
всичко се свежда по колко кинта взима интервюираният и каква е далаверата на интервюиращия? Може да седнеш и на диванче, да се отпуснеш и ... да пиеш по едно -две-три... отговорите ти ще пръкнат неочаквано бързо...Пенчо Заека написа:Значи, чета едни книжки за приложна психология. В едната намерих супер готино упражнение, от което излизат изненадващи истини. Трябва да се самоинтервюираш, като си задаваш най-безразборно въпроси, и си отговаряш сам без изобщо да мислиш.
Ама ти пък съвсем се впрегна.turist написа:Човека социално животно, живеещо в стадо ли е
или е вълк-единак?
Създавай спокойно, стига да не е все една и съща. Оная де.
Човекът е социално животно, но не живее в стадо. Затова и въпросът с единачеството стои по друг начин и единаците не са обречени. Поне не съвсем.
Panta rhei...
Бъркаш според мен.Green Light написа:Ненавреме те е хванало страх. Тази тема е хубава, поне според мен. Често ме е занимавала.turist написа:Човека социално животно, живеещо в стадо ли е
или е вълк-единак?
Ние сме социални животни. Като слоновете, антилопите и овцете. Но, както и при тях предполагам, така и при нас единаците получават възхищението ни и подчинението ни. Обречен е да бъде вън от групи и да не усети единството на тълпата, но само единаци са водачите ни. Може би, в края на краищата тези хора не са щастливи. Никой не говори за щастие, когато споменава Александър Македонски.
Единачеството не е водачество, то означава "извън", ама съвсем извън. Маргиналност, но не отгоре, а отстрани.
Водачите са различни - и от това, и помежду си.
Аз така някак ги виждам нещата.
Panta rhei...
- snowprincess
- Stranniche
- Обратна връзка:
Хубава тема, интересно е да се задават безразборно въпроси и да се отговоря, само не можах да разбера как ПРАКТИЧЕСКИ това помага за излизането от дупки.Пенчо Заека написа:Значи, чета едни книжки за приложна психология. В едната намерих супер готино упражнение, от което излизат изненадващи истини. Трябва да се самоинтервюираш, като си задаваш най-безразборно въпроси, и си отговаряш сам без изобщо да мислиш. Така излизало складираното в подсъзнанието ти, до което иначе нямаш достъп. Разбираш кво те яде, освобождаваш се от разни страхове и в крайна сметка излизаш от дупката. Та, аз се пробвах, но се изчерпах откъм въпроси. Давайте идеи, моля. Ето кво ми се получи досега:
От моя скромен опит и наблюдения като бивш и неуспял проектопсихотерапевт разбирането на това, какво те яде, най-често НЕ води автоматично до излизането от дупката. Да не говорим, че повечето хора си знаят много добре какво ги тормози - няма нужда да им навлизаш в подсъзнанието.
Идеята с въпросите обаче е хубава. Забавна. По-скоро развлекателна, а това все пак е нещо.
- snowprincess
- Имам ли цел?
- Какво ще правя, за да постигна тази цел?
- Може ли нещо да ми попречи да постигна тази цел?
- Мога ли да поема отговорностите и промените в ръцете си и да се справя?
- Как да постигна целта си?
- Как виждам себе си в процеса на постигане?
- Какви възможности имам, за да постигна целта си?
- Нужна ли ми е помощ?
- Каква част от постигането на целта е в моите ръце?
- Кога очаквам да постигна целта си?
- Кога започвам да работя по нейната реализация?
- Какво ще правя, за да постигна тази цел?
- Може ли нещо да ми попречи да постигна тази цел?
- Мога ли да поема отговорностите и промените в ръцете си и да се справя?
- Как да постигна целта си?
- Как виждам себе си в процеса на постигане?
- Какви възможности имам, за да постигна целта си?
- Нужна ли ми е помощ?
- Каква част от постигането на целта е в моите ръце?
- Кога очаквам да постигна целта си?
- Кога започвам да работя по нейната реализация?

Да, трябва да има група.snowprincess написа:за да има лидер, трябва да има група, щото тя определя кой ще я ръководи формално или неформално
единаците са аутсайдерите, от които всички се отказват
а омразата и желанието за власт и слава не са направили никого щастлив
Но единаците са също така и аутсайдерите, които се отказват от всички, това не е едностранно.
За омразата - разбира се, така е, но желанието за власт и слава е друга опера, има си хора, които наистина това ги влече и ги радва. И не е задължително лошо, стига да не е самоцел.
Panta rhei...