jazz написа:има самочуствие - демонстрира го
какъв е проблема
някакъв охлюв да я пита коя година Бг е влязла в ес
и ако не знае какво
Лично за мен проблма е именно в "и ако не знае, какво?"
Така де - ако мацката няма претенции, че много знае и е образована и т.н. и т.н. - всичко е наред. Но когато един човек няма покритие на самочувствието (коворим за умствен багаж, не за външен вид), и въпреки това се фаворизира, се получава изкривяване и изместване и на ценности, и на понятия.
Това, общо взето е масово явление в БГ напоследък във всички сфери - казва някой, че нещо е добро, хубаво, качествено, повторят го в някое talk-show по телевизрора и се репродуцира се полу-истина.
Ами щом на хората им харесва - тяхна воля, аз мога само да се позабавлявам отстрани.
Само че в един момент резултатите от всичко това започват да ми навлизат в личното пространство - като например кочината по улиците - и това ми създава дискомфорт, нали.
На принципа, "има самочувствие, демонстрира го какво?" след някой и друг месец, този некомпетентен човек, наричащ се кмет на София, и имащ (и демонстриращ) самочувствие, ще управлява и държавата.
Иначе нямам аПсолУтно нищо против манекенките и конкурсите за крастота, риалити шоутата и треторазрядните екшъни - има ниша, има и продукт за нея.