Питам се, след като мимикрията и хамелеонщината са толкова разпространени в природата - трябва ли да съдим хората които проявяват тая склонност.

При хората е осъзнато...БоЕВ написа:
Питам се, след като мимикрията и хамелеонщината са толкова разпространени в природата - трябва ли да съдим хората които проявяват тая склонност.

при животните е с цел оцеляване...... а при хората?[unknown] написа:При хората е осъзнато...БоЕВ написа:
социалната мимикрия се нарича ритуализъм и е вид адаптацияeti4ka написа:при животните е с цел оцеляване...... а при хората?[unknown] написа:При хората е осъзнато...БоЕВ написа:

От алчност, завист, гняв... и още и още...eti4ka написа:при животните е с цел оцеляване...... а при хората?[unknown] написа:При хората е осъзнато...БоЕВ написа:

Ахъм, ама продължавам да не разбирам - това положително качество ли е или е проява достойна за презрение.[unknown] написа:При хората е осъзнато...БоЕВ написа:
Здрасти хаймана - къде се губиш?eti4ka написа:...
Това добре - обаче, мимикрията лошо/вредно качество ли е. Нещо като страхливец, безволево мекотело...snowprincess написа:социалната мимикрия се нарича ритуализъм и е вид адаптацияeti4ka написа:при животните е с цел оцеляване...... а при хората?[unknown] написа:При хората е осъзнато...БоЕВ написа:
РИТУАЛИЗЪМ. По своята същност ритуализмът е отказ от културните цели или свеждането им до степен, която позволява тези цели да бъдат постигнати с допустими от закона средства. На практика се проявява социалната мимикрия на индивида, способността му да се приспособява в културната среда с оглед на постигане на определени цели. За него казват, че е „вътре в играта” и внимателно следи да не компрометира с нещо социалното си положени, но това не му носи удовлетвореност. Само умението му да се приспособява го предпазва от извършване на асоциални прояви. В рамките на този самоконтрол рискът за криминализиране на личността отпада. По своите възгледи и вътрешни подбуди той обаче не се отличава от девианта. Някои намират този тип на адаптация за придържане към културните системи на по-стари епохи.
Хех, радвам се, че от моите глупости понякога има и полза!:lol:vyara написа:Снощи тъкмо бях отворила снимките и малкия дойде да гледа с мен. Търсихме заедно животните. Жабите му беше трудно да ги види, както и вълка в оная брезова горичка, каза, че вижда само дървета.
Интересно му беше, мерси!
Не знам защо нямах проблеми с вълка, но виж, ето този дзвер ме закопа:БоЕВ написа:...
Тоя вълк в горичката ...

Б@си! Аз мислех, че за другия приказватеБоЕВ написа:Е, да, де - това е въпросният вълк!:lol:maggot написа: Не знам защо нямах проблеми с вълка, но виж, ето този дзвер ме закопа:
Вй, верно, бе! Помня, че покрай тоя тест за далтонизъм всички излязохме обратни!Мнемозина написа: Нещо като тест за далтонизъм беше, свързано с една северна армия и с разни изводи... не мога да се сетя как да го търся, обаче на тая снимка с брезите точно така се чувствах.
Гадове големи, да.maggot написа:Вй, верно, бе! Помня, че покрай тоя тест за далтонизъм всички излязохме обратни!Мнемозина написа: Нещо като тест за далтонизъм беше, свързано с една северна армия и с разни изводи... не мога да се сетя как да го търся, обаче на тая снимка с брезите точно така се чувствах.
ритуализмът е просто вид адаптация и показва отношението на отделния човек към социалната нормаБоЕВ написа:
Това добре - обаче, мимикрията лошо/вредно качество ли е. Нещо като страхливец, безволево мекотело...

едно време май още в дира бяхме писали за грешни поговоркиjazz написа:определено нямах това предвидБоЕВ написа:Нещо като - преклонена главица, сабя не сече?
японците не мислят така
наведеш ли я и
клъц
Това с убиването не е поговорка, това е Ницше. Позволено му е да греши, когато не си съгласен с него.Green Light написа:
едно време май още в дира бяхме писали за грешни поговорки
Тва беше един от примерите. Преклонената главица, като житейско поведение е клъц и половина.
Може би трябва да се перефразира. За да си държиш главата изправена, трябва да тренираш врата си да държи на вятър. Или нещо такова.
Друга такава поговорка е в подписа на някой от тук. Което не ме убива ме прави по- силен. По- слаб, по- слаб ме прави.
Боев, страхотни снимки, бе. Половин час ги гледах. Въобще твоите снимки на мен ми действат еднознано. Искам да съм там. (ма да няма вълци, де)
Това, даже, ако искаш да знаеш, го знам.Мнемозина написа:Това с убиването не е поговорка, това е Ницше. Позволено му е да греши, когато не си съгласен с него.Green Light написа:
едно време май още в дира бяхме писали за грешни поговорки
Тва беше един от примерите. Преклонената главица, като житейско поведение е клъц и половина.
Може би трябва да се перефразира. За да си държиш главата изправена, трябва да тренираш врата си да държи на вятър. Или нещо такова.
Друга такава поговорка е в подписа на някой от тук. Което не ме убива ме прави по- силен. По- слаб, по- слаб ме прави.
Боев, страхотни снимки, бе. Половин час ги гледах. Въобще твоите снимки на мен ми действат еднознано. Искам да съм там. (ма да няма вълци, де)
Това е блато а в него жаба. Само глвата и е очертанаsnowprincess написа:какво животно има на тази не разбрах
мерси, чак сега видях двете очиGreen Light написа:Това е блато а в него жаба. Само глвата и е очертанаsnowprincess написа:какво животно има на тази не разбрах

Аз в никакъв случай не искам да ти противореча, още по-малко да те дразняGreen Light написа:и гладна кокошка планина повдига.АВе написа:Който нож вади, сам скача в него.БоЕВ написа:Нещо като - преклонена главица, сабя не сече?jazz написа:на стърчащия гвоздей му го начукват
Преклонена главица от нож умира.
С каквито се събереш, с такива се събираш.
Баси, аз като съм далтонист - обратен ли съм?!:shocked:maggot написа:Вй, верно, бе! Помня, че покрай тоя тест за далтонизъм всички излязохме обратни!Мнемозина написа: Нещо като тест за далтонизъм беше, свързано с една северна армия и с разни изводи... не мога да се сетя как да го търся, обаче на тая снимка с брезите точно така се чувствах.
От това което разбрах излиза, че съм един огромен девиант.snowprincess написа:ритуализмът е просто вид адаптация и показва отношението на отделния човек към социалната нормаБоЕВ написа:
Това добре - обаче, мимикрията лошо/вредно качество ли е. Нещо като страхливец, безволево мекотело...
това е като да мразиш да носиш вратовръзка и въпреки това да я слагаш, защото така се изисква, да искаш и можеш да тръгнеш гол по плажа, но все пак да си слагаш бански, да ти се иска да пееш на погребение, но не го правиш
мимикрията е когато човекът се приспособява в дадена стреда, за да постигне набелязаните цели, въпреки че отрича социалните норми и ако го няма самоконтролът е на крачка от девиантно поведение
а девиантното поведение е отклонение от нормите (но това не е престъпно поведение, може да е действие или бездействие ) - правни, социални, етични, религиозни и други, при които получава отрицателна оценка и е свързано с определена санкция (например - морална - да се осъжда някакво поведение)
всеки от нас някога е имал поне веднъж такова поведение
за да има конфликт между човека и нормата е нужно: да има една норма, чието съдържание се знае; отношение към нормата; поведение
Свободната воля и свободният избор...толкова са ангажиращи!Remmivs написа:велики са
благодаря, друже!
PS
С риск да се повторя ще кажа, че при нас можем да се опитваме да се познаем и разберем, а след това да бъдем господари на себе си и съдбата си (в рамките на свободната воля на вселената около нас де).
Imperare sibi maximum imperium est.
всички се оказахме латентни хомосексуалисти според тестаБоЕВ написа:Баси, аз като съм далтонист - обратен ли съм?!:shocked:maggot написа:Вй, верно, бе! Помня, че покрай тоя тест за далтонизъм всички излязохме обратни!Мнемозина написа: Нещо като тест за далтонизъм беше, свързано с една северна армия и с разни изводи... не мога да се сетя как да го търся, обаче на тая снимка с брезите точно така се чувствах.