Камуфлаж

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Камуфлаж

Мнение от Глас в пустиня »

:-) - природа. Къде са животинките?

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Питам се, след като мимикрията и хамелеонщината са толкова разпространени в природата - трябва ли да съдим хората които проявяват тая склонност.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Камуфлаж

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Питам се, след като мимикрията и хамелеонщината са толкова разпространени в природата - трябва ли да съдим хората които проявяват тая склонност.
При хората е осъзнато...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
eti4ka

Мнение от eti4ka »

[unknown] написа:
БоЕВ написа:
При хората е осъзнато...
при животните е с цел оцеляване...... а при хората?
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

eti4ka написа:
[unknown] написа:
БоЕВ написа:
При хората е осъзнато...
социалната мимикрия се нарича ритуализъм и е вид адаптация

РИТУАЛИЗЪМ. По своята същност ритуализмът е отказ от културните цели или свеждането им до степен, която позволява тези цели да бъдат постигнати с допустими от закона средства. На практика се проявява социалната мимикрия на индивида, способността му да се приспособява в културната среда с оглед на постигане на определени цели. За него казват, че е „вътре в играта” и внимателно следи да не компрометира с нещо социалното си положени, но това не му носи удовлетвореност. Само умението му да се приспособява го предпазва от извършване на асоциални прояви. В рамките на този самоконтрол рискът за криминализиране на личността отпада. По своите възгледи и вътрешни подбуди той обаче не се отличава от девианта. Някои намират този тип на адаптация за придържане към културните системи на по-стари епохи.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

eti4ka написа:
[unknown] написа:
БоЕВ написа:
При хората е осъзнато...
От алчност, завист, гняв... и още и още...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
jazz

Мнение от jazz »

на стърчащия гвоздей му го начукват
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Снощи тъкмо бях отворила снимките и малкия дойде да гледа с мен. Търсихме заедно животните. Жабите му беше трудно да ги види, както и вълка в оная брезова горичка, каза, че вижда само дървета.
Интересно му беше, мерси!
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

[unknown] написа:
БоЕВ написа:
При хората е осъзнато...
Ахъм, ама продължавам да не разбирам - това положително качество ли е или е проява достойна за презрение.
Аватар
Глас в пустиня

eti4ka написа:...
Здрасти хаймана - къде се губиш?
Аватар
Глас в пустиня

snowprincess написа:
eti4ka написа:
[unknown] написа:
БоЕВ написа:
При хората е осъзнато...
социалната мимикрия се нарича ритуализъм и е вид адаптация

РИТУАЛИЗЪМ. По своята същност ритуализмът е отказ от културните цели или свеждането им до степен, която позволява тези цели да бъдат постигнати с допустими от закона средства. На практика се проявява социалната мимикрия на индивида, способността му да се приспособява в културната среда с оглед на постигане на определени цели. За него казват, че е „вътре в играта” и внимателно следи да не компрометира с нещо социалното си положени, но това не му носи удовлетвореност. Само умението му да се приспособява го предпазва от извършване на асоциални прояви. В рамките на този самоконтрол рискът за криминализиране на личността отпада. По своите възгледи и вътрешни подбуди той обаче не се отличава от девианта. Някои намират този тип на адаптация за придържане към културните системи на по-стари епохи.
Това добре - обаче, мимикрията лошо/вредно качество ли е. Нещо като страхливец, безволево мекотело...
Аватар
Глас в пустиня

jazz написа:на стърчащия гвоздей му го начукват
Нещо като - преклонена главица, сабя не сече?
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:Снощи тъкмо бях отворила снимките и малкия дойде да гледа с мен. Търсихме заедно животните. Жабите му беше трудно да ги види, както и вълка в оная брезова горичка, каза, че вижда само дървета.
Интересно му беше, мерси!
Хех, радвам се, че от моите глупости понякога има и полза!:lol:

Тоя вълк в горичката и мен ме изтормози - в началото бях с нагласата за птица по дърветата в преден план.:lol:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

БоЕВ написа:...
Тоя вълк в горичката ...
Не знам защо нямах проблеми с вълка, но виж, ето този дзвер ме закопа:

Изображение

:lol:
Страхотни снимки, БоЕВ! :-)
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
jazz

Мнение от jazz »

БоЕВ написа:Нещо като - преклонена главица, сабя не сече?
определено нямах това предвид :lol:
японците не мислят така
наведеш ли я и
клъц
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа: Не знам защо нямах проблеми с вълка, но виж, ето този дзвер ме закопа:
Е, да, де - това е въпросният вълк!:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Това ми прилича на един тест, дето го правихме тук наскоро. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

jazz написа:
японците не мислят така
наведеш ли я и
клъц
А бе японците са големи японци.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:Това ми прилича на един тест, дето го правихме тук наскоро. :lol:
Какъв тест?
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

БоЕВ написа:
maggot написа: Не знам защо нямах проблеми с вълка, но виж, ето този дзвер ме закопа:
Е, да, де - това е въпросният вълк!:lol:
Б@си! Аз мислех, че за другия приказвате :lol:
Трябва да ги номерираш :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:Това ми прилича на един тест, дето го правихме тук наскоро. :lol:
Какъв тест?
Нещо като тест за далтонизъм беше, свързано с една северна армия и с разни изводи... не мога да се сетя как да го търся, обаче на тая снимка с брезите точно така се чувствах. :lol:
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мнемозина написа: Нещо като тест за далтонизъм беше, свързано с една северна армия и с разни изводи... не мога да се сетя как да го търся, обаче на тая снимка с брезите точно така се чувствах. :lol:
Вй, верно, бе! Помня, че покрай тоя тест за далтонизъм всички излязохме обратни! :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

maggot написа:
Мнемозина написа: Нещо като тест за далтонизъм беше, свързано с една северна армия и с разни изводи... не мога да се сетя как да го търся, обаче на тая снимка с брезите точно така се чувствах. :lol:
Вй, верно, бе! Помня, че покрай тоя тест за далтонизъм всички излязохме обратни! :lol:
Гадове големи, да. :grin:
И тоя вълк продължавам да не го виждам, ама няма да си признавам сега. :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:
Това добре - обаче, мимикрията лошо/вредно качество ли е. Нещо като страхливец, безволево мекотело...
ритуализмът е просто вид адаптация и показва отношението на отделния човек към социалната норма

това е като да мразиш да носиш вратовръзка и въпреки това да я слагаш, защото така се изисква, да искаш и можеш да тръгнеш гол по плажа, но все пак да си слагаш бански, да ти се иска да пееш на погребение, но не го правиш

мимикрията е когато човекът се приспособява в дадена стреда, за да постигне набелязаните цели, въпреки че отрича социалните норми и ако го няма самоконтролът е на крачка от девиантно поведение

а девиантното поведение е отклонение от нормите (но това не е престъпно поведение, може да е действие или бездействие ) - правни, социални, етични, религиозни и други, при които получава отрицателна оценка и е свързано с определена санкция (например - морална - да се осъжда някакво поведение)
всеки от нас някога е имал поне веднъж такова поведение
за да има конфликт между човека и нормата е нужно: да има една норма, чието съдържание се знае; отношение към нормата; поведение
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

jazz написа:
японците не мислят така
наведеш ли я и
клъц
едно време май още в дира бяхме писали за грешни поговорки

Тва беше един от примерите. Преклонената главица, като житейско поведение е клъц и половина.
Може би трябва да се перефразира. За да си държиш главата изправена, трябва да тренираш врата си да държи на вятър. Или нещо такова.
Друга такава поговорка е в подписа на някой от тук. Което не ме убива ме прави по- силен. По- слаб, по- слаб ме прави.

Боев, страхотни снимки, бе. Половин час ги гледах. Въобще твоите снимки на мен ми действат еднознано. Искам да съм там. (ма да няма вълци, де)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

велики са
благодаря, друже!

PS
С риск да се повторя ще кажа, че при нас можем да се опитваме да се познаем и разберем, а след това да бъдем господари на себе си и съдбата си (в рамките на свободната воля на вселената около нас де).

Imperare sibi maximum imperium est.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:

Тва беше един от примерите. Преклонената главица, като житейско поведение е клъц и половина.
Може би трябва да се перефразира. За да си държиш главата изправена, трябва да тренираш врата си да държи на вятър. Или нещо такова.
Друга такава поговорка е в подписа на някой от тук. Което не ме убива ме прави по- силен. По- слаб, по- слаб ме прави.

Боев, страхотни снимки, бе. Половин час ги гледах. Въобще твоите снимки на мен ми действат еднознано. Искам да съм там. (ма да няма вълци, де)
Това с убиването не е поговорка, това е Ницше. Позволено му е да греши, когато не си съгласен с него. :blum:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

БоЕВ написа:
Който нож вади, сам скача в него.

Преклонена главица от нож умира.

С каквито се събереш, с такива се събираш.:blum:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:

Това с убиването не е поговорка, това е Ницше. Позволено му е да греши, когато не си съгласен с него. :blum:
Това, даже, ако искаш да знаеш, го знам.
Изобщо, не ме поправяйте и не ми противоречете! Никакъв ли такт нямате и чувство, риш? Ми сряда е
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

АВе написа:
БоЕВ написа:

и гладна кокошка планина повдига.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

какво животно има на тази не разбрах

Изображение
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:какво животно има на тази не разбрах
Това е блато а в него жаба. Само глвата и е очертана
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
snowprincess написа:какво животно има на тази не разбрах
Това е блато а в него жаба. Само глвата и е очертана
мерси, чак сега видях двете очи
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
АВе написа:
БоЕВ написа:

и гладна кокошка планина повдига.
Аз в никакъв случай не искам да ти противореча, още по-малко да те дразня :blum:, ама най-вярната е "Сговорна дружина слепи ги ражда". :roll:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа:
Баси, аз като съм далтонист - обратен ли съм?!:shocked:
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа: И тоя вълк продължавам да не го виждам, ама няма да си признавам сега. :lol:
видя ли го или да вадим жокер?:grin:
Аватар
Глас в пустиня

snowprincess написа:
БоЕВ написа:
ритуализмът е просто вид адаптация и показва отношението на отделния човек към социалната норма

това е като да мразиш да носиш вратовръзка и въпреки това да я слагаш, защото така се изисква, да искаш и можеш да тръгнеш гол по плажа, но все пак да си слагаш бански, да ти се иска да пееш на погребение, но не го правиш

мимикрията е когато човекът се приспособява в дадена стреда, за да постигне набелязаните цели, въпреки че отрича социалните норми и ако го няма самоконтролът е на крачка от девиантно поведение

а девиантното поведение е отклонение от нормите (но това не е престъпно поведение, може да е действие или бездействие ) - правни, социални, етични, религиозни и други, при които получава отрицателна оценка и е свързано с определена санкция (например - морална - да се осъжда някакво поведение)
всеки от нас някога е имал поне веднъж такова поведение
за да има конфликт между човека и нормата е нужно: да има една норма, чието съдържание се знае; отношение към нормата; поведение
От това което разбрах излиза, че съм един огромен девиант.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
Винаги когато се спомене поговорката за сабята и главата винаги се сещам за тая тема.
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:велики са
благодаря, друже!

PS
С риск да се повторя ще кажа, че при нас можем да се опитваме да се познаем и разберем, а след това да бъдем господари на себе си и съдбата си (в рамките на свободната воля на вселената около нас де).

Imperare sibi maximum imperium est.
Свободната воля и свободният избор...толкова са ангажиращи!
Аватар
Глас в пустиня

АВе написа:
БоЕВ написа:

Тъй де!:lol:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:
maggot написа:
Баси, аз като съм далтонист - обратен ли съм?!:shocked:
всички се оказахме латентни хомосексуалисти според теста :lol:

http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php ... ED&start=0
Изображение
Публикувай отговор