Бойко или Сергей

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Пенчо Заека написа:Ми гледай сега, ние живеем в страна, дето камили няма. Кофти ти е примера:rotfl24: А и впрочем, като не избереш нито едното, кво ше ядеш, а?? Ще мреш от глад ли? Или ще се самоизяждаш? Малейии тва ме сети за Сатирикон на Петроний. Ония, дето за да получат наследство, трябваше да ядат от трупа на починалия си роднина:rotfl24:
Да се опитам аз да дам един пример, който може би е по-подходящ. Ти си строител, нали? Представи си, че държавата е сграда, не знам какво точно строиш, но във всеки случай ще ме разбереш. Та, строим ние сградата и трябва да положим носещата конструкция. И ни предлагат да използваме различни марки стомана, с различни характеристики и прочее. Избор. Обаче, ние сме учили съпромат и металознание, че и други разни и безобразни науки и както и да го смятаме излиза, че нито една стомана няма да удържи дори и само собствената тежест на сградата, камо ли добавено статично, че тук там и динамично натоварване при някой куейк. Какво би избрала ти? Би ли била шута на стоманата, която ти допада най-малко и би ли сложила друга, дето пак не става, ама не е онази, която те изприщва?

Иначе да, има хубави писания. Дори и в Конституцията ни. Но пак ще се повторя за теорията и практиката, така че няма смисъл, всъщност.
Даже и да исках, нямаше да мога да ти отговоря по- добре от реалността! Част от квалификацията на Пенчо е ъъъ бомбаджия(гледах навремето някакви снимки. Прав ли съм, бе Пенчо?) :grin::grin::grin:

Тоест би могла да предложи коя част от тая сграда да се събори и как най- добре да стане, че да може да се изгради наново правилно
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: Били била шута на стоманата, която ти допада най-малко и би ли сложила друга, дето пак не става ама не е онази, която те изприщва?

Иначе да, има хубави писания. Дори и в Конституцията ни. Но пак ще се повторя за теорията и практиката, така че няма смисъл всъщност.
Аз не съм строител, обаче при така поставените условия на задачката, драги ми Сър, виждам следния възможен избор:
- избирате по-малката беля, като съобразявате параметрите на сградата с качествата на материала и се надявате, че ще възпитате децата си така, че непрекъснато да правят подобрения - винаги, когато имате възможност за това
- телглите майната на този отгечителен и дълъг процес и отивате да живеете под моста. Така, когато той ви се срути на благородническата глава, можете да обвините Главна дирекция пътища, че не си е свършила работата, заради тях сте останали без покрив над главата, освен това вали дъжд (за което са виновни метеоролозите) и да се преместите под моста 100 метра по-надолу. Е, все някога ще попаднете и на ДОБРЕ построен мост. Може би.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Green Light написа:
Пенчо Заека написа:
Green Light написа:

Подпис: Гринлайт

Без частта за вината. Аз бих търсил вина и в политиците
Как се търси вина, бре, Грийни? Аз мисля - с Калашник. Другото е бошлаф работа. Иначе и аз се подписвам тука тъй.

Ами сега Сергей Станишев прави ПР кампания с чистенето на София. Би трябвало независимата съдебна власт да го спре, защото харчи пари. Тези пари не са негови и той не може да се разполага с тях. Създаването на "кризисен щаб" би трябвало да е подсъдно. Цирк, който е бил, нали, първопричината(първият мах на пеперудата) довел до редица от събития, включително и смърт. Това би трябвало да е подсъдно!
Не ме поправяйте, моля ви, и не ме обвинявайте в наивност! Използвам условно наклонение!
Е за тоя и кликата му, и без кризата с боклука, отдавна трябваше да се приложи Калашник. И сега не е късно. Аз пък не използвам условно наклонение.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Пенчо Заека написа:Всъщност, твоят пример е много удачен. Защото на въпроса кой от двата неподходящи материала ще избера, веднага отговарям, че ще сменя проекта, ще измисля статическа схема, дето ще ми свърши работа. А сега де? като екстраполираме, кво излиза? Некви системи и схеми трябва да се променят. Това е то.
Знам, че е удачен. Базиках се/те за приложимостта му. :grin:
Както и да е.
Как се сменя проект за държава? Аз мисля, че не става отгоре надолу.
И още от спорта, който имахме с Гаспод и Грийн.
Аз правя това, което мисля за благородно и редно. Около мен. Докъдето се простират разперените ми ръце. И се опитвам да науча децата си на това. Според мен това е пътя. За промяната на проекта. Защото когато обществото е здраво и политика му ще е здрава. И обратното.
Върви на заучени фрази днес и популизъм едва ли не, но мисли глобално - действай локално - това е моето кредо.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Пенчо Заека написа: Всъщност, твоят пример е много удачен. Защото на въпроса кой от двата неподходящи материала ще избера, веднага отговарям, че ще сменя проекта, ще измисля статическа схема, дето ще ми свърши работа. А сега де? като екстраполираме, кво излиза? Некви системи и схеми трябва да се променят. Това е то.
Противоречите си с Грийна двамцата
Значи в живота може а в политиката не? Що и тук не каза, че всеки избор е по-добър от липсата на избор? Защо априори приемате, че изборът ви е само това, което ви се предлага да избирате? Двата вида фъшкии...
Показателно е, че болшинството хора не гласуват. При това не от мързел, а като техен съзнателен избор. Но е изгодно на целия политически сбирток да игнорира този процент хора. И могат да го правят спокойно, докато има достатъчно хора, които да им се връзват и да гласуват. Ако избирателната активност падне под някакъв процент дали няма хората да се замислят, че има нещо тотално сбъркано в така наречената демокрация?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Gaspode написа:
Пенчо Заека написа: Всъщност, твоят пример е много удачен. Защото на въпроса кой от двата неподходящи материала ще избера, веднага отговарям, че ще сменя проекта, ще измисля статическа схема, дето ще ми свърши работа. А сега де? като екстраполираме, кво излиза? Некви системи и схеми трябва да се променят. Това е то.
Значи в живота може а в политиката не? Що и тук не каза, че всеки избор е по-добър от липсата на избор? Защо априори приемате, че изборът ви е само това, което ви се предлага да избирате? Двата вида фъшкии...
Показателно е, че болшинството хора не гласуват. При това не от мързел, а като техен съзнателен избор. Но е изгодно на целия политически сбирток да игнорира този процент хора. И могат да го правят спокойно, докато има достатъчно хора, които да им се връзват и да гласуват. Ако избирателната активност падне под някакъв процент дали няма хората да се замислят, че има нещо тотално сбъркано в така наречената демокрация?
Леле, колко не си прав.....съзнателния избор да не гласуваш, както по-горе казах, не води до нищо добро, защото натежава процента на твърдите електорати. Тоест, негласувайки, помагаш да се запази статуквото. А че избирателната активност ще падне под некъв си процент няма никво значение, защото никой няма да се стресне от това. Хеле пък тия, дето ще се облагодетелстват от тоя факт. Божейиии, помогни им на тез хора да прогледнат!!!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Под какъв процент да падне? Каква е целта? Под колко? И възможно ли е, да сменим системата с пасивност(или активно скръстване на ръце) или само мечтаем сега?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Даже и да исках, нямаше да мога да ти отговоря по- добре от реалността! Част от квалификацията на Пенчо е ъъъ бомбаджия(гледах навремето някакви снимки. Прав ли съм, бе Пенчо?) :grin::grin::grin:

Тоест би могла да предложи коя част от тая сграда да се събори и как най- добре да стане, че да може да се изгради наново правилно
Говорим за революция ли, амиго? Щото с бомбите може да бутнем всичко. А, да с бомби и калашници. И не, че не сме го правили. Нееднократно. Понякога сами, повечето пъти с чужда помощ. Цената винаги е била пирова.

Въпросът не е да рушим, а да изграждаме. И затова, според мен, трябва да започнем от нас.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Под какъв процент да падне? Каква е целта? Под колко? И възможно ли е, да сменим системата с пасивност(или активно скръстване на ръце) или само мечтаем сега?
Не, не трябва да пада. Напротив трябва да се вдигне. В този смисъл, аз съм съгласен с теб, че трябва да се гласува. Колко гласуват сега? 25-35%. Я си представи, че всички, които не гласуват отидат и като мен пуснат невалидна бюлетина. Какво ще стане? Реално ще се види, че хората не са съгласни с това, което им се предлага. 70% невалидни бюлетини как ти се струва?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Пенчо Заека написа: Леле, колко не си прав.....съзнателния избор да не гласуваш, както по-горе казах, не води до нищо добро, защото натежава процента на твърдите електорати. Тоест, негласувайки, помагаш да се запази статуквото. А че избирателната активност ще падне под некъв си процент няма никво значение, защото никой няма да се стресне от това. Хеле пък тия, дето ще се облагодетелстват от тоя факт. Божейиии, помогни им на тез хора да прогледнат!!!
Що бе, девойко, да не съм прав? :grin:
Ти сама каза - като не ти харесва стоманата ще смениш проекта. Няма да избереш едната стомана, понеже по този начин си упражнила правото си на избор и като падне сградата после ще имаш правото да псуваш на воля избраната от теб стомана.

Това, че виждам проблема не значи, че знам решението. Но според мен някаква промяна е необходима. И ако има достатъчно хора, мислещи като мен, може пък някой от тях да знае каква точно промяна. И някой друг може би може да я осъществи. Мечтател съм аз...

От моята гледна точка вие сте тези, които трябва да прогледнете. И когато прогледнат достатъчно хора (не знам колко точно ще са достатъчно, Грийн, тва по повод процента) може би нещо ще се случи.

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
Не, не трябва да пада. Напротив трябва да се вдигне. В този смисъл, аз съм съгласен с теб, че трябва да се гласува. Колко гласуват сега? 25-35%. Я си представи, че всички, които не гласуват отидат и като мен пуснат невалидна бюлетина. Какво ще стане? Реално ще се види, че хората не са съгласни с това, което им се предлага. 70% невалидни бюлетини как ти се струва?
За това точно говоря. Дали ще е негласуване, или ще е гласуване с невалидна бюлетина, и в двата случая показва избор различен от предлаганите.

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:За това точно говоря. Дали ще е негласуване, или ще е гласуване с невалидна бюлетина, и в двата случая показва избор различен от предлаганите.
Не, не е все едно според мен. Ако просто не отидеш, значи си индиферентен. Няма лошо и в това. Но ако имаш позиция и тя не е представлявана от никой, то трябва да отидеш и да гласуваш за никой. Така гласът ти отива при никой. И не помагаш на никой. Защото няма на кой.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Green Light написа:Даже и да исках, нямаше да мога да ти отговоря по- добре от реалността! Част от квалификацията на Пенчо е ъъъ бомбаджия(гледах навремето някакви снимки. Прав ли съм, бе Пенчо?) :grin::grin::grin:

Говорим за революция ли, амиго? Щото с бомбите може да бутнем всичко. А, да с бомби и калашници. И не, че не сме го правили. Нееднократно. Понякога сами, повечето пъти с чужда помощ. Цената винаги е била пирова.

Въпросът не е да рушим, а да изграждаме. И затова, според мен, трябва да започнем от нас.
Да, според Азимов "Насилието е последното убежище на некомпетентния" Учудващото(и дразнещото мен) нещо е че сме почти абсолютни съмишленици с теб. Както и предполагам с повечето негласуващи. Само по този въпрос сме с диаметрално противоположни виждания
Последно промяна от Green Light на 16.04.09, 11:11, променено общо 1 път.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
Gaspode написа:За това точно говоря. Дали ще е негласуване, или ще е гласуване с невалидна бюлетина, и в двата случая показва избор различен от предлаганите.
Не, не е все едно според мен. Ако просто не отидеш, значи си индиферентен. Няма лошо и в това. Но ако имаш позиция и тя не е представлявана от никой, то трябва да отидеш и да гласуваш за никой. Така гласът ти отива при никой. И не помагаш на никой. Защото няма на кой.
Ок
Съгласих се
Така ще се елиминират хората, които не гласуват от чист мързел и резултата ще е по-достоверен. Аз смесвам двете неща малко, но имам предвид активно негласуващите :grin:
Но това не променя принципно нещата...

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Remmivs написа:
За това точно говоря. Дали ще е негласуване, или ще е гласуване с невалидна бюлетина, и в двата случая показва избор различен от предлаганите.
Заблуда е, как не виждаш? Заблуда, директна лъжа е, че имаш избор различен от предлаганите.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Green Light написа:Под какъв процент да падне? Каква е целта? Под колко? И възможно ли е, да сменим системата с пасивност(или активно скръстване на ръце) или само мечтаем сега?
Ами което предлагаш, и което ти се струва победа, за мен е загуба. Нищо не се променя от това дали невалидните бюлетини или седенето в къщи показват протест или показват индиферентност. Това не носи промяна, значи за мен е лошо
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Я да променим темата. Музиката ще спаси света! Сериозно го мисля.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Gaspode написа:
Remmivs написа:
Заблуда е, как не виждаш? Заблуда, директна лъжа е, че имаш избор различен от предлаганите.
Да, на практика така се получава. Защото дори и да заявиш, че не си съгласен с това, което се предлага - тогава какво точно искаш и най-вече от кого го искаш?
Доволно абсурдна е ситуацията.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пенчо Заека написа:Я да променим темата. Музиката ще спаси света! Сериозно го мисля.
:grin:

Само да не е ЕМО- музика
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Заблуда е, как не виждаш? Заблуда, директна лъжа е, че имаш избор различен от предлаганите.
Стига бе. Винаги има избор, различен от предлаганите. Но на тези, които ти дават "правото" на избор им е изгодно да мислиш, че няма. Ти играеш тяхната игра. Връзваш се на техните манипулации.

Прост пример - разбойник застава пред теб и казва "Парите или живота". Той иска да си мислиш, че нямаш друг избор. Което и да избереш, на него му е все едно - и в двата случая взема парите ти. Има и друг избор, обаче. Можеш да му скокнеш и квото сабя покаже. Да, има вероятност да те гръмне и пак да ти вземе парите. Но може пък да успееш да го млатнеш по кратуната...
Или можеш да опиташ да избягаш. Или нещо друго - умно момче си, ще измислиш нещо :grin:
Единствено ако приемеш, че нямаш друг избор освен това, което ти предлагат, единствено тогава гарантирано губиш. В другите случаи имаш някакъв, макари малък, шанс за успех... Така ги виждам аз нещата.

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Ами което предлагаш, и което ти се струва победа, за мен е загуба. Нищо не се променя от това дали невалидните бюлетини или седенето в къщи показват протест или показват индиферентност. Това не носи промяна, значи за мен е лошо
Не ми се струва победа. Не знам защо си мислиш така. Струва ми се знак. Нищо не се променя сега. Нищо няма да се промени и на следващите. Може би и на по-следващите. И какво от това. Не ми харесват. Не гласувам за тях. Имам това право. Не протестирам. Изразявам позиция. Промяната трябва да започне от нас. Само и единствено това казвам. Освен, че отказвам да се идентифицирам с формени идиоти и нагли лъжци и бандити.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Пенчо Заека написа:Я да променим темата. Музиката ще спаси света! Сериозно го мисля.
А любовта?!?:shocked::blink::shocked: Къде остана любовта?!?
А, да... Любовта е музика, лъчи...:cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Green Light написа:Ами което предлагаш, и което ти се струва победа, за мен е загуба. Нищо не се променя от това дали невалидните бюлетини или седенето в къщи показват протест или показват индиферентност. Това не носи промяна, значи за мен е лошо
Не ми се струва победа. Не знам защо си мислиш така. Струва ми се знак. Нищо не се променя сега. Нищо няма да се промени и на следващите. Може би и на по-следващите. И какво от това. Не ми харесват. Не гласувам за тях. Имам това право. Не протестирам. Изразявам позиция. Промяната трябва да започне от нас. Само и единствено това казвам. Освен, че отказвам да се идентифицирам с формени идиоти и нагли лъжци и бандити.
Казах ти го и наяве. Не мога и няма нужда да се опитвам, да променям осмислена позиция на умни хора. Ти си мислил по въпроса и си изградил позиция, аз не мога да ти кажа нищо ново. Единственото което мога да кажа е, че не съм съгласен с теб.

П.П. Конкретно, сега, днес, за България ще е много по- добре да имаме друго, различно от сегашното правителство и бсп да е вън от властта. Не заради друго, ами защото тия(най- вероятно от чиста демагогия) от ЕС ще отворят пак кранчето. Това касае нас и семействата ни - образование, пътища ...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Казах ти го и наяве. Не мога и няма нужда да се опитвам, да променям осмислена позиция на умни хора. Ти си мислил по въпроса и си изградил позиция, аз не мога да ти кажа нищо ново. Единственото което мога да кажа е, че не съм съгласен с теб.

П.П. Конкретно, сега, днес, за България ще е много по- добре да имаме друго, различно от сегашното правителство и бсп да е вън от властта. Не заради друго, ами защото тия(най- вероятно от чиста демагогия) от ЕС ще отворят пак кранчето. Това касае нас и семействата ни - образование, пътища ...
Уф! Как да ти го кажа. Уважавам позицията ти. Но и аз не съм съгласен с теб. Което не пречи да те смятам за брат.

Относно демагогията. Помисли си в светлината на онези експерименти, които описа днес, какво означава да сме кротки и послушни и да се молим за по-готина килия и повече удобства като пътища и прочее в нея. Точно подобни тънки струни използват хиените, които ние наричаме политици в България. Заблудата има много лица, братко. Вероятно и аз греша. Човек съм. Strength and honour това искам да видя аз. Във името на всички езири и ванири...

За ЕС... ще си замълча. Не съм аз този, който ще оправи света. Пък и той за всеки е различен и е хубаво, че е така. Пъстротата на едното. Опитвам се да управлявам себе си. Imperare sibi...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs§Green Light написа:..............
Заблудата има много лица, братко. Вероятно и аз греша. Човек съм. Strength and honour това искам да видя аз. Във името на всички езири и ванири...
Same here!
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Remmivs написа:
Пенчо Заека написа:Всъщност, твоят пример е много удачен. Защото на въпроса кой от двата неподходящи материала ще избера, веднага отговарям, че ще сменя проекта, ще измисля статическа схема, дето ще ми свърши работа. А сега де? като екстраполираме, кво излиза? Некви системи и схеми трябва да се променят. Това е то.
Знам, че е удачен. Базиках се/те за приложимостта му. :grin:
Както и да е.
Как се сменя проект за държава? Аз мисля, че не става отгоре надолу.
И още от спорта, който имахме с Гаспод и Грийн.
Аз правя това, което мисля за благородно и редно. Около мен. Докъдето се простират разперените ми ръце. И се опитвам да науча децата си на това. Според мен това е пътя. За промяната на проекта. Защото когато обществото е здраво и политика му ще е здрава. И обратното.
Върви на заучени фрази днес и популизъм едва ли не, но мисли глобално - действай локално - това е моето кредо.
Bravo! (without irony)
отдолу нагоре...
и локално...
само, че нищо няма да направиш, освен да се измориш по пътя :(
Трябват лидери!
Блажени са бедните духом
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Има и друг избор, обаче. Можеш да му скокнеш и квото сабя покаже. Да, има вероятност да те гръмне и пак да ти вземе парите. Но може пък да успееш да го млатнеш по кратуната...
Или можеш да опиташ да избягаш. Или нещо друго - умно момче си, ще измислиш нещо :grin:
Почти няма вероятност да те гръмне
те повечето се надяват на овчето в тебе
не са обучени...помияри
дали ше имаш/м куража за себе си
да му направиш/я дупка я в главата я в корема
е въпроса
ако го изкараш/м по голям
куража....
хайдук...минава в зоновите групи:rotfl24:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Публикувай отговор