Скоро си помислих,
Скоро си помислих,
че хората, които не се познават в началото на запознанството привиждат един в друг литературни герои, а с времето - чрез опознаването - откриват (за щастие - не винаги и не всички, но до голяма степен...) нещо като комбинация от съседката, шофьор на автобус и онзи, дето си хвърля боклука от прозореца...(тук може да има допълнения!) Да не забравите, че казах "не винаги" 
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Хм, при мен не е така, но донякъде си прав.
В началото виждаш по-едрите щрихи и постепенно детайлизираш. Но това може да бъде и обратният път - от съседа към литературния герой.
Зависи обаче и от литературата. И от съседа, и от това с кого си се запознал.
И най-вече от теб, защото всичко е в очите на гледащия.
В началото виждаш по-едрите щрихи и постепенно детайлизираш. Но това може да бъде и обратният път - от съседа към литературния герой.
Panta rhei...
да де... аз имах предвид една тенденция за повечето случаи. Разбира се, винаги очаквам най-хубавото и припокриване с героя... Но е факт, че разочарованията са много повече от успешните попадения (примерно 10 към 1 или 50 към 1 :) ). И определено има значение гледащия... ако пък той е глуповат или непретенциозен - съотношението е вероятно 1:1 или 2:1 :) )Мнемозина написа:Хм, при мен не е така, но донякъде си прав.
Абе зависи си от всичко, но като го погледнеш от високо или се сетиш за началото на редица запознанства...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Не знам, не знам.ELBI написа:
да де... аз имах предвид една тенденция за повечето случаи. Разбира се, винаги очаквам най-хубавото и припокриване с героя... Но е факт, че разочарованията са много повече от успешните попадения (примерно 10 към 1 или 50 към 1 :) ). И определено има значение гледащия... ако пък той е глуповат или непретенциозен - съотношението е вероятно 1:1 или 2:1 :) )
Абе зависи си от всичко, но като го погледнеш от високо или се сетиш за началото на редица запознанства...
Сега ако ти кажа, че при мен разочарованията никак даже не са повече от успешните попадения, ще изляза в най-добрия случай непретенциозна.
А може би просто имам късмет в това отношение.
Кое те разочарова - земното у хората? Ежедневното у тях? От първия ти постинг с такова впечатление останах...
Panta rhei...
не - просто много често самият ти имаш някакви вътрешни виждания за тях (било по външност, било поради нещо прочетено от тях, житейска драма, история...) и с времето, опознавайки ги, литературният герой се превръща в досадната, креслива, нахална, скрънзава съседка ;) Не съм подготвен за роман или супер дълъг разказ... просто ми скимна оня ден :)Мнемозина написа:Не знам, не знам.ELBI написа:
да де... аз имах предвид една тенденция за повечето случаи. Разбира се, винаги очаквам най-хубавото и припокриване с героя... Но е факт, че разочарованията са много повече от успешните попадения (примерно 10 към 1 или 50 към 1 :) ). И определено има значение гледащия... ако пък той е глуповат или непретенциозен - съотношението е вероятно 1:1 или 2:1 :) )
Сега ако ти кажа, че при мен разочарованията никак даже не са повече от успешните попадения, ще изляза в най-добрия случай непретенциозна.
А може би просто имам късмет в това отношение.
Кое те разочарова - земното у хората? Ежедневното у тях? От първия ти постинг с такова впечатление останах...
- Green Light
Re: Скоро си помислих,
Аз страшно много се опитвам да не правя така, защото(казвал съм) иначе все бъркамELBI написа:че хората, които не се познават в началото на запознанството привиждат един в друг литературни герои, а с времето - чрез опознаването - откриват (за щастие - не винаги и не всички, но до голяма степен...) нещо като комбинация от съседката, шофьор на автобус и онзи, дето си хвърля боклука от прозореца...(тук може да има допълнения!) Да не забравите, че казах "не винаги"
- Green Light
В крайна сметка на нас много ни се иска да ги познаваме и наяве тия хора от романите.
Бих искал да познавам Атос, Портос, Арамис и Д'Артанян. Капитан Немо. Емилио де Роканера- Черния корсар. Пол Атреидски заедно с Дънкан Айдахо и Гърни. Кой още? Поаро, Мегре и Марлоу, ъф корс. Щерлок и доктора. Винету, Олд Шетърхенд, Оцеола.
Ако по цял ден съм с тях, нещата и решенията в ежедневието ми ще бъдат много по- ясни.
Бих искал да познавам Атос, Портос, Арамис и Д'Артанян. Капитан Немо. Емилио де Роканера- Черния корсар. Пол Атреидски заедно с Дънкан Айдахо и Гърни. Кой още? Поаро, Мегре и Марлоу, ъф корс. Щерлок и доктора. Винету, Олд Шетърхенд, Оцеола.
Ако по цял ден съм с тях, нещата и решенията в ежедневието ми ще бъдат много по- ясни.