Скоро си помислих,

Все същите
Аватар
ELBI

Скоро си помислих,

Мнение от ELBI »

че хората, които не се познават в началото на запознанството привиждат един в друг литературни герои, а с времето - чрез опознаването - откриват (за щастие - не винаги и не всички, но до голяма степен...) нещо като комбинация от съседката, шофьор на автобус и онзи, дето си хвърля боклука от прозореца...(тук може да има допълнения!) Да не забравите, че казах "не винаги" :winkw:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Хм, при мен не е така, но донякъде си прав.

В началото виждаш по-едрите щрихи и постепенно детайлизираш. Но това може да бъде и обратният път - от съседа към литературния герой.
Зависи обаче и от литературата. И от съседа, и от това с кого си се запознал. :grin:
И най-вече от теб, защото всичко е в очите на гледащия.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:Хм, при мен не е така, но донякъде си прав.

В началото виждаш по-едрите щрихи и постепенно детайлизираш. Но това може да бъде и обратният път - от съседа към литературния герой.
Зависи обаче и от литературата. И от съседа, и от това с кого си се запознал. :grin:
И най-вече от теб, защото всичко е в очите на гледащия.
да де... аз имах предвид една тенденция за повечето случаи. Разбира се, винаги очаквам най-хубавото и припокриване с героя... Но е факт, че разочарованията са много повече от успешните попадения (примерно 10 към 1 или 50 към 1 :) ). И определено има значение гледащия... ако пък той е глуповат или непретенциозен - съотношението е вероятно 1:1 или 2:1 :) )

Абе зависи си от всичко, но като го погледнеш от високо или се сетиш за началото на редица запознанства... :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
да де... аз имах предвид една тенденция за повечето случаи. Разбира се, винаги очаквам най-хубавото и припокриване с героя... Но е факт, че разочарованията са много повече от успешните попадения (примерно 10 към 1 или 50 към 1 :) ). И определено има значение гледащия... ако пък той е глуповат или непретенциозен - съотношението е вероятно 1:1 или 2:1 :) )

Абе зависи си от всичко, но като го погледнеш от високо или се сетиш за началото на редица запознанства... :cool:
Не знам, не знам.
Сега ако ти кажа, че при мен разочарованията никак даже не са повече от успешните попадения, ще изляза в най-добрия случай непретенциозна. :lol:
А може би просто имам късмет в това отношение.

Кое те разочарова - земното у хората? Ежедневното у тях? От първия ти постинг с такова впечатление останах...
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:

Не знам, не знам.
Сега ако ти кажа, че при мен разочарованията никак даже не са повече от успешните попадения, ще изляза в най-добрия случай непретенциозна. :lol:
А може би просто имам късмет в това отношение.

Кое те разочарова - земното у хората? Ежедневното у тях? От първия ти постинг с такова впечатление останах...
не - просто много често самият ти имаш някакви вътрешни виждания за тях (било по външност, било поради нещо прочетено от тях, житейска драма, история...) и с времето, опознавайки ги, литературният герой се превръща в досадната, креслива, нахална, скрънзава съседка ;) Не съм подготвен за роман или супер дълъг разказ... просто ми скимна оня ден :)
Аватар
Green Light

Re: Скоро си помислих,

Мнение от Green Light »

ELBI написа:че хората, които не се познават в началото на запознанството привиждат един в друг литературни герои, а с времето - чрез опознаването - откриват (за щастие - не винаги и не всички, но до голяма степен...) нещо като комбинация от съседката, шофьор на автобус и онзи, дето си хвърля боклука от прозореца...(тук може да има допълнения!) Да не забравите, че казах "не винаги" :winkw:
Аз страшно много се опитвам да не правя така, защото(казвал съм) иначе все бъркам
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

В крайна сметка на нас много ни се иска да ги познаваме и наяве тия хора от романите.

Бих искал да познавам Атос, Портос, Арамис и Д'Артанян. Капитан Немо. Емилио де Роканера- Черния корсар. Пол Атреидски заедно с Дънкан Айдахо и Гърни. Кой още? Поаро, Мегре и Марлоу, ъф корс. Щерлок и доктора. Винету, Олд Шетърхенд, Оцеола.

Ако по цял ден съм с тях, нещата и решенията в ежедневието ми ще бъдат много по- ясни.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Прав си, в началото...
В началото всичко е по-ясно и по-вярно.
Всички сме литературни герои.
Аз досега нямам разочарование - всички са такива каквито съм ги видяла:-)
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Колкото по-млади сме толкова по-малко критерии имаме....
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

А пък за мен е сякаш обратното.
Шарен свят.
Добро утро!
:coffee:
Публикувай отговор