Защо казваме Лека вечер,

Все същите
Аватар
Sweety

Защо казваме Лека вечер,

Мнение от Sweety »

лек ден! и т.н.
Не беше ли някога Приятен ден! и Приятна вечер! или бъркам...
Аз с моята опростенческа логика си мисля, че като ми каже някой лека вечер в асансъора, то се предполага, че вероятността вечерта ми да е тежка никак не е малка :huh?:
Блажени са бедните духом
Аватар
Green Light

Re: Защо казваме Лека вечер,

Мнение от Green Light »

Sweety написа:лек ден! и т.н.
Аз с моята опростенческа логика си мисля, че като ми каже някой лека вечер в асансъора, то се предполага, че вероятността вечерта ми да е тежка никак не е малка :huh?:
Ааа. Тая тема я мисля от много време. Взела си ми мислите.
Аз започнах да пожелавам "Хубав ден". Никога не казвам "Лек". Преди казвах "Приятен", но като кажа "Хубав" и имам чувството, че на отсрешния му става приятно, чува пожеланието, разбира че е хубаво. "Успех и успешен ден" също казвам.
Долу "лек"! У! Забрана!
TerE

Мнение от TerE »

Green Light написа:
Ааа. Тая тема я мисля от много време. Взела си ми мислите.
Аз започнах да пожелавам "Хубав ден". Никога не казвам "Лек". Преди казвах "Приятен", но като кажа "Хубав" и имам чувството, че на отсрешния му става приятно, чува пожеланието, разбира че е хубаво. "Успех и успешен ден" също казвам.
Долу "лек"! У! Забрана!
Тя твоите, ти - моите :grin:
И аз така, от известно време - "хубав ден" :-)
то пък може денят ти да не е много лек, ама да е хубав, а?... или не може.. :huhthink: бе, може и да може... :grin:
пък мойта работа понеже с говорене по телефон повечко е свързана, отначало - дочуване, та дочуване... ее... в магазина почнах дочуване да им казвам на продавачките по инерция.. :?:grin: и вече никви такива - дочуване, довиждане.. пълно объркване настава, значи... :lol:

та... Хубав ден! :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Лека нощ е. За да спиш леко. Прегърнат в сънищата и понесен на крилете на Морфей. За да ти е леко на душата докато странства в това, което е и което не е едновременно.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Лека нощ е. За да спиш леко. Прегърнат в сънищата и понесен на крилете на Морфей. За да ти е леко на душата докато странства в това, което е и което не е едновременно.
може и без пожелание - след хубав секс се спи леко... и на душата е леко и на всичко
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пък аз, в къщи вдигам телефона с фирмения поздрав. Уж отдавна го преодолях това, а сега пак ме налегна. Звъни майка ми вчера ли, оня ли ден, вдигам аз и аха да кажа фирмата, и се усещам, възпирам се демек но със секунда закъснение, после се осъзнавам че отсреща е маман и от толкова информация и стрес аз измучавам. Не метафорично. Измучавам си. Муу! А майка ми, без колебание и възпитано: Извинете- вика- при всички положения е станала грешка!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Пък аз, в къщи вдигам телефона с фирмения поздрав. Уж отдавна го преодолях това, а сега пак ме налегна. Звъни майка ми вчера ли, оня ли ден, вдигам аз и аха да кажа фирмата, и се усещам, възпирам се демек но със секунда закъснение, после се осъзнавам че отсреща е маман и от толкова информация и стрес аз измучавам. Не метафорично. Измучавам си. Муу! А майка ми, без колебание и възпитано: Извинете- вика- при всички положения е станала грешка!
помни за след 28 години кат звъниш на терминаторите...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:може и без пожелание - след хубав секс се спи леко... и на душата е леко и на всичко
мхм

не беше ли гушкане и приказване следващата фаза

:grin:

нали знаеш какво правят жените след секс?

:blum:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
Имам тежкия презантиман, че тогава въпроса ще е, не какво ще кажат, а на какъв език ще отговорят мойте Терминатори
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

TerE написа: то пък може денят ти да не е много лек, ама да е хубав, а?... или не може.. :huhthink: бе, може и да може... :grin:
пък мойта работа понеже с говорене по телефон повечко е свързана, отначало - дочуване, та дочуване... ее... в магазина почнах дочуване да им казвам на продавачките по инерция.. :?:grin: и вече никви такива - дочуване, довиждане.. пълно объркване настава, значи... :lol:

та... Хубав ден! :-)
точно така, и според мене може! да не е много лек, ама хубав

...а пък така ме разсмя с това дочуване в магазина:lol::-):-):-)..представих си го
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

ELBI написа:
Remmivs написа:Лека нощ е. За да спиш леко. Прегърнат в сънищата и понесен на крилете на Морфей. За да ти е леко на душата докато странства в това, което е и което не е едновременно.
може и без пожелание - след хубав секс се спи леко... и на душата е леко и на всичко
..ами, да! Аз едно време секса ми беше като приспивателно:winkw: :bdance:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:Пък аз, в къщи вдигам телефона с фирмения поздрав. Уж отдавна го преодолях това, а сега пажк ме налегна. Звъни майка ми вчера ли, оня ли ден, вдигам аз и аха да кажа фирмата, и се усещам, възпирам се демек но със секунда закъснение, после се осъзнавам че отсреща е маман и от толкова информация и стрес аз измучавам. Не метафорично. Измучавам си. Муу! А майка ми, без колебание и възпитано: Извинете- вика- при всички положения е станала грешка!
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
това пък много смешна случка!
МЕТАФОРИЧНО ИЗМУЧАВАНЕ! :winkw:

значи казвате "хубав ден" и "хубава вечер" по-добре звучи от "приятен"?

А за това "лек" какво? не мислите ли , че трябва нещо да се направи? Ама след като вече и таксиджийте сутрин пожелават "Лек ден" е безнадеждно, който и да е, да се опитава да направи нещо:( край! придобило е гражданственост
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:

значи казвате "хубав ден" и "хубава вечер" по-добре звучи от "приятен"?

А за това "лек" какво? не мислите ли , че трябва нещо да се направи? Ама след като вече и таксиджийте сутрин пожелават "Лек ден" е безнадеждно, който и да е, да се опитава да направи нещо:( край! придобило е гражданственост
Това на таксиджиите не беше ли "лека, доходна и безаварийна"? :grin:

Аз пък не го мисля изобщо и не знам какво пожелавам. Май всеки път е различно - според настроението, според отношението ми към отсрещния, според това, което той е споделил, че му предстои, според това колко скоро ще се видим или чуем пак...
Зависи.

Следователно тоз декрет не го приемам. :lol:
Panta rhei...
І

Мнение от І »

Девойката в магазина пред входа ми подава нож из зад щанда...
"Ааа, не. Ще взема целия стек газирана вода."
-Ммм..Ей затова те обичам...
"И аз :-)"
Кво друго да и отговоря.. :-)

А иначе пожелавам обикновено "Лека работа и тежка заплата!" :grin:
Няма недоволен от това пожелание. :lol:
jazz

Мнение от jazz »

щото може и да се нахакаме здраво и .....
І

Мнение от І »

jazz написа:щото може и да се нахакаме здраво и .....
:rotfl24:
Е те тук си у 10-ката. :lol:
Тая вечер се замислих дали е предопределено... и дали хората отстрани виждат надалече преди нас.
Когато подаряват песен или танц....или пожелание.

Спомних си за "моята" свадбена песен
Запечатано с целувка

Гледах танца на тея двамцата :-)
vbox7.com/play:7d888681

Верно ..тренирали са го преди, ама .."мирише" на 2-ма :-)
Спомних си дори за розата подарена за 8-ми Март на зъболекрката ми и цъфнала..3 месеца по-късно във вазата :-)
Колко ли "товар" носят мислите.. пожеланията, предметите..
Аз до ден днешен си къткам една мидичка във вътрешния джоб на всяко яке, което обличам за деня. И гледам да е там..щот е от ляво джоба. :-) Сантименти..
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:
Имам тежкия презантиман, че тогава въпроса ще е, не какво ще кажат, а на какъв език ще отговорят мойте Терминатори
мислиш, че Мууу ще претърпи неразбираема промяна?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Sweety написа:
ELBI написа:
..ами, да! Аз едно време секса ми беше като приспивателно:winkw: :bdance:
само не споделяй, че сега приспивателното ти е като секса...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:може и без пожелание - след хубав секс се спи леко... и на душата е леко и на всичко
мхм

...
аз говоря за мъже, все пак... жената може да си говори, да гледа телевизор или всичко друго по желание.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

зависи какво пожелаваш :blum:

ако знаеш, че човека, чиято на чиято жена пожелаваш "... вечер!" се прибира от място, където дъъълго време е прекарал без секс, е нормално да й пожелаваш да е "лека".
а ако знаеш, че познатия, на когото пожелаваш "... вечер!" ще приема на гости на вечеря тъща си, ще му пожелаеш "приятна".

:harhar:
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Remmivs написа:
мхм

:grin:

нали знаеш какво правят жените след секс?

:blum:
за жените не знам, ама се сещам за вица:
- Мамо, какво прави щъркела, след като остави бебето?
- Обръща се с лице към стената и заспива...
Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Е за тая песен се сетих. Не е в темата. Просто е така. Пуснаха я по някоя телевизия и сега се сетих
Мария Нейкова "Добър вечер лека нощ"
http://vbox7.com/play:26d89390
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Сори, бе хора, спамаджийско малко ама, кво да правя, иде отвътре и не се удържа.

Миряна Башева - Тежък Характер. Йорданка пее, а филма е "Наистина любов"
http://vbox7.com/play:246448fe
Аватар
Магия

Мнение от Магия »

Няма значение дали е лек или приятен ден, нощ и т. н.
Важен е поздравът, че нещо взе да изчезва, като такъв.
Доста хора не само не поздравяват, а и не отвръщат на поздрава.
Имам едни съседи.. "борсуци". :mad:
" Това, което не ме убива, ме прави по-силна!"
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Защо казваме - тежко ми е/леко ми е на душата?
Пожеланието `лек ден`, поне според мен, предполага ден изпълнен с лекота в душата.
Публикувай отговор