Свинския грип - въпроси и отговори
Свинския грип - въпроси и отговори
Кратко представяне на факти за свинския грип в рамките на 4 въпроса и 4 отговора в Нешънъл Джиографик - дали е безопасно да се яде свинско (отговора е - да - колкото е било винаги до сега), дали хирургическите маски предпазват (отговора е и да и не - т.е. не напълно, но е по-добре от нищо), дали това е поредната медийна паника (отговора е - между паника и трябва просто да се внимава) и как се е появил вируса (обвиненията да са към прасетата и вируса).
http://news.nationalgeographic.com/news ... facts.html
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Света вода ненапита
Re: Свинския грип - въпроси и отговори
според мен е поредното "Много шум за нищо" и... хм... "Състояние на страх"...ELBI написа:Кратко представяне на факти за свинския грип в рамките на 4 въпроса и 4 отговора в Нешънъл Джиографик - дали е безопасно да се яде свинско (отговора е - да - колкото е било винаги до сега), дали хирургическите маски предпазват (отговора е и да и не - т.е. не напълно, но е по-добре от нищо), дали това е поредната медийна паника (отговора е - между паника и трябва просто да се внимава) и как се е появил вируса (обвиненията да са към прасетата и вируса).
Виж подводницата!
Криза е. Фармацефтичните компании са загрижени за продажбите и прочее.
Което не значи, че не трябва да се внимава.
Винаги трябва да се внимава.
Егати! Почти 7 с 9 нули сме. Ако не и отгоре. В такива условия и с такава скорост на разпространение на вектора на зараза пандемия е почти неизбежна. Европа 1300-1600 ще бледнее ако се пръкне нещо наистина сериозно. Да не дава Господ.
Което не значи, че не трябва да се внимава.
Егати! Почти 7 с 9 нули сме. Ако не и отгоре. В такива условия и с такава скорост на разпространение на вектора на зараза пандемия е почти неизбежна. Европа 1300-1600 ще бледнее ако се пръкне нещо наистина сериозно. Да не дава Господ.
аз като една мнителна кучка имам следното обяснение:Мнемозина написа:А някой може ли да ми обясни простичко и накратко защо вече почти никакви лекарства не искат да дават без рецепта?
Ама не това, че самолечението е опасно и трябва да се ходи на лекар, това си го знаем, ами защо точно сега решиха, че е толкова опасно.
1. отивам с детето на преглед
2. оказва се, че има настинка
3. предписват му точно определен сироп за гърло, производство на едикой си и точно определени капки за нос, производство на едикой си
4. пишат ми рецепта и съответно производителите са благодарни на моя педиатър и тази благодарност трябва да се следи. най-лесно се следи чрез аптеките
п.п. тва обяснение може изобщо да не съответства на реалността. само го предлагам...
just perfect
възможен е този сценарий
ама това би означавало, че държавата го иска това, то па да имаше и държава де
но той и преди беше възможен
разбира се най-вече за хирурзи и подобни
отиваш в тази аптека и си купуваш материали оттам
аз тях ги харесвам най-много и с тях най-добре работя
мда
търговия
здраве
бул, пардон, свайн шит
ама това би означавало, че държавата го иска това, то па да имаше и държава де
но той и преди беше възможен
разбира се най-вече за хирурзи и подобни
отиваш в тази аптека и си купуваш материали оттам
аз тях ги харесвам най-много и с тях най-добре работя
мда
търговия
здраве
бул, пардон, свайн шит
рем, как се внимава с вирусите?! пълната изолация не е възможна. или организмът се справя или се предава... това ми е особено болезнена тема и то покрай дечурлигата. съвсем скоро една докторица ми скъси живота с 15 години като ми хвърли в лицето една диагноза за дребосъка още на пейката пред кабинета. ама страшна диагноза и то по още по-страшен начин "кво сте ми го довели?! не виждате ли, че е с менингит. айде надолу по улицата и в инфокциозната клиника, че ще пламнеме от вас тука" слава богу, беше грипен вирус, но и до днес не знам как се задържах на краката си в този момент.Remmivs написа:
.
just perfect
често срещана картинка от посещение на доктор... за жалостbead_ написа:рем, как се внимава с вирусите?! пълната изолация не е възможна. или организмът се справя или се предава... това ми е особено болезнена тема и то покрай дечурлигата. съвсем скоро една докторица ми скъси живота с 15 години като ми хвърли в лицето една диагноза за дребосъка още на пейката пред кабинета. ама страшна диагноза и то по още по-страшен начин "кво сте ми го довели?! не виждате ли, че е с менингит. айде надолу по улицата и в инфокциозната клиника, че ще пламнеме от вас тука" слава богу, беше грипен вирус, но и до днес не знам как се задържах на краката си в този момент.Remmivs написа:
.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ужасни "доктори" имаbead_ написа:рем, как се внимава с вирусите?! пълната изолация не е възможна. или организмът се справя или се предава... това ми е особено болезнена тема и то покрай дечурлигата. съвсем скоро една докторица ми скъси живота с 15 години като ми хвърли в лицето една диагноза за дребосъка още на пейката пред кабинета. ама страшна диагноза и то по още по-страшен начин "кво сте ми го довели?! не виждате ли, че е с менингит. айде надолу по улицата и в инфокциозната клиника, че ще пламнеме от вас тука" слава богу, беше грипен вирус, но и до днес не знам как се задържах на краката си в този момент.Remmivs написа:
.
искам да убия някои от тях
с голи ръце
а с вирусите
няма начин
права си
организма сам се справя, медицината може само да се опита да му помогне
сега има и ваксини, но гадините мутират светкавично и не им действат лекарства
имунната ни система е нашия страж
и затова трябва да се спортува и да се яде месо
и зеленчуци
а не да висим пред шибаните монитори по цял ден и да се тъпчем с фафли
Една приятелка се оплака, че са й искали рецепта за витамин С на ампули.bead_ написа:аз като една мнителна кучка имам следното обяснение:Мнемозина написа:А някой може ли да ми обясни простичко и накратко защо вече почти никакви лекарства не искат да дават без рецепта?
Ама не това, че самолечението е опасно и трябва да се ходи на лекар, това си го знаем, ами защо точно сега решиха, че е толкова опасно.
1. отивам с детето на преглед
2. оказва се, че има настинка
3. предписват му точно определен сироп за гърло, производство на едикой си и точно определени капки за нос, производство на едикой си
4. пишат ми рецепта и съответно производителите са благодарни на моя педиатър и тази благодарност трябва да се следи. най-лесно се следи чрез аптеките
п.п. тва обяснение може изобщо да не съответства на реалността. само го предлагам...
Аз към твоите подозрения да добавя - за всяка рецепта - такса за преглед при ДжиПи -то. Сичко се налива в здравната каса. Работа за чиновници, работа и поръчки за тия дето издават бланки за рецепти - представи си какво количество е нужно, ако за най-простите хапчета искат рецепта.
- Green Light
bead_ написа:рем, как се внимава с вирусите?! пълната изолация не е възможна. или организмът се справя или се предава... това ми е особено болезнена тема и то покрай дечурлигата. съвсем скоро една докторица ми скъси живота с 15 години като ми хвърли в лицето една диагноза за дребосъка още на пейката пред кабинета. ама страшна диагноза и то по още по-страшен начин "кво сте ми го довели?! не виждате ли, че е с менингит. айде надолу по улицата и в инфокциозната клиника, че ще пламнеме от вас тука" слава богу, беше грипен вирус, но и до днес не знам как се задържах на краката си в този момент.Remmivs написа:
.
Мен така ме шашардисаха с "таласемия" и за двамата Терминатора, директно. Колко съм се молил Богу...
Лекаря, в първа детска болница, като му казах за какво ни пращат, започна да се смее, пък на мен нещо взе да ми издува гърдите отвътре.
Бе...15 години, гаранция! Не може да са по- малко!
- Green Light
Re: Свинския грип - въпроси и отговори
И на мен на таквоз ми прилича.Метаморф написа:според мен е поредното "Много шум за нищо" и... хм... "Състояние на страх"...ELBI написа:Кратко представяне на факти за свинския грип в рамките на 4 въпроса и 4 отговора в Нешънъл Джиографик - дали е безопасно да се яде свинско (отговора е - да - колкото е било винаги до сега), дали хирургическите маски предпазват (отговора е и да и не - т.е. не напълно, но е по-добре от нищо), дали това е поредната медийна паника (отговора е - между паника и трябва просто да се внимава) и как се е появил вируса (обвиненията да са към прасетата и вируса).
През година-две има някакви паники - то не бяха птичи грипове, трески някакви и други такива.
Да не дава Господ да се стига до апокалипсиси някакви, все пак.
Green Light написа:Ама стига, бе! Мине, не мине, "вафли" аааа! Има боровец долу в барчето, риш,.. пак ще минавам на прибежки
аз отивам след малко да хапна свинско
мммммм
как ми се ще да можех и винско
ма пуста работа
все едно е пред 6 почивни дни