Предистория - мойте момичета намерили в градската градина птиче, малко и все още неукрепнало. Станало им мъчно, че ще загине и го взели със себе си. Измъкнах стар кафез и го постегнах малко. Послахме хавлиено парче на пода и свихме гнездо от памук, остана проблема с храната. Девойките се сетили и взели от един ловно-рибарски магазин кутийка с торни червейчета. А, аз планирах да купим и семенца от магазин за домашни любимци. И не щеш ли в този момент ми светна, останах като втрещен. Две възрастни птици започнаха да обгрижват птичето както е в клетката. Абсурд е да са му родители, защото от мястото на намирането му, до мястото в което е сега има-няма един радиус от 7 - 8 километра. Това означава, че...чужди и съвсем непознати възрастни птици започват да полагат грижи за чуждо, изпаднало в беда малко!:shocked:
Снимки:
келеша в клетката

възрастна птица е чула тревожното цирикане и проявява любопитство

след като е преценила рисковете, птицата изпълнява мисията - нахрани дете

след акция "храна", птичето се размазва от кеф

Установих, че при снимките се губи леко от "красотата" на момента, затова съм качил и кратко видео
vbox7.com/play:6b0b20f5
А! Тия прекрасни малки създания са >>>Щиглеци(Кадънки)<<<
Планираме да го държим в клетката само още няколко дена, докато укрепне достатъчно и да му върнем свободата.