Мила Родино, ти си земен рай...

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мила Родино, ти си земен рай...

Мнение от Ън »

Имам една пациентка на 52г. с вродена липса на пръстите на ръцете. На едната ръка има палец и среден пръст, а на другата- палец и кутре, останалите пръсти липсват.
120лв. инвалидна пенсия, вдовица- мъжът и загива в автомобилна катастрофа преди двайсет години. Не е спирала да си търси работа и да поработва където я вземат...
Проверявам и здравните осигуровки в НОИ, баси- преди 2003г. и седят сумати задължения. Що така бе, жена- я питам- нали си инвалид, държавата не ти ли плаща здравните осигуровки поне?
- Плаща, ама след 2003, ми вика тя.
- Преди това не съм взималаи пенсия, щото според тогавашният закон не ми се полагаше, понеже заболяването ми е вродено.
Аз- :shocked:
А след две и трета е минала ТЕЛК и от тогава през три години ще се явява...чунким и поникнат пръсти...
"Доктора" в ТЕЛК и казал, че има 47% нетрудоспособност, като и обяснил, че щом е под 50% няма да може да взима пенсия. Няколко пъти и го повторил, белким тя се сети да пусне рушвет, ама тя балама и не се сеща...
Накрая оня и казал, че ще и пише 56% нетрудоспособност, аре ей тъй- от него да мине и щото са една зодия. :shocked:

Тая женица ся си праи зъбите при мен и аз се чудя как хем да не и взимам пари, хем да не я обидя, хем да продължи да идва да си прави зъбите... Първи, втори път така и тя взе много да се шашка, щото досега навсякъде всичко си е плащала :shocked:
Вика- Аз много се притеснявам така.
Пък аз и викам- Няма от кво да се притесняваш, то аз ще се притесня, ако ти взема пари. Държавата като е идиот, трябва ли и аз да ставам такъв...
Шантав свят /по- точно шантава държава.../

П.П. Де е Карбовски да напише история за тая женица...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Направо не знам какво да ти напиша, френд! Тука на две се разделям. Половината иска да се разпсува, а другата половина - да ти стисне ръката!
Да бъдеш добър бизнесмен не означава че трябва да си перде. Или говедо. Ти очевидно си го знаеш това, ама наш колко хора трябва тепърва да го разберат.

Как си, бе? Само чат пат се меркаш...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Няма да коментирам държавата. Мислех вчера да обявя бойкот на всякакви сериозни теми, нямам сили за такива в момента.

Нямам и идея как би могъл хем да не й взимаш пари, хем да не я притесниш. Освен ако я излъжеш някак, но това едва ли е решение.

Искам само тихичко и непатетично да ти кажа, че постъпката ти ме възхищава.
То не е и "възхищава" точната дума, но няма да търся друга сега.
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Мила Родино, ти си земен рай...

Мнение от Stranniche »

Ън написа:Пък аз и викам- Няма от кво да се притесняваш... Държавата като е идиот, трябва ли и аз да ставам такъв...
Ами това е най-точното, което можеш да й кажеш.

Добре че все още има човеци като теб.

:kiss:
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа: Държавата като е идиот, трябва ли и аз да ставам такъв...
Страхотно е да знаеш, че има хора като теб, Незнайни!
Ън написа:П.П. Де е Карбовски да напише история за тая женица...
Карбовски е в отпуска най-вероятно, и той душа носи, има право на отмор!
АВе
Обратна връзка:

Ми, аз не съм в такъв бизнес

Мнение от АВе »

като твоя.

Но човещината си е човещина.

От петнайсетина години превеждам безплатно на хора, които имат нужда от лечение, операции в чужбина, а за деца и легализирам безплатно документите.

Който може, трябва да помогне на всеки в беда. И да хвърли доброто зад рамото си.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Баси, то като хвалба някаква се получи :shy:, пък не беше такъв замисъла...просто някой неща ме шокират...
Грийн, тук съм, чета, ама тъмните ми периоди са повече от светлите, та затва по- рядко пиша.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

непознатите хора не ме интересуват, но ти ме интересуваш, не искам да работиш без пари
можеш да ползваш моята ЗО за тази жена, за всички разрешени манипулации
напиши ми на бележка точно кои данни искаш
мога да ти пратя и на баща ми, в началото на годината си направи всички зъби, но не през здравната каса и скоро няма да се нуждае от зъболекар

иска ми се да ти кажа да не се занимаваш с благотворителност, но ти го правиш заради себе си и затова няма нужда
преди давах на просяци и бедни, сега съм с каменно сърце
не ме съди много
:kiss:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:Баси, то като хвалба някаква се получи :shy:...
Не бе, ама ние натам го извъртяхме.
Всеки вижда каквото си реши.
Ще търпиш сега. Това е положението. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:сега съм с каменно сърце
Лъжеш.
Или по-скоро се лъжеш. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ангеле, тва си е лукс Брато и Доктора да се почуства Човек:-) Ама:grin: тоя кореком ся не е за секи. както и преди де:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа:Баси, то като хвалба някаква се получи :shy:, пък не беше такъв замисъла...просто някой неща ме шокират...
Не, не. Не е хвалба. Много е хубаво да чуеш (упс - прочетеш), че някой все още постъпва така.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Направо не знам какво да ти напиша, френд! Тука на две се разделям. Половината иска да се разпсува, а другата половина - да ти стисне ръката!
Да бъдеш добър бизнесмен не означава че трябва да си перде. Или говедо. Ти очевидно си го знаеш това, ама наш колко хора трябва тепърва да го разберат.

Как си, бе? Само чат пат се меркаш...
+1
точ в точ моите мисли и думи са това
желанието за разпсуване изразява вътрешния ни гняв... и знаем, че не са единици такива случаи...

покрай една комисия, в която съм... често се срещат хора, които са успели да се пенсионират без здравословното им състояние да е тежко или там каквото, ама заради страх от съкращение или по др.причини, побутнали тук-там нещо и се сдобили със заветното решение на ТЕЛК
в същото време други, които наистина са болни, биват резнати от пенсия като им се дава нисък процент нетрудоспособност
та тая жена на какви ежемесечни добавки към пенсията има право съгласно закона за интеграция на хората с увреждания?! ми нисък е процентът, който са й дали и има право на никакви.
единствено, на което ще има право е да кандидатства за помощ за отопление, като срокът за това е 31 октомври.
и друго - евентуално за еднократна помощ от социалните, като докаже че са възникнали разходи в инцидентни случаи, с които не е могла да се справи като представи фактура примерно за лекарства или за отстраняване на възникнал пожар или наводнениие, но това трябва да се провери в отдел "соц.закрила", щото не им знам точно табличките с мин.доход, в които надничат... но може да се провери...
държавата пак отсъства...
И, Ън, не приемам темата, че искаш да се похвалиш с тая постъпка... Трябва да се пишат такива неща, за да се подсещаме, че можем повече, отколкото се очаква. Несправедливости има безброй и никога няма да свършат, но все пак всеки, ако направи поне част от това, което може...
Последно промяна от holi_day на 07.08.09, 12:08, променено общо 1 път.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Кент написа:Ангеле, тва си е лукс Брато и Доктора да се почуства Човек:-) Ама:grin: тоя кореком ся не е за секи. както и преди де:grin:
мъ ти пъ да не мислиш, че случайно е избрано името му
Ангел
:cool:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:
snowprincess написа:сега съм с каменно сърце
Лъжеш.
Или по-скоро се лъжеш. :blum:
по-точно - и двете заедно
Неф

Мнение от Неф »

Ън написа:Баси, то като хвалба някаква се получи :shy:, пък не беше такъв замисъла...просто някой неща ме шокират...
Грийн, тук съм, чета, ама тъмните ми периоди са повече от светлите, та затва по- рядко пиша.
Казах ти аз някога, че си готин човек, но ти не, че не! :winkw:
Че и благороден!
Що го няма тук онова човече, което се покланя?

Ех, Ън, колко мъка и неравноправие има наоколо :(:?
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Не съм ти възприела темата като хвалба - ни най-малко. Познават те и друго отношение към тази женица не мога да очаквам от теб. :-)

Шокира ме фактът, че досега навсякъде са я карали да си плаща за всичко.
Нямам думи.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Stranniche написа: Шокира ме фактът, че досега навсякъде са я карали да си плаща за всичко.
Нямам думи.
http://e-vestnik.bg/6067
тук е със субтитри - http://truden.com/article666.html

http://truden.com/article666.html

http://www.vidzest.com/media/316/No_Arm ... o_Problem/
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:

А сега се опитай да се поставиш на неговото място...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Ън написа: А сега се опитай да се поставиш на неговото място...
мога да им се възхищавам и да се уча от такива хора, че въпреки неравностойното си положение са постигнали много
но убий ме, не мога да изпитам съжаление, че някой е без ръце, крака, очи или не може да говори
имам братовчедка, която е глухоняма, а първият ми братовчед е без ръце (от гръмнала бомба) и не вижда
не ми е необходимо да се поставям на чуждо място, за да предположа, че им е трудно
на теб не ти ли е трудно
ако правиш подаяния - взимаш от твоите деца и даваш на другите, а твоето първо задължение и отговорност са близките ти
не съжалявай непознатите хора, можеш да мислиш, че са нещастни, а те да са по-щастливи от теб, дори с недъга си
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

snowprincess написа:
Stranniche написа: Шокира ме фактът, че досега навсякъде са я карали да си плаща за всичко.
Нямам думи.
http://e-vestnik.bg/6067
тук е със субтитри - http://truden.com/article666.html

http://truden.com/article666.html

http://www.vidzest.com/media/316/No_Arm ... o_Problem/
Разликата е от тук до Австралия.
Имаш ли представа какво се прави в тяхното общество за такива хора?
Видяла съм го с очите си.
Не е само въпрос на воля. Каквато и воля да имаше този човек, в България едва ли щеше да има някакъв шанс за развитие.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:
мога да им се възхищавам и да се уча от такива хора, че въпреки неравностойното си положение са постигнали много
но убий ме, не мога да изпитам съжаление, че някой е без ръце, крака, очи или не може да говори
имам братовчедка, която е глухоняма, а първият ми братовчед е без ръце (от гръмнала бомба) и не вижда
не ми е необходимо да се поставям на чуждо място, за да предположа, че им е трудно
на теб не ти ли е трудно
ако правиш подаяния - взимаш от твоите деца и даваш на другите, а твоето първо задължение и отговорност са близките ти
не съжалявай непознатите хора, можеш да мислиш, че са нещастни, а те да са по-щастливи от теб, дори с недъга си
Аз не мисля, че е нещастна. Мисля, че и е по- трудно отколкото на мен. И затова не правя подаяния, а се опитвам да помогна с каквото мога. Не ощетявам децата си- това са глупости- със сто- двеста лева няма да забогатея или обеднея. Явно мислим в различни плоскости, аз спирам до тук.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

snowprincess написа: не ми е необходимо да се поставям на чуждо място, за да предположа, че им е трудно
на теб не ти ли е трудно
Човек може да се чувства щастлив и когато помага на другите например, на непознати...

/Никога не съм предполагала, че мога да НАПИША нещо толкова очевадно./

Колкото до задълженията и отговорностите към близките - децата биха расли и живели в един по-добър свят, ако родителите ги учеха на съпричастност и на това да помагат на другите, а не да мислят само за себе си.
Много наивно звучи последното, но е вярно.

И аз спирам.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Ън написа: Аз не мисля, че е нещастна. Мисля, че и е по- трудно отколкото на мен. И затова не правя подаяния, а се опитвам да помогна с каквото мога. Не ощетявам децата си- това са глупости- със сто- двеста лева няма да забогатея или обеднея. Явно мислим в различни плоскости, аз спирам до тук.
ами ако дойдат още няколко като нея или тя продължи да идва докато и оправиш всички зъби - все без пари ли ще е
защо не отговори на Кента
и аз спирам

няма нищо лошо в това да мислим по различен начин
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа:
на теб не ти ли е трудно
Е трудно ми е, ама като знам колко ми е кофти, когато ми е трудно и мога да помогна на някой за да не му е толкова трудно, как да не го направя?
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа:
Ън написа: Аз не мисля, че е нещастна. Мисля, че и е по- трудно отколкото на мен. И затова не правя подаяния, а се опитвам да помогна с каквото мога. Не ощетявам децата си- това са глупости- със сто- двеста лева няма да забогатея или обеднея. Явно мислим в различни плоскости, аз спирам до тук.
ами ако дойдат още няколко като нея или тя продължи да идва докато и оправиш всички зъби - все без пари ли ще е
защо не отговори на Кента
и аз спирам

няма нищо лошо в това да мислим по различен начин
Ами помагаш в рамките на възможностите си. Когато не можеш - и да искаш - как да стане?
Влад

Мнение от Влад »

Ън написа:Имам една пациентка...
Ън, респект!

Винаги съм смятал, че някои професии са въпрос на призвание, а не на образование. Свещеническата, лекарската, учителската и т.н. Някак си не мога да си представя, че един лекар, след 17.00 ще види на улицата припаднал човек и няма да му помогне, защото му е свършило работното време, например, или пък защото не знае въпросният човек има ли здравна осигуровка.

Мноооого много отдавна (анти чет-чет), на една лекция по социология, професорът ни разказа за изследване, проведено в щатите, между представители на протестантската и католишката конфесии. Става въпрос за по-успешния от чисто финансова гледна точка, модел на поведение. Резултатите (нямам идея от тънкостите на протестантството и по какво именно се различава от католицизма) недвусмислено показали, че по-заможни и по-успели в обществото са тези, които се занимават с благотворителност (когато имат възможност), които са готови да дадат милостиня, да помогнат на човек в беда, независимо че от това инкасират загуби, дори ако щете и на лично свободно време.

Има един филм "Предай нататък"...

Stranniche го е написала много добре:
"децата биха расли и живели в един по-добър свят, ако родителите ги учеха на съпричастност и на това да помагат на другите"!

Но съм съгласен със Snowprincess в едно, аз също не обичам да давам пари (в смисъл банкноти, парични единици), най-вероятно на подсъзнателно ниво ми се получава някакво смесване с акта на купуване (нали и там се дават пари), но за сметка на това винаги бих помогнал с уменията, с личното си време, с чисто физическа сила, дори. Веднъж едно циганче на морето със стандартната фраза "Бате, дай пари да ядем!". Викам, какво ти се яде, мойто момче? Яде пица, пи кола. Приказвахме си...

Мнемозина всъщност ме е изпреварила с отговор към Snowprincess, не вярвам ако някой те спре на пътя и те попита откъде се минава за еди къде си, да не му отговориш, защото информацията струва пари... Това си е помощ също, най-обикновена човешка взаимопомощ...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Влад написа:...аз също не обичам да давам пари (в смисъл банкноти, парични единици), най-вероятно на подсъзнателно ниво ми се получава някакво смесване с акта на купуване (нали и там се дават пари), но за сметка на това винаги бих помогнал с уменията, с личното си време, с чисто физическа сила, дори...
забелязала съм с какво желание се дава, когато не ти искат...
напр. в случай като този, който описва Знайни - не се приема дори, че става въпрос за просия... жената е дошла в кабината, знаейки, че това ще й струва пари...
моята зъболекарка така подари "нови зъбки" на една своя учителка, а дъщеря й само питаше дали верно съвсем нищо не дължат...
несправедливости много на тоя свят и все пак добрите хора са повече
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Влад написа: Но съм съгласен със Snowprincess в едно, аз също не обичам да давам пари (в смисъл банкноти, парични единици), най-вероятно на подсъзнателно ниво ми се получава някакво смесване с акта на купуване (нали и там се дават пари), но за сметка на това винаги бих помогнал с уменията, с личното си време, с чисто физическа сила, дори. Веднъж едно циганче на морето със стандартната фраза "Бате, дай пари да ядем!". Викам, какво ти се яде, мойто момче? Яде пица, пи кола. Приказвахме си...

Мнемозина всъщност ме е изпреварила с отговор към Snowprincess, не вярвам ако някой те спре на пътя и те попита откъде се минава за еди къде си, да не му отговориш, защото информацията струва пари... Това си е помощ също, най-обикновена човешка взаимопомощ...
в случая, повече провокирам, отколкото говора точ в точ
това, което искам да види Ън е друга гледна точка, защото ако човек е привлечен само от едно, а не иска да види друго, което го отблъсква, то става като сляпо петно в съзнанието му
ако той "прилепва" емоционално към хора, за които мисли, че са нещастни, болни, хроми, лишени от късмет, тормозени психически или физически..., а се отдалечава от хора, които смята, че не са такива, има голяма вероятност
- първите да се възползват от него - емоционално и материално
- да загуби възможност да срещне важен за него човек, който е от другата група
- и да се лиши от шанса да вижда различни от неговата гледни точки

той получи аплодисменти и поздрави за постъпката си, едно в повече нямаше да има значение, важно беше да чуе и това, което аз му казвам, щото не е до 200-тата лева, утре ще отиде при него човек, който е още повече смазан от живота, и той ще постъпи по същия начин
не казвам, че не трябва да се помага, а да знаеш - защо правиш едно нещо и какви са алтернативите
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

holi_day написа: забелязала съм с какво желание се дава, когато не ти искат...
за да даваш и помагаш, ти задължително си в по-силната позиция
усещането за власт и че от теб зависят нещата носи по-голямо удовлетворение, когато даваш без да са ти искали, когато искат нещо от теб - все едно насила те карат да направиш нещо, а това няма как да хареса на когото и да било
много често този, на когото са помогнали намразва (ако ти е силна тази дума, може да се каже - изпитва негативни чувства към) помагащия, щото го е видял в неизгодна позиция
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Ън написа:
Тая женица ся си праи зъбите при мен и аз се чудя как хем да не и взимам пари, хем да не я обидя, хем да продължи да идва да си прави зъбите... Първи, втори път така и тя взе много да се шашка, щото досега навсякъде всичко си е плащала :shocked:
Вика- Аз много се притеснявам така.
Пък аз и викам- Няма от кво да се притесняваш, то аз ще се притесня, ако ти взема пари. Държавата като е идиот, трябва ли и аз да ставам такъв...

П.П. Де е Карбовски да напише история за тая женица...
шантав свят, но има и Хора!
Трябва да се пише за това! Не защото се хвалиш. Доброто привлича добро и малко по малко нещата се променят...

Ако спасиш една душа, ти спасяваш целия свят, казват евреите! :-)
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Влад

Мнение от Влад »

snowprincess написа:...той получи аплодисменти и поздрави за постъпката си, едно в повече нямаше да има значение, важно беше да чуе и това, което аз му казвам, щото не е до 200-тата лева...
Тук съм съгласен, убеди ме. :-)
snowprincess написа:за да даваш и помагаш, ти задължително си в по-силната позиция
Но тук, не съвсем!

Повече ми харесва да си мисля по този начин, когато помагам :
Semiramis написа:...Доброто привлича добро и малко по малко нещата се променят...
Semiramiss, ех тия последните двете думи, развалят впечатлението от готината мисъл (за душата)! :-)
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа:
ако той "прилепва" емоционално към хора, за които мисли, че са нещастни, болни, хроми, лишени от късмет, тормозени психически или физически..., а се отдалечава от хора, които смята, че не са такива, има голяма вероятност
- първите да се възползват от него - емоционално и материално
- да загуби възможност да срещне важен за него човек, който е от другата група
- и да се лиши от шанса да вижда различни от неговата гледни точки

той получи аплодисменти и поздрави за постъпката си, едно в повече нямаше да има значение, важно беше да чуе и това, което аз му казвам, щото не е до 200-тата лева, утре ще отиде при него човек, който е още повече смазан от живота, и той ще постъпи по същия начин
не казвам, че не трябва да се помага, а да знаеш - защо правиш едно нещо и какви са алтернативите
Малко странно ми звучи това - малко като наръчник "Как да...".
Как така - ще се възползват? Жената дори не е искала помощ - той сам и я е дал. Не мисля, че всеки гледа да те използва и ощети. Не ми се вярва също че помагайки на някой ще се отдалечи от някой трети - просто не виждам ни връзка, ни логика.

Естествено, че ще получи аплодисменти, какво друго? :shocked:

Ако при мен дойде някой, който е "смазан от живота" и имам възможност да му помогна, ще го направя. Ако дойде втори или трети - ще го направя, стига да имам възможност. Какво лошо има в това, не разбирам? На става дума аз да гладувам, за да нахраня някой чужд, примерно.

Едно съседско хлапе живя вкъщи преди няколко години за около месец - имаше теоретично роднина, който би трябвало да поеме грижата за него, но той не го направи. Други хора, също съседи, после помогнаха с друго, за да се закрепи - да продължи образованието си, въпреки проблемите, които има. Ми ако няма кой да му помогне? Все тая близък или непознат.

Не ми се иска да си представям свят, в който всеки гледа само до вратата на собствената си кошара. вЕрвай ми, няма да е хубаво.

Пък и ти не си такъв човек - иначе оная история с компютърната джвъчка нямаше така да те растрои :-)
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа: усещането за власт и че от теб зависят нещата носи по-голямо удовлетворение, когато даваш без да са ти искали, когато искат нещо от теб - все едно насила те карат да направиш нещо, а това няма как да хареса на когото и да било
много често този, на когото са помогнали намразва (ако ти е силна тази дума, може да се каже - изпитва негативни чувства към) помагащия, щото го е видял в неизгодна позиция
С това пък съвсем не съм съгласна. Каква власт, кви пет лева, какви позиции?
Някой ще има негативни емоции към теб, защото си му помогнал? От къФ зор, да му се невиди?
Ти да не четеш верно некой наръчник за корпоративно израстване?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа: С това пък съвсем не съм съгласна. Каква власт, кви пет лева, какви позиции?
Някой ще има негативни емоции към теб, защото си му помогнал? От къФ зор, да му се невиди?
Ти да не четеш верно некой наръчник за корпоративно израстване?
Така е. Можеш да действаш според написаното от природата в теб. Насиленото само може да доведе до подобни изкривявания.
Аз вярвам, че хората се раждат да бъдат едни или други. Гледам децата си, например. Малкия и залъка ще си извади от устата да ти го даде, винаги мисли за другите, невероятно е, че такова малко човече може да го прави, без никой да го е учил на това. Вяра пък напротив. С нищо не можеш да я убедиш да се раздели с нещо, което вече е "нейно". Нейността е закон при нея и точка. Ако се раздели насила с нещото, ще те намрази моментално.
Не мога да ги променя и двамата. А и не искам. :winkw:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:... ще те намрази моментално.
...:
Сноу май говореше за друго - помагаш на някой и той те намразва, щото си в по-добра позиция от него и щото помагайки му си му показал на самия него колко е слаб или колко е зле и т.н. и т.н.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:
...:
Сноу май говореше за друго - помагаш на някой и той те намразва, щото си в по-добра позиция от него и щото помагайки му си му показал на самия него колко е слаб или колко е зле и т.н. и т.н.
Правилно я разбрах Сноу. Не съм засягала тази част от мнението.
И в двата случая нещата са насилени обаче. Затова казвам, че може да се предизвикат отрицателни емоции. Те и циганките като ти искат нещо, нали казват - ама от сърце ми го дай. Та така.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:
...:
Правилно я разбрах Сноу. Не съм засягала тази част от мнението.
И в двата случая нещата са насилени обаче. Затова казвам, че може да се предизвикат отрицателни емоции. Те и циганките като ти искат нещо, нали казват - ама от сърце ми го дай. Та така.
Аз пък нещо не вдявам, ама карай - средата на август, много бачкане, жега (в момента при нас пак вали и е задушно) - мързи ме, та две не виждам, камо ли да се напрягам да мисля.
:-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Даването е сложна работа, аз имах предвид, че няма нужда да си перде за да печелиш. Когато даряваш било време, било услуга, било пари един ще ти бъде благодарен, но може би повечето хора ще те намразят. Заради това, което Сноу казва- неволно демонстрираш силна позиция спрямо тях. Май трябва да даваме всеки според собствените си разбирания и да не чакаме какво ще ни кажат и как ще ни погледнат заради това. Ние си го правиме заради нас.

Хубава тема е станала.
Поздрави от морето!
Поздрави и от Гаспода, и от Ремиус! Кефче е тука.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:Заради това, което Сноу казва- неволно демонстрираш силна позиция спрямо тях. Май трябва да даваме всеки според собствените си разбирания и да не чакаме какво ще ни кажат и как ще ни погледнат заради това. Ние си го правиме заради нас.

Хубава тема е станала.
Поздрави от морето!
Що бе? Ми, не е баш тъй. Аз съм бачкал без пари на всякакви хора по мое усмотрение. Било от приятелски чувства или от желание да помогна, ама никога не съм мислил, че съм в няква по- силна позиция. Ето и пресен пример (обърнат обаче- аз получавам, а не давам)- наскоро Рем цял сайт ми направи без пари, за никой не е тайна, затва го и пиша. Но аз не съм се почувствал по- слаб, нито пък мисля, че той се е почувствал по- силен. Просто приятелска услуга. Та, тва са някви шантави мисли- силен/ слаб. И ви питам- трябва ли да се чувствам слаб и зависим, а кажете? И темата не е за това, баси как се извъртя... Темата беше за абсурдната ни татковина, жалките и подаяния, шибаните и чиновници и..., абе, нейсе....
Публикувай отговор