Точ!:good:Remmivs написа:съгласен
трябва да помним
но не за да се зъбим едни на други
а за да не паднем пак в същите ями и ние
Това ми е мнението и желанието, и в тази, и във всяка друга тема с "ноционалистически" отенък.
Мнемозина написа:- Уважаема Надежда Константиновна, внимавайте какво говорите, да не се наложи да намерим друга вдовица на другаря Ленин.
Не е така. Не са диви времената билэ, това си е постоянна военна практика и до момента.Кент написа: нъли знаеш какъф и е бил финала брато
6000 воннопленници
после
разстреляни в ено дере от дивите руснаци
на порции:-)
ама диви времена са биле:-)
Благодаря, много си мил, ама нямам вина, те просто идват разни такива неща при мен и аз само препредавам.АВе написа:Мнемозина написа:- Уважаема Надежда Константиновна, внимавайте какво говорите, да не се наложи да намерим друга вдовица на другаря Ленин.:rotfl24::rotfl24:
Разкошна си, Мнемо!
Моите почитания!:-)
затва сложих емотиконите АвеАВе написа:Не е така. Не са диви времената билэ, това си е постоянна военна практика и до момента.Кент написа: нъли знаеш какъф и е бил финала брато
6000 воннопленници
после
разстреляни в ено дере от дивите руснаци
на порции:-)
ама диви времена са биле:-)
От части, офицери или войници от които са извършили зверство някакво с окупираното население, при освобождаването на територията НЕ СЕ ВЗИМАТ ПЛЕННИЦИ.
По-пресен пример ти е Зоя Космодемянская. От полка, чиито офицери са изтезавали момичето и войници, които са я обесили, Сталин е заповядал да не се взимат пленници. Избити са до крак.
"Персоналът" на лагерите за военнопленници и на еврейските концлагери незнайно защо 98% не е стигал до военен съд. Все им се случвало нещо по пътя, рийш.
Имаш множество подобни примери и в Африка, и в Азия след войната при всякаквите "освободителни" движения и разпадането на колониалната система. Но тях не мога да ги цитирам. Съвсем отскоро се интересувам от история и не помня много от прочетените неща.
Имаш и още по пресни примери
Remmivs написа:съгласен
трябва да помним
но не за да се зъбим едни на други
а за да не паднем пак в същите ями и ние

Не си прав, Йон! Никак не си прав.Йон написа:И да помним и да не помним, от тоя гьол, няма да се измъкнем сухи.
Само с активна дейност по българизиране на турци, мюсулмани и цигани, може да стане.
Нито раздаване на права, статути на малцинствени групи, нито разстрели ще помогнат. Тези неща, огат само да създадат повече проблеми.
Ако зависеше от мен, всички религиозни храмове, само за една нощ ще са със статут на паметници/мини музеи, а де що има поклонници...платен от държавата билет за избрана дестинация или религиозността им се превръща в много болезнен лукс.
Та, ако някой иска да е в нечие паство/религозна общност и т.н...да си ги търси на друго място.

Не можеш да сегрегираш хората по показател "вярвам/не вярвам".Йон написа:Да, таке е, но не разбрах за кое съм не^прав. :)
Масово, хората се обърнали към религията, но и масово си нямат и понятие към какво са се обърнали.
Аз поне, не виждам някаква реална полза от това нещо.
И сигурно, болшинството хора, имат нужда от ясна и точна идеология, която да следват, а някой да ги подюрква като стадо говеда, но поущряването на подобни наклонности, не ми се струва здравословно. Особено при положение, че тези идеологии, най-често са в конфликт с другите идеологии, а това предизвиква излишно напрежение между хората.

Абсолютно си прав.Йон написа:
Какви са братя Юзеирови?
Бушони!
Най-вероятно, дори не са чели Корана, някой може би им го е тълкувал.
Някой им е платил или е бил достатъчно обигран за да ги надъха. Вдигат шум, ние реагираме или НЕ реагираме, но и в двата случая, някой, някъде е направил успешния си ход, защото не сме се усетили навреме.
Сладурите, познати като мошеници из родните си места, развъртали бизнес с 'бракувани пилета' за третия свят.
Така е, затова трябва закона да се стовари върху им със страшна сила. Като превенция. За да няма и други изкушени от тая идея.Йон написа:...
Какви са братя Юзеирови?
Бушони!
Най-вероятно, дори не са чели Корана, някой може би им го е тълкувал.
Някой им е платил или е бил достатъчно обигран за да ги надъха. Вдигат шум, ние реагираме или НЕ реагираме, но и в двата случая, някой, някъде е направил успешния си ход, защото не сме се усетили навреме.
Сладурите, познати като мошеници из родните си места, развъртали бизнес с 'бракувани пилета' за третия свят.
Това второто работи в Италия, например, там имаше някакви отцепници дето ги направиха смешни.Йон написа:Е, ще се стовари(Закона) и ще станат мъченици. Ще се вдига шум до небесата, как държавата ги репресира и т.н.
Просто е трябвало да ги репресират, още когато са гъкнали за първи път.
Сега, по-скоро да ги вземем на майтап и да ги накараме да се покрият.