frisky lioness написа: Защото сме бедни. Духовно, финансово, културно и изобщо .............. всякак
.... сетих се за "Бедните духом" от едно съветско фантастично произведение....
frisky lioness написа: Защото сме бедни. Духовно, финансово, културно и изобщо .............. всякак
Провинция'с....4avdar4e написа: Анджък, де, аз нали баш за това говоря!!
Какво за тях? Кое е това произведение?поручик Ржевски написа:frisky lioness написа: Защото сме бедни. Духовно, финансово, културно и изобщо .............. всякак

Не помня кой/кои беше/бяха авторът/авторите.frisky lioness написа:Какво за тях? Кое е това произведение?поручик Ржевски написа:frisky lioness написа: Защото сме бедни. Духовно, финансово, културно и изобщо .............. всякак
Мен затова ме боли, защото има девалвация на отношението към знаещите и можещите, към талантливите..поручик Ржевски написа: Провинция'с....
А може би отговорът е в заглавието - "Игрите за ума". У нас май не са за ума....
Мисля, че е "Гневът на Ненагледна"... ама не съм мнооого сигурен...поручик Ржевски написа:Не помня кой/кои беше/бяха авторът/авторите.frisky lioness написа:Какво за тях? Кое е това произведение?поручик Ржевски написа:frisky lioness написа: Защото сме бедни. Духовно, финансово, културно и изобщо .............. всякак
Курортна планета, където тръгва смъртоносна пандемия, планетата полудява - земетресения, вълни и прочие бедствия. Пращат специалист (след като първият пратен е заболял от пандемията и е умрял), нещо от типа съветник от галактическия съвет - кръстоска м/у учен и командос, един вид съветски джадай.
Планетата е изцяло курортна, т.е. хората ходят там само за да почиват през отпуската. Естествено комунизмът е победил по всичките земни кълбета и няма нужда да работиш за да ядеш. А и никой насила не те кара да бачкаш. По тоя повод на планетата постоянно пребивават група "безделници", които не се интересуват от нищо, само от либоф и силни преживявания (нещо като хипита, ама без идеята). Викат им "Бедните духом", защото не се занимават с нищо творческо.
В крайна сметка на експерта му помага "водачът" на квази-хипарите малко преди да умре (и него го лепва нещо друго пак смъртоносно и заразно, ама си падаше малко философ). Цитирам по памет последната му реплика:
"Накарай ги да се трудят, впрегни ги (курортистите) ако искате да оцелеете! Аз вече разгоних момчетата. Не е планетата. Цялата вселена е срещу нас! Разумът е най-великото и създание, и не иска то да загива в духовна нищета. Затова ни измисля загадки, поставя ни трудности. Вярно - прави го по груб начин, но тя само така може."
Ашколсун! Гив ми файв!сър Айвънхоу написа: Мисля, че е "Гневът на Ненагледна"... ама не съм мнооого сигурен...
Умря ме от смях:rotfl24::rotfl24::rotfl24: с този преразказ.поручик Ржевски написа:
Не помня кой/кои беше/бяха авторът/авторите.
Курортна планета, където тръгва смъртоносна пандемия, планетата полудява - земетресения, вълни и прочие бедствия. Пращат специалист (след като първият пратен е заболял от пандемията и е умрял), нещо от типа съветник от галактическия съвет - кръстоска м/у учен и командос, един вид съветски джадай.
Планетата е изцяло курортна, т.е. хората ходят там само за да почиват през отпуската. Естествено комунизмът е победил по всичките земни кълбета и няма нужда да работиш за да ядеш. А и никой насила не те кара да бачкаш. По тоя повод на планетата постоянно пребивават група "безделници", които не се интересуват от нищо, само от либоф и силни преживявания (нещо като хипита, ама без идеята). Викат им "Бедните духом", защото не се занимават с нищо творческо.
В крайна сметка на експерта му помага "водачът" на квази-хипарите малко преди да умре (и него го лепва нещо друго пак смъртоносно и заразно, ама си падаше малко философ). Цитирам по памет последната му реплика:
"Накарай ги да се трудят, впрегни ги (курортистите) ако искате да оцелеете! Аз вече разгоних момчетата. Не е планетата. Цялата вселена е срещу нас! Разумът е най-великото и създание, и не иска то да загива в духовна нищета. Затова ни измисля загадки, поставя ни трудности. Вярно - прави го по груб начин, но тя само така може."

били сме я!...Remmivs написа:стига бе!!!!dokTorkaTa написа: A!!
И аз бях в клуб на знаещите...
......
ма много знаем нийй ,беееее:roll:
верно?
значи сме си така да се каже интелектуални партньори
или поне сме били
а за Шекли само
![]()
![]()
Сега ще ти покажа как решава кръстословици мъжът ми:maggot написа:Кръстословица
Мнооо сте лоши:winkw: Ей ся си намерих в руското нетче сич-ко! А "Статусът...." я глътнах за часanhela написа: например http://www.sfbg.us/authors/r/robert_she ... zation.htm
имаше и разни разказчета
http://www.sfbg.us/authors/r/robert_she ... eril_1.htm
-....ъъъ.."женски полов орган"?Мнемозина написа: Сега ще ти покажа как решава кръстословици мъжът ми:
Като едно българче ще го разкажа за сиганите дето решавали кростословица.МЪЖжжж написа:-....ъъъ.."женски полов орган"?Мнемозина написа: Сега ще ти покажа как решава кръстословици мъжът ми:
-водоравно или отвесно?
-Ъ?!Кво значение има?!
-е как кво...ако е водоравно е уста..