Тиква?

Все същите
Аватар
latrevw

Тиква?

Мнение от latrevw »

Значи, оставяме настрана чий празник е Хелоуин и за чий ни е да го празнуваме и питам - някой дълбал ли е тиква? Нямам много време да ровя из нета и ми се ще някой с личен опит да сподели какво и как се прави.

Моята щерка е луднала и един път в сряда и един път в събота ще ходим на такова парти, но не знам как да подходя към тиквата :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
ELBI

Re: Тиква?

Мнение от ELBI »

latrevw написа:Значи, оставяме настрана чий празник е Хелоуин и за чий ни е да го празнуваме и питам - някой дълбал ли е тиква? Нямам много време да ровя из нета и ми се ще някой с личен опит да сподели какво и как се прави.

Моята щерка е луднала и един път в сряда и един път в събота ще ходим на такова парти, но не знам как да подходя към тиквата :-)
подходи с желание. И нож ;)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

ELBI написа: подходи с желание. И нож ;)
е ти пък :lol:

как се дълбае, колко време трябва да изсъхне после вътре свещи-мещи, какво се прави?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа:Значи, оставяме настрана чий празник е Хелоуин и за чий ни е да го празнуваме и питам - някой дълбал ли е тиква? Нямам много време да ровя из нета и ми се ще някой с личен опит да сподели какво и как се прави.

С лъжица се дълбае. По-голямшка.
Има едни тикви сивкави отвън, не жълти, те са по-готини за фенери, че са по малки.
И за си запазиш капака на тиквата като го отрежеш.

Пробиваш по две дупки на тиквата острани горе за да я вържеш.
И две на капака.
И вързалото го прокарваш през тези дупки, да не минава от въртешната страна на капака, та да
не го прогори свеща.
Чаена свещ ползваш и даваш 1-2 резервни за има.
Може и на нея да и издърлаеш жлебче на дъното, да ен се мандахерца.
Голяма веселба е!
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

pocti_bezobidna написа: С лъжица се дълбае. По-голямшка.
Има едни тикви сивкави отвън, не жълти, те са по-готини за фенери, че са по малки.

И две на капака.
И вързалото го прокарваш през тези дупки, да не минава от въртешната страна на капака, та да
не го прогори свеща.
Голяма веселба е!
супер, аз щях да я метна с ножа. днес в Пикадили имаше само от тези сивкавите, пък аз не купих, защото реших, че трябва да е жълта. А след като я издълбая, трябва ли да я оставям някак да съхне или нещо подобно?
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа:
pocti_bezobidna написа: С лъжица се дълбае. По-голямшка.

И две на капака.
не го прогори свеща.
Голяма веселба е!
супер, аз щях да я метна с ножа. днес в Пикадили имаше само от тези сивкавите, пък аз не купих, защото реших, че трябва да е жълта. А след като я издълбая, трябва ли да я оставям някак да съхне или нещо подобно?
А не. По добре си я купи най-много ден преди партито, или я издълбай ден преди него, че се сбръчкват, като поизсъхнат.
По принцип сигурно и от жълтите стават, ама те са много големи и не са удобни после за носене.
Голяма играчка е с лъжицата, с ножа може да си помогнеш, ако ти е много голяма тиквата.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Абе, ще споразиш едно десетина тикви, преди да уцелиш методиката. Блазе ти!
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Спомням си навремето как лятото си правехме фенери от дини. Беше много забавно. Пък и се дълбаят много по-лесно. :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Бейби направи за целия двор миналата година. Обади и се и ще те светне.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

якооо, мерси, Боев! :-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа: Бейби направи за целия двор миналата година. Обади и се и ще те светне.

ще се възползвам и от това сигурно, днес ще я купя тиквата му с тиква
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

да, хубави са, благодаря! ако не ме домързи довечера, ще я издълбая и ще ви я покажа:-)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

latrevw написа:
да, хубави са, благодаря! ако не ме домързи довечера, ще я издълбая и ще ви я покажа:-)
не си играй. Пий винце и си гледай кефа (ако той се състои в дълбане - действай!!!)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
Обади и се и ще те светне.
ако можех да разчитам на чувството ти за хумор бих написала нещо от сорта на "некои мацки имат голям опит с тиквите", обаче ще се въздържа :grin:
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:ако можех да разчитам на чувството ти за хумор бих написала нещо от сорта на "некои мацки имат голям опит с тиквите", обаче ще се въздържа :grin:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

днес си в чОдесно настроение,
което ме радва извънредно много
удоволствие в чист вид
благодаря
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
bead_ написа:ако можех да разчитам на чувството ти за хумор бих написала нещо от сорта на "некои мацки имат голям опит с тиквите", обаче ще се въздържа :grin:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

днес си в чОдесно настроение,
което ме радва извънредно много
удоволствие в чист вид
благодаря
Ако не друго, то винаги съм знаел с абсолютна сигурност, че в мое отсъствие тук, веднага, на момента с възмущение и гняв ще бъдат отхвърлени всякакви намеци и инсинуации относно моята тиквеност. Бурен дебат от стотици или аре десетки възгласи в една посока- какъв съм аз и каква е моята истинска същност. Тука няма да пояснявам.
Поне петнайсе мнения сега до трябваше да има. Ако не петнайсе, айде може да са пет. Или три. Бе и на едно, риш щях да се зарадвам, ето щях да си кажа, чедин човек с вкус и разбиране за хората. Или дет се вика, едно такова възмутено мълчание да имаше.
"Чудесно, начи, настрение"
О темпора, о другарес!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: О темпора, о другарес!
алоу, всички гласуваха против, само един се въздържа. аз. както и съм отбелязала в протокола по-горе.
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мое произведение от преди две гАдини :)

Изображение

Изображение

Може и тази гАдина да опитам...

:grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Оказа се, че ако не ви се купува костюм за Хелоуийн, или ако не сте сигурни коя роля повече ще ви отива - на вещицата от "Хензел и Гретел" или на някой политик, или ако няма вашия номер, или ако е много скъпо, ноу проблем - достатъчна е само една тиква и маратонки и беж по улиците:

US police target nude pumpkin run

:grin:

Да превеждам ли?
Публикувай отговор