Снимките са правени от мои колеги

Да, и мен.БоЕВ написа:Тенкс, готини са, само леко ме дразни засилената цветност у някой от тях.

да ама се снима и рисува и за другитеЪн написа:Да, и мен.БоЕВ написа:Тенкс, готини са, само леко ме дразни засилената цветност у някой от тях.
Обаче, аз малко разбирам...
Все пак си мисля, че една необработена снимка е по- добра от обработената. Щото обработената вече не е истинска, не е реална.
Като да рисуваш някоя жена по- красива отколкото е. ОК, ще стане хубава рисунка и жената сигурно ще се зарадва, обаче това няма да е тя, а някоя друга- измислена...
Начи иСкуство за масите? Ма то- изкуството никога не е било за масите, не ли?Кент написа:да ама се снима и рисува и за другитеЪн написа:Да, и мен.БоЕВ написа:Тенкс, готини са, само леко ме дразни засилената цветност у някой от тях.
Все пак си мисля, че една необработена снимка е по- добра от обработената. Щото обработената вече не е истинска, не е реална.
Като да рисуваш някоя жена по- красива отколкото е. ОК, ще стане хубава рисунка и жената сигурно ще се зарадва, обаче това няма да е тя, а някоя друга- измислена...
и те да видят
затва са обработките ,щото вкусове много
обработката унифицира снимката или рисунката
че да се понрави на по-голям брой хора
а никой освен тебе Ангеле ни можи да види Ния
с твойте очи
дори и да ти ги извадят и присъдят на някой друг:-)

Въпросът с обработката е доста дискусионен. Трябва уеднаквяване на аршините, защото погледнато реално измененията в предаването на образа започват още с натискането на спусъка.Ън написа:Да, и мен.БоЕВ написа:Тенкс, готини са, само леко ме дразни засилената цветност у някой от тях.

Начи хора, ето какво гледах преди месец на магистрала Тракия. Отдалеч гледам- напред, някъде на километър или два, над полето, току до магистралата- тъмен облак, като от скакалци или пеперуди. Но съобразявам, че трябва да е от по- големи животинки. Облака много динамично се движи. Ту се събере на правилно кълбо, ту изведнъж от кълбото се проточи един хобот нанякъде, после кълбото става на чиния, на стрела, която бързо лети в една посока, спира, обръща се... Когато приближих загадката се увеличи, защото нищо различно не се разкриваше. Облак. Движи се, наляво, надясно, мени формата си непрекъснато. Спрях в аварийната лента и слезнах. Чак тогава успях да различа, каква е работата. Огромно ято от малки някакви птици бяха нападнати от хишник. Орел ли беше сокол ли или нещо друго не знам. Беше много голямо. Обикаляше около ятото, а то се защитаваше. Но на принципа атаката е най- добрата защита. Не съм знаел, че птиците водят такива войни. Внезапно цялото ято нападаше, орела побягваше а след него летеше облака от птички като наметало закачено за самия му врат. Орела започваше да се премята във въздуха за се спаси от очевидно досадно кълвящите го мъничета, а те доволни се отдръпваха. Следваше нов заход, нова контраатака и като някакъв опасен ама много красив танц все така, до безкрай.Ън написа:
Снимките са правени от мои колеги