Ставам
Ставам
досаден, но отново ще ви препоръчам Камен Донев. В момента си припомням няколко от прекрасните моменти от второто ми гледане на "За народното творчество" на Камен Донев. Снощи спектакълът бе на много голямата сцена на НДК, имаше оркестри (няколко - не един), освен Камен имаше още танцьори (професионални), малък хор, М. Илиева (доста видимо бременна), Стунджи, Ибряма... беше прекрасно и цялата зала се смя от сърце. Някой ден ще го гледам и трети път :)
И си мислех, че мнозина врънкат "Нямаме пари, затова не може да правим изкуство, нямаме условия, нямаме това, онова..." а ето прекрасен пример как някой може да направи изкуство и по начин според учебниците - добра идея, забавен текст (не е гениален, но е истински забавен и злободневен за редица неща от ежедневието ни), великолепен актьор с прекрасни танцови и певчески умения и с чувство за хумор (имаше дребни ситуации свързани с грешки на техниката, с които Донев се справи в "движение") и ... след много пълни зали на Сатиричния театър - пълна зала с 5000 души, които се забавляваха невероятно и не спираха да аплодират актьора! Е - ако успеете да се доредите за билети - гледайте го. Най-вероятно ще ви хареса.
Такива ми ти работи.
И си мислех, че мнозина врънкат "Нямаме пари, затова не може да правим изкуство, нямаме условия, нямаме това, онова..." а ето прекрасен пример как някой може да направи изкуство и по начин според учебниците - добра идея, забавен текст (не е гениален, но е истински забавен и злободневен за редица неща от ежедневието ни), великолепен актьор с прекрасни танцови и певчески умения и с чувство за хумор (имаше дребни ситуации свързани с грешки на техниката, с които Донев се справи в "движение") и ... след много пълни зали на Сатиричния театър - пълна зала с 5000 души, които се забавляваха невероятно и не спираха да аплодират актьора! Е - ако успеете да се доредите за билети - гледайте го. Най-вероятно ще ви хареса.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
Театрите май не са мрънкали, мисля, че никога не е било да са празни.
Камен Донев ще го гледам рано или късно, мерси за препоръката.
На мен честно казано не ми харесва кукувщината в театрите. Суперталантливия Рачков наложи стил напоследък. Смешно е, но е еднакво(лигаво) и не ми харесва.
Напоследък на мен не ми харесва което гледам. Повечето, повечето от това което гледам.
Гледахме: Любов номер две в сълза и смях- не ми хареса, балет Зорба гъркът- не ми хареса, после- Секс, наркотици и роледнрол с Андрей Баташов в 199 - не ми хареса!
После- балет Дамата с камелиите- страхотен! Нищо не разбирам от балет ама много красиво нещо беше.
Сташшни мацки!
И последно Гераците на шуменския театър- много добри тия образи, но ако щете вярвайте и там леко кукувското беше застъпено. Или чаплиновско ли да беше, пък да не го усетих - смях в страшни моменти.
Както и да е, театъра е магия и удоволствие, и май няма слаба трупа в България.
"Ходете на театър,
ходете на театър,
ходете на театър,
а другото е вятър"
Неялко Йорданов
На мен честно казано не ми харесва кукувщината в театрите. Суперталантливия Рачков наложи стил напоследък. Смешно е, но е еднакво(лигаво) и не ми харесва.
Напоследък на мен не ми харесва което гледам. Повечето, повечето от това което гледам.
Гледахме: Любов номер две в сълза и смях- не ми хареса, балет Зорба гъркът- не ми хареса, после- Секс, наркотици и роледнрол с Андрей Баташов в 199 - не ми хареса!
После- балет Дамата с камелиите- страхотен! Нищо не разбирам от балет ама много красиво нещо беше.
Сташшни мацки!
И последно Гераците на шуменския театър- много добри тия образи, но ако щете вярвайте и там леко кукувското беше застъпено. Или чаплиновско ли да беше, пък да не го усетих - смях в страшни моменти.
Както и да е, театъра е магия и удоволствие, и май няма слаба трупа в България.
"Ходете на театър,
ходете на театър,
ходете на театър,
а другото е вятър"
Неялко Йорданов
Последно промяна от Green Light на 02.12.09, 14:01, променено общо 2 пъти.
- Green Light
Много хубаво било "Калигула" във Варненския театър.Green Light написа:Театрите май не са мрънкали, мисля, че никога не е било да са празни.
Но аз съм малко извратена на тия теми, както вече ви е добре известно.
Panta rhei...
Re: Ставам
Умрях от смях на това представление - миналата година на 1 ноември.
Уникално! А бях скептично настроена... имах усещането за нещо псевдо... В началото не ми се разтваряха лицевите мускули. Но това беше първите 5 минути:rotfl24: И най-хубавото беше, сега си спомних, че около мен имаше деца, хора на 80, хора като нас, и всички те се забавляваха еднакво добре. Апропо, имаше и правостоящи - което не съм виждала в театър от студентските години:-)