Ставам

Все същите
Аватар
ELBI

Ставам

Мнение от ELBI »

досаден, но отново ще ви препоръчам Камен Донев. В момента си припомням няколко от прекрасните моменти от второто ми гледане на "За народното творчество" на Камен Донев. Снощи спектакълът бе на много голямата сцена на НДК, имаше оркестри (няколко - не един), освен Камен имаше още танцьори (професионални), малък хор, М. Илиева (доста видимо бременна), Стунджи, Ибряма... беше прекрасно и цялата зала се смя от сърце. Някой ден ще го гледам и трети път :)

И си мислех, че мнозина врънкат "Нямаме пари, затова не може да правим изкуство, нямаме условия, нямаме това, онова..." а ето прекрасен пример как някой може да направи изкуство и по начин според учебниците - добра идея, забавен текст (не е гениален, но е истински забавен и злободневен за редица неща от ежедневието ни), великолепен актьор с прекрасни танцови и певчески умения и с чувство за хумор (имаше дребни ситуации свързани с грешки на техниката, с които Донев се справи в "движение") и ... след много пълни зали на Сатиричния театър - пълна зала с 5000 души, които се забавляваха невероятно и не спираха да аплодират актьора! Е - ако успеете да се доредите за билети - гледайте го. Най-вероятно ще ви хареса.

Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не помня друг път да си ни го препоръчвал, а може и просто да съм пропуснала.

Малко не ни съвпадат на нас с теб представите за изкуство, но няма да подхващам принципен спор сега. :grin:

Благодаря за препоръката, Камен Донев е талантлив човек. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Театрите май не са мрънкали, мисля, че никога не е било да са празни.
Камен Донев ще го гледам рано или късно, мерси за препоръката.
На мен честно казано не ми харесва кукувщината в театрите. Суперталантливия Рачков наложи стил напоследък. Смешно е, но е еднакво(лигаво) и не ми харесва.
Напоследък на мен не ми харесва което гледам. Повечето, повечето от това което гледам.
Гледахме: Любов номер две в сълза и смях- не ми хареса, балет Зорба гъркът- не ми хареса, после- Секс, наркотици и роледнрол с Андрей Баташов в 199 - не ми хареса!
После- балет Дамата с камелиите- страхотен! Нищо не разбирам от балет ама много красиво нещо беше.
Сташшни мацки!

И последно Гераците на шуменския театър- много добри тия образи, но ако щете вярвайте и там леко кукувското беше застъпено. Или чаплиновско ли да беше, пък да не го усетих - смях в страшни моменти.
Както и да е, театъра е магия и удоволствие, и май няма слаба трупа в България.
"Ходете на театър,
ходете на театър,
ходете на театър,
а другото е вятър"
Неялко Йорданов
Последно промяна от Green Light на 02.12.09, 14:01, променено общо 2 пъти.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

много обичам театър
както и живота
прав е бил оня дето размахвал копието
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:много обичам театър
както и живота
прав е бил оня дето размахвал копието
Кой той? Кое копие?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Кой той? Кое копие?
Shake Speare :grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

що не го рипна бе братино тва а?:cool:
и да го гледаме:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Театрите май не са мрънкали, мисля, че никога не е било да са празни.
Камен Донев ще го гледам рано или късно, мерси за препоръката.
На мен честно казано не ми харесва кукувщината в театрите. Суперталантливия Рачков наложи стил напоследък. Смешно е, но е еднакво(лигаво) и не ми харесва.
Напоследък на мен не ми харесва което гледам. Повечето, повечето от това което гледам.
Много хубаво било "Калигула" във Варненския театър.
Но аз съм малко извратена на тия теми, както вече ви е добре известно.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ботушко? :cool:
Аватар
Евридика

Re: Ставам

Мнение от Евридика »

Умрях от смях на това представление - миналата година на 1 ноември. :rotfl24: Уникално! А бях скептично настроена... имах усещането за нещо псевдо... В началото не ми се разтваряха лицевите мускули. Но това беше първите 5 минути:rotfl24: И най-хубавото беше, сега си спомних, че около мен имаше деца, хора на 80, хора като нас, и всички те се забавляваха еднакво добре. Апропо, имаше и правостоящи - което не съм виждала в театър от студентските години:-)
Публикувай отговор