Баш за нашио стил

Все същите
Аватар
latrevw

Re: Баш за нашио стил

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа:
latrevw написа:
..., чудя се, това дали означава, че на 70 години примерно, ще изживея най-хубавия си секс :lol:
На тая възраст, съчетано с деменцията, всеки път ще е като първи.:lol:
хахаха, ама и ти си прав сигурно. бе мен, да не ме е хванала деменцията още отсега :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ън написа:
Мнемозина написа:
Браво, Незнайни! Харесва ми как си взел пак да залиташ в рисуването.
Струва ми се, че е по-различно сега, но не ме питай точно в какво, няма да мога да го уловя.

Аз ще ти кажа- по- малко търпение, повече нерви, щрихите са изострени и аз го забелязах, ама то отвътре си ми идва... Още конете като правих и жена ми и около мен хората ми казаха- съвсем различно е. И аз го усещам, знам го...
Вложил си чувство пич, затова се е получило - яд, злоба, огорчение могат да бъдат и конструктивни.
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:аз може ли да поспамя?

Ън, като се видим ще те черпя с това вино http://www.torres.es/eng/asp/nv_ficha.a ... ucto&Cod=2
Хех, каберне совиньон!
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
БоЕВ написа:
latrevw написа:
..., чудя се, това дали означава, че на 70 години примерно, ще изживея най-хубавия си секс :lol:
На тая възраст, съчетано с деменцията, всеки път ще е като първи.:lol:
хахаха, ама и ти си прав сигурно. бе мен, да не ме е хванала деменцията още отсега :lol:
Що? Да не си се пуснала вече в атака.:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа:
Внимавай!
И тебе ще те бием.
Ън ще те държи. :grin:
бе няма какво да ме държи... щом вие ще ме биете... нема се дърпам... :grin:
:lol:

Само ако знаете как се радвам, че се връщат тия вечерни раздумки тук...
Липсваха ми.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: Що? Да не си се пуснала вече в атака.:lol:
стига бе, аз само приказвам, иначе не съм чак такава разгонена кучка

Каберне Совиньон, но не какво да е. Наистина е прекрасно. Има го в Пикадили, няма да съжалявате, пробвайте го.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
БоЕВ написа: Що? Да не си се пуснала вече в атака.:lol:
стига бе, аз само приказвам, иначе не съм чак такава разгонена кучка

Каберне Совиньон, но не какво да е. Наистина е прекрасно. Има го в Пикадили, няма да съжалявате, пробвайте го.
Знам бе, куче което лае не хапе!:blum:

Нашият винпром произвежда такива в изобилие, а има и купища престижни международни награди. Пил съм го в изобилие, сега си вземам директно други глезотии от Ловико Сухиндол.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
Нашият винпром произвежда такива в изобилие, а има и купища престижни международни награди. Пил съм го в изобилие, сега си вземам директно други глезотии от Ловико Сухиндол.
:good: :good: :good: :good: :good:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:
ми препоръчайте ми едно вино от това изобилие, да сравня вкуса, де. за мен това чилийското е върха. нямам нищо против да се превъзнасям и по българското такова, но скоро не съм опитвала бг вино, което толкова да ми хареса. но аз и рядко пия де
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа: Много бързо дойде, бе :lol: хах. Вчера го пратих :kiss:
Бе, не съм талантлив, бе. Драскач некъф. Стига сте ме фалили ся, че ше зема да си повярвам:lol:
Знаеш ли кво си мислех, понеже аз не мога хич да рисувам.
Не знам дали си гледал в търсене на Ричард - Цък!

Та почти го виждам аз - пълната с царедворци зала, и Ричард тръгнал към трона, всички са в гръб.
Три стъпала, той е на второто и е погледнал леко през дясното рамо.
Още не е стигнал съвсем до властта и търсенето на коня е много далеч пред него, ама вече могже да види намек за него в очите на тия, дето го заобикалят.
Графика това, естествено, никаквъ цвят. Може би само някакъв намек за злато в короната и пурпор по мантията. Ама намек само.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

pocti_bezobidna написа:
Ън написа: Много бързо дойде, бе :lol: хах. Вчера го пратих :kiss:
Бе, не съм талантлив, бе. Драскач некъф. Стига сте ме фалили ся, че ше зема да си повярвам:lol:
Знаеш ли кво си мислех, понеже аз не мога хич да рисувам.
Не знам дали си гледал в търсене на Ричард - Цък!

Та почти го виждам аз - пълната с царедворци зала, и Ричард тръгнал към трона, всички са в гръб.
Три стъпала, той е на второто и е погледнал леко през дясното рамо.
Още не е стигнал съвсем до властта и търсенето на коня е много далеч пред него, ама вече могже да види намек за него в очите на тия, дето го заобикалят.
Графика това, естествено, никаквъ цвят. Може би само някакъв намек за злато в короната и пурпор по мантията. Ама намек само.
леле, и аз не съм го гледала, това ще е довечера
знаеш ли, почнах да дърпам от филмите, които ти препоръча на Грийн преди НГ. Възхищавам се на вкуса ти!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

брех ква дълга тема за жени и вино
пусто нямам време сега
не пишете повече тук
до второ нареждане
:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа: леле, и аз не съм го гледала, това ще е довечера
знаеш ли, почнах да дърпам от филмите, които ти препоръча на Грийн преди НГ. Възхищавам се на вкуса ти!
:shy: О, просто ми е част от работата.
Като малко плащат, поне да има други есктри :-)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:брех ква дълга тема за жени и вино
пусто нямам време сега
не пишете повече тук
до второ нареждане
до трето!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

pocti_bezobidna написа:
latrevw написа: леле, и аз не съм го гледала, това ще е довечера
:shy: О, просто ми е част от работата.
Като малко плащат, поне да има други есктри :-)
завиждам ти за работата :-) тайна ли е какво работиш?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:брех ква дълга тема за жени и вино
пусто нямам време сега
не пишете повече тук
до второ нареждане
а, стига си ревнувал, де! :harhar:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

По-добре е да пия и жени да лаская,
Вместо в молитви и пост да се кая.
Ако в Ада отиват тез, що любят и пият,
То кого ли тогава ще пуснат във Рая?
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:
ми препоръчайте ми едно вино от това изобилие, да сравня вкуса, де. за мен това чилийското е върха. нямам нищо против да се превъзнасям и по българското такова, но скоро не съм опитвала бг вино, което толкова да ми хареса. но аз и рядко пия де
Как да ти препоръчам като рядко се среща в България?! Изнася се предимно за Англия, Франция и Италия, а се внася Чилийско и разни други за задоволяване на вътрешния пазар.
Има много хубави изби в Балгърия, в смисъл че правят страхотно вино, но им е малка рекламата. Обожавам виното на Хан Крум и по-точно траминер от белите. Пих от сухиндолският траминер, но не е толкова добър, сега се каня на едно шардоне пак оттам. Харесвам мавруд на Менада и така на татък, въпрос на вкус.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

черга
ничия земя
тодоров галерия всичките, на мен лично ми харесва най-много мавруда им
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:черга
ничия земя
тодоров галерия всичките, на мен лично ми харесва най-много мавруда им
Я, да дадем и малко линкове.

Винпром Свищов>>>

Кратко представяне на повечето от по-известните изби:

www.bgwineshop.com/aueaaonee-aeia.html

Трябва да опитам скоро и продуктите на Тера Тангра>>> Вече на няколко пъти попадам на техни продукти на регала в магазините и честно казано мърдандайзинговото оформление ми харесва, което ме кара да предположа и качествено вино. Ще видим.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

БоЕВ написа:...Трябва да опитам скоро и продуктите на Тера Тангра>>> Вече на няколко пъти попадам на техни продукти на регала в магазините и честно казано мърдандайзинговото оформление ми харесва, което ме кара да предположа и качествено вино. Ще видим.
Като стана дума... Преди време в клуба по история един образ предлагаше награда на който докаж, че Тангра е бил и български бог. Твърдеше че като такъв би споменат единствено в някакъв турски документ от след падането на второто царстео и всичко било пропаганда. Доколко е прав, не мога да преценя - нямам достатъчно знания.
Наздраве :cool:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Piqndurnik написа:
БоЕВ написа:...Трябва да опитам скоро и продуктите на Тера Тангра>>> Вече на няколко пъти попадам на техни продукти на регала в магазините и честно казано мърдандайзинговото оформление ми харесва, което ме кара да предположа и качествено вино. Ще видим.
Като стана дума... Преди време в клуба по история един образ предлагаше награда на който докаж, че Тангра е бил и български бог. Твърдеше че като такъв би споменат единствено в някакъв турски документ от след падането на второто царстео и всичко било пропаганда. Доколко е прав, не мога да преценя - нямам достатъчно знания.
за траките кви писмени документи има:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

KENT написа:за траките кви писмени документи има:lol:
"Дълго за траките научни спорове горяха, дали пилсеи или пък скриптяни бяха
Но сигурни сме ний във едно
Че там се ражда само готино вино"
Наздраве :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Piqndurnik написа: Като стана дума... Преди време в клуба по история един образ предлагаше награда на който докаж, че Тангра е бил и български бог. Твърдеше че като такъв би споменат единствено в някакъв турски документ от след падането на второто царстео и всичко било пропаганда. Доколко е прав, не мога да преценя - нямам достатъчно знания.
честно казано има и то доста документи. тоя пишман историк явно не е чел достатъчно.
факта, че и днес има чуваши, които се кланят на Тангра, определено доказва, че Тангра НЕ Е само "тюркски" бог. да не би връх Тангра в Алтай да е кръстен от турци?
Аватар
Глас в пустиня

Piqndurnik написа: Като стана дума... Преди време в клуба по история един образ предлагаше награда на който докаж, че Тангра е бил и български бог. Твърдеше че като такъв би споменат единствено в някакъв турски документ от след падането на второто царстео и всичко било пропаганда. Доколко е прав, не мога да преценя - нямам достатъчно знания.
Бил е прав човека. Няма първичен документ доказващ тангрианството на българите, освен една спорна колона върху която се твърди, че повредената дума е "тангра". Тюрките и тангрианството се появяват доста късно на историческата сцена, някъде около 200-300години след идването на българите на балканите и в Европа. Обявяването на българите за тангристи обслужва една политическа теория и идеология. Наивно обаче е да се твърди, че всред множеството "бългорски" племена не е имало и хора изповядващи шаманизъм, вярващи в Денгир богът на небето и всички други възможни религии и религиозни течения по онова време.
В такива разговори, за доста далечното ни минало, винаги препоръчвам книгите на покойният вече Рашо Рашев. Метаморфозата в научната му кариера е доста голяма и показателна. От убеден поддръжник на тюркската теория, Рашев еволюира на по-високо стъпало, като се позовава на археологическият материал който за разлика от другите извори е почти невъзможно да бъде фалшифициран или пък изкривен при представянето му. Според него "раждането" на българите и самоосъзнаването им като такива става в украинските степи вследствие на смесването на множество народи и племена - хуни, протобългари, скити, сармати, алани, угри, готи, иранци и множество други. Всеки имащ различен бит, вярвания и поминък. И това не е било само времеви епизод или пък краткосрочно съжителство, а процес на смесване продължил стотици години. Именно от това смесване се ражда и така наречена култура Прага-Корчаг обявена за протославянска:
Археологически древните славяни се оказват изключително трудно уловими. Оказва се че най-древната достоверна славянска археологическа култура е Прага-Корчак, датирана към 6 в., а на изток пенковската, луки-райковецката и роменско-борщевската култура, обхващащи земите по протежение на р.Днепър. (Гончаров 1950, Гончаров 1963, Ляпушкин 1958, Ляпушкин 1968) И двете археологическии култури непосредственно предшестват културата на Киевскя Русия и прерастват в нея. А преди тях има голям 4-5 вековен „хиатус” отделящ ги от предходната черняховска култура от 3-4 в.
Усещаш ли наклонението?:winkw:
Ако прием, че тия 400-500години къркорене в едно гърне са се споили различни народи и са станали близки като вярвания бит и език, то проблема с въпроса на какъв език са говорели българите отпада, отпада и въпросът с числеността на "прабългарите" и още купища други. Като се позовем на фактите и артефактите се налага извода, че славяните, славянският език, бит и култура се раждат от смесването на протобългарите с местното население и още куп дошляци. От това смесване се раждат съвременните българи, българите на Волга , украинците, белорусите, русите, поляците, сърбите, хърватите и тн. Но това естествено измества"примата" на "славянството" от единствените които претендират за него - да не посочвам.:lol:

Та така, заради спорта(спора) създаването на съвременна България"(въпреки писменните документи) се измества със сто - стои петдесет годин по-назад във времето, за да може малката номадска група водена от Аспарух да пристигне на територия заета и залята от славянското море в която се е и претопила безвъзвратно. За това обаче е необходимо българите да са тюрки и тангристи. Нищо, че със сигурност се знае, че Кубрат е бил покръстен по време на престоят си в Константинопол.
Отклоних се - както винаги.:lol:

Просто българите или казано по друг начин, населението обитаващо територията администрирана от българи е изповядвало всички възможни религии по това време, включително и зороастризъм.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

сър Айвънхоу написа:
честно казано има и то доста документи. тоя пишман историк явно не е чел достатъчно.
факта, че и днес има чуваши, които се кланят на Тангра, определено доказва, че Тангра НЕ Е само "тюркски" бог. да не би връх Тангра в Алтай да е кръстен от турци?
айвъне, можеш ли да ми направиш услугата и да ми къде къде точно се намира тоя връх тангра в алтай
най-високия връх в алтай е вр. белуха
има един в памир - хан тенгри:lol:
ма това вече не е алтай
твоа е друг швепс:lol:
п.п. не съм казал че няма
просто питам
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Ще ми е интересно да прочета такъв документ в който се казва едно към едно, че българите от дунавска България са вярвали в Бог Тангра. Съдейки по написаното от теб предполагам че си виждал и чел такъв документ и за това те моля да го пейстнеш тук или да ми препоръчаш книгата в която го има публикуван.:-)

Според мен бъркаш като слагаш знак за равенство между тюрки и турци, а като говориш за чуваши не отчиташ факта, че чувашите са наследници на българското племе савири родили се и живели доста по-късно.
Публикувай отговор