Дразнещи думи и изрази
- сър Айвънхоу
Може. Казвам от моя лична гледна точка как са нещата. Впрочем, чувала съм го само от един колега това. Значи и от мъжка гледна точка не би било по-различно.сър Айвънхоу написа:честно казано думата "колега" НЯМА женски род в българския език...vyara написа:Дразни ме още, ако жена ме нарече "мила" или мъж ме нарече "колега" (има хора, които се обръщат с "колега" и към колежките си, не че "колежке" е много приятно, но пак е по-добре)
както и думите "адвокат", "съдия" и т.н.
vyara написа:Дразни ме още, ако жена ме нарече "мила" или мъж ме нарече "колега" (има хора, които се обръщат с "колега" и към колежките си, не че "колежке" е много приятно, но пак е по-добре)
колега и на мен не ми се връзва, нищо че било правилно.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Re: Дразнещи думи и изрази
теб нищо ли не те дразни?holi_day написа:ужасfrisky lioness написа:"игралец" ли:lol::lol::winkw:
То ако е от мъж, всякакви подобни обръщения са неуместни.Semiramis написа:vyara написа:Дразни ме още, ако жена ме нарече "мила" или мъж ме нарече "колега" (има хора, които се обръщат с "колега" и към колежките си, не че "колежке" е много приятно, но пак е по-добре)
а мен ме дразни "мила", казано от мъж, който не си прави труда да помни имена.
колега и на мен не ми се връзва, нищо че било правилно.
а колкото до дразнещите изрази, които някои мъже използват, когато се обръщат към жените, тук мога цяла страница да изпиша, но ще се огранича с няколко 
Обривам се като се обръщат към мен в трето лице в ресторант: "Какво да бъде за младата дама"
да не говорим за култовото и неостаряващо "чаровнице" или пък "красавице", изречени на улицата от човек, с който всякакъв контакт, дори визуален, ти е крайно неприятен.
Обривам се като се обръщат към мен в трето лице в ресторант: "Какво да бъде за младата дама"
да не говорим за култовото и неостаряващо "чаровнице" или пък "красавице", изречени на улицата от човек, с който всякакъв контакт, дори визуален, ти е крайно неприятен.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
- сър Айвънхоу
не се ли кефиш някой да ти подсвирне и да извика: "Ей, мацееее!"wild_moon написа:а колкото до дразнещите изрази, които някои мъже използват, когато се обръщат към жените, тук мога цяла страница да изпиша, но ще се огранича с няколко
"Ей, малката!"
по-добре
по-добре
- сър Айвънхоу
- сър Айвънхоу
- сър Айвънхоу
всъщност, мен питаш ли ме, като трябва да пиша проекти, които да "напълня" до пръсване с омразни за мен думи, катоЪн написа:
"синергия"
"идентификация"
"локация"
"интеграция"
"хармонизация"
"синхронизация"
"хора в неравностойно положение"
"бенефициент"
"грантова схема"
"мониторинг"
ах, щях да забравя и звучната "българка" дума "верификация"
и още, и още... все глупсоти, въведени от преводачи-простаци, които не знаят българския език и въвеждат чуждици на поразия...
Понякога става въпрос за мързел. Или наистина за лоша езикова култура.сър Айвънхоу написа:... все глупсоти, въведени от преводачи-простаци, които не знаят българския език и въвеждат чуждици на поразия...
Много се дразня от тромави преводи, ама много
В тези значението ли те дразни или?сър Айвънхоу написа: "идентификация"
**
"интеграция"
"хармонизация"
"синхронизация"
"хора в неравностойно положение"
"грантова схема"
"мониторинг"
Особено пък "хората в неравностойно положение". Какво му е на израза?
Има случаи, когато някои от тези думи са си терминологично натоварени и няма как да бъдат избегнати.pocti_bezobidna написа:Понякога става въпрос за мързел. Или наистина за лоша езикова култура.сър Айвънхоу написа:... все глупсоти, въведени от преводачи-простаци, които не знаят българския език и въвеждат чуждици на поразия...
Много се дразня от тромави преводи, ама много
Зависи.
Кой се дразнеше от "зависи"?
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
ами... има се предвид т.нар. "роми", те тва ме дразни!pocti_bezobidna написа::
Особено пък "хората в неравностойно положение". Какво му е на израза?
не се разбира, че около 90% от населението е в неравностойно положение... каквото и да означава този дембелски израз...
всъщност във всичките горни изрази прозира простотия, надутост и слагачество, както и напълно неразбиране на материята, както и положението на "народа", за който са "програмите"...
абе, отврат...
сър Айвънхоу написа:
ами... има се предвид т.нар. "роми", те тва ме дразни!
Всъщност се имат предвид не толкова ромите, колкото хората с физически проблем, за да се избегне употребата на "инвалиди" например.
Както й се говори за "деца със специални образователни нужди" - такива, на които им трябва само една рампа, за да учат заедно с другите. Или пък учебник на брайл.
Имат се предвид и хора с труден достъп до образование, а те, уви, не са само роми.
И въобще - всички, които нямат равен старт.
Ма много параноични взеха да стават всички. Не само за ромите. Вселенския антибългарски заговор.
Как само ме уморява тая тема вече...
- сър Айвънхоу
прекалено много мислиш...pocti_bezobidna написа:сър Айвънхоу написа:
ами... има се предвид т.нар. "роми", те тва ме дразни!Така си и мислех.
Всъщност се имат предвид не толкова ромите, колкото хората с физически проблем, за да се избегне употребата на "инвалиди" например.
Както й се говори за "деца със специални образователни нужди" - такива, на които им трябва само една рампа, за да учат заедно с другите. Или пък учебник на брайл.
Имат се предвид и хора с труден достъп до образование, а те, уви, не са само роми.
И въобще - всички, които нямат равен старт.
Ма много параноични взеха да стават всички. Не само за ромите. Вселенския антибългарски заговор.
Как само ме уморява тая тема вече...
много добре знам какво означава термина и какво включва...
говорех за друго, но, скед като се опитваш да ме вкараш в "параметрите" на Боев, давай...
Хм. Не те вкарвам в параметри.сър Айвънхоу написа: прекалено много мислиш...
много добре знам какво означава термина и какво включва...
говорех за друго, но, скед като се опитваш да ме вкараш в "параметрите" на Боев, давай...
Не знам кой ти е разтълкувал термина като "роми", но те е объркал.
Да, могат да се включат И ромите, но не основно. И при това с доста уговорки.
- сър Айвънхоу
гледай сега... в абдолютно всички програми насочени към общините има индикатори от сорта "колко роми ще бъдат облагодеталствани от проекта" самите "роми" са "целева група" отделна. дават се допълнителни бонус точки, ако в от проекта ще се "облажат" и ромите... ако това не е дискриминация, здраве му кажи...pocti_bezobidna написа:
Хм. Не те вкарвам в параметри.
Не знам кой ти е разтълкувал термина като "роми", но те е объркал.
Да, могат да се включат И ромите, но не основно.
да не говорим, че в програмите на селските райони, ако кандидатства жена получава още 5 точки проекта... често се смея, че идеалният кандидат за "къща за гости" е жена до 40 годишна възраст... това да ти намирисва на дискриминация?
така че, не спори с мен за програмите... много добре съм запознат с тях...
инак "хора в неравностойно положение" е твърде широко понятие, за да вкарват в него САМО хората в инвалидни колички (чудя се що казват "инвалидна количка", а не "превозно средство за човек в неравностойно положение", далине обиждат количката?). приветствам начинанието задължително във всеки проект да има елемент на изграждане на съоръжения за инвалиди. най-малкото тези съоръжения са наистина полезни и не струват много.
между другото, и жените с малки деца също трябва да са в групата на "хора в неравностойно положение", защото рампите по тротоарите, подлезите и обществените сгради се позлват повече от тях, отколкото от инвалидите, ама те не са в тази целева група. никой не пита за това, като индикатор. питат: колко инвалида има и колко роми... това е!
Политически некоректен простак!сър Айвънхоу написа:чудя се що казват "инвалидна количка", а не "превозно средство за човек в неравностойно положение", далине обиждат количката?
Аз не казвам цигани, викам им мангали. Така ми харесва.
сър Айвънхоу написа: да не говорим, че в програмите на селските райони, ако кандидатства жена получава още 5 точки проекта... често се смея, че идеалният кандидат за "къща за гости" е жена до 40 годишна възраст... това да ти намирисва на дискриминация?
Много е просто - има ограничена сума и се предполага, че тя трябва да се похарчи възможно най-рационално и до подпомогне този, който има най-голяма нужда. Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари. Не да чака на баба си, щото не му плащали достатъчно и е под мъжкото му достойнство да работи за 600 кинта.
Ми носи точки, що да не носи. По програмата ти отпускат пари, ако отговаряш на условията.
То от такова разбиране на програмите, точките, приоритетите и целевите групи не можем да си усвоим парите по оперативните и предприсъединителните програми. Тикат ни ги в ръцете, само формулярите трябва да попълним, нали? И кво - връщаме партие сега, ама опищяхм Европа колко сме бедни.
пп. Някои се обиждат на "инвалиди", щото не се имат за "невалидни".
цигани, мангали или роми - все тая, трудно влизат в определението "човек в неравностойно положение".vyara написа:Политически некоректен простак!сър Айвънхоу написа:чудя се що казват "инвалидна количка", а не "превозно средство за човек в неравностойно положение", далине обиждат количката?
Аз не казвам цигани, викам им мангали. Така ми харесва.
Зависи от програмата и проекта, разбира се, можеш и да ги вместиш, но като цяло не попадат в тази група.
А ако мъжът е... ром?pocti_bezobidna написа:Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари.
- сър Айвънхоу
ти сега знаеш ли какво заяви?! заяви, че ИМА разлика между мъжете и жените... значи си политически некоректна. поне според европейското законодателство!pocti_bezobidna написа:
Ей, ма много сте нежни и беззащитни вие, рицарите! Не ви дават възможност да си разгърнете потенциала, пустите му дами, щото ви дискриминират.
Много е просто - има ограничена сума и се предполага, че тя трябва да се похарчи възможно най-рационално и до подпомогне този, който има най-голяма нужда. Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари. Не да чака на баба си, щото не му плащали достатъчно и е под мъжкото му достойнство да работи за 600 кинта.![]()
Ми носи точки, що да не носи. По програмата ти отпускат пари, ако отговаряш на условията.
То от такова разбиране на програмите, точките, приоритетите и целевите групи не можем да си усвоим парите по оперативните и предприсъединителните програми. Тикат ни ги в ръцете, само формулярите трябва да попълним, нали? И кво - връщаме партие сега, ама опищяхм Европа колко сме бедни.
пп. Някои се обиждат на "инвалиди", щото не се имат за "невалидни".
а относно "усвояемостта" на парите по програмите... честно казано, виновни са САМО и единствено некадърните чиновници, които правят глупост след глупост поради некомпетентност, мързел и безотговорност... а, щях да пропусна и корупция...
- сър Айвънхоу
тогава се лови за бутилката... ако има как да я получи... мамицата им мангалска кирлива...vyara написа:А ако мъжът е... ром?pocti_bezobidna написа:Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари.
В момента не става дума за ромите дали работят или не, а за неправилно тълкуване на определението "хора в неравностойно положение". Ромите като цяло НЕ влизат в това определение.vyara написа:А ако мъжът е... ром?pocti_bezobidna написа:Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари.
Водената до момента политика спрямо ромите и интегрирането им в обществото е погрешна, правена на парче и нерядко - без ясна визия. Това и друг път съм го казвала. Както и че ако ги натикаш в гето, след 20 години ще им писне и ще почнат да палят коли и да разграбват магазини - мисля помниш какво се случваше във Франция с малцинствата от колониалните им територии. що си мислите, че при нас ще е по-различно?
В интерес на всички ни е полека-лека да почнат да се образоват и да си поемат както правата, така и задълженията.
О, я не ми пробутвай евтини софизми!сър Айвънхоу написа:
ти сега знаеш ли какво заяви?! заяви, че ИМА разлика между мъжете и жените... значи си политически некоректна. поне според европейското законодателство!
- snowprincess
във фирмите за почистване на града на мъжете дават заплата 600 лв., а на жените 400 лв. едно работещо семейство там си докарва доход 1000лв. на месецvyara написа:А ако мъжът е... ром?pocti_bezobidna написа:Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Б@си:mad: УпУщила съм госър Айвънхоу написа:
да не говорим, че в програмите на селските райони, ако кандидатства жена получава още 5 точки проекта... често се смея, че идеалният кандидат за "къща за гости" е жена до 40 годишна възраст... това да ти намирисва на дискриминация?
!
поради липса на ресурс-
"парички" и непознаване на материята, за да си спретна сама един такъв план
както и , предполагам, недостатъчен интелектуален багаж:shy::(

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Ама защо сте се вторачили в ромите, като - казвам за кой ли път - ставаше дума за израза "хора в неравностойно положение". В тази група попадат всички хора, които по обективни причини не могат да работят или учат наравно с другите.snowprincess написа:във фирмите за почистване на града на мъжете дават заплата 600 лв., а на жените 400 лв. едно работещо семейство там си докарва доход 1000лв. на месецvyara написа:А ако мъжът е... ром?pocti_bezobidna написа:Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари.
пп. Оспамихме на Незнайния темата!
Извинявай, Незнайни
- сър Айвънхоу
аз на тебе, моме думах ли ти още преди две години? думах ти!frisky lioness написа:Б@си:mad: УпУщила съм госър Айвънхоу написа:
!![]()
![]()
![]()
поради липса на ресурс-
ти дремА ли? м?
ааа.... това не е тема за предлагане, а за дразнене...frisky lioness написа:ми ти кюво предлагашTerE написа:
п.п. сетих се още едно - геймър (уфф...)
"игралец" ли:lol::lol::winkw:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
аз и сегасър Айвънхоу написа:аз на тебе, моме думах ли ти още преди две години? думах ти!frisky lioness написа:Б@си:mad: УпУщила съм госър Айвънхоу написа:
!![]()
![]()
![]()
поради липса на ресурс-
ти дремА ли? м?
и тогава
все пари нямах
сега дори повече от тогава.....
съдба

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- сър Айвънхоу
- сър Айвънхоу
ооо, най-лесно е да се оправдаеш с липсата на пари...frisky lioness написа:
аз и сега
и тогава
все пари нямах
съдба
- frisky lioness
- Обратна връзка:
дасър Айвънхоу написа:ооо, най-лесно е да се оправдаеш с липсата на пари...frisky lioness написа:
аз и сега
и тогава
все пари нямах
съдба
това съм го чувала
и преди
и от тук
...
също:winkw:

Не виждам смисъл да задълбавам в този спор. Щом държиш да излезеш прав - ОК, бъди.сър Айвънхоу написа:те тука чети как еврокомисар поставя на едно мангалчетата и децата-инвалидиpocti_bezobidna написа: