Дразнещи думи и изрази

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ох. Много сте нервозни... То да не каже човек нещо.
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Дразни ме още, ако жена ме нарече "мила" или мъж ме нарече "колега" (има хора, които се обръщат с "колега" и към колежките си, не че "колежке" е много приятно, но пак е по-добре)
честно казано думата "колега" НЯМА женски род в българския език...
както и думите "адвокат", "съдия" и т.н.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:
vyara написа:Дразни ме още, ако жена ме нарече "мила" или мъж ме нарече "колега" (има хора, които се обръщат с "колега" и към колежките си, не че "колежке" е много приятно, но пак е по-добре)
честно казано думата "колега" НЯМА женски род в българския език...
както и думите "адвокат", "съдия" и т.н.
Може. Казвам от моя лична гледна точка как са нещата. Впрочем, чувала съм го само от един колега това. Значи и от мъжка гледна точка не би било по-различно.
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:lol: а мен ме дразни "мила", казано от мъж, който не си прави труда да помни имена.
колега и на мен не ми се връзва, нищо че било правилно.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Re: Дразнещи думи и изрази

Мнение от Semiramis »

holi_day написа:
frisky lioness написа:"игралец" ли:lol::lol::winkw:
ужас :lol:
теб нищо ли не те дразни?
:blum:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа:

:lol: а мен ме дразни "мила", казано от мъж, който не си прави труда да помни имена.
колега и на мен не ми се връзва, нищо че било правилно.
То ако е от мъж, всякакви подобни обръщения са неуместни.
Изображение
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

а колкото до дразнещите изрази, които някои мъже използват, когато се обръщат към жените, тук мога цяла страница да изпиша, но ще се огранича с няколко :lol:

Обривам се като се обръщат към мен в трето лице в ресторант: "Какво да бъде за младата дама"
да не говорим за култовото и неостаряващо "чаровнице" или пък "красавице", изречени на улицата от човек, с който всякакъв контакт, дори визуален, ти е крайно неприятен.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

wild_moon написа:а колкото до дразнещите изрази, които някои мъже използват, когато се обръщат към жените, тук мога цяла страница да изпиша, но ще се огранича с няколко :lol:

Обривам се като се обръщат към мен в трето лице в ресторант: "Какво да бъде за младата дама"
да не говорим за култовото и неостаряващо "чаровнице" или пък "красавице", изречени на улицата от човек, с който всякакъв контакт, дори визуален, ти е крайно неприятен.
не се ли кефиш някой да ти подсвирне и да извика: "Ей, мацееее!" :blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

"Ей, малката!"
по-добре :grin:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:"Ей, малката!"
или "бонбончееее"
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

сър Айвънхоу написа:
или "бонбончееее"
Абе това "бонбонче" може солено да му излезе :lol:
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

wild_moon написа:
сър Айвънхоу написа:
или "бонбончееее"
Абе това "бонбонче" може солено да му излезе :lol:
побойница! :harhar:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ън написа:
всъщност, мен питаш ли ме, като трябва да пиша проекти, които да "напълня" до пръсване с омразни за мен думи, като
"синергия"
"идентификация"
"локация"
"интеграция"
"хармонизация"
"синхронизация"
"хора в неравностойно положение"
"бенефициент"
"грантова схема"
"мониторинг"
ах, щях да забравя и звучната "българка" дума "верификация"
и още, и още... все глупсоти, въведени от преводачи-простаци, които не знаят българския език и въвеждат чуждици на поразия...
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:... все глупсоти, въведени от преводачи-простаци, които не знаят българския език и въвеждат чуждици на поразия...
Понякога става въпрос за мързел. Или наистина за лоша езикова култура.
Много се дразня от тромави преводи, ама много :mad:
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа: "идентификация"

**

"интеграция"
"хармонизация"
"синхронизация"
"хора в неравностойно положение"
"грантова схема"
"мониторинг"
В тези значението ли те дразни или? :grin:

Особено пък "хората в неравностойно положение". Какво му е на израза?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:... все глупсоти, въведени от преводачи-простаци, които не знаят българския език и въвеждат чуждици на поразия...
Понякога става въпрос за мързел. Или наистина за лоша езикова култура.
Много се дразня от тромави преводи, ама много :mad:
Има случаи, когато някои от тези думи са си терминологично натоварени и няма как да бъдат избегнати.
Зависи.
Кой се дразнеше от "зависи"? :grin:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа::

Особено пък "хората в неравностойно положение". Какво му е на израза?
ами... има се предвид т.нар. "роми", те тва ме дразни!
не се разбира, че около 90% от населението е в неравностойно положение... каквото и да означава този дембелски израз...

всъщност във всичките горни изрази прозира простотия, надутост и слагачество, както и напълно неразбиране на материята, както и положението на "народа", за който са "програмите"...

абе, отврат...
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
:grin: Така си и мислех.

Всъщност се имат предвид не толкова ромите, колкото хората с физически проблем, за да се избегне употребата на "инвалиди" например.
Както й се говори за "деца със специални образователни нужди" - такива, на които им трябва само една рампа, за да учат заедно с другите. Или пък учебник на брайл.
Имат се предвид и хора с труден достъп до образование, а те, уви, не са само роми.
И въобще - всички, които нямат равен старт.

Ма много параноични взеха да стават всички. Не само за ромите. Вселенския антибългарски заговор.
Как само ме уморява тая тема вече...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:
:grin: Така си и мислех.

Всъщност се имат предвид не толкова ромите, колкото хората с физически проблем, за да се избегне употребата на "инвалиди" например.
Както й се говори за "деца със специални образователни нужди" - такива, на които им трябва само една рампа, за да учат заедно с другите. Или пък учебник на брайл.
Имат се предвид и хора с труден достъп до образование, а те, уви, не са само роми.
И въобще - всички, които нямат равен старт.

Ма много параноични взеха да стават всички. Не само за ромите. Вселенския антибългарски заговор.
Как само ме уморява тая тема вече...
прекалено много мислиш...
много добре знам какво означава термина и какво включва...
говорех за друго, но, скед като се опитваш да ме вкараш в "параметрите" на Боев, давай...
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа: прекалено много мислиш...
много добре знам какво означава термина и какво включва...
говорех за друго, но, скед като се опитваш да ме вкараш в "параметрите" на Боев, давай...
Хм. Не те вкарвам в параметри.
Не знам кой ти е разтълкувал термина като "роми", но те е объркал.
Да, могат да се включат И ромите, но не основно. И при това с доста уговорки.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
Хм. Не те вкарвам в параметри.
Не знам кой ти е разтълкувал термина като "роми", но те е объркал.
Да, могат да се включат И ромите, но не основно.
гледай сега... в абдолютно всички програми насочени към общините има индикатори от сорта "колко роми ще бъдат облагодеталствани от проекта" самите "роми" са "целева група" отделна. дават се допълнителни бонус точки, ако в от проекта ще се "облажат" и ромите... ако това не е дискриминация, здраве му кажи...

да не говорим, че в програмите на селските райони, ако кандидатства жена получава още 5 точки проекта... често се смея, че идеалният кандидат за "къща за гости" е жена до 40 годишна възраст... това да ти намирисва на дискриминация?

така че, не спори с мен за програмите... много добре съм запознат с тях...

инак "хора в неравностойно положение" е твърде широко понятие, за да вкарват в него САМО хората в инвалидни колички (чудя се що казват "инвалидна количка", а не "превозно средство за човек в неравностойно положение", далине обиждат количката?). приветствам начинанието задължително във всеки проект да има елемент на изграждане на съоръжения за инвалиди. най-малкото тези съоръжения са наистина полезни и не струват много.

между другото, и жените с малки деца също трябва да са в групата на "хора в неравностойно положение", защото рампите по тротоарите, подлезите и обществените сгради се позлват повече от тях, отколкото от инвалидите, ама те не са в тази целева група. никой не пита за това, като индикатор. питат: колко инвалида има и колко роми... това е!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:чудя се що казват "инвалидна количка", а не "превозно средство за човек в неравностойно положение", далине обиждат количката?
Политически некоректен простак!
Аз не казвам цигани, викам им мангали. Така ми харесва.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа: да не говорим, че в програмите на селските райони, ако кандидатства жена получава още 5 точки проекта... често се смея, че идеалният кандидат за "къща за гости" е жена до 40 годишна възраст... това да ти намирисва на дискриминация?
:rotfl24: Ей, ма много сте нежни и беззащитни вие, рицарите! Не ви дават възможност да си разгърнете потенциала, пустите му дами, щото ви дискриминират.

Много е просто - има ограничена сума и се предполага, че тя трябва да се похарчи възможно най-рационално и до подпомогне този, който има най-голяма нужда. Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари. Не да чака на баба си, щото не му плащали достатъчно и е под мъжкото му достойнство да работи за 600 кинта. :twisted:
Ми носи точки, що да не носи. По програмата ти отпускат пари, ако отговаряш на условията.

То от такова разбиране на програмите, точките, приоритетите и целевите групи не можем да си усвоим парите по оперативните и предприсъединителните програми. Тикат ни ги в ръцете, само формулярите трябва да попълним, нали? И кво - връщаме партие сега, ама опищяхм Европа колко сме бедни.

пп. Някои се обиждат на "инвалиди", щото не се имат за "невалидни".
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
сър Айвънхоу написа:чудя се що казват "инвалидна количка", а не "превозно средство за човек в неравностойно положение", далине обиждат количката?
Политически некоректен простак!
Аз не казвам цигани, викам им мангали. Така ми харесва.
цигани, мангали или роми - все тая, трудно влизат в определението "човек в неравностойно положение".
Зависи от програмата и проекта, разбира се, можеш и да ги вместиш, но като цяло не попадат в тази група.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

pocti_bezobidna написа:Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари.
А ако мъжът е... ром?
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
:rotfl24: Ей, ма много сте нежни и беззащитни вие, рицарите! Не ви дават възможност да си разгърнете потенциала, пустите му дами, щото ви дискриминират.

Много е просто - има ограничена сума и се предполага, че тя трябва да се похарчи възможно най-рационално и до подпомогне този, който има най-голяма нужда. Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари. Не да чака на баба си, щото не му плащали достатъчно и е под мъжкото му достойнство да работи за 600 кинта. :twisted:
Ми носи точки, що да не носи. По програмата ти отпускат пари, ако отговаряш на условията.

То от такова разбиране на програмите, точките, приоритетите и целевите групи не можем да си усвоим парите по оперативните и предприсъединителните програми. Тикат ни ги в ръцете, само формулярите трябва да попълним, нали? И кво - връщаме партие сега, ама опищяхм Европа колко сме бедни.

пп. Някои се обиждат на "инвалиди", щото не се имат за "невалидни".
ти сега знаеш ли какво заяви?! заяви, че ИМА разлика между мъжете и жените... значи си политически некоректна. поне според европейското законодателство! :blum:

а относно "усвояемостта" на парите по програмите... честно казано, виновни са САМО и единствено некадърните чиновници, които правят глупост след глупост поради некомпетентност, мързел и безотговорност... а, щях да пропусна и корупция...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
pocti_bezobidna написа:Един мъж може да се хване и с тежък физически труд например и да изкарва пари.
А ако мъжът е... ром?
тогава се лови за бутилката... ако има как да я получи... мамицата им мангалска кирлива...
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
А ако мъжът е... ром?
В момента не става дума за ромите дали работят или не, а за неправилно тълкуване на определението "хора в неравностойно положение". Ромите като цяло НЕ влизат в това определение.

Водената до момента политика спрямо ромите и интегрирането им в обществото е погрешна, правена на парче и нерядко - без ясна визия. Това и друг път съм го казвала. Както и че ако ги натикаш в гето, след 20 години ще им писне и ще почнат да палят коли и да разграбват магазини - мисля помниш какво се случваше във Франция с малцинствата от колониалните им територии. що си мислите, че при нас ще е по-различно?
В интерес на всички ни е полека-лека да почнат да се образоват и да си поемат както правата, така и задълженията.
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
ти сега знаеш ли какво заяви?! заяви, че ИМА разлика между мъжете и жените... значи си политически некоректна. поне според европейското законодателство! :blum:
О, я не ми пробутвай евтини софизми! :mad: Естествено, че има разлика, не си ли учил биология?
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
А ако мъжът е... ром?
във фирмите за почистване на града на мъжете дават заплата 600 лв., а на жените 400 лв. едно работещо семейство там си докарва доход 1000лв. на месец
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

сър Айвънхоу написа:
да не говорим, че в програмите на селските райони, ако кандидатства жена получава още 5 точки проекта... често се смея, че идеалният кандидат за "къща за гости" е жена до 40 годишна възраст... това да ти намирисва на дискриминация?
!
Б@си:mad: УпУщила съм го :wand: :wand: :wand:
поради липса на ресурс-
"парички" и непознаване на материята, за да си спретна сама един такъв план

както и , предполагам, недостатъчен интелектуален багаж:shy::(
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа:
vyara написа:
А ако мъжът е... ром?
във фирмите за почистване на града на мъжете дават заплата 600 лв., а на жените 400 лв. едно работещо семейство там си докарва доход 1000лв. на месец
Ама защо сте се вторачили в ромите, като - казвам за кой ли път - ставаше дума за израза "хора в неравностойно положение". В тази група попадат всички хора, които по обективни причини не могат да работят или учат наравно с другите.

пп. Оспамихме на Незнайния темата!

Извинявай, Незнайни :shy:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:
сър Айвънхоу написа:
!
поради липса на ресурс-

аз на тебе, моме думах ли ти още преди две години? думах ти!
ти дремА ли? м?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

аз пък харесвам думите

ей на сега мъча се да се сетя коя ме дразни и почти не мога

освен кенеф май

винаги ме е дразнела
TerE

Мнение от TerE »

frisky lioness написа:
TerE написа:

п.п. сетих се още едно - геймър (уфф...)
ми ти кюво предлагаш
"игралец" ли:lol::lol::winkw:
ааа.... това не е тема за предлагане, а за дразнене... :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

сър Айвънхоу написа:
frisky lioness написа:
сър Айвънхоу написа:
!
поради липса на ресурс-

аз на тебе, моме думах ли ти още преди две години? думах ти!
ти дремА ли? м?
аз и сега
и тогава
все пари нямах
сега дори повече от тогава.....

съдба
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:
аз и сега
и тогава
все пари нямах

съдба
ооо, най-лесно е да се оправдаеш с липсата на пари...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

сър Айвънхоу написа:
frisky lioness написа:
аз и сега
и тогава
все пари нямах

съдба
ооо, най-лесно е да се оправдаеш с липсата на пари...
да
това съм го чувала
и преди
и от тук
...

също:winkw:
Изображение

annonymus

Мнение от annonymus »

Не виждам смисъл да задълбавам в този спор. Щом държиш да излезеш прав - ОК, бъди.
Публикувай отговор