Въпрос към ДОКТОРИТЕ и..

Все същите
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Въпрос към ДОКТОРИТЕ и..

Мнение от frisky lioness »

...всички останали, които имат възможност и желание да отговорят:-)

Имам тук спор с едно приятелче:-)

Може ли парацетамил и аспирин да се използват като превенция, по отделно или заедно? Ако някой има контакт с болен (говоря конкретно за остри респираторни заболявания), може ли да се предпази от заболяване като пие гореупоменатите илачи, или те се използват единствено за лечение?

Редно ли е да се пийват ей така, от време на време, преди или по-скоро за да не се разболяваме, ако например подсмърчаме или сме били на студено, или сме контактували с някой вече болен?

Благодаря Ви за отзивчивостта:-)

Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
anhela

Re: Въпрос към ДОКТОРИТЕ и..

Мнение от anhela »

frisky lioness написа:...всички останали, които имат възможност и желание да отговорят:-)

Имам тук спор с едно приятелче:-)

Може ли парацетамил и аспирин да се използват като превенция, по отделно или заедно? Ако някой има контакт с болен (говоря конкретно за остри респираторни заболявания), може ли да се предпази от заболяване като пие гореупоменатите илачи, или те се използват единствено за лечение?

Редно ли е да се пийват ей така, от време на време, преди или по-скоро за да не се разболяваме, ако например подсмърчаме или сме били на студено, или сме контактували с някой вече болен?

Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране :blum:
със здрав стомах ли си ,че да се тъпчеш с аспирини?
Всъщност аз понякога си вземам парацетамолче след дълъг престой навън ина детето пробутвам, но май като ще се разболяваме , си серазболяваме
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:
Това е било модерно 60-те години в хАмериката...
Имам вси още някъде една ахривна опаковка хАспирин 2500 таблетки (като трилитров буркан) :grin: Пиели са всяка сутрин и вечер...По една илачиня, но уви пак си остава най-глупавата нация!

Според мен - не е възможно да се предпазиш чрез упоменатите шльокавини! По-скоро респираторна маска, ако е такъв зор за превенция.

рs Ти на кое мнение отстояваше? :-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

запозната ли си със страничните ефекти от посочените от теб лекарства
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

anhela написа:Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране :blum:
Всъщност аз понякога си вземам парацетамолче след дълъг престой навън ина детето пробутвам, но май като ще се разболяваме , си серазболяваме
За чесъна ясно:-) Обичам чесън, особено с кисело зеле:grin:

Аз аспирин не пия:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:
А ракийцЪтъ де я остави?

:grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

anhela написа: Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране :blum:
И греяна ракия, родопско одеало и черен пипер на корема :grin:
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

Звеневия написа:
Имам вси още някъде една ахривна опаковка хАспирин 2500 таблетки (като трилитров буркан) :grin: Пиели са всяка сутрин и вечер...По една илачиня, но уви пак си остава най-глупавата нация!

Според мен - не е възможно да се предпазиш чрез упоменатите шльокавини! По-скоро респираторна маска, ако е такъв зор за превенция.

Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:рs Ти на кое мнение отстояваше? :-)
Според мен, това не са имуностимуланти и би трябвало да се използват за ЛЕЧЕНИЕ, демек когат си болен:-)
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Звеневия написа:

като каза маска та се сетих
маска шнорхил и с плавници
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

anhela написа:Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!
Моят баща (лекар!) от как се помня така ме лекуваше... Ама глава ме боляла, ама не ми е добре - пий един аспирин с един чай и ще ти мине. :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

caliostro написа:запозната ли си със страничните ефекти от посочените от теб лекарства
Аз ДА
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

4avdar4e написа: И греяна ракия, родопско одеало и черен пипер на корема :grin:
После разправят, че аз съм бил разгонен!? :blink:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
frisky lioness написа:
А ракийцЪтъ де я остави?

:grin:
Дайства, ама ако пациентът е невръстен:grin:......,а?
Изображение

Аватар
anhela

Мнение от anhela »

4avdar4e написа:
anhela написа: Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране :blum:
Греяната ракийка само вътрешно, нали? Щото навремето баба ми имаше навика да хаби материала за компрес на корема! :mad:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

anhela написа:
Звеневия написа:

Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!
американците имат силни лекарства за грип и настинка
пил съм такива
много са яки
вероятно са и адски вредни
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

anhela написа:
4avdar4e написа:
Греяната ракийка само вътрешно, нали? Щото навремето баба ми имаше навика да хаби материала за компрес на корема! :mad:
Мен пъкмайка и татко ми правиха на гърлото, ама от външната страна:grin:
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

frisky lioness написа:
caliostro написа:запозната ли си със страничните ефекти от посочените от теб лекарства
Аз ДА
ми ако е да то си наясно че тези лекарства са и вредни
Звенения

Мнение от Звенения »

caliostro написа:маска шнорхил и с плавници
Като спомена, тез атрибути - имаш ли?

Щото трябва отсега да се огледам назаем за Галата... Мноо Убави миди има там, ама с плавниците и шнорхела по-наедро ще ги скубЕме!

:-) :-) :-)
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

4avdar4e написа:
anhela написа:Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!
Моят баща (лекар!) от как се помня така ме лекуваше... Ама глава ме боляла, ама не ми е добре - пий един аспирин с един чай и ще ти мине. :grin:
Ми то аспирина за всичко помага - скараш се с някого- аспиринче и ти мине, кихнеш- аспиринче и ти мине! :blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

caliostro написа:
frisky lioness написа:
Аз ДА
ми ако е да то си наясно че тези лекарства са и вредни
Аз ДА

нали знаеш за лекарството и отровата?
Изображение

Ржевски

Мнение от Ржевски »

Старничните ефекти.... ами избягваш блъсканицата в автобуса, в офиса колегите ти седят по-надалеч и не ти пречат.... това за чесъна де :lol:

Иначе сериозно - не знам, доктор требе да си каже. ПАрацетамола не го долюбвам нещо, още повече, че доколкото ми е известно не лекува, а само подтиска симптомите. За аспирина - ако е в малки дози сигурно няма страшно, т.е. и да не помогне няма да навреди, но при всички положения не е за превенция. Е, и стомаха требе да е здрав, за да не те дразни. Мен лично не ме. Казват, че влияел добре относно рака на дебелото черво като превенция.
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

4avdar4e написа:
Ми то аспирина за всичко помага - скараш се с някого- аспиринче и ти мине, кихнеш- аспиринче и ти мине! :blum:
Абе , колко време трябва да минава от постинг до постинг,че ми дава тука едни съобщения, че съм била много бърза машинописка :?
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:
Дайства, ама ако пациентът е невръстен:grin:......,а?
Мноо просто - става един такъв миличък, тихичък, симпатичничък... Невръстен!!! Ха -
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

anhela написа:Абе , колко време трябва да минава от постинг до постинг,че ми дава тука едни съобщения, че съм била много бърза машинописка :?
Не съм забелязала. И аз съм от бързите кучки:blum:, ама досега не ми е давало такива съобщения:eek:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ржевски написа: Казват, че влияел добре относно рака на дебелото черво като превенция.
Да освен това по едно време го изписваха на по-напредналите възрастово:grin:, особено мъже:blink::shocked: Да разрежда кръвта ли, кво ли?!

Ама доФтурите виж как мълчат:(:blink:
Изображение

Аватар
anhela

Мнение от anhela »

frisky lioness написа:
anhela написа:
4avdar4e написа:
Баба ми престана със загреваещия компрес , след неуспешния опит да ме удуши, хванахме я бързо, много ме беше стегнала, въпреки моите протести- преструвала съм се била! и от тогава само ракийка на коремчето и разтривка с мас и хинин или още по-гадното с мас и газ, ако няма хинин! :( :mad:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Ржевски написа:
Старничните ефекти.... ами избягваш блъсканицата в автобуса, в офиса колегите ти седят по-надалеч и не ти пречат.... това за чесъна де :lol:

Иначе сериозно - не знам, доктор требе да си каже. ПАрацетамола не го долюбвам нещо, още повече, че доколкото ми е известно не лекува, а само подтиска симптомите. За аспирина - ако е в малки дози сигурно няма страшно, т.е. и да не помогне няма да навреди, но при всички положения не е за превенция. Е, и стомаха требе да е здрав, за да не те дразни. Мен лично не ме. Казват, че влияел добре относно рака на дебелото черво като превенция.
аспиринтата е по малко вреден вероятно от всички лекарства.
парацатеморите не са така безобидни
няма спасение от грипа
или по леко или по кофти е
и минава :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

caliostro написа:и минава :cool:
С лекарства за 7 дни, без лекарства - за седмица :lol:
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

4avdar4e написа:
anhela написа:Абе , колко време трябва да минава от постинг до постинг,че ми дава тука едни съобщения, че съм била много бърза машинописка :?
Не съм забелязала. И аз съм от бързите кучки:blum:, ама досега не ми е давало такива съобщения:eek:
Гледам, че от един постинг станали три :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

anhela написа:
frisky lioness написа:
anhela написа:
4avdar4e написа:
Баба ми престана със загреваещия компрес , след неуспешния опит да ме удуши, хванахме я бързо, много ме беше стегнала, въпреки моите протести- преструвала съм се била! и от тогава само ракийка на коремчето и разтривка с мас и хинин или още по-гадното с мас и газ, ако няма хинин! :( :mad:
с мас и газ
и една кибритена клечка
баси
като крушка светва човек :cool:
Ржевски

Мнение от Ржевски »

frisky lioness написа:
Ржевски написа: Казват, че влияел добре относно рака на дебелото черво като превенция.
Да освен това по едно време го изписваха на по-напредналите възрастово:grin:, особено мъже:blink::shocked: Да разрежда кръвта ли, кво ли?!

Ама доФтурите виж как мълчат:(:blink:
Не, не знам точно как действа за дебелото черво, ама четох нейде, че тия дето зимали по 1 на ден имали много проценти по-малък шанс да се докарат до рак там.
За "разреждане" - разрежда. Т.е като превенция за инфаркти също се ползва. Също така го изписват (вече в конски дози) при слединфарктни състояния. А и няма бог знае какви странични ефекти. Те сега по листовките към лекарствата като напишат едни страхотии... вода да не смееш да пиеш.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
caliostro написа:и минава :cool:
С лекарства за 7 дни, без лекарства - за седмица :lol:
3 дни с леки лекарства
1 седмица с антибиотик

ебана работа е грипа
аха да си умре човек
и о чудо
оживява
и по после пак :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

caliostro написа:3 дни с леки лекарства
1 седмица с антибиотик
Стига, бе, и децата даже знаят, че при грип не се пие антибиотик. Евентуално като отшуми, ако има последствия (пневмонии разни и други).
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

Ржевски написа: Те сега по листовките към лекарствата като напишат едни страхотии... вода да не смееш да пиеш.
Аз почвам вече да не ги чета, щото преди месец пих един антибиотик два дена , верта взех,че прочетох страничните ефекти , и хоп на другия ден ги получих всичките :mad: и поуката е, че е по-добре да не си толкоз информиран :grin:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:[/quote]

Може, ама не знам дали ще има ефект :grin: Смисълът на тези илачи е да увеличат ендогенния Интерферон...за аспирина и парацетамола не съм сигурен да го правят. Примерно.... Антистенокардина имал такъв ефект..при определена схема на приемане обаче. Не знам колко е верно, ма тъщата я зобя с Антистенокардин вече трета година /трисезонно, не постоянно/ и нема ги вече тежките синуити с нива, само пренебрежими дискомфорти за по ден-два :grin:
П.П. За Зимата /особенно като тази :evil:/ има само ена ваксина м/у другото......Червено Вино с Наденици колкото Пищял :grin:
Последно промяна от Kent на 16.01.07, 14:30, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
caliostro написа:3 дни с леки лекарства
1 седмица с антибиотик
Стига, бе, и децата даже знаят, че при грип не се пие антибиотик. Евентуално като отшуми, ако има последствия (пневмонии разни и други).
първите трима дни - лека дрога
след това - яка дрога се пие
това имах предвид
след първите 3 дни човек е на крачка или храчка от по сериозни неща :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

anhela написа:
Ржевски написа: Те сега по листовките към лекарствата като напишат едни страхотии... вода да не смееш да пиеш.
Аз почвам вече да не ги чета, щото преди месец пих един антибиотик два дена , верта взех,че прочетох страничните ефекти , и хоп на другия ден ги получих всичките :mad: и поуката е, че е по-добре да не си толкоз информиран :grin:
антибиотиците се тестват и по после се пият
но ние си зобаме наред
и по после
лелелеле какво стана
щото сме си зомбирани :lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Kent написа:Благодаря Ви за отзивчивостта:-)

Може, ама не знам дали ще има ефект :grin: Смисълът на тези илачи е да увеличат ендогенния Интерферон...за аспирина и парацетамола не съм сигурен да го правят. Примерно.... Антистенокардина имал такъв ефект..при определена схема на приемане обаче. Не знам колко е верно, ма тъщата я зобя с Антистенокардин вече трета година /трисезонно, не постоянно/ и нема ги вече тежките синуити с нива, само пренебрежими дискомфорти за по ден-два :grin:
П.П. За Зимата /особенно като тази :evil:/ има само ена ваксина м/у другото......Червено Вино с Наденици колкото Пищял :grin:[/quote]
Всичко добре до, ама аз почти нищо не разбрах:shy: Кой увеличава ендогенния Интерферон и какво по дяволите е тва:blink::shocked:

Мани го тоя антистенокардин, той за третата възраст, кажи за горните и средни дихателни пътища, нещо за грипа....
Изображение

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мани го тоя антистенокардин, той за третата възраст, кажи за горните и средни дихателни пътища, нещо за грипа....[/quote]
Мен ми е трудно да давам акъл по Нетя :shy: ...но пробвай с Ехинацея Форте /тинктура/ три пъти по 50 капки...поне няма да навреди.
П.П. ..ми аз що не боледувам :shy:
П.П.1....въобще, най много нещо да си счупя или порежа :grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Публикувай отговор