Въпрос към ДОКТОРИТЕ и..
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Въпрос към ДОКТОРИТЕ и..
...всички останали, които имат възможност и желание да отговорят:-)
Имам тук спор с едно приятелче:-)
Може ли парацетамил и аспирин да се използват като превенция, по отделно или заедно? Ако някой има контакт с болен (говоря конкретно за остри респираторни заболявания), може ли да се предпази от заболяване като пие гореупоменатите илачи, или те се използват единствено за лечение?
Редно ли е да се пийват ей така, от време на време, преди или по-скоро за да не се разболяваме, ако например подсмърчаме или сме били на студено, или сме контактували с някой вече болен?
Благодаря Ви за отзивчивостта:-)
Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:
Може ли парацетамил и аспирин да се използват като превенция, по отделно или заедно? Ако някой има контакт с болен (говоря конкретно за остри респираторни заболявания), може ли да се предпази от заболяване като пие гореупоменатите илачи, или те се използват единствено за лечение?
Редно ли е да се пийват ей така, от време на време, преди или по-скоро за да не се разболяваме, ако например подсмърчаме или сме били на студено, или сме контактували с някой вече болен?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: Въпрос към ДОКТОРИТЕ и..
Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиранеfrisky lioness написа:...всички останали, които имат възможност и желание да отговорят:-)
със здрав стомах ли си ,че да се тъпчеш с аспирини?
Всъщност аз понякога си вземам парацетамолче след дълъг престой навън ина детето пробутвам, но май като ще се разболяваме , си серазболяваме
Това е било модерно 60-те години в хАмериката...frisky lioness написа:Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:
Имам вси още някъде една ахривна опаковка хАспирин 2500 таблетки (като трилитров буркан)
Според мен - не е възможно да се предпазиш чрез упоменатите шльокавини! По-скоро респираторна маска, ако е такъв зор за превенция.
рs Ти на кое мнение отстояваше?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
За чесъна ясно:-) Обичам чесън, особено с кисело зелеanhela написа:Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране![]()
Всъщност аз понякога си вземам парацетамолче след дълъг престой навън ина детето пробутвам, но май като ще се разболяваме , си серазболяваме
Аз аспирин не пия:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
А ракийцЪтъ де я остави?frisky lioness написа:
За чесъна ясно:-) Обичам чесън, особено с кисело зеле
И греяна ракия, родопско одеало и черен пипер на коремаanhela написа: Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране![]()
Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!Звеневия написа:Това е било модерно 60-те години в хАмериката...frisky lioness написа:Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:
Имам вси още някъде една ахривна опаковка хАспирин 2500 таблетки (като трилитров буркан)Пиели са всяка сутрин и вечер...По една илачиня, но уви пак си остава най-глупавата нация!
Според мен - не е възможно да се предпазиш чрез упоменатите шльокавини! По-скоро респираторна маска, ако е такъв зор за превенция.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Според мен, това не са имуностимуланти и би трябвало да се използват за ЛЕЧЕНИЕ, демек когат си болен:-)Звеневия написа:рs Ти на кое мнение отстояваше?

като каза маска та се сетихЗвеневия написа:Това е било модерно 60-те години в хАмериката...frisky lioness написа:Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:
Имам вси още някъде една ахривна опаковка хАспирин 2500 таблетки (като трилитров буркан)Пиели са всяка сутрин и вечер...По една илачиня, но уви пак си остава най-глупавата нация!
маска шнорхил и с плавници
Моят баща (лекар!) от как се помня така ме лекуваше... Ама глава ме боляла, ама не ми е добре - пий един аспирин с един чай и ще ти мине.anhela написа:Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
После разправят, че аз съм бил разгонен!?4avdar4e написа: И греяна ракия, родопско одеало и черен пипер на корема
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Дайства, ама ако пациентът е невръстенЗвеневия написа:А ракийцЪтъ де я остави?frisky lioness написа:
За чесъна ясно:-) Обичам чесън, особено с кисело зеле

Греяната ракийка само вътрешно, нали? Щото навремето баба ми имаше навика да хаби материала за компрес на корема!4avdar4e написа:И греяна ракия, родопско одеало и черен пипер на коремаanhela написа: Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране![]()
американците имат силни лекарства за грип и настинкаanhela написа:Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!Звеневия написа:Това е било модерно 60-те години в хАмериката...frisky lioness написа:Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:
пил съм такива
много са яки
вероятно са и адски вредни
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мен пъкмайка и татко ми правиха на гърлото, ама от външната странаanhela написа:Греяната ракийка само вътрешно, нали? Щото навремето баба ми имаше навика да хаби материала за компрес на корема!4avdar4e написа:И греяна ракия, родопско одеало и черен пипер на коремаanhela написа: Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране![]()

Като спомена, тез атрибути - имаш ли?caliostro написа:маска шнорхил и с плавници
Щото трябва отсега да се огледам назаем за Галата... Мноо Убави миди има там, ама с плавниците и шнорхела по-наедро ще ги скубЕме!
Ми то аспирина за всичко помага - скараш се с някого- аспиринче и ти мине, кихнеш- аспиринче и ти мине!4avdar4e написа:Моят баща (лекар!) от как се помня така ме лекуваше... Ама глава ме боляла, ама не ми е добре - пий един аспирин с един чай и ще ти мине.anhela написа:Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз ДАcaliostro написа:ми ако е да то си наясно че тези лекарства са и вредниfrisky lioness написа:Аз ДАcaliostro написа:запозната ли си със страничните ефекти от посочените от теб лекарства
нали знаеш за лекарството и отровата?

-
Ржевски
Старничните ефекти.... ами избягваш блъсканицата в автобуса, в офиса колегите ти седят по-надалеч и не ти пречат.... това за чесъна деcaliostro написа:запозната ли си със страничните ефекти от посочените от теб лекарства
Иначе сериозно - не знам, доктор требе да си каже. ПАрацетамола не го долюбвам нещо, още повече, че доколкото ми е известно не лекува, а само подтиска симптомите. За аспирина - ако е в малки дози сигурно няма страшно, т.е. и да не помогне няма да навреди, но при всички положения не е за превенция. Е, и стомаха требе да е здрав, за да не те дразни. Мен лично не ме. Казват, че влияел добре относно рака на дебелото черво като превенция.
Ми то аспирина за всичко помага - скараш се с някого- аспиринче и ти мине, кихнеш- аспиринче и ти мине!4avdar4e написа:Моят баща (лекар!) от как се помня така ме лекуваше... Ама глава ме боляла, ама не ми е добре - пий един аспирин с един чай и ще ти мине.anhela написа:Те американците и сега по филмите кат им има нещо или пият аспирини, или се разтриват!
Абе , колко време трябва да минава от постинг до постинг,че ми дава тука едни съобщения, че съм била много бърза машинописка
Мноо просто - става един такъв миличък, тихичък, симпатичничък... Невръстен!!! Ха -frisky lioness написа:
Дайства, ама ако пациентът е невръстен......,а?
Не съм забелязала. И аз съм от бързите кучки:blum:, ама досега не ми е давало такива съобщения:eek:anhela написа:Абе , колко време трябва да минава от постинг до постинг,че ми дава тука едни съобщения, че съм била много бърза машинописка
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да освен това по едно време го изписваха на по-напредналите възрастовоРжевски написа: Казват, че влияел добре относно рака на дебелото черво като превенция.
Ама доФтурите виж как мълчат:(:blink:

Баба ми престана със загреваещия компрес , след неуспешния опит да ме удуши, хванахме я бързо, много ме беше стегнала, въпреки моите протести- преструвала съм се била! и от тогава само ракийка на коремчето и разтривка с мас и хинин или още по-гадното с мас и газ, ако няма хинин!frisky lioness написа:Мен пъкмайка и татко ми правиха на гърлото, ама от външната странаanhela написа:Греяната ракийка само вътрешно, нали? Щото навремето баба ми имаше навика да хаби материала за компрес на корема!4avdar4e написа:И греяна ракия, родопско одеало и черен пипер на коремаanhela написа: Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране![]()
аспиринтата е по малко вреден вероятно от всички лекарства.Ржевски написа:Старничните ефекти.... ами избягваш блъсканицата в автобуса, в офиса колегите ти седят по-надалеч и не ти пречат.... това за чесъна деcaliostro написа:запозната ли си със страничните ефекти от посочените от теб лекарства
Иначе сериозно - не знам, доктор требе да си каже. ПАрацетамола не го долюбвам нещо, още повече, че доколкото ми е известно не лекува, а само подтиска симптомите. За аспирина - ако е в малки дози сигурно няма страшно, т.е. и да не помогне няма да навреди, но при всички положения не е за превенция. Е, и стомаха требе да е здрав, за да не те дразни. Мен лично не ме. Казват, че влияел добре относно рака на дебелото черво като превенция.
парацатеморите не са така безобидни
няма спасение от грипа
или по леко или по кофти е
и минава
Гледам, че от един постинг станали три4avdar4e написа:Не съм забелязала. И аз съм от бързите кучки:blum:, ама досега не ми е давало такива съобщения:eek:anhela написа:Абе , колко време трябва да минава от постинг до постинг,че ми дава тука едни съобщения, че съм била много бърза машинописка
с мас и газanhela написа:Баба ми престана със загреваещия компрес , след неуспешния опит да ме удуши, хванахме я бързо, много ме беше стегнала, въпреки моите протести- преструвала съм се била! и от тогава само ракийка на коремчето и разтривка с мас и хинин или още по-гадното с мас и газ, ако няма хинин!frisky lioness написа:Мен пъкмайка и татко ми правиха на гърлото, ама от външната странаanhela написа:Греяната ракийка само вътрешно, нали? Щото навремето баба ми имаше навика да хаби материала за компрес на корема!4avdar4e написа:И греяна ракия, родопско одеало и черен пипер на коремаanhela написа: Аз знам за чесъна като превенция, ма много миризлив за служебно превантиране![]()
със здрав стомах ли си ,че да се тъпчеш с аспирини?![]()
и една кибритена клечка
баси
като крушка светва човек
-
Ржевски
Не, не знам точно как действа за дебелото черво, ама четох нейде, че тия дето зимали по 1 на ден имали много проценти по-малък шанс да се докарат до рак там.frisky lioness написа:Да освен това по едно време го изписваха на по-напредналите възрастовоРжевски написа: Казват, че влияел добре относно рака на дебелото черво като превенция., особено мъже:blink::shocked: Да разрежда кръвта ли, кво ли?!
Ама доФтурите виж как мълчат:(:blink:
За "разреждане" - разрежда. Т.е като превенция за инфаркти също се ползва. Също така го изписват (вече в конски дози) при слединфарктни състояния. А и няма бог знае какви странични ефекти. Те сега по листовките към лекарствата като напишат едни страхотии... вода да не смееш да пиеш.
Аз почвам вече да не ги чета, щото преди месец пих един антибиотик два дена , верта взех,че прочетох страничните ефекти , и хоп на другия ден ги получих всичкитеРжевски написа: Те сега по листовките към лекарствата като напишат едни страхотии... вода да не смееш да пиеш.
Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:[/quote]
Може, ама не знам дали ще има ефект
Смисълът на тези илачи е да увеличат ендогенния Интерферон...за аспирина и парацетамола не съм сигурен да го правят. Примерно.... Антистенокардина имал такъв ефект..при определена схема на приемане обаче. Не знам колко е верно, ма тъщата я зобя с Антистенокардин вече трета година /трисезонно, не постоянно/ и нема ги вече тежките синуити с нива, само пренебрежими дискомфорти за по ден-два 
П.П. За Зимата /особенно като тази
/ има само ена ваксина м/у другото......Червено Вино с Наденици колкото Пищял 
Айде, пишете, пък аз ще чета:-):winkw:[/quote]
Може, ама не знам дали ще има ефект
Последно промяна от Kent на 16.01.07, 14:30, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
първите трима дни - лека дрога4avdar4e написа:Стига, бе, и децата даже знаят, че при грип не се пие антибиотик. Евентуално като отшуми, ако има последствия (пневмонии разни и други).caliostro написа:3 дни с леки лекарства
1 седмица с антибиотик
след това - яка дрога се пие
това имах предвид
след първите 3 дни човек е на крачка или храчка от по сериозни неща
антибиотиците се тестват и по после се пиятanhela написа:Аз почвам вече да не ги чета, щото преди месец пих един антибиотик два дена , верта взех,че прочетох страничните ефекти , и хоп на другия ден ги получих всичкитеРжевски написа: Те сега по листовките към лекарствата като напишат едни страхотии... вода да не смееш да пиеш.и поуката е, че е по-добре да не си толкоз информиран
но ние си зобаме наред
и по после
лелелеле какво стана
щото сме си зомбирани
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Може, ама не знам дали ще има ефектKent написа:Благодаря Ви за отзивчивостта:-)
Всичко добре до, ама аз почти нищо не разбрах:shy: Кой увеличава ендогенния Интерферон и какво по дяволите е тва:blink::shocked:
Мани го тоя антистенокардин, той за третата възраст, кажи за горните и средни дихателни пътища, нещо за грипа....

Мани го тоя антистенокардин, той за третата възраст, кажи за горните и средни дихателни пътища, нещо за грипа....[/quote]
Мен ми е трудно да давам акъл по Нетя
...но пробвай с Ехинацея Форте /тинктура/ три пъти по 50 капки...поне няма да навреди.
П.П. ..ми аз що не боледувам
П.П.1....въобще, най много нещо да си счупя или порежа
Мен ми е трудно да давам акъл по Нетя
П.П. ..ми аз що не боледувам
П.П.1....въобще, най много нещо да си счупя или порежа
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.