Сирни заговезни

Все същите
Аватар
Мнемозина

Сирни заговезни

Мнение от Мнемозина »

или как когато двама се карат, третият печели. :blum:

Прощавайте, ако някога някого с нещо съм засегнала.

И простено да ви е, ако изпитвате необходимост. Ама това не че аз ви прощавам (няма какво), а че ви го пожелавам. :-)

Даже май се казва "просто да ти е", което има не само един смисъл.
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Сирни заговезни

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:
Прощавайте, ако някога някого с нещо съм засегнала.
простено да ти е!

простете мили приятели, ако нещо някого...

Простено да ви е!

:kiss:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

В свирепо настроение ме сварва Прошка.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Добро утро:-)

и...

Прощавайте! За всичко, което волно или неволно съм написала, изрекла или НЕнаписала и НЕизрекла, с което съм наранила по някаккъв начин някой от вас

И аз, като Мнемо, не че има за какво, но ви прощавам, на тази, които имат необходимост от това....

Понякога на този празник си мисля, за баща ми и баба ми, лека им пръст, и се чудя...дали са ми простили. Това ме измъчва, защото не всякога съм била това, което се очаква да бъда като дъщеря и внучка....

Честит празник и на всички влюбени, пияни, трезви и....кайто какъвто се чувства:winkw:

Важното е да има поводи за почерпка:winkw:

Започнах деня с червена роза и балон, на който пишеше..."I love you"

Довечера ще се ламкаме с халва, ще ядем баница, ще пием вино и ще празнуваме....

Всичко

Защото всичко е едно:winkw:

Рем?!:kiss::winkw::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

простено да ви е
простете ми
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Прощавайте и простено да е!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Няма за какво да прощавам на някого. Простила съм и съм разбрала всеки в редките случаи, когато ме е боляло. Все по-рядко ме заболява, защото все по-често разбирам, че всеки постъпва, воден от личните си проблеми и светоглед, а не за да ме нарани. Затова.
Ако неволно съм засегнала някого, нека ми прости. Ако не е по силите му, нека прочете горното. :lol:

Приятен празник на всеки. Кой каквото празнува днес. Аз освен всичко имам и годишнина от брака на тази дата. :-)
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

vyara написа:
Приятен празник на всеки. Кой каквото празнува днес. Аз освен всичко имам и годишнина от брака на тази дата. :-)
Хех! Мислех си, че днес празнуването ще е по формулата 3 в 1, но явно можело и още - Весело изкарване на празниците Верче, дълъг и щастлив семеен живот!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:
Чудесно:-)

Желая ви дълъг живот, изпълнен с много любов и разбирателство

и да почерпиш след години за диамантената сватба:winkw:

Сега в коя сте?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Нямам на кого какво да прощавам тук, но ако аз съм сгазила лука моля да ми простите.
Весели празници днес на всички :lovekiss:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
vyara написа:
Хех! Мислех си, че днес празнуването ще е по формулата 3 в 1, но явно можело и още - Весело изкарване на празниците Верче, дълъг и щастлив семеен живот!
Благодаря!
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа:
vyara написа:
Чудесно:-)

Желая ви дълъг живот, изпълнен с много любов и разбирателство

и да почерпиш след години за диамантената сватба:winkw:

Сега в коя сте?
Мерси!
Днес обяснявах на децата колко празника има. И че днес само сме се оженили на хартия с баща им. Това стана след като те вече бяха родени (преди пет точно години). Но всъщност сме се "оженили" през 1998, когато решихме да живеем заедно, преди да се появят те. Така че не знам от коя година да броя, за да ти отговоря. :lol:
Но това е без значение. Днес, като подавах кафето на мъжа ми, ни удари ток (всъщност причината е много прозаична, имаме едно одеало на дивана, което се наелектризира и постоянно около него има статично електричество :lol:), но си казахме едновременно: между нас все още прехвърчат искри. :lol:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа: Мерси!
Днес обяснявах на децата колко празника има. И че днес само сме се оженили на хартия с баща им. Това стана след като те вече бяха родени (преди пет точно години). Но всъщност сме се "оженили" през 1998, когато решихме да живеем заедно, преди да се появят те. Така че не знам от коя година да броя, за да ти отговоря. :lol:
Но това е без значение. Днес, като подавах кафето на мъжа ми, ни удари ток (всъщност причината е много прозаична, имаме едно одеало на дивана, което се наелектризира и постоянно около него има статично електричество :lol:), но си казахме едновременно: между нас все още прехвърчат искри. :lol:
:lol:
Честито!
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа:
:lol:
Честито!
Благодаря!
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Простете ми ако съм ви засегнала или наранила! Вероятно много неща правя или не правя ..
И простено да ви е, ако чувствате, че има какво и ви тежи!
Последно промяна от Semiramis на 14.02.10, 12:28, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:-) Честито, Вяра!
Днес и прошка, да крепи любовта,
и вино, да омайва .. страхотно!
Да питам ли дали случайно сте избрали 14-ти?

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:, но си казахме едновременно: между нас все още прехвърчат искри. :lol:
Готино:-)

тази дума май някой я мразеше:winkw:
Изображение

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа:
:-) Честито, Вяра!
Днес и прошка, да крепи любовта,
и вино, да омайва .. страхотно!
Да питам ли дали случайно сте избрали 14-ти?
Благодаря ти!
Е, не случайно, разбира се. Това си беше съвсем умишлено и преднамерено сключване на брак. :lol:
Истината е, че аз винаги съм била против подобни формалности. Три пъти отклонявах предложенията за брак на мъжа ми, съвсем официални. Но дойде един момент, в който осъзнах, че трябва да имам брак заради децата си. Преди да дойдат те не ми е било нужно подобно нещо. :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:

Честит празник и на всички влюбени, пияни, трезви и....кайто какъвто се чувства:winkw:

Важното е да има поводи за почерпка:winkw:

Започнах деня с червена роза и балон, на който пишеше..."I love you"

Довечера ще се ламкаме с халва, ще ядем баница, ще пием вино и ще празнуваме....

Всичко

Защото всичко е едно:winkw:

Рем?!:kiss::winkw::winkw:
Да. Мислех си тази сутрин, че прошката е в дъното на любовта и на чашата с вино, така че днес наистина всичко е едно.

И за да покажа нещо друго в рамките на същото едно: минах преди малко през Военноисторическия музей.
Парадните му входове са окичени с розови балони, а отвътре се разнасят празнични хорА и "Тих бял Дунав".
Със сълзи се смях, честно...
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Честито! Живи, здрави и щастливи... :lol:
Panta rhei...
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Честит празник, мили мои! Нека всеки празнува неговия празник и не забравя, че за празника на душата не е нужна нарочна дата в календара!
Нека душата ви празнува днес!

И тъй като днес е Прошка....
Прегръщам ви и моля за прошка и ви поднасям своята!
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Поднасям ви и един мой любим стих, за който се сетих покрай днешния повод...

Ти и Аз - Ръка за прошка

Подавам ти я. Ето на - прости!
Протягам ти я за да се покая
за нещо, за което знаеш ти,
но за което аз, уви, не зная.
Виновна съм. За всичко в този свят
единият все в нещо съгрешил е,
единият - все в нещо виноват.
И тази тук една съм аз. Прости ми.
Ти не прощаваш. Гордост. И тъга.
Вместо с любов, с ирония ме плискаш.
И моята протегната ръка
със празното пространство се здрависва.
Добре тогаз. Ще си я прибера.
Ще си я взема, щом не ти е нужна.
Но тази длан, била с теб и добра,
но тази длан, била с теб и нечужда,
един път непоета ли умре,
несрещната един път ли остане,
знай, няма вече никога да спре
и да понечи твоята да хване.
Отблъснеш ли я днес, то утре как
ще хвърлиш мост помежду теб и мене?
Не, не поемай моята ръка,
но да не стане някога така,
че да я търсиш в цялата вселена...

Дамян Дамянов
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
И за да покажа нещо друго в рамките на същото едно: минах преди малко през Военноисторическия музей.
Парадните му входове са окичени с розови балони, а отвътре се разнасят празнични хорА и "Тих бял Дунав".
:rotfl24::rotfl24:
Изображение

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

vyara написа: Аз освен всичко имам и годишнина от брака на тази дата. :-)
Още много годишнини да посрещате заедно! :flower:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

vyara написа: Благодаря ти!
Е, не случайно, разбира се. Това си беше съвсем умишлено и преднамерено сключване на брак. :lol:
Истината е, че аз винаги съм била против подобни формалности. Три пъти отклонявах предложенията за брак на мъжа ми, съвсем официални. Но дойде един момент, в който осъзнах, че трябва да имам брак заради децата си. Преди да дойдат те не ми е било нужно подобно нещо. :lol:
не съобразих годините и дали се валентинвахме тогава...и дали вие сте се тогава
:shy: разбрах сега, като прочетох както трябва

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:
Мнемозина написа:
:rotfl24::rotfl24:
Мда. И вървиш сред танкове и военни самолети и... абе пълен сюр, първоаприлско някак. :blink:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Няма за какво да прощавам на някого. Простила съм и съм разбрала всеки в редките случаи, когато ме е боляло. Все по-рядко ме заболява, защото все по-често разбирам, че всеки постъпва, воден от личните си проблеми и светоглед, а не за да ме нарани. Затова.
Ако неволно съм засегнала някого, нека ми прости. Ако не е по силите му, нека прочете горното. :lol:

Честита годишнина!
Неф

Мнение от Неф »

Простете, за да ви простя! :kiss:

Този празник днес остава малко незабелязан между другите два.
Много познати ми честитиха Зарезан и Валентин, но се наложи да им напомня за Заговезни.
А това бе един от най-приятните празници от моето детство. Завързването на яйце и халва, хамкането,
олелията покрай това събитие ми е оставила страхотни спомени. Ще се опитам и аз да ги предам на детето си, дано успея.
Зададох си въпроса обаче: Защо така допуснахме да избледнеят празниците у нас? Обичаите? Приехме чуждите, пренебрегнахме нашите. А беше толкова хубаво някога.:crying:

Вяра, честито!:-)
"Спаси си деня!" - Green Light
Неф

Мнение от Неф »

wild_moon написа:Поднасям ви и един мой любим стих, за който се сетих покрай днешния повод...

Ти и Аз - Ръка за прошка

Подавам ти я. Ето на - прости!
Протягам ти я за да се покая
за нещо, за което знаеш ти,
но за което аз, уви, не зная.
Виновна съм. За всичко в този свят
единият все в нещо съгрешил е,
единият - все в нещо виноват.
И тази тук една съм аз. Прости ми.
Ти не прощаваш. Гордост. И тъга.
Вместо с любов, с ирония ме плискаш.
И моята протегната ръка
със празното пространство се здрависва.
Добре тогаз. Ще си я прибера.
Ще си я взема, щом не ти е нужна.
Но тази длан, била с теб и добра,
но тази длан, била с теб и нечужда,
един път непоета ли умре,
несрещната един път ли остане,
знай, няма вече никога да спре
и да понечи твоята да хване.
Отблъснеш ли я днес, то утре как
ще хвърлиш мост помежду теб и мене?
Не, не поемай моята ръка,
но да не стане някога така,
че да я търсиш в цялата вселена...

Дамян Дамянов
Прекрасен е, благодаря!
Ползвала съм го преди години. Новя ми спомени. Много силни думи! :crying:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Нефертити написа:Простете, за да ви простя! :kiss:

Този празник днес остава малко незабелязан между другите два.
Много познати ми честитиха Зарезан и Валентин, но се наложи да им напомня за Заговезни.
А това бе един от най-приятните празници от моето детство. Завързването на яйце и халва, хамкането,
олелията покрай това събитие ми е оставила страхотни спомени. Ще се опитам и аз да ги предам на детето си, дано успея.
Зададох си въпроса обаче: Защо така допуснахме да избледнеят празниците у нас? Обичаите? Приехме чуждите, пренебрегнахме нашите. А беше толкова хубаво някога.:crying:

Вяра, честито!:-)
Ами защото битката между Валентин и Зарезан вече е традиционна и отвлича вниманието, и се знае, че е на 14-ти, пък Заговезни е подвижен празник.
И аз имам много хубави спомени, и с халвата (събирахме се много деца и наставаше луд смях), и сме се маскирали - в източна България кукерите са на Заговезни. Пък сега Хелоуин ни ги изяде. :lol:

Допуснахме го по много причини. Бистрили сме ги тук, много интересно беше. Но ме е страх да не се повторя с тогава, защото продължавам да мисля все същото...
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

wild_moon написа:Честит празник, мили мои! Нека всеки празнува неговия празник и не забравя, че за празника на душата не е нужна нарочна дата в календара!

Ти май си единствената, при която имам усещането за нещо недоизчистено тук.
Съжалявам за тогава, реакцията ми беше стресова.
Мисля, че няма да допусна такова нещо отново. Т.е. надявам се да успея. :-)
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Много прощална стана тази тема! :lol:

Нещата трябва да се казват в момента, в който ти идва отвътре, а не защото в даден ден се всички говорят за прошка.
Последно промяна от Stranniche на 15.02.10, 11:48, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:Много прощална стана тази тема! :lol:

...
Нещата трябва да се казват в момента, в който ти идва отвътре, а не защото в даден ден се всички говорят за прошка.
"По обичай" някак си не звучи истинско.
Ами не знам, за мен едното (винаги, когато ти идва отвътре) не изключва другото (заради празника). Или по-скоро обратното, второто не изключва първото. Просто на празника има малко по-различен смисъл като че ли.

Стискам палци на татко ти - а за заминаването ти знаеш какво мисля. :kiss:
)
Последно промяна от Мнемозина на 15.02.10, 12:02, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:
Последно промяна от Stranniche на 15.02.10, 13:38, променено общо 1 път.
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Мнемозина написа:
wild_moon написа:Честит празник, мили мои! Нека всеки празнува неговия празник и не забравя, че за празника на душата не е нужна нарочна дата в календара!

Ти май си единствената, при която имам усещането за нещо недоизчистено тук.
Съжалявам за тогава, реакцията ми беше стресова.
Мисля, че няма да допусна такова нещо отново. Т.е. надявам се да успея. :-)
Всичко е простено и е отдавна зад гърба ни! :kiss:
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Колкото до искането и даването на прошка по обичай или спонтанно, все си мисля, че този празник просто ни напомня колко е важно да можеш да поискаш и да дадеш прошка. Колцина са онези, които спонтанно искат прошка, дори и да са усетили, че има за какво? Не отричам, че се случва, просто празника ни кара да се взрем в неща, които в суматохата на ежедневето пропускаме, подбутва ни да направим нещо, което иначе нерядко отлагаме до безкрайност и някак все не му идва момента, особено пък с най-близките.

:flower:
Последно промяна от wild_moon на 15.02.10, 12:31, променено общо 2 пъти.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ще поискам прошка от вас и знам, че ще ми я дадете. много хубав ден е. напрегръщах и нацелувах с най-близките ми хора, за които все нямам време, а те все чакат да минем, да ги видим, да им се обадим, да ни сложат от бабината баница "за вкъщи"...:crying::-)
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

wild_moon написа: Всичко е простено и е отдавна зад гърба ни! :kiss:
Радвам се. :-)
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

wild_moon написа:Колкото до искането и даването на прошка по обичай или спонтанно, все си мисля, че този празник просто ни напомня колко е важно да можеш да поискаш и да дадеш прошка. Колцина са онези, които спонтанно искат прошка, дори и да са усетили, че има за какво? Не отричам, че се случва, просто празника ни кара да се взрем в неща, които в суматохата на ежедневето пропускаме, подбутва ни да направим нещо, което иначе нерядко отлагаме до безкрайност и някак все не му идва момента, особено пък с най-близките.

Права си. Празниците са напомняне. :-)
І

Мнение от І »

Просто да ви е и прощавайте! :-) :fmove: :friends:
Публикувай отговор