Абе

Все същите
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

snowprincess написа:
latrevw написа: не обичам хора с голямо самочувствие
с какъв кантар мериш? Рем, Гаспод, Грийн, Ън, jazz, Елби... за хора без самочувствие ли ги смяташ?
Лат, а за сноу ко шъ кажеш? :blum:

Сноу, на ръба съм да спра да те чета. Няколко пъти ми минава през акъла, отхвърлям го, ама докога ли... Отде пъ и изброените намеси?!
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

сър Айвънхоу написа:
snowprincess написа:
с какъв кантар мериш? Рем, Гаспод, Грийн, Ън, jazz, Елби... за хора без самочувствие ли ги смяташ?
ч'ш, малката, а мен що пропусна, м? :blum:
да, ми!
хем дрънкаш и ти с доспехи! :blum:
Ф.Песоа

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

holi_day написа: да, ми!
хем дрънкаш и ти с доспехи! :blum:
важното е джангър да става! :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ън написа:
БоЕВ написа:
Ако можех [/i]
Аз искам
всяка страст да е в моя власт,
а не всяка власт да е моя страст...

Е, не съвсем по темата, но....
Ценно!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

snowprincess написа: товя е женското отмъщение :lol:
ти как пропусна да ме земеш, изгризах си ноктите от ревност :blum:
писах набързо тия, на които най-много се е възхищавала тук в клуба

и теб те обичам :kiss:
ми, късно се поЯви... вече ми беа утрепАле ищака за земане... :blum:

ма, щом се натискаш... е, теб вече та зех! :kiss:
Bella Ciao
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

сър Айвънхоу написа:важното е джангър да става! :blum:
ама тъ дискриминират
да не фашЛив Дзвука нещу, брат ми? :blum:
Ф.Песоа

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

holi_day написа:
сър Айвънхоу написа:важното е джангър да става! :blum:
ама тъ дискриминират
да не фашЛив Дзвука нещу, брат ми? :blum:
кой ти гледа в тая жега бе, сестро! важното е да джасаш по тенекето... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:В тая тема Холи сякаш ми е говорител!

Две притчи набързо, провинилите се родителки да се замислят немедлено(здрасти Кент-е) :blum:

Това, което най не ми харесва на родителството, е, че каквото и да правиш, все за някого не си прав. И все нещо не си направил както трябва.

Децата просто трябва да се обичат, да.

Обаче - сега вече сериозно: според мен е по-добре да се намери баланс и прекаленото подгряване на самочувствието също е погрешно, ако то и без това си е заложено в детето.

Изобщо детето е жилаво нещо и не е толкова лесно да бъде моделирано. Направлявано - да, но издълбоко променяно - не. При сравнително нормални условия говоря, каквото и да значи това.
И точно затова родителят трябва да бъде и коректив. Все пак. Понеже трябва и да възпитаваме.
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

holi_day написа: Сноу, на ръба съм да спра да те чета. Няколко пъти ми минава през акъла, отхвърлям го, ама докога ли... Отде пъ и изброените намеси?!
ще правиш това, което искаш :dunno:
отговорих на Айвън - това са хората, на които съм виждала да аплодира, а аз не смятам, че са хора без самочувствие
та, зададох въпрос как мери на кой колко му е голямо
кво ти става
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:В тая тема Холи сякаш ми е говорител!

Две притчи набързо, провинилите се родителки да се замислят немедлено(здрасти Кент-е) :blum:

Това, което най не ми харесва на родителството, е, че каквото и да правиш, все за някого не си прав. И все нещо не си направил както трябва.

Децата просто трябва да се обичат, да.

Обаче - сега вече сериозно: според мен е по-добре да се намери баланс и прекаленото подгряване на самочувствието също е погрешно, ако то и без това си е заложено в детето.

Изобщо детето е жилаво нещо и не е толкова лесно да бъде моделирано. Направлявано - да, но издълбоко променяно - не. При сравнително нормални условия говоря, каквото и да значи това.
И точно затова родителят трябва да бъде и коректив. Все пак. Понеже трябва и да възпитаваме.
Вкъщи имаме един лаф - децата са като буен планински поток, като река, не можеш да ги спреш, можеш само да ги направляваш, така, че да впрегната цялата си(разрушителна) енергия в нещо позитивно.

По нагоре нейде из постовете мислех да отговоря на Лат, за всяко нещо/момент/ от възпитанието на детето народът ни е измислил(през близо 2000 годишното си съществуване) приказка или притча - вместо да се мъчи как да обясни, че всяка майка обича детето си, просто можеше да прочете приказката за гарджето дето било най-хубаво - но какво да се прави, днес тия приказки и притчи не са "модерни", модерен е хари потър и още куп олигофрени, па после се чудим "къде сгрешихме"
Неф

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:
Вкъщи имаме един лаф - децата са като буен планински поток, като река, не можеш да ги спреш, можеш само да ги направляваш, така, че да впрегната цялата си(разрушителна) енергия в нещо позитивно.

По нагоре нейде из постовете мислех да отговоря на Лат, за всяко нещо/момент/ от възпитанието на детето народът ни е измислил(през близо 2000 годишното си съществуване) приказка или притча - вместо да се мъчи как да обясни, че всяка майка обича детето си, просто можеше да прочете приказката за гарджето дето било най-хубаво - но какво да се прави, днес тия приказки и притчи не са "модерни", модерен е хари потър и още куп олигофрени, па после се чудим "къде сгрешихме"
Боев, много ми харесаха думите ти. подкрепям те, и дори ще ти кажа, че всяка вечер, както и тази, изчитаме книжки само с български приказки с малкото гардже- както си го нарекъл, до сега не съм и казвала така. :lol:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа:
считам ги за хора с оправдано самочувствие, които не го тикат в очите на другите
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: По нагоре нейде из постовете мислех да отговоря на Лат, за всяко нещо/момент/ от възпитанието на детето народът ни е измислил(през близо 2000 годишното си съществуване) приказка или притча - вместо да се мъчи как да обясни, че всяка майка обича детето си, просто можеше да прочете приказката за гарджето дето било най-хубаво - но какво да се прави, днес тия приказки и притчи не са "модерни", модерен е хари потър и още куп олигофрени, па после се чудим "къде сгрешихме"
четем ги, Боев. Баща й всяка вечер й чете приказка и за сведение точно българските народни приказки й харесват най-много, макар да са пълни с думи, които не разбира.

иначе много хубаво си го написал.:-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

Нефертити написа: Боев, много ми харесаха думите ти. подкрепям те, и дори ще ти кажа, че всяка вечер, както и тази, изчитаме книжки само с български приказки с малкото гардже- както си го нарекъл, до сега не съм и казвала така. :lol:
Благодаря за подкрепата!
Четенето на приказки ми беше любимо занимание преди лягане. Започнахме с българските и продължихме с най-ценното от други народи.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

holi_day написа:Лат, а за сноу ко шъ кажеш? :blum:
ще кажа, че трябва да е по-смирена, ама не ми е под ръка евангелието на Лука или друго подобно, за да й цитирам божиите послания
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
четем ги, Боев. Баща й всяка вечер й чете приказка и за сведение точно българските народни приказки й харесват най-много, макар да са пълни с думи, които не разбира.
Радвам се да го чуя!
Не съм изненадан че харесва българските, просто така е "програмирана" - знаеш ли че дори билките действат по различен начин на представителите на различни народи.
Неф

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:
Нефертити написа: Боев, много ми харесаха думите ти. подкрепям те, и дори ще ти кажа, че всяка вечер, както и тази, изчитаме книжки само с български приказки с малкото гардже- както си го нарекъл, до сега не съм и казвала така. :lol:
Благодаря за подкрепата!
Четенето на приказки ми беше любимо занимание преди лягане. Започнахме с българските и продължихме с най-ценното от други народи.
Така правим, но тая телевизия ми обърква програмата. Гледа и попива всичко. Днес се разхождаме, спирам пред 1 РЕП за спиксания и тя като почна да изброява героите,Уинкс и разни, събра ми очите. Че и 6 лв. за 1 брой от тия комикси дадох :blink:.
Аватар
Глас в пустиня

Нефертити написа: Така правим, но тая телевизия ми обърква програмата. Гледа и попива всичко. Днес се разхождаме, спирам пред 1 РЕП за спиксания и тя като почна да изброява героите,Уинкс и разни, събра ми очите. Че и 6 лв. за 1 брой от тия комикси дадох :blink:.
Нищо нередно, поне според мен. Приказките са фундамента, основата, върху която да надгражда видяното и чутото/прочетеното по телевизии и комикси. Без яка основа зданието става паянтово.
Неф

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:
Нефертити написа: Така правим, но тая телевизия ми обърква програмата. Гледа и попива всичко. Днес се разхождаме, спирам пред 1 РЕП за спиксания и тя като почна да изброява героите,Уинкс и разни, събра ми очите. Че и 6 лв. за 1 брой от тия комикси дадох :blink:.
Нищо нередно, поне според мен. Приказките са фундамента, основата, върху която да надгражда видяното и чутото/прочетеното по телевизии и комикси. Без яка основа зданието става паянтово.
Знам Боев,
говориш на книжен плъх, или май е по-точно мишка :grin::winkw:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: знаеш ли че дори билките действат по различен начин на представителите на различни народи.
хехе, това е много интересно, не бях се замисляла
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа:
snowprincess написа:
считам ги за хора с оправдано самочувствие, които не го тикат в очите на другите
сега ще ти напиша за бележката, която не разбра, а аз пропуснах да обясня
получих я от Капинчо, освен всичко друго изписано, ми казваше колко съм глупава и нагла

а ти написа същите неща като него, че се дразниш от лицемерието, наглостта, глупостта, едно към едно
сега си помисли какво ти е мнението за него и какво правиш ти

аз приемам хората такива, каквито са, за мен няма значение дали са със самочувствие или не (не искам да им казвам какви да бъдат), колко са умни или глупави, дали са кротки като агънца или буйни като неопитомени кончета, дали харесват или не празниците... не вадя аршините и според приятелството да определям кой е по- или за кого е оправдано
кой иска идеален свят

както говоря в клуба, така говоря и с приятелите си офлайн и стоя зад всяка една дума
никого не обиждам и не правя квалификации
никой не ми е казвал, че трябва да съм смирена, може би само майка ми
но дори мъж ми ми прави евала, че на никого не разрешавам да ми казва какво да правя
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

сър Айвънхоу написа:

да бе, натискам
стоя в ъгъла с шапка невидимка
аз ако натискам се усеща
:lol:
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

snowprincess написа:
сър Айвънхоу написа:

да бе, натискам
стоя в ъгъла с шапка невидимка
аз ако натискам се усеща
:lol:
:harhar:
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

snowprincess написа: аз приемам хората такива, каквито са, за мен няма значение дали са със самочувствие или не (не искам да им казвам какви да бъдат), колко са умни или глупави, дали са кротки като агънца или буйни като неопитомени кончета, дали харесват или не празниците... не вадя аршините и според приятелството да определям кой е по- или за кого е оправдано
кой иска идеален свят
Сноу, ако някой не харесва празника и си го каже,
това издава комплексите му или издава, че не е дорасъл да не се дразни на света?
по този начин не провокираш ли човек просто да мълчи.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа: ако някой не харесва празника и си го каже,
това издава комплексите му или издава, че не е дорасъл да не се дразни на света?
привет! аз съм комплексар! да си го кажа, щото... нали да не стават грешки! (не знам за кой празник става на въпрос, ама да си кажа за два: коледа и т.нар. св.Валентин) :-)
Bella Ciao
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

snowprincess написа: никой не ми е казвал, че трябва да съм смирена, може би само майка ми
но дори мъж ми ми прави евала, че на никого не разрешавам да ми казва какво да правя
Това значи ли, че с нищо и никой не се съобразяваш
и ако ДА, то ...
чувстваш ли се

"СВОДОДНА"?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Re: Абе

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:
KENT написа:
наще доскоро си скачаха
но малкия ходи от скоро на
свободен бой
и каката се въздържа вече да му скача
иначе рядко се таркаляха де
по принцип се разбират
Ей така се изравняват силите изкуствено, преди да са се преобърнали естествено.

Моите са с голяма разлика все пак. И единият - пубертет, пък другата скорпионка... :grin:

:grin: уф, а при нас със сестра ми силити се изравниха изкуствено, когато тя стана по-висока
нищо че е по-малка
и когато не издържаш физически на схватките, устата ти започва да става много голяма :lol:

Но при нас е сложно. 1,7 г. ни е разликата. И сме ужасно различни, а всъщност толкова много си приличаме.

Сестра ми, например, можеше, като получим по 1 шоколад, много търпеливо да чака да си изям моя.
И като мине 1 час, тя си извади нейния и да започне да яде демонстративно ...
полудявах!
Не се наслаждава на шоколада когато и се яде (защото и се яде още като го получава), тя си избира да го ползва като инструмент за дразнене, вместо да се държи като човек?!!!! :shy: а тя го е правила сигурно не защото е гадина попринцип, а защото така и тя с нещо е силна срещу мен ...
:grin: сега също са ни сложни отношенията. И много се обичаме, но и постоянно си учим уроците в живота една чрез друга.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

сър Айвънхоу написа:
Semiramis написа: ако някой не харесва празника и си го каже,
привет! аз съм комплексар! да си го кажа, щото... нали да не стават грешки! (не знам за кой празник става на въпрос, ама да си кажа за два: коледа и т.нар. св.Валентин) :-)

:grin: виж, ти имаш подсъзнателен страх от обвързване (това го доказвам с поведението ти към мен в последните дни :lol::blum:)
и затова постоянно говориш за Трифон Зарезан
дай сега 5 лева :cool: нищо че си го знаеш!
за Коледата ще е по-скъпо.
Последно промяна от Semiramis на 14.02.10, 11:33, променено общо 1 път.

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа: :grin: виж, ти имаш подсъзнателен страх от обвързване (това го доказвам с поведението ти към мен в последните дни :lol::blum:)
и затова постоянно говориш за Трифон Зарезан
дай сега 5 лева :cool:
ц! ядец! никви пари не си заслужила! :blum:

още повече, че предсказанията ти, че ще си намеря определен вид жена, не са се сбъднали все още! тъй де, ти предсказа, че ще намеря... и аз затова не бързам да се обвързвам... щото си чакам... "принцесата на белия кон" :harhar:
Последно промяна от сър Айвънхоу на 14.02.10, 11:35, променено общо 1 път.
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ъхъм.... усетих се, че ти си си признал
и ще остана без кинти
:lol: бе до следващата година ще се подготвя ..

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

сър Айвънхоу написа: ц! ядец! никви пари не си заслужила! :blum:

още повече, че предсказанията ти, че ще си намеря определен вид жена, не са се сбъднали все още! тъй де, ти предсказа, че ще намеря... и аз затова не бързам да се обвързвам... щото си чакам... "принцесата на белия кон" :harhar:

:lol: мииии..... ти сигурно нарочно го правиш,
не е възможно аз да греша! (това пак е комплекс, ма няма да си доглеждам :grin:)
няма да споменавам как се нарича като ползваш друг за оправдание :mad:
та
скачай при някоя и повтаряй "ти не си жаба, ти си принцеса...."
или ще вземе наистина да стане такава,
или ти ще си повярваш...

:blum:
Последно промяна от Semiramis на 14.02.10, 11:48, променено общо 1 път.

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:
скачай при някоя и повтаряй "ти не си жаба, ти си принцеса...."
или ще вземе наистина да стане такава,
или ти ще си повярваш...

:blum:
да ти приличам на Лъки, щото ти, определено не ми приличаш на Алф! :blum:
Bella Ciao
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

frisky lioness написа:
и ако ДА, то ...
чувстваш ли се

"СВОДОДНА"?
съобразявам се с всички

чувствам се свободна, без кавички

попитай ме за примери, фриски и ще ти отговоря
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Semiramis написа: Сноу, ако някой не харесва празника и си го каже,
Семи, когато някой не харесва нещо (независимо какво), единственото нещо, което означава е, че има лош минал опит - не пипаш печката, щото ще те изгори, не отиваш в гората, щото те е стах от мечката, не влизаш надълбоко, щото не можеш да плуваш
човек не спира да обича неща, които му доставят удоволствие, а когато го е страх да не бъде наранен
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

и?

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Semiramis написа:и?
няма и
той ще продължи да се страхува, мрази или дразни, докато разбере (а може и да не стане никога), че проблемите са в него
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

snowprincess написа:
frisky lioness написа:
и ако ДА, то ...
чувстваш ли се

"СВОДОДНА"?
съобразявам се с всички

чувствам се свободна, без кавички

попитай ме за примери, фриски и ще ти отговоря
Няма нужда. Това ми е достатъчно

въпреки, че ми звучи странно, да не кажа абсурдно да се съобразяваш с "всички"
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: сега ще ти напиша за бележката, която не разбра, а аз пропуснах да обясня
получих я от Капинчо, освен всичко друго изписано, ми казваше колко съм глупава и нагла

а ти написа същите неща като него, че се дразниш от лицемерието, наглостта, глупостта, едно към едно
сега си помисли какво ти е мнението за него и какво правиш ти

аз приемам хората такива, каквито са, за мен няма значение дали са със самочувствие или не (не искам да им казвам какви да бъдат), колко са умни или глупави, дали са кротки като агънца или буйни като неопитомени кончета, дали харесват или не празниците... не вадя аршините и според приятелството да определям кой е по- или за кого е оправдано
кой иска идеален свят

както говоря в клуба, така говоря и с приятелите си офлайн и стоя зад всяка една дума
никого не обиждам и не правя квалификации
никой не ми е казвал, че трябва да съм смирена, може би само майка ми
не ми е удобно днес да продължавам спора. само искам да ти кажа, че харесвам почти всички в този клуб, с мъка ще измисля 2-3, които лично на мен не ми пасват, така че не определям кой какъв е, възхищавала съм се на почти всички в клуба, на всекиго за различно нещо и винаги съм се радвала на това място. на никога не съм казвала какъв да бъде, казвам на мен какво не ми харесва, както и това, което съм аз, не се харесва на много хора, оф корсе. използваш конкретното, за да правиш генерални обобщения, които са общи приказки за общия случай.
много пъти в този клуб, съм казвала, че за мен няма нищо по-хубаво да съм стандартна, от обикновена по-обикновена, желанието на хората да "не са със стадовот" или да не позволяват никой да им казва какво да правят никога не съм го разбирала, надявам се и никога да не го разбера. що за гордост е това? това са нещата на повърхността.

ох... хайде, нямаше да се разправям уж. днес се обичайте истински, пийте вино и въртете халвата, хареса ми как го е написала Фриски в другата тема май.

много сме различни двете с теб, и правиш същото, в което обвиняваш мен :-) затова и се обичаме толкова тези дни
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

snowprincess написа:
Semiramis написа:и?
няма и
той ще продължи да се страхува, мрази или дразни, докато разбере (а може и да не стане никога), че проблемите са в него
Бих казала, че всеки си има път и това си е негова работа.
с 2 думи.

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Последно промяна от Semiramis на 14.02.10, 13:48, променено общо 1 път.

Публикувай отговор