Винаги съм се чудил, защо
Винаги съм се чудил, защо
постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова... 
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- windcolours
Re: Винаги съм се чудил, защо
Ш'мъ извиняваш, ама имам да направя коментар върху статията и особено онази част, в която се твърди, че няма връзка между умните жени и моногамията. Според мене това пручване го е правил някой некадърник!Ън написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова...
Защото:
1/ всеизвестен факт е,че мъжете са много по-склонни към изневяра от жените.
2/ познавам изключително интелигентни мъже, изневеряващи на жените си
3/ също така познавам мъже под средното интелектуално равнище, които НЕ изневеряват и не виждат причина да го правят!
Я по-добре да ми обяснят защо според тях интелигентните мъже не изневеряват на жените си, м???? Щото вероятно са достигнали до извода, че предпочитат 3 в 1, а именно- хармония на физическо,емоционално и интелектуално ниво и не биха се задоволило да свързват живота си със цубект,предлагащ по-малко. Въпросът за влиянието на средата също стои на дневен ред и вероятно личностният пример на родителите е оказал влияние върху тези "интелигентни мъже". Щот нали всички знаем, че има и понятие "емоционална интелигентност", различно от....
държа да ми се отговори защо, аджеба, изхождайки от презумпцията за интелигентност=моногамия при мъжете, другото :интелигентност=моногамия при жените, да не важи. А????
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Щом държиш да ти се отговори, питай д-р Сатоши Каназава.windcolours написа: А????
Знаех си, че жените ще са особено чувствителни към тази част от изследването
Мога само да предполагам- при жените логика няма и затова изследванията, които търсят логически връзки се провалят при тях.
И още нещо- това, че мъжете изневеряват повече изооооообщо не е истина
Отивам да гледам филма.
Чао.
Избягах...

- windcolours
Само на мене ли ми направи впечатление, че Ън се покри???Ън написа: Отивам да гледам филма.
Чао.
Избягах...
а най-интелигентните изобщо не се женят и така никога не изневеряват - нито на себе си, нито на някаква си женаЪн написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
И той, квоооооо? Избяга, а! Тц, тц, тц, тц... Не го е срам...windcolours написа:Само на мене ли ми направи впечатление, че Ън се покри???Ън написа: Отивам да гледам филма.
Чао.
Избягах...
И ти квооооо искаше да му кажеш?..

Да, бе- да... Тва да си сам е нихилистично...holi_day написа:а най-интелигентните изобщо не се женят и така никога не изневеряват - нито на себе си, нито на някаква си женаЪн написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова...

- windcolours
нихилизмът е отричане...да бъдеш сам е ма-зо-хи-зъм.Ън написа:Да, бе- да... Тва да си сам е нихилистично...holi_day написа:а най-интелигентните изобщо не се женят и така никога не изневеряват - нито на себе си, нито на някаква си женаЪн написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова...
Нихилизъм не е само отричанеwindcolours написа:нихилизмът е отричане...да бъдеш сам е ма-зо-хи-зъм.Ън написа:Да, бе- да... Тва да си сам е нихилистично...holi_day написа:а най-интелигентните изобщо не се женят и така никога не изневеряват - нито на себе си, нито на някаква си женаЪн написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова...същото важи и ако не си сам- ма-зо-хи-зъм.
А и изтъкване на безсмислието на живота. А къкъв е смисъла на живота, ако си сам.
Всъщност, много целенасочено използвах точно ни-хи-ли-зъм

- windcolours
тва за самотния живот и безсмислието му, го изтъквай пред тия,дето се изживяват като щастливи ергени или момиЪн написа:Нихилизъм не е само отричанеwindcolours написа:нихилизмът е отричане...да бъдеш сам е ма-зо-хи-зъм.Ън написа:Да, бе- да... Тва да си сам е нихилистично...holi_day написа:а най-интелигентните изобщо не се женят и така никога не изневеряват - нито на себе си, нито на някаква си женаЪн написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова...същото важи и ако не си сам- ма-зо-хи-зъм.
А и изтъкване на безсмислието на живота. А къкъв е смисъла на живота, ако си сам.
Всъщност, много целенасочено използвах точно ни-хи-ли-зъм
остаих ви тема за спор и аз спокойно моа да си гледам филма 
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Коъ доктор? Казанова ли? аз така го прочетох на първо четенеЪн написа:Щом държиш да ти се отговори, питай д-р Сатоши Каназава.windcolours написа: А????
Знаех си, че жените ще са особено чувствителни към тази част от изследването
Мога само да предполагам- при жените логика няма и затова изследванията, които търсят логически връзки се провалят при тях.
И още нещо- това, че мъжете изневеряват повече изооооообщо не е истинаПросто жените малко по- рядко си признават и доста по- рядко се хвалят
Отивам да гледам филма.
Чао.
Избягах...
"Спаси си деня!" - Green Light
Ън написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова...
е ти беше писал някъде, че приятелите ти са доктори и зъболекари..предимно
Е ГАТИ И ДОКТОРИТЕ!!!:winkw:
П.С. Бе много са ми по сърце тия женско-мъжки теми дето ги пускате напоследък
Блажени са бедните духом
- snowprincess
може да не знаеш за приятелите ти, да не са ти разказвали
много хора около мен изневеряват - и мъже, и жени, няма значение пола и интелигентността, по-скоро има разлика в причините
дори знам за две семейства, които са правили тройка, ама то може да не се брои за изневяра
всеки може да го направи, но зависи от морал, възпитание, задръжки, желание за близост и доверие с половинката...
много хора около мен изневеряват - и мъже, и жени, няма значение пола и интелигентността, по-скоро има разлика в причините
дори знам за две семейства, които са правили тройка, ама то може да не се брои за изневяра
всеки може да го направи, но зависи от морал, възпитание, задръжки, желание за близост и доверие с половинката...

теорията, че повечето мъже изневеряват, а жените не е забавна - глобално погледнато няма как да стане, освен ако мъжете не изневеряват с ... мъже. Иначе - каквито мъжете, такива и жените. Във филма на бибиси-то, дето Рема го пусна бе казано съвсем ясно - мъжете са склонни да увеличат броят на изневери (щот изглеждат по-мъжествени), докато жените - да ги намалят (щото изглеждат по-порядъчни). Когато всеки си признава анонимно - оказва се, че и мъже и жени изневеряват еднакво. Което си е напълно логично.Ън написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова...
Забавното е, че за изневери почти никой не говори - не е "прилично", а се оказа, че хотелите имат стаи/цени за "почивка" - т.е. точно за изневери :) Проблемът в изневерите се корени в концепцията "моногамия" - нещо рядко срещано в природата и неестествено за повечето животински видове. Скоро четох една по-нова статия, но не я откривам, поради което прилагам една малко по-стара, но със същия смисъл и съдържание...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
д-р Каназава явно слага бобрите, чакалите, лисиците и някои прилепи към ... "еволюционните новости". Единствено мога да се съглася, че секс с един и същи партньор изисква повече фантазия и креативност, ако се търси избягване на навика и пренебрегване на познатото - при нов партньор винаги съществува по-голям интерес и любопитство, поради което в началото там секса/отношенията са винаги по-интересни и възбуждащи :) Но и за това има не малко изписано.
Все пак темата е доста интересна, защото съществува от хилядолетия и се игнорира въз основа на религиозни и обществени причини/догми.
Все пак темата е доста интересна, защото съществува от хилядолетия и се игнорира въз основа на религиозни и обществени причини/догми.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
и аз кат горната сливовица го говоря от много време това...Remmivs написа:казал си го преди менМЪЖжжж написа:Няма как да не е поне по равно и при жените ...щот иначе с кого изневеряват тия мъже бре?!![]()
благодаря
в природата има сума ти ЗЗ
Защо е по-нисък % на изневеряващите жени?
Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)
Re: Защо е по-нисък % на изневеряващите жени?
Много се съмнявам в това. Знам, че така е прието да се мисли, но едва ли е вярно.Ellhnida написа:Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)

или просто защото тези жени по принцип си имат склонност към изневери... апропо, често омъжени жени изневеряват с необвързани мъже ;)Ellhnida написа:Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)
Ясно е, че по природа не сме моногамни.ELBI написа:
Но, windcolours добре го е казала- "Щото вероятно са достигнали до извода, че предпочитат 3 в 1, а именно- хармония на физическо,емоционално и интелектуално ниво и не биха се задоволило да свързват живота си със цубект,предлагащ по-малко."

вярно. И все пак:Ън написа:Ясно е, че по природа не сме моногамни.ELBI написа:
Но, windcolours добре го е казала- "Щото вероятно са достигнали до извода, че предпочитат 3 в 1, а именно- хармония на физическо,емоционално и интелектуално ниво и не биха се задоволило да свързват живота си със цубект,предлагащ по-малко."
1. Появява се някой, който предлага повече (не говорим какво ще се окаже след 4-14 месеца опознаване).
2. Появява се навик, насищане, опознаване на всичко в редовния партньор.
3. Въпрос на природа/гени. Има хора, дето си обичат спокойствието, къщата, жената/мъжлето и поради вродената им консервативност (а не моногамност) не се занимават с нищо друго. И обратния случай - шило, дето не стои в торба. И ... случаи между двете крайности :)
какво е това за синхринозирането на женските цикли?:roll:Remmivs написа:хомо сапиенс е промискуитетен
това е еволюционно обусловено
да отворим ли дума за синхронизирането на женските цикли
или пък за множествените им оргазми
ако кажете нещо/споделите собствен опит и за женската еякулация и за оргазмите, още по-образователно ще стане ;-)
П.С. Не знам как изглежда този пост отстрани, но на мене говоренето на такива теми (имам предвид съвсем и приятелски и цивилизован чат ) ми се отдава/отразява доста добре
Нашето поколение както за много други неща дотса е ощетено в сравнение с днешните 18-30 годишни
Блажени са бедните духом
изобщо не сме ощетени мен ако питаш
може би по хм срамежливи, далеч не всички при това
но далеч по-образовани също
и пак казвам
мен ако питаш
ще ти потърся темата за синхронизацията, мисля че тук я бях пускал
колкото до множествените оргазми при жените, личното ми мнение е, че това също е еволюционен механизъм подпомагащ многообразието и, ерго, просперитета на вида, а по съвместителство и като страничен ефект полигамията
грубо казано е като при китовете, но хм, не точно така

може би по хм срамежливи, далеч не всички при това
но далеч по-образовани също
и пак казвам
мен ако питаш
ще ти потърся темата за синхронизацията, мисля че тук я бях пускал
колкото до множествените оргазми при жените, личното ми мнение е, че това също е еволюционен механизъм подпомагащ многообразието и, ерго, просперитета на вида, а по съвместителство и като страничен ефект полигамията
грубо казано е като при китовете, но хм, не точно така
Да не поствам старата сентенция за мъжете и градските wc :)ELBI написа:или просто защото тези жени по принцип си имат склонност към изневери... апропо, често омъжени жени изневеряват с необвързани мъже ;)Ellhnida написа:Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)
Свестен и необвързан все още не съм виждала, не познавам
- snowprincess
за какво ни е ощетеноSweety написа: Нашето поколение както за много други неща дотса е ощетено в сравнение с днешните 18-30 годишни
с моите приятелки си говорим за всичко
но ми се струва, че тук не му е точно мястото, а и клубчето мина вече през два скандала
има едно ехо-о-о-о и изкривяване - някой казва тенис, а се чува пенис

А аз вярвам, че е така,Ън написа:Много се съмнявам в това. Знам, че така е прието да се мисли, но едва ли е вярно.Ellhnida написа:Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)
особено имайки предвид масовото изперкване на мъжете от определена възраст нагоре ...
Забягват преди всичко по момичета на "около прокурорска" възраст
това е стара закачка, цитирана и от мъже и от жени - всички свестни и хубави (жени, мъже) са или обвързани или обратниEllhnida написа:Да не поствам старата сентенция за мъжете и градските wc :)ELBI написа:или просто защото тези жени по принцип си имат склонност към изневери... апропо, често омъжени жени изневеряват с необвързани мъже ;)Ellhnida написа:Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)
Свестен и необвързан все още не съм виждала, не познавам
Вероятно символизира нашето недоволство, че не може да намерим съвършенството (желаното от нас). Което ... по дефиниция не може да се намери :) Или пък ако - се свежда до онзи разказ на Уди Алан - когато той успява да съчетае най-умната и най-красивата жена и получава идеалната ... и след няколко месеца живот като в 1001 нощ (или май каза, че приказките бледнееха пред неговия), кой знае защо почнал да се заглежда по една плоскогърда стюардеса, изпълняваща редовни полети до Лос Анджелис (примерно).