Винаги съм се чудил, защо

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Винаги съм се чудил, защо

Мнение от Ън »

постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова... :grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
windcolours

Re: Винаги съм се чудил, защо

Мнение от windcolours »

Ън написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова... :grin:
Ш'мъ извиняваш, ама имам да направя коментар върху статията и особено онази част, в която се твърди, че няма връзка между умните жени и моногамията. Според мене това пручване го е правил някой некадърник!
Защото:
1/ всеизвестен факт е,че мъжете са много по-склонни към изневяра от жените.
2/ познавам изключително интелигентни мъже, изневеряващи на жените си
3/ също така познавам мъже под средното интелектуално равнище, които НЕ изневеряват и не виждат причина да го правят!

Я по-добре да ми обяснят защо според тях интелигентните мъже не изневеряват на жените си, м???? Щото вероятно са достигнали до извода, че предпочитат 3 в 1, а именно- хармония на физическо,емоционално и интелектуално ниво и не биха се задоволило да свързват живота си със цубект,предлагащ по-малко. Въпросът за влиянието на средата също стои на дневен ред и вероятно личностният пример на родителите е оказал влияние върху тези "интелигентни мъже". Щот нали всички знаем, че има и понятие "емоционална интелигентност", различно от....

държа да ми се отговори защо, аджеба, изхождайки от презумпцията за интелигентност=моногамия при мъжете, другото :интелигентност=моногамия при жените, да не важи. А????
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа: А????
Щом държиш да ти се отговори, питай д-р Сатоши Каназава. :grin:
Знаех си, че жените ще са особено чувствителни към тази част от изследването:grin:
Мога само да предполагам- при жените логика няма и затова изследванията, които търсят логически връзки се провалят при тях. :grin:

И още нещо- това, че мъжете изневеряват повече изооооообщо не е истина :grin: Просто жените малко по- рядко си признават и доста по- рядко се хвалят :lol:
Отивам да гледам филма.
Чао.
Избягах...:cool:

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа: Отивам да гледам филма.
Чао.
Само на мене ли ми направи впечатление, че Ън се покри??? :blink:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Ън написа:постоянно и навсякъде се говори, че повечето мъже изневеряват на жените си, а сред моите познати почти няма такива. Сред приятелите ми- хич даже. А то истината била проста- аз съм интелигентен и приятелите ми също. Та, затова... :grin:
а най-интелигентните изобщо не се женят и така никога не изневеряват - нито на себе си, нито на някаква си жена :lol:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
Ън написа: Отивам да гледам филма.
Чао.
Само на мене ли ми направи впечатление, че Ън се покри??? :blink:
И той, квоооооо? Избяга, а! Тц, тц, тц, тц... Не го е срам...:grin:
И ти квооооо искаше да му кажеш?.. :-)

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

holi_day написа:
а най-интелигентните изобщо не се женят и така никога не изневеряват - нито на себе си, нито на някаква си жена :lol:
Да, бе- да... Тва да си сам е нихилистично...

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа:
holi_day написа:
нихилизмът е отричане...да бъдеш сам е ма-зо-хи-зъм.:cool: същото важи и ако не си сам- ма-зо-хи-зъм.:grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
Ън написа:
holi_day написа:
нихилизмът е отричане...да бъдеш сам е ма-зо-хи-зъм.:cool: същото важи и ако не си сам- ма-зо-хи-зъм.:grin:
Нихилизъм не е само отричане :cool:
А и изтъкване на безсмислието на живота. А къкъв е смисъла на живота, ако си сам.
Всъщност, много целенасочено използвах точно ни-хи-ли-зъм :lol:

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа:
windcolours написа:
Ън написа:
holi_day написа:
Нихилизъм не е само отричане :cool:
А и изтъкване на безсмислието на живота. А къкъв е смисъла на живота, ако си сам.
Всъщност, много целенасочено използвах точно ни-хи-ли-зъм :lol:
тва за самотния живот и безсмислието му, го изтъквай пред тия,дето се изживяват като щастливи ергени или моми :grin: аз лично мразя да съм сама...тва за нихилизмът го учихме в даскало,докато четяхме "Бащи и деца" на Тургенев. Ма кой ти вярва в Тургенев днес :(
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

остаих ви тема за спор и аз спокойно моа да си гледам филма :blum:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
І

Мнение от І »

Няма как да не е поне по равно и при жените ...щот иначе с кого изневеряват тия мъже бре?! :lol: :rotfl24:
Неф

Мнение от Неф »

МЪЖжжж написа:Няма как да не е поне по равно и при жените ...щот иначе с кого изневеряват тия мъже бре?! :lol: :rotfl24:
Ами няколко с една и съща. :rotfl24::rotfl24:
"Спаси си деня!" - Green Light
Неф

Мнение от Неф »

Ън написа:
windcolours написа: А????
Щом държиш да ти се отговори, питай д-р Сатоши Каназава. :grin:
Знаех си, че жените ще са особено чувствителни към тази част от изследването:grin:
Мога само да предполагам- при жените логика няма и затова изследванията, които търсят логически връзки се провалят при тях. :grin:

И още нещо- това, че мъжете изневеряват повече изооооообщо не е истина :grin: Просто жените малко по- рядко си признават и доста по- рядко се хвалят :lol:
Отивам да гледам филма.
Чао.
Коъ доктор? Казанова ли? аз така го прочетох на първо четене :rotfl24::rotfl24:
І

Мнение от І »

Нефертити написа: Ами няколко с една и съща. :rotfl24::rotfl24:
Не говорим за магистралките ся.. :rotfl24:
Неф

Мнение от Неф »

МЪЖжжж написа:
Нефертити написа: Ами няколко с една и съща. :rotfl24::rotfl24:
Не говорим за магистралките ся.. :rotfl24:
не говорим бе, ти що така си помисли :grin:
І

Мнение от І »

Нефертити написа: не говорим бе, ти що така си помисли :grin:
Ми познавам само 1 такава жена дет е с няколко /3-ма/. Липсва ми познание за статистическата извадка и затова ...за магистралките се сетих. :shy:
Ма човек цял живот се учи. :lol:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
е ти беше писал някъде, че приятелите ти са доктори и зъболекари..предимно

Е ГАТИ И ДОКТОРИТЕ!!!:winkw:

П.С. Бе много са ми по сърце тия женско-мъжки теми дето ги пускате напоследък :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

може да не знаеш за приятелите ти, да не са ти разказвали
много хора около мен изневеряват - и мъже, и жени, няма значение пола и интелигентността, по-скоро има разлика в причините
дори знам за две семейства, които са правили тройка, ама то може да не се брои за изневяра
всеки може да го направи, но зависи от морал, възпитание, задръжки, желание за близост и доверие с половинката...
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

теорията, че повечето мъже изневеряват, а жените не е забавна - глобално погледнато няма как да стане, освен ако мъжете не изневеряват с ... мъже. Иначе - каквито мъжете, такива и жените. Във филма на бибиси-то, дето Рема го пусна бе казано съвсем ясно - мъжете са склонни да увеличат броят на изневери (щот изглеждат по-мъжествени), докато жените - да ги намалят (щото изглеждат по-порядъчни). Когато всеки си признава анонимно - оказва се, че и мъже и жени изневеряват еднакво. Което си е напълно логично.

Забавното е, че за изневери почти никой не говори - не е "прилично", а се оказа, че хотелите имат стаи/цени за "почивка" - т.е. точно за изневери :) Проблемът в изневерите се корени в концепцията "моногамия" - нещо рядко срещано в природата и неестествено за повечето животински видове. Скоро четох една по-нова статия, но не я откривам, поради което прилагам една малко по-стара, но със същия смисъл и съдържание...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

д-р Каназава явно слага бобрите, чакалите, лисиците и някои прилепи към ... "еволюционните новости". Единствено мога да се съглася, че секс с един и същи партньор изисква повече фантазия и креативност, ако се търси избягване на навика и пренебрегване на познатото - при нов партньор винаги съществува по-голям интерес и любопитство, поради което в началото там секса/отношенията са винаги по-интересни и възбуждащи :) Но и за това има не малко изписано.

Все пак темата е доста интересна, защото съществува от хилядолетия и се игнорира въз основа на религиозни и обществени причини/догми.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

МЪЖжжж написа:Няма как да не е поне по равно и при жените ...щот иначе с кого изневеряват тия мъже бре?! :lol: :rotfl24:
казал си го преди мен
благодаря
в природата има сума ти ЗЗ :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

хомо сапиенс е промискуитетен
това е еволюционно обусловено
да отворим ли дума за синхронизирането на женските цикли
или пък за множествените им оргазми
:grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
казал си го преди мен
благодаря
в природата има сума ти ЗЗ :grin:
и аз кат горната сливовица го говоря от много време това...:rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

наздраве, момчета! :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:наздраве, момчета! :grin:
крайно време си беше... :wine:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Аватар
Елинида

Защо е по-нисък % на изневеряващите жени?

Мнение от Елинида »

Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Защо е по-нисък % на изневеряващите жени?

Мнение от Ън »

Ellhnida написа:Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)
Много се съмнявам в това. Знам, че така е прието да се мисли, но едва ли е вярно.

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ellhnida написа:Защото мъжете по-често изневеряват с необвързани (несемейни, вдовици, разведени) жени :)
или просто защото тези жени по принцип си имат склонност към изневери... апропо, често омъжени жени изневеряват с необвързани мъже ;)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

ELBI написа:
Ясно е, че по природа не сме моногамни.
Но, windcolours добре го е казала- "Щото вероятно са достигнали до извода, че предпочитат 3 в 1, а именно- хармония на физическо,емоционално и интелектуално ниво и не биха се задоволило да свързват живота си със цубект,предлагащ по-малко."

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ън написа:
ELBI написа:
Ясно е, че по природа не сме моногамни.
Но, windcolours добре го е казала- "Щото вероятно са достигнали до извода, че предпочитат 3 в 1, а именно- хармония на физическо,емоционално и интелектуално ниво и не биха се задоволило да свързват живота си със цубект,предлагащ по-малко."
вярно. И все пак:

1. Появява се някой, който предлага повече (не говорим какво ще се окаже след 4-14 месеца опознаване).
2. Появява се навик, насищане, опознаване на всичко в редовния партньор.
3. Въпрос на природа/гени. Има хора, дето си обичат спокойствието, къщата, жената/мъжлето и поради вродената им консервативност (а не моногамност) не се занимават с нищо друго. И обратния случай - шило, дето не стои в торба. И ... случаи между двете крайности :)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Remmivs написа:хомо сапиенс е промискуитетен
това е еволюционно обусловено
да отворим ли дума за синхронизирането на женските цикли
или пък за множествените им оргазми
:grin:
какво е това за синхринозирането на женските цикли?:roll:

ако кажете нещо/споделите собствен опит и за женската еякулация и за оргазмите, още по-образователно ще стане ;-)

П.С. Не знам как изглежда този пост отстрани, но на мене говоренето на такива теми (имам предвид съвсем и приятелски и цивилизован чат ) ми се отдава/отразява доста добре
Нашето поколение както за много други неща дотса е ощетено в сравнение с днешните 18-30 годишни
Блажени са бедните духом
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

изобщо не сме ощетени мен ако питаш
може би по хм срамежливи, далеч не всички при това
но далеч по-образовани също
и пак казвам
мен ако питаш

ще ти потърся темата за синхронизацията, мисля че тук я бях пускал

колкото до множествените оргазми при жените, личното ми мнение е, че това също е еволюционен механизъм подпомагащ многообразието и, ерго, просперитета на вида, а по съвместителство и като страничен ефект полигамията
грубо казано е като при китовете, но хм, не точно така
:cool:
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

ELBI написа:
или просто защото тези жени по принцип си имат склонност към изневери... апропо, често омъжени жени изневеряват с необвързани мъже ;)
Да не поствам старата сентенция за мъжете и градските wc :)
Свестен и необвързан все още не съм виждала, не познавам :rotfl24:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Sweety написа: Нашето поколение както за много други неща дотса е ощетено в сравнение с днешните 18-30 годишни
за какво ни е ощетено
с моите приятелки си говорим за всичко
но ми се струва, че тук не му е точно мястото, а и клубчето мина вече през два скандала
има едно ехо-о-о-о и изкривяване - някой казва тенис, а се чува пенис
Изображение
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Ън написа:
Много се съмнявам в това. Знам, че така е прието да се мисли, но едва ли е вярно.
А аз вярвам, че е така,
особено имайки предвид масовото изперкване на мъжете от определена възраст нагоре ...
Забягват преди всичко по момичета на "около прокурорска" възраст :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

нищо не е по-силно от вярата
:blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ellhnida написа:
ELBI написа:
Да не поствам старата сентенция за мъжете и градските wc :)
Свестен и необвързан все още не съм виждала, не познавам :rotfl24:
това е стара закачка, цитирана и от мъже и от жени - всички свестни и хубави (жени, мъже) са или обвързани или обратни :rotfl24:

Вероятно символизира нашето недоволство, че не може да намерим съвършенството (желаното от нас). Което ... по дефиниция не може да се намери :) Или пък ако - се свежда до онзи разказ на Уди Алан - когато той успява да съчетае най-умната и най-красивата жена и получава идеалната ... и след няколко месеца живот като в 1001 нощ (или май каза, че приказките бледнееха пред неговия), кой знае защо почнал да се заглежда по една плоскогърда стюардеса, изпълняваща редовни полети до Лос Анджелис (примерно).
Публикувай отговор