"Какво искат жените"

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
holi_day

Re: "Какво искат жените"

Мнение от holi_day »

МЪЖжжж написа:И съм сигурен, че повечето мъже правят същите... щот не сме се доразбрали.
http://www.novinar.net/news/asen-blatec ... yMg==.html
"Накрая, разбира се, всеки намира сили да каже истината за себе си, а Асен завършва: „Защо не можем просто да кажем какво искаме…”
имам билет за другата седмица, в Пловдив
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

holi_day написа:
МЪЖжжж написа:И съм сигурен, че повечето мъже правят същите... щот не сме се доразбрали.
http://www.novinar.net/news/asen-blatec ... yMg==.html
"Накрая, разбира се, всеки намира сили да каже истината за себе си, а Асен завършва: „Защо не можем просто да кажем какво искаме…”
имам билет за другата седмица, в Пловдив
Нов драматичен театър Сълза и смях
1 март (понеделник), Голяма сцена, 19:00
Ф.Песоа

І

Мнение от І »

holi_day написа: Нов драматичен театър Сълза и смях
То си е верно за "Сълза и смях" :lol:

Трудно бих преразказал думите на монахинята от "Кремиковския манастир".
Мога да цитирам някои отрязъци..
"..наричали са мъжа вкъщи "Господаря." Не случайно.. "Господаря" каза това, "Господаря" онова.. Имало е уважение, а днес?! Един мъж, един господар, и не е било срамно нито като се боричкат по поляните :winkw:, нито като излязат с него на мегдана /тук друга дума употреби/. Днес, потрошват от бой жените си за нищо. Но и жените.. какво правят днес?! Пари, облаги, за отплата на... ,а "това" /визираше секса предполагам :shy:/, служи за подигравка и от тях и от мъжете. А ТО НЕ МОЖЕ ДА Е ПОДИГРАВКА! ОТ ТАМ ТРЪГВА ЖИВОТА! И именно това е дадено на жената."

... много има още , но трябва да се чуе в оригинал, защото може и аз да интерпретирам погрешно. :shy:

Хареса ми бабата как разсъждава от кулата на годините си и въпреки "професията" дето си е избрала. :bigsmile:
Неее... не искам да съм "Господаря", но ми се иска да има онова "патриархално" уважение и от нас и от вас едни към други и най-вече към себе си.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

МЪЖжжж написа:
Хареса ми бабата как разсъждава от кулата на годините си и въпреки "професията" дето си е избрала. :bigsmile:
Неее... не искам да съм "Господаря", но ми се иска да има онова "патриархално" уважение и от нас и от вас едни към други и най-вече към себе си.
Винаги е голям късмет да разговаряш с такива хора, събрали мъдростта на годините.

Това с "господаря" не ми харесва, звучи ми много по руски, но пък съм слушал "патриархални старци" как се наричат гальовно с "моят стопанин" и "мойта стопанка" - няма превъзходна степен, няма подчинено положение, а равнопоставеност и взаимно уважение.:bigsmile:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Не знам за жените, не съм ви чел темата... но това изглежда като едно добро начало, не мислите ли :bigsmile:

Изображение
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа: но ми се иска да има онова "патриархално" уважение и от нас и от вас едни към други и най-вече към себе си.
как да го "има" като го няма?!
just perfect
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Gaspode написа:Не знам за жените, не съм ви чел темата... но това изглежда като едно добро начало, не мислите ли :bigsmile:

Изображение
това е по темата - За какво мечтаят мъжете
:lol:
Ф.Песоа

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

holi_day написа: това е по темата - За какво мечтаят мъжете
Не е вярно! На мен не ми харесва...ябълката :cool:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

holi_day написа: това е по темата - За какво мечтаят мъжете
нахапана ябълка?
just perfect
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

bead_ написа:нахапана ябълка?
Ън шъ обясни. За затворената уста.
Ф.Песоа

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

holi_day написа:
bead_ написа:нахапана ябълка?
Ън шъ обясни. За затворената уста.
при него точно затворената уста е дефицит
just perfect
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

holi_day написа:
Gaspode написа:Не знам за жените, не съм ви чел темата... но това изглежда като едно добро начало, не мислите ли :bigsmile:
това е по темата - За какво мечтаят мъжете
Като улетехме в мечтания некакви си, ето един авангарден начин да отидеш на опера... само по парфюм
Въобще и изобщо... станало е неква мода да се расождаш дибидюс по разни обществени места и да се фотографисваш даже
Последно промяна от wild_moon на 01.03.10, 14:31, променено общо 1 път.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

wild_moon написа:
Като улетехме в мечтания некакви си, ето един авангарден начин да отидеш на опера... само по парфюм
още един дето не са му купували играчки като малък... :roll:
just perfect
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

wild_moon написа:Като улетехме в мечтания некакви си, ето един авангарден начин да отидеш на опера... само по парфюм
аз се опитвам да ви пратя на театро, те за опера ми бленуват :lol:
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

bead_ написа: още един дето не са му купували играчки като малък... :roll:
Тоз фотографчията ли? Еми знам ли!? Мен, ако ме питаш, човека просто ... няма пари да отвори агенция за запознанства и така по-импровизирано и спонтанно сближава хората, дето си нямат други по-интересни занимания вкъщи :lol: иначе чий го дирят там голи на гарата, ше прощавате френския ми :lol:
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

само тема какво искат жените може да е 11 страници
без поздравления и песни имам предвид
:grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:само тема какво искат жените може да е 11 страници
За да разберем накрая какво искат мъжете. :grin:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
Мъжете искат жени :blum:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа:
vyara написа:
Мъжете искат жени :blum:
Това е важното! Жените искат да ги искат мъже! :lol:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто....

но

нещата са поне на прав път

щом има желание....

:cool:

наздраве!

я как звучи! (сега) :blum:

жени и вино

вино и жени!

:wine:
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Remmivs написа:едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто....

но

нещата са поне на прав път

щом има желание....

:cool:

наздраве!

я как звучи! (сега) :blum:

жени и вино

вино и жени!

:wine:
За какво са ти жени да ти вкиснат виното с липсата на продукти от тяхната кухня.:shocked::grin:
ЕДИТ
Продават се мамо,
белите манастири
белите манастири, милай мамо
с черните калугерки...
ЕДИТ ЕДИТ Калугерките не са жени... Те са..:grin:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
:wbee: :harhar: :wbee:
І

Мнение от І »

От всичко готино написано в темата установявам, че на думи нещата са едни, а на практика в живота съвсем различни.
Всъщност най-точно казват нещата тези, които нямат някой до себе си. Или поне не такъв, какъвто си го представят да е и/или за срока, за който си го представят.
Явно разслоението идва баш от това- дали сме склонни да платим цената на желанията си /като поне малко парираме ПМС-та си/. Тва и за 2-та пола е вярно. :rotfl24:
Или как вика ТерЕ: "не можеш да се сърдиш на отсрещната страна ако не ти спазва предпочитанията". Иначе желания бол... ама цената?!
Иначе на приказки "всичко е розово, за 15 минути макар..". Но живота заедно почти няма прилика с Любовта.
Това го знаят хората, поживели заедно поне 10-ина години.
Иначе, се връщаме до "Най-важната задача е да намерим ИДЕАЛНИЯТ! И после да се научим как да живеем с това говедо! :roll: "
:beer:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

МЪЖжжж написа: Всъщност най-точно казват нещата тези, които нямат някой до себе си.
Това страшно ми напомни една реплика, която съм чувала десетки пъти - как в някоя компания най-интересни са хората, които нямат никого до себе си. Но никога не се уточнява по-нататък дали са така интересни същите и за самите себе си като са насаме. Никога не се уточнява също дали същите тия хора успяват да запазят интереса към себе си, когато имат връзка. Дали не се уморяват от това да са интересни в една по-голяма компания, а когато са си вкъщи да се отдават на самовглъбени занимания, каквото е напр. неуморно решаване на судоку 3 часа.
Или успявайки да са си достатъчно интересни насаме, нуждаят ли се наистина от друга компания и съжителство.
Ф.Песоа

І

Мнение от І »

holi_day написа: Това страшно ми напомни една реплика, която съм чувала десетки пъти - как в някоя компания най-интересни са хората, които нямат никого до себе си.
Най-интересни са пушачите и пияниците! :-) Все около техните маси се струпва навалицата... :cool:
п.п. Твоя подпис е мотото на изказването. :bigsmile:
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

МЪЖжжж написа:
holi_day написа: Това страшно ми напомни една реплика, която съм чувала десетки пъти - как в някоя компания най-интересни са хората, които нямат никого до себе си.
Най-интересни са пушачите и пияниците! :-) Все около техните маси се струпва навалицата... :cool:
И аз имам опит.
Въпреки непредвидимостта на жените ми се струва че те искат всичко, помного и веднага.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

МЪЖжжж написа:Най-интересни са пушачите и пияниците! :-) Все около техните маси се струпва навалицата... :cool:
Моят подпис е доста спорен като мисъл.

Не ти ли прави впечатление, че поривът на младостта уж един такъв наивен, а способен да заобичва лудо или поне да си внушава. На по-късна възраст човек става доста взискателен. Първо очакванията, да не кажа изискванията, му са него да заобичат силно, че чак тогава да помисли неговите чувства какви са.
Ф.Песоа

Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

holi_day написа:
МЪЖжжж написа:Най-интересни са пушачите и пияниците! :-) Все около техните маси се струпва навалицата... :cool:
Моят подпис е доста спорен като мисъл.

Не ти ли прави впечатление, че поривът на младостта уж един такъв наивен, а способен да заобичва лудо или поне да си внушава. На по-късна възраст човек става доста взискателен. Първо очакванията, да не кажа изискванията, му са него да заобичат силно, че чак тогава да помисли неговите чувства какви са.
Не е от възрастта.
Казват, че мъжът заради секс е готов да обича, а жената е готова и на секс, за да я обичат.
Но не ми се струва много вярно.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
І

Мнение от І »

holi_day написа: Не ти ли прави впечатление, че поривът на младостта уж един такъв наивен, а способен да заобичва лудо или поне да си внушава. На по-късна възраст човек става доста взискателен. Първо очакванията, да не кажа изискванията, му са него да заобичат силно, че чак тогава да помисли неговите чувства какви са.
Да, такъв един наивен изкарах 20 годишен брак. :-)
Сега ми се сърдят, че съм станал и взискателен. :rotfl24:
Но пък съм се научил и да казвам нещата 1:1 както са. За да може другият да прецени дали ще му стигнат силите /или общите такива/.
Не върви някак си да сме "отново на 17" на тия години :-) Макар все пак да ми се иска. :-)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

МЪЖжжж написа:Да, такъв един наивен изкарах 20 годишен брак. :-)
Сега ми се сърдят, че съм станал и взискателен. :rotfl24:
Но пък съм се научил и да казвам нещата 1:1 както са. За да може другият да прецени дали ще му стигнат силите /или общите такива/.
Не върви някак си да сме "отново на 17" на тия години :-) Макар все пак да ми се иска. :-)
И каквото и да говорим, стигаме до мисълта на Уди Алън, която цитирах по-горе в темата. За любовта като отговор. Има ли я любовта, останалите неща се напасват. :bigsmile:
Иначе и на мен ми е странно човек преднамерено да търси в кого да се влюби. Тези неща са си спонтанни - е моето разбиране за нещата. Силните чувства и нетърсени ни намират.
Някак това - сам съм и си търся половинка - трудно го възприемам.
Ф.Песоа

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:
И аз, но... съдбите са различни. Човек не знае какво е да е в ситуация, в която не е бил. Може само да предполага.
Panta rhei...
І

Мнение от І »

holi_day написа: И каквото и да говорим, стигаме до мисълта на Уди Алън, която цитирах по-горе в темата. За любовта като отговор. Има ли я любовта, останалите неща се напасват. :bigsmile:
Иначе и на мен ми е странно човек преднамерено да търси в кого да се влюби. Тези неща са си спонтанни - е моето разбиране за нещата. Силните чувства и нетърсени ни намират.
Да! Баш! :-) И насила...не става.
Обаче ако си мислиш, че обичаш, а измисляш условности?! Това обич ли се явява или е поредното ООД?! :roll:
:winkw:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

МЪЖжжж написа: Обаче ако си мислиш, че обичаш, а измисляш условности?! Това обич ли се явява или е поредното ООД?! :roll:
условности или докато гледаш в очите на любимия човек почват да забелязваш и обстоятелствата
това са някакви конкретики, които няма как да обобщим
разминавания винаги има - напр. единият може да иска като толкова се обичат да заживеят заедно, за да са по-близо един до друг. да, ама другият да го приема - глей ся условия ми се поставят
трябва да се обсъждат нещата, което е далеч от някакъв пазарлък, за да се знае кой какво мисли, когато нещата не могат да се усетят
обсъждането явно е трудно
яснотата включва ли ултиматуми?
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:И аз, но... съдбите са различни. Човек не знае какво е да е в ситуация, в която не е бил. Може само да предполага.
Не споря за първата част. Съдбите са различни, така е.
Всяка ситуация ли оправдава всичко?
На лов за любов и да чакаш любов - може да е с еднаква вероятност за успех.
Ф.Песоа

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа:От всичко готино написано в темата установявам, че на думи нещата са едни, а на практика в живота съвсем различни.
Всъщност най-точно казват нещата тези, които нямат някой до себе си. Или поне не такъв, какъвто си го представят да е и/или за срока, за който си го представят.
Явно разслоението идва баш от това- дали сме склонни да платим цената на желанията си /като поне малко парираме ПМС-та си/. Тва и за 2-та пола е вярно. :rotfl24:
Или как вика ТерЕ: "не можеш да се сърдиш на отсрещната страна ако не ти спазва предпочитанията". Иначе желания бол... ама цената?!
Иначе на приказки "всичко е розово, за 15 минути макар..". Но живота заедно почти няма прилика с Любовта.
Това го знаят хората, поживели заедно поне 10-ина години.
Иначе, се връщаме до "Най-важната задача е да намерим ИДЕАЛНИЯТ! И после да се научим как да живеем с това говедо! :roll: "
:beer:
Мъжжже, душицо, абе спри се с тез очаквания и любови, бе човеко!
Няма таквоз нящо, бе! :lol:
Къде си тръгнал да изпълняваш желания! Златна рибка ли си, кво!? Даже и златните рибки изпълняват само по три желания. :rotfl24:
Слушай кака си. Наслаждавай се на битието, със или без човек до себе си. Спри да се взираш толкоз, спри да предразсъждаваш толкоз и да слагаш всички в един кюп. Много от обърквациите ти идват от там, че някакви розови любови и пеперуди трябва да ти фъркат из въздуха, а ти да левитираш пет сантиметра над земята и ако това се случи, начи ей я на, принцесата доде! Ма няма принцеси, бе човекоу! И принцове няма. :lol: Зарежи ги тез локуми розави, че бяс ме фаща вече от тебе! :lol: Примири се, че любовта не е каквото ти си представяш, разбираш ли ме поне мъничко? Кажи да, кажи да... :lol::kiss:
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

МЪЖжжж написа:
holi_day написа: И каквото и да говорим, стигаме до мисълта на Уди Алън, която цитирах по-горе в темата. За любовта като отговор. Има ли я любовта, останалите неща се напасват. :bigsmile:
Да! Баш! :-) И насила...не става.
Обаче ако си мислиш, че обичаш, а измисляш условности?! Това обич ли се явява или е поредното ООД?! :roll:
ми айде ти си затвори очите и скачай. но не можеш, нали. никой не може чак така вече... Холи по-добре го е казала горе.

мисля, че вече е време в темата да кажа
Прекаленото обсъждане почва да пречи :grin:
точно щото започва да се превръща в договаряне и в търсене на гаранции
дали на човека срещу теб ще му стигнат силите примерно
а реално какво правиш през това време
докато изчакваш, ти показваш пасивност и другия тълкува, че ти явно така си/ ще си правиш нататък..
което става поредна пречка
т.е тук принципно говорим. :lol:
:lol: и в общи линии ще си се върна на една по-горна мисъл моя
начи мъжът кани на танц, жената приема или отказва
или приема, но после се отказва
но на вечер макс в един танц канят дами
природно е така
жената избира мъж, който може да я покани
после може да се сбие заради нея даже
...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
Мъжжже, душицо, абе спри се с тез очаквания и любови, бе човеко!
Няма таквоз нящо, бе! :lol:
Къде си тръгнал да изпълняваш желания! Златна рибка ли си, кво!? Даже и златните рибки изпълняват само по три желания. :rotfl24:
Слушай кака си. Наслаждавай се на битието, със или без човек до себе си. Спри да се взираш толкоз, спри да предразсъждаваш толкоз и да слагаш всички в един кюп. Много от обърквациите ти идват от там, че някакви розови любови и пеперуди трябва да ти фъркат из въздуха, а ти да левитираш пет сантиметра над земята и ако това се случи, начи ей я на, принцесата доде! Ма няма принцеси, бе човекоу! И принцове няма. :lol: Зарежи ги тез локуми розави, че бяс ме фаща вече от тебе! :lol: Примири се, че любовта не е каквото ти си представяш, разбираш ли ме поне мъничко? Кажи да, кажи да... :lol::kiss:
остави го, години наред му приказвам, а той все си мисли, че го поливам със студена вода :lol:
ако го приземим, ще видим с теб романтика на кукуво лято, нека фърчи
нали трябва да има и поети като него
дано само жената до него е стъпила здраво на земята, това ще е достатъчно
Изображение
І

Мнение от І »

vyara написа: Кажи да, кажи да... :lol::kiss:
Да, да! :lol:
Мислиш ли, че не съм?! Ма се посрещам на палец с такива кат мене... :lol:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа: Всъщност най-точно казват нещата тези, които нямат някой до себе си.
Според мен трябва да търсиш отговори не от тези с неуспешните връзки или които нямат никой до себе си, а тези, които са щастливи с връзката си и са намерили отговора. Не я разбирам иначе твоята логика - все едно търсиш потвърждение на собствените си убеждения, а не решение.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

МЪЖжжж написа: Мислиш ли, че не съм?! Ма се посрещам на палец с такива кат мене... :lol:

Изображение
Така както си се излегнал, да не чакаш това?! :lol:

Изображение
І

Мнение от І »

vyara написа: Според мен трябва да търсиш отговори не от тези с неуспешните връзки или които нямат никой до себе си, а тези, които са щастливи с връзката си и са намерили отговора. Не я разбирам иначе твоята логика - все едно търсиш потвърждение на собствените си убеждения, а не решение.
Виж...след 20 години брак, все ми се струва да знам и верните отговори. :winkw:
А това, че си питкам... ми аз съм си питко любопитков. :lol:

п.п. Все пак на неуспешните връзки най-изиграват лоша шега опитите да се променя някоя от страните.
Обикновено жената иска да промени мъжа... А в какво се е влюбила тогава?! След като има нужда от промени!
Но това се случва, след запълването на първите "дупки". И идват следващите.. :lol:
Последно промяна от І на 24.03.10, 20:36, променено общо 1 път.
Публикувай отговор