Питане към дамите:
Re: Питане към дамите:
"Все си е друго, да знаеш какви цветя обича, какъв парфюм предпочита..."
Да, права си. Но така или иначе с тези неща в дългият съвместен живот се привиква.
Те ни изглеждат вече естествени.
Да, права си. Но така или иначе с тези неща в дългият съвместен живот се привиква.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
-
Megi_Koleva
Напротив, точно тези дребни жестове- като букетче полски маргаритки, примерно, могат да разнообразят сивото ежедневие и да внесат настроение в делничната проза и за двете страни... Май жените обръщат повече внимание на тези неща, отколкото мъжете...ПЪТник написа:"Все си е друго, да знаеш какви цветя обича, какъв парфюм предпочита..."
Не само цветята, то няколко нежни думи и спонтанна прегръдка могат и носят добро настроение.Megi_Koleva написа:Напротив, точно тези дребни жестове- като букетче полски маргаритки, примерно, могат да разнообразят сивото ежедневие и да внесат настроение в делничната проза и за двете страни... Май жените обръщат повече внимание на тези неща, отколкото мъжете...ПЪТник написа:"Все си е друго, да знаеш какви цветя обича, какъв парфюм предпочита..."
------------------------------------------------------
- windcolours
Ън написа:Коя от вас, какви цветя харесва?
резюме може ли
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
китки носеха ли поне?windcolours написа: мъжете се намесиха и оспамиха женската тема....
и такива филми отбягвам
- windcolours
бе края и аз не го четох...едва ли тема за цветя може да има лош край...освен ако не е станало дума за месоядни или вонящи, като Рафлезията например...Semiramis написа:китки носеха ли поне?windcolours написа: мъжете се намесиха и оспамиха женската тема....
кажи, щото не чета теми с лош край
и такива филми отбягвам
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
-
Megi_Koleva
Половин референдум- допитване само до женската половина от народаMegi_Koleva написа:
Ами то си беше цял референдум- допитване до народа. Вероятно се каниш да подаряваш цветя на някоя специална дама...? /за друго не се сещам/
Тя, специалната, обича кремави рози
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Благодаря пак!Ън написа:Ето снимката-Мнемозина написа:
Така или иначе чак довечера я видях, но - да, същото е.
Хубаво е човек да разбере какво харесва.
Panta rhei...
Ън написа:Аз наистина ще кажаНефертити написа:
Тати ще ми купи колело, ама друг път!
ама по- нататък. След седмица- две
тогава казвам, че харесвам слънчогледи
-
Megi_Koleva
Цял или половин- това е въпрос на формулировка, а тя не е толкова важна в случая. По- важното е каква е причината за допитването... Възбуди ми любопитството. Аз като един Шерлок Холмс започнах да си блъскам главицата в чуденки...Ън написа:Половин референдум- допитване само до женската половина от народаMegi_Koleva написа:
Ами то си беше цял референдум- допитване до народа. Вероятно се каниш да подаряваш цветя на някоя специална дама...? /за друго не се сещам/
-
Megi_Koleva
Значи, няма да са цветя за специалната... Тогава ще са за някоя, която не познаваш добре, а искаш да изненадаш приятно... сле около две седмици? На прав път ли съм?Ън написа:Половин референдум- допитване само до женската половина от народаMegi_Koleva написа:
важното е, че не става дума за
унищожителни страсти
другите изненади все ще са приятни
унищожителни страсти
другите изненади все ще са приятни
-
Megi_Koleva
Ън написа:На прав път сиMegi_Koleva написа:Тогава ще са за някоя, която не познаваш добре, а искаш да изненадаш приятно... сле около две седмици? На прав път ли съм?
Точка! Стига сте питали и стига сте гадали! Референдума свърши! Казх- хау!
Аааа, долавям нещо тайно и заговорническо в цялата работа. Затова ли бягаш?
-
Megi_Koleva
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
В средата на лятото пътувах покрай едно огромно житно поле. Пщеницата беше наляла едри почти презрели класове.Megi_Koleva написа:
Напротив, точно тези дребни жестове- като букетче полски маргаритки, примерно, могат да разнообразят сивото ежедневие и да внесат настроение в делничната проза и за двете страни... Май жените обръщат повече внимание на тези неща, отколкото мъжете...
Слязох и с джобната ножка нарязах една ръкойка с възможно най-дългите стебла. Превързах цялото снопче с тънка "връв" от други няколко стъбла на две места. Получи се нещо красиво. Подарих ги на мойто момиче. Поставихме ги в декоративна дървена ваза.
- windcolours
пак добре,че не си налетял на пазача да те погне с наръч дървени пръти или огнестрелно оръжие....ще крадеш ти житото на хората, хлябът, разбирате ли, ще им краде той...БоЕВ написа: В средата на лятото пътувах покрай едно огромно житно поле. Пщеницата беше наляла едри почти презрели класове.
Слязох и с джобната ножка нарязах една ръкойка с възможно най-дългите стебла. Превързах цялото снопче с тънка "връв" от други няколко стъбла на две места. Получи се нещо красиво. Подарих ги на мойто момиче. Поставихме ги в декоративна дървена ваза.
Мен ме е гонил пазач с пушка..мдам..ма пусто-видя ли царевичак и не се удържам...
- Глас в пустиня
windcolours написа:пак добре,че не си налетял на пазача да те погне с наръч дървени пръти или огнестрелно оръжие....ще крадеш ти житото на хората, хлябът, разбирате ли, ще им краде той...БоЕВ написа: В средата на лятото пътувах покрай едно огромно житно поле. Пщеницата беше наляла едри почти презрели класове.
Мен ме е гонил пазач с пушка..мдам..ма пусто-видя ли царевичак и не се удържам...
Това с царевицата е друга тема - печена, варена, опукана на пуканки, та и сурова даже, но докато е млечна. А, за украса съм си сял и цветна, красива е.
По мен, пък, са стреляли, докато се гъзурех край един микроязовир да снимам костенурки. Помислили пандурите, че ще им гепя мрежите и надуват с едно жигули през храсталаците, стреляйки междувременно с някакво джилезо. Когато се изправих и установихме контакт с очи, ищяхът им за битка изчезна, а щом им казах, че съм журналист отразяващ миграцията на прелетните птичи и най-вече на малкия корморан бяха готови да ми услужат и с лодка.
- windcolours
БоЕВ написа:Царевица..млечна...на жарава...отгоре с масълце и солчица...и към нея -варени речни раци-червени и изкусителни. За тях поне никой не те гони с пушка или жигулиwindcolours написа:
Това с царевицата е друга тема - печена, варена, опукана на пуканки, та и сурова даже, но докато е млечна. А, за украса съм си сял и цветна, красива е.
По мен, пък, са стреляли, докато се гъзурех край един микроязовир да снимам костенурки. Помислили пандурите, че ще им гепя мрежите и надуват с едно жигули през храсталаците, стреляйки междувременно с някакво джилезо. Когато се изправих и установихме контакт с очи, ищяхът им за битка изчезна, а щом им казах, че съм журналист отразяващ миграцията на прелетните птичи и най-вече на малкия корморан бяха готови да ми услужат и с лодка.Ловиш си ги фрий, стига да намериш достатъчно чиста река с вирчета...и да ти стиска да си пъхаш пръстите под камъните...както прави мой познат:lol:
- Глас в пустиня
Раци съм ловил в една бара до Говедарци, чудесни са на керемида.windcolours написа:
Царевица..млечна...на жарава...отгоре с масълце и солчица...и към нея -варени речни раци-червени и изкусителни. За тях поне никой не те гони с пушка или жигулиЛовиш си ги фрий, стига да намериш достатъчно чиста река с вирчета...и да ти стиска да си пъхаш пръстите под камъните...както прави мой познат:lol:
Рибка да ловиш с ръце си е умение, под камъните, в подмолите, справям добре и с тая задача.
- windcolours
През моето село край Ловеч тече малка рекичка..или по-скоро течеше, защото през годините масовата сеч й видя сметката...отсякоха горите около нея и от вировете, където като младежи се къпехме и гъбясвахме по цял ден, не остана нищо....всъщност останаха хубави спомени, носещи тъга по нещо безвъзвратно изчезнало..като жабките, които крякаха по пладне, а ние спорехме дали крякат "VOA" или "VOA Euroooope"БоЕВ написа:Раци съм ловил в една бара до Говедарци, чудесни са на керемида.windcolours написа:
Царевица..млечна...на жарава...отгоре с масълце и солчица...и към нея -варени речни раци-червени и изкусителни. За тях поне никой не те гони с пушка или жигулиЛовиш си ги фрий, стига да намериш достатъчно чиста река с вирчета...и да ти стиска да си пъхаш пръстите под камъните...както прави мой познат:lol:
Рибка да ловиш с ръце си е умение, под камъните, в подмолите, справям добре и с тая задача.
- Глас в пустиня
Нишава в горното течение, там съм се учил да плувам, да се гмуркам и риби да ловя. Имаше и раци, но изчезнаха с времето, сега се срещат чат-пат миди.windcolours написа:
През моето село край Ловеч тече малка рекичка..или по-скоро течеше, защото през годините масовата сеч й видя сметката...отсякоха горите около нея и от вировете, където като младежи се къпехме и гъбясвахме по цял ден, не остана нищо....всъщност останаха хубави спомени, носещи тъга по нещо безвъзвратно изчезнало..като жабките, които крякаха по пладне, а ние спорехме дали крякат "VOA" или "VOA Euroooope"бая сме били слънчасали явно...мдааа....ще трябва да търсим нови рекички и нови жаби.И раци.
Всъщност не съм слизал до реката от десетина години, все не ми остава време.
- windcolours
е то е ясно, че няма да кажеш къде са ловните полета:blum: Тва като погледите, които си разменят двама гъбари, случайно срещнали се в една гора:rotfl24: няма по-безсмислено нещо от това да питаш гъбар къде е напълнил кошницата си:rotfl24:БоЕВ написа:Нишава в горното течение, там съм се учил да плувам, да се гмуркам и риби да ловя. Имаше и раци, но изчезнаха с времето, сега се срещат чат-пат миди.windcolours написа:
През моето село край Ловеч тече малка рекичка..или по-скоро течеше, защото през годините масовата сеч й видя сметката...отсякоха горите около нея и от вировете, където като младежи се къпехме и гъбясвахме по цял ден, не остана нищо....всъщност останаха хубави спомени, носещи тъга по нещо безвъзвратно изчезнало..като жабките, които крякаха по пладне, а ние спорехме дали крякат "VOA" или "VOA Euroooope"бая сме били слънчасали явно...мдааа....ще трябва да търсим нови рекички и нови жаби.И раци.
Всъщност не съм слизал до реката от десетина години, все не ми остава време.
- Глас в пустиня
Същото важи и за рибарите.windcolours написа:
е то е ясно, че няма да кажеш къде са ловните полета:blum: Тва като погледите, които си разменят двама гъбари, случайно срещнали се в една гора:rotfl24: няма по-безсмислено нещо от това да питаш гъбар къде е напълнил кошницата си:rotfl24:
- windcolours
бе не е баш така...те са друго племе....не, че и през това не съм минала де...само че мълчанието, наложено ми там не ме устройваше и скоро се присламчвах към някоя съседна и по-шумна компания...където вече бяха наловили риба и съответно наблягаха на биратаБоЕВ написа:Същото важи и за рибарите.windcolours написа:
е то е ясно, че няма да кажеш къде са ловните полета:blum: Тва като погледите, които си разменят двама гъбари, случайно срещнали се в една гора:rotfl24: няма по-безсмислено нещо от това да питаш гъбар къде е напълнил кошницата си:rotfl24:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Жълтурчета - в поле, позлатено от жълтурчета. Докъдето ти око види.Ън написа:Коя от вас, какви цветя харесва?
Еделвайс.Ън написа:Коя от вас, какви цветя харесва?
Защо ли?
Сигурно, защото никога не ми е подаряван Еделвайс
Защото е в защитената листа.Ellhnida написа: Еделвайс.
Защо ли?
Сигурно, защото никога не ми е подаряван Еделвайс
Не, че хората не се качват до толкова нависоко. Просто тези, дето се качват до там...обикновено почитат природата и това дето е останало от нея.
Човек може да изкара месец без храна, седмица без вода, а жената без да говори... и час не може.windcolours написа: бе не е баш така...те са друго племе....не, че и през това не съм минала де...само че мълчанието, наложено ми там не ме устройваше и скоро се присламчвах към някоя съседна и по-шумна компания...където вече бяха наловили риба и съответно наблягаха на бирата
Е затова жените не разбират мъжките забавления /е, моите са шумни де...
Stranniche написа:Жълтурчета - в поле, позлатено от жълтурчета. Докъдето ти око види.Ън написа:Коя от вас, какви цветя харесва?
ммм... или макове... зелено поле и макове...
всъщност, обичам всякакви
но да са живи
и особено тези, които имат аромат...
и ги предпочитам в полето, саксията или на снимка (може и да не са толкова много

тегаво ми е като изхвърлям увяхнало цвете от ваза (като с елхите по нова година)
затова ги снимам или отглеждам, вместо да ги късам
и определено ако някой ми подари еделвайс, хич няма да съм му фен