Днешните ми мисли

Все същите
Аватар
Semiramis

Днешните ми мисли

Мнение от Semiramis »

Изображение
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мислите се състоят от думи.
С тази картинка освен на асоциации да играе човек...

Аз казвам "жълто".
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Мислите се състоят от думи.
сигурна ли си?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Днешните ми мисли

Мнение от bead_ »

ооооранжево небееето
just perfect
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Изображение

Изображение
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:
сигурна ли си?
Можеш ли да формулираш твърдение, да аргументираш твърдение и т.н. без думи?
Да не бъркаме мислите с чувства, настроения, представи, въображаеми картини и т.н.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
сигурна ли си?
Да не бъркаме мислите с чувства, настроения, представи, въображаеми картини и т.н.
Дали хората не са мислили преди да открият как да общуват помежду си с помоща на езика?!
А животните като нямат език, не мислят ли???

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа:
vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
сигурна ли си?
Дали хората не са мислили преди да открият как да общуват помежду си с помоща на езика?!
И за двете нямам никаква идея.
Ти имаш ли?
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: И за двете нямам никаква идея.
Ти имаш ли?
Елементарно, Уотсън- мисленето не е свързано с думите

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа:
vyara написа: И за двете нямам никаква идея.
Ти имаш ли?
Елементарно, Уотсън- мисленето не е свързано с думите
Айде бе! :bigsmile:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Айде бе! :bigsmile:
Емииии.....айде бе! :lol:
Теб няма да те убеждавам в нищо. Що искаш, вярвай че са свързани. Все пак това на никого не пречи:cool:
Последно промяна от Ън на 24.03.10, 13:40, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
сигурна ли си?
думите "обличат" мислите... ако думите бяха мисли, то нямаше да има толкова много езици...

п.п. спирам до тук, защото ти знам възможностите да се заинатяваш мислейки, че отстояваш идеите си. :bigsmile:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
думите "обличат" мислите... ако думите бяха мисли, то нямаше да има толкова много езици...

п.п. спирам до тук, защото ти знам възможностите да се заинатяваш мислейки, че отстояваш идеите си. :bigsmile:

Ха-ха. Нещо подобно написах и аз горе- визирам ината, де. :lol:

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:

Естествено, че думите не са мисли, откъде ти хрумна!
Спирай и мисли (без думи) каквото искаш. :winkw:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа:
сър Айвънхоу написа:

Ха-ха. Нещо подобно написах и аз горе- визирам ината, де. :lol:
Аз не отправям никъде лични характеристики.
Разбирам, че се дразните от моите мнения, но не разбирам след като вие си имате ваши, аз трябва ли да ви окачествявам по някакъв начин?
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа: Аз не отправям никъде лични характеристики.
Разбирам, че се дразните от моите мнения, но не разбирам след като вие си имате ваши, аз трябва ли да ви окачествявам по някакъв начин?
ъъъъ... таковата... не се дразня от мненията ти... просто знам къде да спра в "споровете" с теб. :bigsmile:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
ъъъъ... таковата... не се дразня от мненията ти... просто знам къде да спра в "споровете" с теб. :bigsmile:
Аз също :lol:

Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

откакто общувам на език дето повечето важни думи не ги знам, мислите ми са толкова объркани
:?
Блажени са бедните духом
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа:
сър Айвънхоу написа:
Аз също :lol:
Лепвате етикетчето и спирате.
Удобно!
Изображение
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

сър Айвънхоу написа: думите "обличат" мислите...
Бих казал, по-скоро са приблизителен израз на мислите, като закръглянето зависи от речниковия запас. Колкото и голям да е последния, закръгляне винаги има.
Наздраве :cool:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Семи, не съм 100% сигурна какви са днешните ти мисли, но тъй като великите умове мислят еднакво-те поздравявам специално с тази снимка :grin:
Изображение
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Ън написа:!
Категорично...
..
Мислят
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Семи,
първоначално като отворих темата ти...виждах такава част от снимката, че бях готова да се закълна, че цветята закриват.... другите "очи":winkw::shy:

Отварях темата още два-три пъти, но всики път-едно и също:lol::lol:

Хубава снимка. Пълна с топлина и настроение
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

С тази картинка освен на асоциации да играе човек...

Аз казвам "жълто".
а може би се състоят и от образи
думите "кънтят" в черепната кутия, образите си текат пред очите..
май научно не е изяснен въпроса.

истината е, че не можех или не ми се занимаваше да си организирам всички мисли в писание, и ги набутах в снимка
има си предистория - по-мрачни мисли
после заваля за малко, усмихна ме
и реших, че днес може да са ми оранжеви очилата
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

Semiramis написа:
http://www.public-republic.com/wp-conte ... /smile.jpg
Завладяваща усмивка.
Мислите, думите и писмеността са Словото, въпреки различните им състояния.
Така мисля аз.

А завладяващата усмивка от снимката различно ни въздейства, за мен заедно с подходящото жълто ми донесе ведро настроение.

Освен това вярващите в Карма твърдят, че днешните ни мисли да утрешните ни срещи и случки, а днешните ни действия са утрешния ни характер.
Да му мисли който пусна тази тема.:blum:
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
І

Мнение от І »

А на мен понеже очите са ми розови, нося тъмни очила!
:rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:...
Хехе, удържа ли ги до вечерта? :lol:
Аз днес мисли нямам. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

ПЪТник написа: Мислите, думите и писмеността са Словото, въпреки различните им състояния.
Тази последователност ми харесва: мисъл -> мисъл облечена в думи -> мисъл облечена в думи и предадена с помощта на писмени знаци вече е "слово" запаметено и предадено на следващите поколения.:bigsmile:

Но задължително преди думите трябва да имаме мисъл в образ/картина. Нима думите на различни езици описват/предават различни "мисли"?:cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

има хубави зъби
не можах да й видя очите :grin:
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

БоЕВ написа:
ПЪТник написа: Мислите, думите и писмеността са Словото, въпреки различните им състояния.
Тази последователност ми харесва: мисъл -> мисъл облечена в думи -> мисъл облечена в думи и предадена с помощта на писмени знаци вече е "слово" запаметено и предадено на следващите поколения.:bigsmile:

Но задължително преди думите трябва да имаме мисъл в образ/картина. Нима думите на различни езици описват/предават различни "мисли"?:cool:
Думите написани на различни езици също би трябвало да изразяват мисълта.
Изразяват мисълта на човека който пише на език който самия той разбира. За възприемащите словото зависи от възможностите им за възприемане.
Щото и самите ние говорящите на български не винаги имам еднакви понятия и за думите. Изразяването на мисли чрез думи не ги прави различни поради възможностите на възприятия на другия човек.
Човек, който лъже, ще изрази мисли които са лъжливи. Каквото и да е което човек изразява с думи или писменост първоначално преминава през мислите му. Мисля, че толкова сме привикнали с естествеността на тази наша човешка функция, че дори и не я забелязваме, нещо като дишането.
По сложно от това не можах да си кажа мнението.:bigsmile:
В началото бе Словото!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

твоите мисли ме пратиха днес да разглеждам коренчета, семена и луковички :bigsmile:
Изображение
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ПЪТник написа: Думите написани на различни езици също би трябвало да изразяват мисълта.
Изразяват мисълта на човека който пише на език който самия той разбира. За възприемащите словото зависи от възможностите им за възприемане.
Щото и самите ние говорящите на български не винаги имам еднакви понятия и за думите. Изразяването на мисли чрез думи не ги прави различни поради възможностите на възприятия на другия човек.
Човек, който лъже, ще изрази мисли които са лъжливи. Каквото и да е което човек изразява с думи или писменост първоначално преминава през мислите му. Мисля, че толкова сме привикнали с естествеността на тази наша човешка функция, че дори и не я забелязваме, нещо като дишането.
По сложно от това не можах да си кажа мнението.:bigsmile:
В началото бе Словото!
Не можеш да формулираш правилно мисълта си ли? :lol:

Не случайно хората казват, че като седнеш и запишеш мислите си, по-лесно се разбираш ти самия. Защо е така? Ами защото хората обичайно "мислят" с чувства или като децата - с картини.
Много хора дори не могат правилно да формулират онова, което им е в главата именно защото не мислят с думи. Много ми е интересно някой като каже - мисля го това същото, ама не мога да го кажа така. Не, ти не го мислиш, ти го усещаш на някакво ниво, но то не ти стига до разума. Затова като чете човек чужди мисли (книги и прочие, например) се обогатява и поумнява. Не защото не говори езика, а защото мислите му не са формулирани все още. Не е стигнал логически сам с мислене до някои неща. Изграждат му се там някакви невронни връзки.

А знаеш ли, че човек може и да не разбира точно езика и пак да усети какво му казват? Това е защото никоя дума не е случайна. Изобщо езикът и думите са нещо колкото обичайно за нас, толкова и непознато и неизследвано.

И не случайно в началото е словото. :bigsmile:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Не можеш да формулираш правилно мисълта си ли? :lol:

Не случайно хората казват, че като седнеш и запишеш мислите си, по-лесно се разбираш ти самия. Защо е така? Ами защото хората обичайно "мислят" с чувства или като децата - с картини.
Много хора дори не могат правилно да формулират онова, което им е в главата именно защото не мислят с думи. Много ми е интересно някой като каже - мисля го това същото, ама не мога да го кажа така. Не, ти не го мислиш, ти го усещаш на някакво ниво, но то не ти стига до разума. Затова като чете човек чужди мисли (книги и прочие, например) се обогатява и поумнява. Не защото не говори езика, а защото мислите му не са формулирани все още. Не е стигнал логически сам с мислене до някои неща. Изграждат му се там някакви невронни връзки.

А знаеш ли, че човек може и да не разбира точно езика и пак да усети какво му казват? Това е защото никоя дума не е случайна. Изобщо езикът и думите са нещо колкото обичайно за нас, толкова и непознато и неизследвано.

Абе доста е изследвано, честно казано, ама ние не знаем достатъчно.
Просто си има вербални и невербални комуникации с различни принципи и правила. Има си цяла наука за това.

Има си наистина неизразими неща, разбира се, или поне такива, които е по-добре да не бъдат изразявани. Проблемът идва, когато искаш да ги споделиш с някого. И той не винаги е в несправянето с думите.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:Проблемът идва, когато искаш да ги споделиш с някого. И той не винаги е в несправянето с думите.
Кой проблем?
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:Проблемът идва, когато искаш да ги споделиш с някого. И той не винаги е в несправянето с думите.
Кой проблем?
С разбирането. С формулирането. С... думите. :lol:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Кой проблем?
С разбирането. С формулирането. С... думите. :lol:
Така и предположих.
Понеже ти говориш за вербални и невербални комуникации, а аз се ограничавам само до думите като средство за мислене, малко ми бяга разбирането, разбираш ли? :lol:

Вчера ти каза едно интересно нещо за проповедите - за слизането на ниско ниво, тъй че да те разберат. Значи аз мисля, че когато искаш, ти можеш да слезеш на всички възможни по-ниски нива и да направиш така, че всеки да ти схване мисълта. Е, да ама, представата за Бог ще се изкриви от това. В този смисъл ли?
Изображение
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

vyara написа:Не можеш да формулираш правилно мисълта си ли? :lol:

Ха така, стигнахме и до пеенето. Не случайно псалми и химни при религиозни ритуали се пеят или изказват напевно.

Изобщо езикът и думите са нещо колкото обичайно за нас, толкова и непознато и неизследвано.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Така и предположих.
Понеже ти говориш за вербални и невербални комуникации, а аз се ограничавам само до думите като средство за мислене, малко ми бяга разбирането, разбираш ли? :lol:

Вчера ти каза едно интересно нещо за проповедите - за слизането на ниско ниво, тъй че да те разберат. Значи аз мисля, че когато искаш, ти можеш да слезеш на всички възможни по-ниски нива и да направиш така, че всеки да ти схване мисълта. Е, да ама, представата за Бог ще се изкриви от това. В този смисъл ли?
Не само. Всъщност в случая най-малко това имах предвид, но добре, ще минем на тази писта.
Аз лично не бих го мислила точно като "слизане на по-ниско ниво", дано не съм казала нещо подобно там, не ми се гледа сега.
Има представи, които при всякаква комуникация се изкривяват. С почти всички абстракции е така.
И наистина грижата за това да се предадат нещата максимално точно е на подаващия информацията. Негова работа е да "заговори на езика" на възприемащия, да. Понякога това приема странни форми - както е станало и в онези "примери".
А в невербалните форми (т.е. без думи) на комуникация също има правила, и интересното е, че според същата онази наука те са също вид език.
"Езикът на тялото" не е метафора. Нито "езикът на музиката", който бил общочовешки, но не винаги е... Изобразителните изкуства също са там, изобщо много си е обширно.
Последно промяна от Мнемозина на 24.03.10, 22:56, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа: Така и предположих.

Не само. Всъщност в случая най-малко това имах предвид, но добре, ще минем на тази писта.
Аз лично не бих го мислила точно като "слизане на по-ниско ниво", дано не съм казала нещо подобно там, не ми се гледа сега.
Има представи, които при всякаква комуникация се изкривяват. Почти всички абстракции е така.
И наистина грижата за това да се предадат нещата максимално точно, е на подаващия информацията. Негова работа е да "заговори на езика" на възприемащия, да. Понякога това приема странни форми - както е станало и в онези "примери".
А в невербалните форми (т.е. без думи) на комуникация също има правила, и интересното е, че според същата онази наука те са също вид език.
"Езикът на тялото" не е метафора. Нито "езикът на музиката", който бил общочовешки, но не винаги е... Изобразителните изкуства също са там, изобщо много си е обширно.
Не исках да минаваме на тази писта. Исках да те разбера. Да разбера къде е проблема, ако мисълта ти е ясна, ясно можеш да я формулираш, къде е проблема да я предадеш? Това, което ти намесваш пак минава в сферата на чувствата или на някакво отношение. Защо ги смесваме? Аз съм забелязала, че дори когато говоря на децата си спокойно и ясно те ме разбират дори и за сложни неща, на които още не знаят понятията.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ПЪТник написа: Ха така, стигнахме и до пеенето. Не случайно псалми и химни при религиозни ритуали се пеят или изказват напевно.
Да. Тука намесваме вибрациите, които имат отношение към нас, доколкото нашето тяло вибрира с точно определени честоти. Тука всичко си е чиста наука, настройване на антенките преди да потече потокът на словото. :lol: Всъщност, знаеш ли, при медитация със звука ом, целта е да се прекрати потока на словото. На мисловното слово. :lol:
Изображение
Публикувай отговор