Днешните ми мисли
Днешните ми мисли

http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- сър Айвънхоу
Дали хората не са мислили преди да открият как да общуват помежду си с помоща на езика?!vyara написа:Можеш ли да формулираш твърдение, да аргументираш твърдение и т.н. без думи?сър Айвънхоу написа:сигурна ли си?vyara написа:Мислите се състоят от думи.
Да не бъркаме мислите с чувства, настроения, представи, въображаеми картини и т.н.
А животните като нямат език, не мислят ли???
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

И за двете нямам никаква идея.Ън написа:Дали хората не са мислили преди да открият как да общуват помежду си с помоща на езика?!vyara написа:Можеш ли да формулираш твърдение, да аргументираш твърдение и т.н. без думи?сър Айвънхоу написа:сигурна ли си?vyara написа:Мислите се състоят от думи.
Да не бъркаме мислите с чувства, настроения, представи, въображаеми картини и т.н.
А животните като нямат език, не мислят ли???
Ти имаш ли?
Емииии.....айде бе!vyara написа: Айде бе!
Теб няма да те убеждавам в нищо. Що искаш, вярвай че са свързани. Все пак това на никого не пречи
Последно промяна от Ън на 24.03.10, 13:40, променено общо 1 път.

- сър Айвънхоу
думите "обличат" мислите... ако думите бяха мисли, то нямаше да има толкова много езици...vyara написа:Можеш ли да формулираш твърдение, да аргументираш твърдение и т.н. без думи?сър Айвънхоу написа:сигурна ли си?vyara написа:Мислите се състоят от думи.
п.п. спирам до тук, защото ти знам възможностите да се заинатяваш мислейки, че отстояваш идеите си.
сър Айвънхоу написа:
думите "обличат" мислите... ако думите бяха мисли, то нямаше да има толкова много езици...
п.п. спирам до тук, защото ти знам възможностите да се заинатяваш мислейки, че отстояваш идеите си.
Ха-ха. Нещо подобно написах и аз горе- визирам ината, де.

Естествено, че думите не са мисли, откъде ти хрумна!сър Айвънхоу написа:
думите "обличат" мислите... ако думите бяха мисли, то нямаше да има толкова много езици...
Спирай и мисли (без думи) каквото искаш.
Аз не отправям никъде лични характеристики.Ън написа:сър Айвънхоу написа:
Ха-ха. Нещо подобно написах и аз горе- визирам ината, де.
Разбирам, че се дразните от моите мнения, но не разбирам след като вие си имате ваши, аз трябва ли да ви окачествявам по някакъв начин?
- сър Айвънхоу
Аз същосър Айвънхоу написа:ъъъъ... таковата... не се дразня от мненията ти... просто знам къде да спра в "споровете" с теб.vyara написа: Аз не отправям никъде лични характеристики.
Разбирам, че се дразните от моите мнения, но не разбирам след като вие си имате ваши, аз трябва ли да ви окачествявам по някакъв начин?

Лепвате етикетчето и спирате.Ън написа:Аз същосър Айвънхоу написа:ъъъъ... таковата... не се дразня от мненията ти... просто знам къде да спра в "споровете" с теб.vyara написа: Аз не отправям никъде лични характеристики.
Удобно!
- Piqndurnik
- windcolours
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Днешните ми мисли
Семи,
първоначално като отворих темата ти...виждах такава част от снимката, че бях готова да се закълна, че цветята закриват.... другите "очи":winkw::shy:
Отварях темата още два-три пъти, но всики път-едно и също:lol::lol:
Хубава снимка. Пълна с топлина и настроение
първоначално като отворих темата ти...виждах такава част от снимката, че бях готова да се закълна, че цветята закриват.... другите "очи":winkw::shy:
Отварях темата още два-три пъти, но всики път-едно и също:lol::lol:
Хубава снимка. Пълна с топлина и настроение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
а може би се състоят и от образиvyara написа:Мислите се състоят от думи.
С тази картинка освен на асоциации да играе човек...
Аз казвам "жълто".
думите "кънтят" в черепната кутия, образите си текат пред очите..
май научно не е изяснен въпроса.
истината е, че не можех или не ми се занимаваше да си организирам всички мисли в писание, и ги набутах в снимка
има си предистория - по-мрачни мисли
после заваля за малко, усмихна ме
и реших, че днес може да са ми оранжеви очилата
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Semiramis написа:
http://www.public-republic.com/wp-conte ... /smile.jpg
Завладяваща усмивка.
Мислите, думите и писмеността са Словото, въпреки различните им състояния.
Така мисля аз.
А завладяващата усмивка от снимката различно ни въздейства, за мен заедно с подходящото жълто ми донесе ведро настроение.
Освен това вярващите в Карма твърдят, че днешните ни мисли да утрешните ни срещи и случки, а днешните ни действия са утрешния ни характер.
Да му мисли който пусна тази тема.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Хехе, удържа ли ги до вечерта?Semiramis написа:...
Аз днес мисли нямам.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Тази последователност ми харесва: мисъл -> мисъл облечена в думи -> мисъл облечена в думи и предадена с помощта на писмени знаци вече е "слово" запаметено и предадено на следващите поколения.ПЪТник написа: Мислите, думите и писмеността са Словото, въпреки различните им състояния.
Но задължително преди думите трябва да имаме мисъл в образ/картина. Нима думите на различни езици описват/предават различни "мисли"?
Думите написани на различни езици също би трябвало да изразяват мисълта.БоЕВ написа:Тази последователност ми харесва: мисъл -> мисъл облечена в думи -> мисъл облечена в думи и предадена с помощта на писмени знаци вече е "слово" запаметено и предадено на следващите поколения.ПЪТник написа: Мислите, думите и писмеността са Словото, въпреки различните им състояния.
Но задължително преди думите трябва да имаме мисъл в образ/картина. Нима думите на различни езици описват/предават различни "мисли"?
Изразяват мисълта на човека който пише на език който самия той разбира. За възприемащите словото зависи от възможностите им за възприемане.
Щото и самите ние говорящите на български не винаги имам еднакви понятия и за думите. Изразяването на мисли чрез думи не ги прави различни поради възможностите на възприятия на другия човек.
Човек, който лъже, ще изрази мисли които са лъжливи. Каквото и да е което човек изразява с думи или писменост първоначално преминава през мислите му. Мисля, че толкова сме привикнали с естествеността на тази наша човешка функция, че дори и не я забелязваме, нещо като дишането.
По сложно от това не можах да си кажа мнението.
В началото бе Словото!
- snowprincess
Не можеш да формулираш правилно мисълта си ли?ПЪТник написа: Думите написани на различни езици също би трябвало да изразяват мисълта.
Изразяват мисълта на човека който пише на език който самия той разбира. За възприемащите словото зависи от възможностите им за възприемане.
Щото и самите ние говорящите на български не винаги имам еднакви понятия и за думите. Изразяването на мисли чрез думи не ги прави различни поради възможностите на възприятия на другия човек.
Човек, който лъже, ще изрази мисли които са лъжливи. Каквото и да е което човек изразява с думи или писменост първоначално преминава през мислите му. Мисля, че толкова сме привикнали с естествеността на тази наша човешка функция, че дори и не я забелязваме, нещо като дишането.
По сложно от това не можах да си кажа мнението.
В началото бе Словото!
Не случайно хората казват, че като седнеш и запишеш мислите си, по-лесно се разбираш ти самия. Защо е така? Ами защото хората обичайно "мислят" с чувства или като децата - с картини.
Много хора дори не могат правилно да формулират онова, което им е в главата именно защото не мислят с думи. Много ми е интересно някой като каже - мисля го това същото, ама не мога да го кажа така. Не, ти не го мислиш, ти го усещаш на някакво ниво, но то не ти стига до разума. Затова като чете човек чужди мисли (книги и прочие, например) се обогатява и поумнява. Не защото не говори езика, а защото мислите му не са формулирани все още. Не е стигнал логически сам с мислене до някои неща. Изграждат му се там някакви невронни връзки.
А знаеш ли, че човек може и да не разбира точно езика и пак да усети какво му казват? Това е защото никоя дума не е случайна. Изобщо езикът и думите са нещо колкото обичайно за нас, толкова и непознато и неизследвано.
И не случайно в началото е словото.
Абе доста е изследвано, честно казано, ама ние не знаем достатъчно.vyara написа: Не можеш да формулираш правилно мисълта си ли?
Не случайно хората казват, че като седнеш и запишеш мислите си, по-лесно се разбираш ти самия. Защо е така? Ами защото хората обичайно "мислят" с чувства или като децата - с картини.
Много хора дори не могат правилно да формулират онова, което им е в главата именно защото не мислят с думи. Много ми е интересно някой като каже - мисля го това същото, ама не мога да го кажа така. Не, ти не го мислиш, ти го усещаш на някакво ниво, но то не ти стига до разума. Затова като чете човек чужди мисли (книги и прочие, например) се обогатява и поумнява. Не защото не говори езика, а защото мислите му не са формулирани все още. Не е стигнал логически сам с мислене до някои неща. Изграждат му се там някакви невронни връзки.
А знаеш ли, че човек може и да не разбира точно езика и пак да усети какво му казват? Това е защото никоя дума не е случайна. Изобщо езикът и думите са нещо колкото обичайно за нас, толкова и непознато и неизследвано.
Просто си има вербални и невербални комуникации с различни принципи и правила. Има си цяла наука за това.
Има си наистина неизразими неща, разбира се, или поне такива, които е по-добре да не бъдат изразявани. Проблемът идва, когато искаш да ги споделиш с някого. И той не винаги е в несправянето с думите.
Panta rhei...
Кой проблем?Мнемозина написа:Проблемът идва, когато искаш да ги споделиш с някого. И той не винаги е в несправянето с думите.
С разбирането. С формулирането. С... думите.vyara написа:Кой проблем?Мнемозина написа:Проблемът идва, когато искаш да ги споделиш с някого. И той не винаги е в несправянето с думите.
Panta rhei...
Така и предположих.Мнемозина написа:С разбирането. С формулирането. С... думите.vyara написа:Кой проблем?Мнемозина написа:Проблемът идва, когато искаш да ги споделиш с някого. И той не винаги е в несправянето с думите.
Понеже ти говориш за вербални и невербални комуникации, а аз се ограничавам само до думите като средство за мислене, малко ми бяга разбирането, разбираш ли?
Вчера ти каза едно интересно нещо за проповедите - за слизането на ниско ниво, тъй че да те разберат. Значи аз мисля, че когато искаш, ти можеш да слезеш на всички възможни по-ниски нива и да направиш така, че всеки да ти схване мисълта. Е, да ама, представата за Бог ще се изкриви от това. В този смисъл ли?
Ха така, стигнахме и до пеенето. Не случайно псалми и химни при религиозни ритуали се пеят или изказват напевно.vyara написа:Не можеш да формулираш правилно мисълта си ли?
Изобщо езикът и думите са нещо колкото обичайно за нас, толкова и непознато и неизследвано.
Не само. Всъщност в случая най-малко това имах предвид, но добре, ще минем на тази писта.vyara написа: Така и предположих.
Понеже ти говориш за вербални и невербални комуникации, а аз се ограничавам само до думите като средство за мислене, малко ми бяга разбирането, разбираш ли?
Вчера ти каза едно интересно нещо за проповедите - за слизането на ниско ниво, тъй че да те разберат. Значи аз мисля, че когато искаш, ти можеш да слезеш на всички възможни по-ниски нива и да направиш така, че всеки да ти схване мисълта. Е, да ама, представата за Бог ще се изкриви от това. В този смисъл ли?
Аз лично не бих го мислила точно като "слизане на по-ниско ниво", дано не съм казала нещо подобно там, не ми се гледа сега.
Има представи, които при всякаква комуникация се изкривяват. С почти всички абстракции е така.
И наистина грижата за това да се предадат нещата максимално точно е на подаващия информацията. Негова работа е да "заговори на езика" на възприемащия, да. Понякога това приема странни форми - както е станало и в онези "примери".
А в невербалните форми (т.е. без думи) на комуникация също има правила, и интересното е, че според същата онази наука те са също вид език.
"Езикът на тялото" не е метафора. Нито "езикът на музиката", който бил общочовешки, но не винаги е... Изобразителните изкуства също са там, изобщо много си е обширно.
Последно промяна от Мнемозина на 24.03.10, 22:56, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Не исках да минаваме на тази писта. Исках да те разбера. Да разбера къде е проблема, ако мисълта ти е ясна, ясно можеш да я формулираш, къде е проблема да я предадеш? Това, което ти намесваш пак минава в сферата на чувствата или на някакво отношение. Защо ги смесваме? Аз съм забелязала, че дори когато говоря на децата си спокойно и ясно те ме разбират дори и за сложни неща, на които още не знаят понятията.Мнемозина написа:Не само. Всъщност в случая най-малко това имах предвид, но добре, ще минем на тази писта.vyara написа: Така и предположих.
Аз лично не бих го мислила точно като "слизане на по-ниско ниво", дано не съм казала нещо подобно там, не ми се гледа сега.
Има представи, които при всякаква комуникация се изкривяват. Почти всички абстракции е така.
И наистина грижата за това да се предадат нещата максимално точно, е на подаващия информацията. Негова работа е да "заговори на езика" на възприемащия, да. Понякога това приема странни форми - както е станало и в онези "примери".
А в невербалните форми (т.е. без думи) на комуникация също има правила, и интересното е, че според същата онази наука те са също вид език.
"Езикът на тялото" не е метафора. Нито "езикът на музиката", който бил общочовешки, но не винаги е... Изобразителните изкуства също са там, изобщо много си е обширно.
Да. Тука намесваме вибрациите, които имат отношение към нас, доколкото нашето тяло вибрира с точно определени честоти. Тука всичко си е чиста наука, настройване на антенките преди да потече потокът на словото.ПЪТник написа: Ха така, стигнахме и до пеенето. Не случайно псалми и химни при религиозни ритуали се пеят или изказват напевно.