КУЛИНАРНА

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Овнешки пържоли на барбекю

Нещо изключително вкусно. Който не е ял овнешки пържоли, значи не е ял истинска пържола. Много по- вкусни от свински, пилешки и т.н. За съжаление, в Пловдив никъде няма наложени овнешки пържоли. Сигурно и в София е така и във Варна... Затова ще трябва да си ги наложите сами. Купвате си овнешко месо. Може бут, гърди. За предпочитане по шарено. Обезкостявате го и нарязвате на пържоли около 1 см. дебели. После ги начуквате добре, така че да станат 0.5см. Осолявате ги ги ги нареждате обилно с кромид лук. На пластове, така че всеки пласт да е покрит- месото да не се вижда, само лук. Овивате ги вдомакинско фолио и да седят в хладилника два дни. Може и три. След това печете на скара.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:И тогава месенето ще е само един час.
Само!
Два часа нон-стоп месене... Друга рецепта ще ползвам аз.
Изображение
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

Тежка манджа за червено вино

тенджера.
слой кисело зеле - филиики свинска мас върху същото.
парчета свинско, червен пипер, дафиноф лист, цели зрънца черен пипер, на филийки нарезан чесън.
пак слой кисело зеле...мръвки, мас, червен пипер..също като първия слой

и така, докато стане за 3-ма или 15-сетина.
малко водичка, ама малко.
да достигне сосчето до нивото на зелето.
С внимание, много водичка -> много размит и безвкусен вкус.

и си го оставяш да си къкри на тих огън няколко часчета.
доливаш малко водичка - ама с мярка.
Събираме приятели и пускаме музика.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

ПЪТник написа:Тежка манджа за червено вино

тенджера.
слой кисело зеле - филиики свинска мас върху същото.
парчета свинско, червен пипер, дафиноф лист, цели зрънца черен пипер, на филийки нарезан чесън.
пак слой кисело зеле...мръвки, мас, червен пипер..също като първия слой

и така, докато стане за 3-ма или 15-сетина.
малко водичка, ама малко.
да достигне сосчето до нивото на зелето.
С внимание, много водичка -> много размит и безвкусен вкус.

и си го оставяш да си къкри на тих огън няколко часчета.
доливаш малко водичка - ама с мярка.
Събираме приятели и пускаме музика.

Пътник, това е капама.
Правим я всяка коледа, обаче с различни меса- най- постните най- отдолу, мазните нагоре. Ред телешко, ред зеле и подправки, ред пилешко, пак зеле, свинското най- отгоре. И задължително- парче кървавица за капак.
Много вино върви, вярно...

Изображение
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

Ън написа:

Пътник, това е капама.
Правим я всяка коледа, обаче с различни меса- най- постните най- отдолу, мазните нагоре. Ред телешко, ред зеле и подправки, ред пилешко, пак зеле, свинското най- отгоре. И задължително- парче кървавица за капак.
Много вино върви, вярно...
Не знаех, и името не знаех, но вече зная.:bigsmile:

Лично аз мога да готвя само палачинки. Ползвам тиган 40х40см. и два броя палачинки са ми предостатъчни.
Обичам да ми готвят и не съм капризен, и естет не съм в манджите.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

За да не ме ступа Ън, да понеспамя в темата му. :lol:

Пък и първия го бях обещала на Фриски.

Нямат имена.

Сладкиш І

500 цедено кисело мляко (4,5 – 5 % масленост)
4 яйца
2 с.л. сметана
2 с.л. нишесте
150 г захар
20 г масло
1 ванилия
1 щипка сол
Пудра захар за поръсване

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта докато станат пухкави. Постепенно се добавя цеденото мляко. Добавя се сметаната, нишестето – предварително разтворено в 2 с.л. лимонов сок – и ванилията. Белтъците се разбиват на сняг с една щипка сол. Внимателно се добавят към другата смес. Изсипва се в намазаната с маслото тавичка и се пече 50 минути на 150°C (предварително загрята фурна).
След като изстине, се изважда от тавата и се поръсва с пудра захар.

Направих го както е написано - в тава. Обаче не е никак удобен за сервиране, макар и много вкусен - лек и киселичък. И си мисля, че следващия път ще го пека направо в стъклени формички и ще го полея със сироп отгоре. Резултатът е нещо като чийзкейк.

Сладкиш ІІ

1 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч. захар
1/3 чаша олио, в което са разбъркани 2 с.л. какао
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 1/2 ч.ч. брашно с 1 бакпулвер
кората на един портокал

Разбърква се в този ред, даже и миксер не трябва, и се пече в само намазана (не напудрена) тортена форма с обръч. Това е важно, защото става крехко и не понася обръщане нагоре-надолу при изваждане.
Сиропира се студено със студен сироп - 1 чаша вода и половин чаша захар.
Отгоре се украсява с разбита сметана.
Понеже суровите портокалови кори имат много остър вкус, слагам захаросани.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

За постната седмица един постен сладкиш от мен, вчера го правих. Пак постно като постните кифли, ама лесно и вкусно. Даже много по-лесно от тях.

1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
се объркват в купа.

Настъргвате кило, кило и нещо ябълки, добавяте чаша захар, 1 ч.л. канела, 1 ванилия, малко сок и кора от лимон и обърквате добре.

В тавичка слагате хартия за печене, изсипвате половината суха смес, отгоре половината ябълкова, заглаждате да покрие навсякъде, поръсвате с олио и пак редите - ред суха, ред ябълки, най-отгоре олио. Олиото може да се замени с разтопено кр. масло, ама тогава не е съвсем постно. Общото количество на мазнината е от 1/2 до 3/4 к.ч.

Пече се до порозовяване (около 30-35 мин.)
На другия ден е още по-вкусен.
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:Пак постно като постните кифли,
да се отчета, че и аз направих постните кифли, но имам едно оплакване, малко повече обяснения трябваше да дадеш.
стават много вкусни, за два дни ги изядохме, но мисля, че вторият път ще се справя по-добре. и аз сложих мармалад и орехи вътре, ммм... много вкусно
но не знам дали ми беше достатъчното брашното и после след втасването като изсипах олиото голямо месене беше докато го поеме, та слагах още брашно, топките, когато са осем ми се получават малки триъгълничета и моите кифли станаха по-скоро от типа на дребни до едри сладки. но наистина са много вкусни. Уишеса не яде сладки, но от тези яде доста.

кажи, че и сладкиша е толкова вкусен, за да се рестраша да го пробвам :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:
vyara написа:Пак постно като постните кифли,
да се отчета, че и аз направих постните кифли, но имам едно оплакване, малко повече обяснения трябваше да дадеш.
стават много вкусни, за два дни ги изядохме, но мисля, че вторият път ще се справя по-добре. и аз сложих мармалад и орехи вътре, ммм... много вкусно
но не знам дали ми беше достатъчното брашното и после след втасването като изсипах олиото голямо месене беше докато го поеме, та слагах още брашно, топките, когато са осем ми се получават малки триъгълничета и моите кифли станаха по-скоро от типа на дребни до едри сладки. но наистина са много вкусни. Уишеса не яде сладки, но от тези яде доста.

кажи, че и сладкиша е толкова вкусен, за да се рестраша да го пробвам :-)
Да, дребнички стават кифличките. Аз два пъти правих този месец и много се харчат. :lol:

Сладкишът е супер. Аз много го харесвам, защото е хем вкусен, хем лесен, хем здравословен. :lol:
Пробвай, ще кажеш после лично мнение. Но на другия ден наистина е по-вкусен - става по-сочен.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Да, дребнички стават кифличките. Аз два пъти правих този месец и много се харчат. :lol:

Сладкишът е супер. Аз много го харесвам, защото е хем вкусен, хем лесен, хем здравословен. :lol:
Пробвай, ще кажеш после лично мнение. Но на другия ден наистина е по-вкусен - става по-сочен.
бе здравословни сладкиши няма, ма вкусни има доста, вярно е
а щом е лесен се чудя дали да не се пробвам...
въх, т'ва аз ли го казах? :huhthink: :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Козунакът на баба

Мнение от Remmivs »

Продукти за една порция: 50 г бяло отлежало брашно, 15 г захар, 2 г мая, 13 г масло, 13 г мляко, 1/2 яйце, 3 г бадеми, 3 г. сухо грозде, лимонена кора или ром (или 1 кг брашно, 300 г захар, 20 г мая, 250 г масло, 250 г мляко, 16 яйца, 50 г бадеми, 50 г. сухо грозде, аромат).

Техника на приготвяне. Замесената с малко брашно, мляко, щипка сол и захар мая се оставя да шупне. Премесва се наново с брашно и затоплено мляко и когато шупне се замесват козунаците. В затоплен съд се слага пресятото брашно, а яйцата, млякото и захарта се разбиват отделно. Замесва се тесто, към което се прибавя шупналата мая. През цялото време на месенето ръцете се мажат с мазнина. Меси се, докато тестото се изглади, и се оставя да шупне на топличко, след което се размесва с намаслени ръце. Слагат се подправките и сухото грозде, което предварително се овалва в брашно, за да не потъне на дъното. Така приготвеният козунак се слага във форми, намазани с мазнина, като тестото трябва да заеме половината от височината на формите. След като се понапълнят, намазват се с яйце и се налепват бадемите, които са предварително обелени. Това става по следния начин: кипва се вода и в нея се слагат бадемовите ядки; след като възврят, махат се от огъня и много лесно се освобождават от люспата, като всеки бадем поотделно се търка между пръстите (а може да си купите и готови сурови белени бадеми б.преп. :grin:). Могат да се използват цели бадеми или да се разделят на две по дължината им. По този начин се пекат в умерена фурна (предварително загрята на 180 'C) и се изваждат от формите, след като поизсъхнат. Поднасят се студени (ама горещи са още по-хубави, този път б.а. :winkw:). Съхраняват се в съд с капак (ако има какво да съхранявате де). Козунаците могат да се поднесат поръсени с пудра захар и ванилия. При размесването на козунаците някои слагат малко настъргано индийско орехче за аромат.

Благодаря ти, бабо! Липсваш ми! Обичам те!
Аватар
anhela

Re: КУЛИНАРНА

Мнение от anhela »

Ън написа:"Аз не обичам храната, аз я обожавам! Ако не я обожавам- не я преглъщам!"

Антон Его

Трудоемко и скъпо, но резултата си заслужава:

ЛАЗАНЯ
за 8 порции

/[/quote
сложи накраяпреди да машнеш от огъня към доматения сос щипка канела и 3-4 карамфилчета!
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Гръцка мусака за кръгла тава 40см диаметър

5 средно големи патладжана
9 тиквички около педя дълги и не много дебели (за да нямат семки)
около 1,200kg картофи (желателно по-големи - по лесно се работи)
1,200 - 1,300kg телешка кайма прясно-смляна и безсолна
1 морков (настърган на дребно ренде)
1 кутийка (250гр) доматено пелте (аз ползувам Пумаро)
1 кутийка (250гр) накълцани домати (Пумаро)
1 голяма глава лук
1-2 скилидки чесън
ригани
черен пипер
щипка кимион
зехтин
1 кутия сос Бешамел (Гьотис или Морфат)
70-100 gr кашкавал (настърган на ситно ренде)

Картофите, патладжаните и тиквичките се обелват и нарязват на филийки с дебелина 3-4 мм. Всичко се запържва до придобиване на златист цвят.

Нарязват се лукът и чесъна на много ситно и се запържват за предпочитане в тенджера. Прибавя се каймата. Бърка се до посветляване. Прибавя се доматеното пелте и накълцаните домати. Добавят се 1 супена лъжица сол, ригана, черния пипер, кимиона, настъргания морков. Всичко това се вари до пълно изпаряване на соса. (Без да загори)

В тавата се реди пласт картофи, пласт патладжани, пласт тиквички. Каймата се нанася равномерно на цялата тава. Върху каймата се реди в обратен ред - пласт тиквички, пласт патладжани, пласт картофи, като всеки пласт се посолява и овкусява (по желание) с черен пипер и риган.
Залива се със Бешамела, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече до зачервяване във фурна, предварително загрята на 200 С.

Малко тежка, но много вкусна .

Добър апетит
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Ellhnida написа:
Малко тежка, но много вкусна
ти спретни тавата, все ще се намери кой да я носи :winkw:

п.п. половинка филе от млечно теле се реже на тънки шницели. начукват се добре през фолио. осоляват се, поръсват се с прясно смлян черен пипер. престояват 2,3 часа в хладилник. след това се потяпят последователно в брашно и разбити яйца. пържат се в нагорещен тиган. поднасят се с бучка масло. познавам един човек, който може да ги изяде всички наведнъж. едвам успявам да се вредя :winkw:
just perfect
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

с какво се овкусяват пилешки пържоли преди да се метнат на скара?
какво да ги правя, някакви подпрвки да слагам ли?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

shshtt написа:с какво се овкусяват пилешки пържоли преди да се метнат на скара?
какво да ги правя, някакви подпрвки да слагам ли?
Ако не са мариновани- сол, черен и червен пипер. Така и правя аз :bigsmile:

Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

MERSI! излитам към метро да пазарувам!
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Пак: "Помоооощ!"
Този път спанак :roll:.

Никога не съм го готвила. Не съм и яла поне от две десетилетия. /Заема едно от челните места в списъка на забранените ми храни :shy:./ Обаче мъжо примря за спанак и купи една голяма торба...
Едно време майка ми правеше страхотна баница със спанак, обожавах я /и майка ми, естествено, но и баницата :lol:/, но тук няма точени кори.

Супа? Някой знае ли добра рецепта? :-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Stranniche написа: Този път спанак :roll:.
Жена ми го прави много вкусен с пилешко месо.
Сварява месото /бутчета или крилца, даже с крилца по-вкусно/ с лук, червен пипер, лъжица доматено пюре, сол на вкус. Когато месото е готово го обезкостява и връща пак в бульона, тогава добавя добре почистеният и нарязан не много ситно спанак и лъжица ориз. Трябва да прецениш бульона така, че част от него да попие ориза, но ястието да остане леко течно. След 20 мин. е готово. :bigsmile:

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Ън написа:
Stranniche написа: Този път спанак :roll:.
Жена ми го прави много вкусен с пилешко месо.
Сварява месото /бутчета или крилца, даже с крилца по-вкусно/ с лук, червен пипер, лъжица доматено пюре, сол на вкус. Когато месото е готово го обезкостява и връща пак в бульона, тогава добавя добре почистеният и нарязан не много ситно спанак и лъжица ориз. Трябва да прецениш бульона така, че част от него да попие ориза, но ястието да остане леко течно. След 20 мин. е готово. :bigsmile:
Мерси! Утре ще купя пилето и ще опитам.
Не знам какъв празник е днес тук, но всичко е затворено и няма откъде хляб да си купи човек.
24 май...:roll:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Stranniche написа:
Мерси! Утре ще купя пилето и ще опитам.
Не знам какъв празник е днес тук, но всичко е затворено и няма откъде хляб да си купи човек.
24 май...:roll:
Може и със свинско, ама става по- тежко...

П.П. Сега се замислих, дали пък няма да стане и с бяла риба?.. Хек, мерлуза... Трябва да се експериментира... :lol:

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Ън написа: Може и със свинско, ама става по- тежко...

П.П. Сега се замислих, дали пък няма да стане и с бяла риба?.. Хек, мерлуза... Трябва да се експериментира... :lol:
Свинско имам.
Не смея много да експериментирам, защото имам насреща един малко капризен консумач. :huhthink:
От друга страна защо пък да не стане с бяла риба? :roll:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Stranniche написа:
Ън написа: Може и със свинско, ама става по- тежко...

Свинско имам.
Не смея много да експериментирам, защото имам насреща един малко капризен консумач. :huhthink:
От друга страна защо пък да не стане с бяла риба? :roll:
Аз ще пробвам утре и ще ти кажа дали става за ядене. :lol:

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Ън написа: Аз ще пробвам утре и ще ти кажа дали става за ядене. :lol:
Спанакът вече е изяден. :shy::-).
Мерси! :kiss:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Свински късчета със зеленчуци

Продукти:
ЕДИТ(бе тоя Ланселот кво стана с него) 800 гр. свинско месо (моето беше СЪС сланинки. Май беше врат.)
400-500 гр. гъби (печурки ма не от буркан)
1 патладжан (нарязан на кубчета)
1 тиквичка (нарязана на кубчета)
2 глави лук (нарязани на полумесеци)
4 скилидки чесън (нарязани на не много ситно)
3-4 чушки (нарязани на едро)
3-4 моркова (нарязани на кубчета)
картофи (на едри кубчета)
грах
2 дафинови листа
черен пипер, чубрица и сол на вкус
бяло вино

Приготвяне:
1. Запържих месото докато побелее и го изсипах в нормална си голяма тенджера.
2. Запържих гъбите до полуготово състояние и ги добавих към месото, като изсипах и мазнината.
3. Запържих по малко останалите зеленчуци и ги изсипах в йенската тенджера.
4. Сложих подправките и хубаво обърках всичко.
5. Залях с бялото вино и във силно загрятата фурна. Като завря намалих на 2, да се пече на бавен огън.
Последно промяна от Green Light на 25.05.10, 12:29, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: 5. Залях с бялото вино и във силно загрятата фурна. Като завря намалих на 2, да се пече на бавен огън.
Ама наистина ли в силно загрята фурна я пъхна? :shocked:

Иначе ще го опитам това, но тоя риск няма да поема. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа: 5. Залях с бялото вино и във силно загрятата фурна. Като завря намалих на 2, да се пече на бавен огън.
Ама наистина ли в силно загрята фурна я пъхна? :shocked:

Иначе ще го опитам това, но тоя риск няма да поема. :lol:
Като не разбира човек нищо от готвене е по- лесно.

Много вкусна работа стана. Де да съм знаел че рискове има
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

КАРТОФИ С КЪРИ

Килограм картофи, обелени и нарязани на кубчета, се сваряват в подсолена вода.

Ме-е-еждувременно в тефлонова генджера или йена се слага олио, колкото да покрие дъното и равна чаена лъжика къри (може и повече, зависи от вкуса ви и от кърито). Оставя се малко да се попържи на тих огън.

Уврелите картофи се размачкват с вилица или друг подходящ инструмент, но така, че да останат парченца, а не като за пюре.

Картофите в олиото, омешва се добре. 1 суп. л. лютеница, 1-2-3 скилитки чесън, счукани мно-о-ого добре. После по избор може и прясно смлян черен пипер, ама малко. Може и малко копър нарязан.

Омесва се всичко и ако е сухо, се долива малко от водата на картофите.

Да ви е сладко!

П.П. Синът като не е вкъщи, не слагам лютеница. Пак е вкусно.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Като не разбира човек нищо от готвене е по- лесно.

Да, за по-сигурно тия съдове се загряват заедно с фурната. Пак ще стане вкусно, не се съмнявай. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа: Като не разбира човек нищо от готвене е по- лесно.

Да, за по-сигурно тия съдове се загряват заедно с фурната. Пак ще стане вкусно, не се съмнявай. :lol:
Тю. Не съм нанесъл поправките, бе. Начи първо тука ще напиша после шсе поправя. Тва е рецепта от някъде и аз съм я копнал както си е. Начи:
Месото си беше СЪС тлъстини, аз тия сухите меса хич не ги уважавам. После месото беше 800 грама. И трето правих си го в тенджера. Не йена, нормална, от тия дето навреметоп бяха с електрически капак, ма вече нали не го използваме. Всичко останало си е таман така. Виното беше шардоне. Изкъркахме го с Бейби, повече аз, по- малко тя, понеже не заслужава. Който готви той пие вино.
В неделя тва. Ако не е жена става въпрос
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

АВе написа:КАРТОФИ С КЪРИ
що толкова е усложнено карт.пюре не мога да разбера :blum:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Чай да плесна и една закуска.

Необходими продукти:

2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. мед
3 ч.л. канела
2 ч.ч. кускус
1/3 ч.ч. стафиди
половин шепа бадеми

Начин на приготвяне:

В тенджерка заврете млякото, меда и канелата. Обаче има номер за да не стане канелата на топчета, слагайте по малко. И тва е едничкото внимание което трябва да обърнете. След тва се действа разсеяно или грубиянската както ви се хареса След това прибавете кускуса.

Изключете котлона, но оставете тенджерата отгоре. Покрийте я с капак и я оставете така за 5 минути.

При сервиране прибавете за вкус стафидите и бадемите. Ние наште бадеми ги счукахме в хаванче така надве натри ма спокойно може и вобще да не ги трошите.

При мене имаше 50% успех. Аз и единия Терминатор ядохме. Тия дето не разбират от закуски- не
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

holi_day написа:
Хъм, не зная. То... къфто съм готвач и аз:(
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

АВе написа:То... къфто съм готвач и аз:(
То и аз съм един готвач...
Мани. Мани.
Ф.Песоа

Неф

Мнение от Неф »

Green Light написа:Чай да плесна и една закуска.

Необходими продукти:

2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. мед
3 ч.л. канела
2 ч.ч. кускус
1/3 ч.ч. стафиди
половин шепа бадеми

Начин на приготвяне:

В тенджерка заврете млякото, меда и канелата. Обаче има номер за да не стане канелата на топчета, слагайте по малко. И тва е едничкото внимание което трябва да обърнете. След тва се действа разсеяно или грубиянската както ви се хареса След това прибавете кускуса.

Изключете котлона, но оставете тенджерата отгоре. Покрийте я с капак и я оставете така за 5 минути.

При сервиране прибавете за вкус стафидите и бадемите. Ние наште бадеми ги счукахме в хаванче така надве натри ма спокойно може и вобще да не ги трошите.

При мене имаше 50% успех. Аз и единия Терминатор ядохме. Тия дето не разбират от закуски- не
Това е интересно и лесно предложение, заинтригува ме.
Въпросче обаче ми провокира, всъщност 2:
Тоя кус-кус свари ли се само за 5 минути? И това мляко пък не кипна ли?

Мани, мани, и аз от тая група на готвачите вече. :grin::lol:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа: Тия дето не разбират от закуски- не
малеей, добре че не ми правиш ти закуската :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

latrevw написа:малеей, добре че не ми правиш ти закуската :lol:
заради оня номер - хвърлане на ножове със завързани очи по жива мишена ли? :roll:
Ф.Песоа

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Който готви той пие вино.
В неделя тва. Ако не е жена става въпрос
Съвсем се обърках.
Не може ли да пишеш малко по-нееднозначно, че така ми е трудно?

:blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:
Това е като лютия сладкиш: търси се разнообразие. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
latrevw написа:малеей, добре че не ми правиш ти закуската :lol:
заради оня номер - хвърлане на ножове със завързани очи по жива мишена ли? :roll:
Тва от комиците. Как се казваше тая актриса, бе... както и да е. Черната вдовица тва. Вика- последните думи на милия ми покоен мъж бяха: "Жена, я ми хвърли оня нож там!"

И аз вика му хвърлих. 4 ножа му хвърлих...
Публикувай отговор