?

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

TerE написа:нещо понастоящем смятам, че е глупаво и обсебващо, резултат от вътрешна несигурност (някой по-горе го беше споменал, мярна ми се) и терзания разни душевни... изцяло лични... както каза ПЪТник - "ревността у другия малко зависи от нас"
и да ревнуваш, и да не ревнуваш... каквото има да става, то си става...
насила хубост няма
а наблюденията ми показват, че много често безпричинната ревност води право към появата на основателна причина за такава... така и така ще се ревнуваме, поне да има за кво :grin:
е, а вече като има за какво... за какво?

не искам да звуча така, все едно не ми се случва и сега да ме бодне чувство на ревност... но си остава изцяло мой проблем и то за малко :-)
в крайна сметка никой никому не принадлежи
важното е да си честен (със себе си също), после е лесно :-)
Точно така, което пък би трябвало да означава, че ревността трябва да бъде разглеждана само от един единствен ъгъл-как най- безболезнено да я изживеем ако ни сполети и доколкото...можем и като фокуствици можем и като слон в стъкларски магазин.
Някои пък ПОЛЗВАТ ревността, като леко подсоляване на емоциите в семейния живот, въд съблазняване, изтрезнаване на самоувереността на другия, вид внимание....
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
TerE

Мнение от TerE »

Remmivs написа:хехехе, Тере
казвал съм аз неведнъж
като така и така плащам сметката, барем дали и да не взема да консумирам нещо
:grin:
:lol: нямам опит в тази посока, само наблюдения
на една колежка мъжът й беше се чалнал нещо преди време, луда я правеше
та момичето направо си беше готово да му сбъдне всичките подозрения... поне да е оправдан тоя тормоз (цитат)
дали затова, дали щото й писна просто, че беше нетърпимо, ама... парадокс се получава - ревнуващият постига това, от което най-много се страхува
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

TerE написа: парадокс се получава - ревнуващият постига това, от което най-много се страхува

Не е парадокс.
Има много съвременни теории, според които привличаме това, за което мислим - и добро и лошо. Ако много мислим за нещо, което мразим, то не ни оставя на мира, ако сме обсебени от страх от нещо, то ни застига и т.н. И обратното, мислейки за хубави неща, мечтаейки и представяйки си благината на мечтаното, ние предизвикваме да ни се случват хубави неща.
Силата на мисълта, законите за привличането... нещо такова. Не ми се обяснява сега.
:kiss:
TerE

Мнение от TerE »

ПЪТник написа:
Някои пък ПОЛЗВАТ ревността, като леко подсоляване на емоциите в семейния живот, въд съблазняване, изтрезнаване на самоувереността на другия, вид внимание....
да... само дето къде е гаранцията, че не е отваряне на очите (на всеки му се случва да задреме), а е просто събуждане на собственическо и стадно чувство (това си е мое, бе...)

ревността е опасно оръжие, ако се прекали, "лошото чувство" може да остане...
TerE

Мнение от TerE »

Stranniche написа:
TerE написа: парадокс се получава - ревнуващият постига това, от което най-много се страхува

Не е парадокс.
Има много съвременни теории, според които привличаме това, за което мислим - и добро и лошо. Ако много мислим за нещо, което мразим, то не ни оставя на мира, ако сме обсебени от страх от нещо, то ни застига и т.н. И обратното, мислейки за хубави неща, мечтаейки и представяйки си благината на мечтаното, ние предизвикваме да ни се случват хубави неща.
Силата на мисълта, законите за привличането... нещо такова. Не ми се обяснява сега.
парадокс е от гледна точка на този, който се страхува :-)
щото нали - страх ме е от това - значи, не го искам... да, ама не :-)
иначе - недей обяснява, знам за какво говориш :bigsmile::kiss:
І

Мнение от І »

TerE написа: ама... парадокс се получава - ревнуващият постига това, от което най-много се страхува
Бившата баш това постигна.
Имам и други примери от 1 лице, 1-но число.
І

Мнение от І »

Remmivs написа:не трябва нищо да казвам след виното
щото работата утече
Спокич! :cool: Ще те покрия! :grin:
Знам точно кво да направя след виното. :lol:
Па ти си говори.... :lol::blum:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

МЪЖжжж написа:
TerE написа: ама... парадокс се получава - ревнуващият постига това, от което най-много се страхува
Бившата баш това постигна.
Имам и други примери от 1 лице, 1-но число.
дали разбираме ревността? дали не вземаме болката на другия за ревност...???защото е по-просто и ни изнася повече?:bigsmile:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Semiramis

Re: ?

Мнение от Semiramis »

snowprincess написа:Лат ме попита какво ще направя ако хвана мъжа ми да ми изневерява
отговорих и: "не знам", защото не знам как бих се чувствала тогава
аз не ревнувам, не се страхувам, не следя, не питам, не търся
дали това означава, че за мен не е важно/не се интересувам дали ме обичат!?

в началото на връзката ни, мъж ми ме ревнуваше, много е неприятно да не ти вярват
когато прописах в дира също се дразнеше, после свикна
сега ако продължава да изпитва това чувство, поне не го показва много явно
или съм спечелила доверието му за 22 години

единственият човек когото съм ревнувала е приятелката ми когато бяхме малки
много се ядосвах и страдах като играеше, учеше или ходеше на кино и дискотеки с други деца
преболедувах го и сме приятелки вече 34 години
след това никога повече не съм изпитвала това чувство

а вие ревнувате ли

снощи гледах "От нищо нещо"
:lol::lol::lol:
харесвам филма не само заради различния Стефан Данаилов
а и заради цялата абсурдност и все пак логичност
:grin: това го казвам заради командировките, заради усещането, че държиш контрола...заради теоретизирането..
и т.н
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
снощи гледах "От нищо нещо"
:lol::lol::lol:
харесвам филма не само заради различния Стефан Данаилов
а и заради цялата абсурдност и все пак логичност
:grin: това го казвам заради командировките, заради усещането, че държиш контрола...заради теоретизирането..
и т.н
Ти пък все някакви подходящи филми гледаш... по коя програма ни четат толкова? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ПЪТник написа:Някои пък ПОЛЗВАТ ревността, като леко подсоляване на емоциите в семейния живот, въд съблазняване, изтрезнаване на самоувереността на другия, вид внимание....
чета темата отзад напред и ще се закача тук
от известно без да искам съм .. свидетел ли, наблюдател ли
на една много ..интересна връзка, така да го кажа.

мъжът постоянно твърди, че не е ревнив и непрекъснато "бяга по тъча"
:grin: жената съответно го гони
той си позволява при твърда уговорка, в последния момент да сервира, че
няма да се видят , щото той е изморен, не в настроение, трябвало да се постригва, трябвало да ходи не знам къде си, което нито е спешно, нито е важно...и въобще
тя нищо не може вече да си планира, пък и й се скапва настроението щото тая мъгла не всеки може да я търпи
ако тя измрънка, веднага бива обвинявана, че е подозрителна, обсебваща, ревнуваща и всякаква
или другата сцена - тя казва, че в събота само между 4 и 5 ч е заета
той звъни по 6 пъти, за да се уговорят и така овърта всичко, че тя или да си отмени ангажимента, или да го съкрати, или поне да го измести за час, който не е тоя :grin:
луда я прави, и така я е вързал..

:lol: а моята "диагноза" е, че той е сто пъти по-ревнив от нея.
и вече не се виждам и с двамата, щото ми се обаждат поотделно :roll::lol:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа: Ти пък все някакви подходящи филми гледаш... по коя програма ни четат толкова? :blum:

по БНТ снощи
ти ми нямаш доверие ли :grin:
защо?! дори да правя нещо друго, аз пак съм по един или друг начин ангажирана с темите тук
оставам вярна
:blum:
:lol: това ще да е правилната логика

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
по БНТ снощи
ти ми нямаш доверие ли :grin:
защо?! дори да правя нещо друго, аз пак съм по един или друг начин ангажирана с темите тук
оставам вярна
:blum:
:lol: това ще да е правилната логика
Напротив, имам ти стопроцентово доверие, но съм длъжна да те проверя, за да не си помислиш, че изобщо не се интересувам.
Според правилната логика пак. :blum:
Panta rhei...
І

Мнение от І »

windcolours написа: дали разбираме ревността? дали не вземаме болката на другия за ревност...???защото е по-просто и ни изнася повече?:bigsmile:
Ако си живяла 15-ина години с такъв субект, не само ще я опознаеш, но и докторат ще можеш да напишеш.
Добре, че явно ме разлюби последните няколко години та си отдъхнах.
:lol:
п.п. И..не намирай препратка към себе си в поста. :winkw: /Не си само ти на тоя свят :blum: / Има поне 1000-и идентични съдби.
Не съм визирал теб. :bigsmile:
Гузен- негонен... :lol: :blum:

Сега сериозно. "айде да не се следиме, че ако започнем да се следиме ще вземем да се хванем и тогава става лошо"
Още помня ноща, или по-точно сутринта :rotfl24: на една сбирка на съученици на бившата. На тръгване ми каза, че сигурно ще остане да спи при някой/някоя и няма да се прибира. Аз спокоен заключих, пуснах резето...и откъртих. :grin: В 5 сабахлента бившата решила, че и е писнало от дискотеки и "Мастило" в "Библиотеката" и зела та се прибрала. :lol: Чукала по вратата, звъняла и на звънеца и по тилифона, викала, метала камъни... аз спя кат пор /освен, ако нещо не ме заплашва- например комар :lol:/.
Легнала в колата на 7-8 градусовия студ, с лежерните дрешки. Ма се не спи така..и пак- обиколка и дрънкане по всевъзможни начини. :rotfl24:
Към 7 се събудих...имах някакво предчувствие насън. :lol: Ставам, всичко утихнало... ма мен ме гложди. А`тварям външната врата на къщата и те я наща заобикаля от ъгъла и почва да ме гълчи! :rotfl24:
Абре жена..?! Ми да беше оставила поне някакъв символ за съмнение, та поне резето да не пускам!? :rotfl24:
Па земи счупи джама на вратата, дигни резето, влез па после ще го оправим...
Ма кво да направя кат мъжете разбираме само от директни команди. :rotfl24:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

МЪЖжжж написа: ...На тръгване ми каза, че сигурно ще остане да спи при някой/някоя и няма да се прибира. Аз спокоен заключих, пуснах резето...и откъртих. :grin: ...
колко познато ми звучи :lol:
пътувах с една бабка в автобус, а тя се оказа голяма компания :lol:
разправя ми за подобна случка - мъжът й оставил бележка "В механата съм.", а тя прочела "В махалата съм." Като махала да се разбира малко планинско селце, не че има големи планински хахаха ама ептен малко, а не махалата - цигански квартал.
прочела бабката, пъ врътнала ключа и откъртила
а тя не чувала добре
че като се прибрал леко почерпен дядото
то не било звънене и тряскане, то не било викане
целият блок се събудил, а бабката даже и не разбрала, че изкъртили вратата
човекът си легнал в кухнята, че да не му се карат за тая поразия
става сутринта бабата, гледа вратата откъртена, че като почва да вика, че са я нападнали крадци
отново събрала комшиите :lol:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа: Ма кво да направя кат мъжете разбираме само от директни команди. :rotfl24:
Директни и едносмислени. Също компютър. :lol:
Аз на моя като му кажа - купи от магазина захар, домати, сирене и еди кво си, той купува само това и нищо друго. Дори да е видял и да знае, че няма хляб, примерно. :lol: Освен това има нужда от указания - сиренето да е на таз и таз фирма, доматите да са еди си какви и да не са от другите. Ако не ги кажа тези работи, все грешен избор прави. :roll: (от моя гледна точка, разбира се :blum:). Но за неща, закоито не съм дала срок, чакам и с години понякога. Явно трябва да казвам - залепи тез плочки на 31ви март 2010 година. И той като един компютър ще ме разбере. :rotfl24:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

точно такива сме
точно
все едно слушам жена ми
имаше ли нам кво си в магазина?
ми откъде да знам бе, нали яйца искаше, яйца съм донесъл
и за търговските марки и прочее

нали знаеш онзи виц за програмиста

жена му: отиди и купи хляб, ако има яйца, купи 10
и той се връща с 10 хляба
жена му: абе идиот що си купил 10 хляба бе, какво ще ги правим
той: ами имаше яйца....

обаче многонишкови компютри все пак, да знаеш
и поне една от нишките е вино и жени
:winkw:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

МЪЖжжж написа: Абре жена..?! Ми да беше оставила поне някакъв символ за съмнение, та поне резето да не пускам!? :rotfl24:
Па земи счупи джама на вратата, дигни резето, влез па после ще го оправим...
Ма кво да направя кат мъжете разбираме само от директни команди. :rotfl24:
:lol: това нищо не е
аз ако съм много ревнива
веднага ще счупя прозореца
да видя ти що се заключваш отвътре чак така
толчав мъж
да не те е страх самичък! и резе ще ми слага!
бабата в примера на Холи по мога да я разбера
:rotfl24:
жена

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ПЪТник написа: и ме извини по темата за въпросите които ти задавах, но не ги свързвам лично с теб, а само с темата.
няма за какво да се извиняваш
възприемам те като добронамерен и въпросите не са ме ядосали
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

snowprincess написа:Лат ме попита какво ще направя ако хвана мъжа ми да ми изневерява
отговорих и: "не знам", защото не знам как бих се чувствала тогава
аз не ревнувам, не се страхувам, не следя, не питам, не търся
дали това означава, че за мен не е важно/не се интересувам дали ме обичат!?

в началото на връзката ни, мъж ми ме ревнуваше, много е неприятно да не ти вярват
когато прописах в дира също се дразнеше, после свикна
сега ако продължава да изпитва това чувство, поне не го показва много явно
или съм спечелила доверието му за 22 години

единственият човек когото съм ревнувала е приятелката ми когато бяхме малки
много се ядосвах и страдах като играеше, учеше или ходеше на кино и дискотеки с други деца
преболедувах го и сме приятелки вече 34 години
след това никога повече не съм изпитвала това чувство

а вие ревнувате ли
и що питаш :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ELBI написа:и що питаш :rotfl24:
ти да мълчиш :twisted:
ако ми беше мъж, щах да умирам от ревност, флиртаджия такъв
ама сега като си ми приятел, благородно ти разрешавам да обичаш всички :lol:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

snowprincess написа:
ELBI написа:и що питаш :rotfl24:
ти да мълчиш :twisted:
ако ми беше мъж, щах да умирам от ревност, флиртаджия такъв
ама сега като си ми приятел, благородно ти разрешавам да обичаш всички :lol:
хм, много забавен отговор...

аре да ти отговоря ... по принцип ревността е отношение към нещо, което притежаваш. "Притежаваш" мъжа си/жена си - не искаш да я делиш или друг да я "притежава". Иначе всеки знае, че от една изневяра (аджеба какво точно е изневяра - да се влюбиш, да искаш да изч*каш някого, да се обичате с някого или да се чу**ате? А?) нищо не се изтърква и изхабява. Даже не рядко семействата се сплотяват, щото се вижда, че и "у лево" не е кой знае колко по-различно или даже може да се окаже по-лошо. Понякога се и разбиват семейства/връзки - няма правило - просто щото всеки човек търси различни неща в една връзка и когато разликите се сблъскат - настъпва катаклизъмченце...или без последните 5 букви.

Иначе - мерси за разрешението :rotfl24: :kiss:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа:

аре да ти отговоря ... по принцип ревността е отношение към нещо, което притежаваш. "Притежаваш" мъжа си/жена си - не искаш да я делиш или друг да я "притежава". Иначе всеки знае, че от една изневяра (аджеба какво точно е изневяра - да се влюбиш, да искаш да изч*каш някого, да се обичате с някого или да се чу**ате? А?) нищо не се изтърква и изхабява. Даже не рядко семействата се сплотяват, щото се вижда, че и "у лево" не е кой знае колко по-различно или даже може да се окаже по-лошо. Понякога се и разбиват семейства/връзки - няма правило - просто щото всеки човек търси различни неща в една връзка и когато разликите се сблъскат - настъпва катаклизъмченце...или без последните 5 букви.

Разсъждаваш като един мой колега. Той ми вика - че кво толкоз, ма, другарке?! То да не е сапун да се изтърка?! :rotfl24:
А за това дето се уверяваш, че чуждата кокошка не е патка в крайна сметка, си прав. :bigsmile:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
ELBI написа:

Разсъждаваш като един мой колега. Той ми вика - че кво толкоз, ма, другарке?! То да не е сапун да се изтърка?! :rotfl24:
А за това дето се уверяваш, че чуждата кокошка не е патка в крайна сметка, си прав. :bigsmile:
това със сапуна го знам от една бургазлийка :rotfl24: но реших друг да го каже... В крайна сметка за всичко съм прав. Което е и проблем. Само не знам (съвсем теоретично) с Катрин Зита какво би било положението, но не го мисля на този етап... толерантен съм към Майкълчо...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

мдам
проблем е и като чуждата кокошка се окаже патка
въобще сравнението е много готино

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:мдам
проблем е и като чуждата кокошка се окаже патка
въобще сравнението е много готино
и това мислех да го кажа, но ...

абе хубавото е, че светът е голям и патки дебнат зад ъгъла (или патоци - все тая)
Неф

Мнение от Неф »

ELBI написа:
и това мислех да го кажа, но ...

абе хубавото е, че светът е голям и патки дебнат зад ъгъла (или патоци - все тая)
Ти още ли си под въздействието на филма СЕГИСДО?
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

бе докато не се е оказало, че чуждата кокошка е бик всичко е наред
така си размишлявам аз
Публикувай отговор