12 април

Все същите
Аватар
windcolours

12 април

Мнение от windcolours »

http://bgnauka.com/index.php?mod=front& ... &pid=10805

За мене този ден не е само ден на космонавтиката. А ден на всички, чийто дух и мечти ги водят някъде отвъд видимия хоризонт в буквален и преносен смисъл. Големият Човек и алпинист Людмил Янков пише например за алпинистите :"Това са "покорителите на безполезното", както ги наричат. Аз бих ги нарекъл "носители на човешкия дух"

Кои са вашите примери за такива хора? :-)
Последно промяна от windcolours на 12.04.10, 09:12, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Моите, като се замисля, празнуват на 24 май. :bigsmile:

Честит празник на летящите... :-)
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Re: 12 април

Мнение от Green Light »

windcolours написа:http://bgnauka.com/index.php?mod=front& ... &pid=10805

За мене този ден не е само ден на космонавтиката. А ден на всички, чийто дух и мечти ги водят някъде отвъд видимия хоризонт в буквален и преносен смисъл. Големият Човек и алпинист Людмил Янков пише например за алпинистите :"Това са "покорителите на безполезното", както ги наричат. Аз бих ги нарекъл "носители на човешкия дух"

Кои са вашите примери за такива хора? :-)

Имам такива примери, да. За мен са ценни тези, които не си слагат таван на целите. Гледам ги и много се опитвам да се меря по тях. Не че става, даже не си въобразявам, но дето вика Нефертити в(по- маловажната част от) подписа си: протягай се колкото можеш по- нагоре!

Относно покорителите на безполезното искам да ти кажа нещо. Едно от най- любимите ми човечета, такъв който не че е вътре, а направо е част от сърцето ми е такъв покорител. Зиме е на най- високото и лети от връх на връх, през лятото и пролетта е част от скали зъбери или проправя вело-пътеки в най- невероятни места(то целта е да са неверояни местата).
И да ти кажа- права си, щастливи сме че има такива хора. Но близките им са най- уплашените хора на света.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

per aspera ad astra
І

Мнение от І »

Честит ни празник на летящите!:cool: :MuJJJ:

Ведь нужен им Ангел Ас...
:beer:
TerE

Re: 12 април

Мнение от TerE »

windcolours написа:"Това са "покорителите на безполезното"
като гледам, тук бая народ се занимава с ужасно "безполезни" неща... живи и здрави да са :kiss:

честит да е :-)
Публикувай отговор