Всяка катастрофа

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Интересно, какви ли мисли и чувства изпитва човек миг преди да му пуснат куршум в главата и каква ли енергия излъчва в околното пространство.
Например такива

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 78&Level=1
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
БоЕВ написа:Путин се изравни със Сталин!
Не по бройка, а по ефект.
Случайности няма, особено в русия и още по-особено в кремъл, иначе и нахлуването на руски войски в Грузия би трябвало да е една огромна случайност.
Твърде плоско би било за чак такава не-случайност.
Най-трудно забележими са нещата пред очите ни!
Това, че е плоско, не означава че не е вярно.
Не, не мисля.
Ако Иво Инджев е прав за Путин и медиите му (а той сигурно е прав в това), то поведението на Путин е естествено поведение на човек, който отлично знае за колко много хора първата мисъл би била "А дали пък...?" На човек, който се е оказал в позицията на лъжливото овчарче.
Това, между другото, е част от абсурда на ситуацията. А тя не е сравнима с нито една от изброените от Инджев.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:Всеки ден стават трагедии и никои не циври зарад тях - с какво тая е нещо повече?:bigsmile:

Кръвта на заровените в гората крещи за отмъщение и може би затова "двустранната церемония" за помирение не се състоя.:-)
Не, не, и пак не.
Спри се... кому е отмъстено сега?
В моите представи кръвта може да иска само помирение...
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Интересно, какви ли мисли и чувства изпитва човек миг преди да му пуснат куршум в главата и каква ли енергия излъчва в околното пространство.
Например такива

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 78&Level=1
Изключително красив гол, брато! (или красиво изпълнение поне, понеже не спорите)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Руснаците няма за какво да искат тази смърт. Или поне не се вижда на пръв поглед. На тях Полша им трябва заради газопреносните им системи и Качински изглеждаше навит
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Най-трудно забележими са нещата пред очите ни!
Това, че е плоско, не означава че не е вярно.
нито пък означава, че е вярно
или пък, че ние сме слепи
говорим си глупости и правим догадки и спекулации, също и г-на Инджев
а хората ги няма, това е трагичния факт
и едва ли някой ще ни каже точно защо
макар, че е напълно възможно това, както вече споменах
тук съм съгласен, но защо ли се сещам за не по-малко нелепите спекулации за 9/11/2001 ?

Хората обичат да спекулират. Даже, когато има черно-бяло. Сега се сещам и за още нещо - има разпространена теория/спекулация, че американците изобщо не се били качвали/кацали на Луната...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:...А тя не е сравнима с нито една от изброените от Инджев.
Инджев заслужава сериозно внимание в 70-90% от коментарите си, но това е далеч от 100%. Тъжното в България е, че за 90 % от хора, журналисти, пишещи и други трябва да си изцяло в един цвят и да тълкуваш всичко в този цвят, като е абсурд да има нещо друго. Което прави огромната част от пишещите (добри при това) да си плюят на обективността в ситуации в онези 10-30%.

Нека допълня - имам предвид не особено други неща, а частта:

"Тъкмо в Париж, на авиоизложението през 1977 г., съветският Ту-144 се взривява в небето и с това приземява амбицията на своите създатели да изместят западната конкуренция. А година по-късно, след втора катастрофа по време на изпитания над съветска земя, “Конкордски” остава в историята като технологичен провал. Обща 16 произведени бройки Ту-144 се превръщат в музейни експонати.

Конкурентният “Конкорд” също претърпява катастрофа. Отново над летището край Париж. На 25 юли 2000 г. при излитане машината се взривява със 119 души на бора и погребва още 4 души на земята. Две години по-късно междуконтиненталният лайнер на свръхбогатите, които могат да си позволят скъпите билети да прекосяват Атлантика за няколко часа, е свален от употреба заради нерентабилност. Макар и космически скъпи, билетите не покриват разходите."

Инджев май не знае, че англичани и французи умишлено пробутват на руски шпиони неверни/неправилни чертежи/данниза Конкорда. В следствие на което Ту 144 е пълен провал. Явно не знае и че Конкорд се превръща в печеливш самолет, а случаят в Париж е доказан, че е проблем заради предишен полет на Американ Айрлайнс (или кой бе там - Юнайтед), където част от американския самолет (или бе стружка или подобно) пада, в следствие на което Конкорда при излитане пука гума, парчета влизат в двигателя и поради това е взирвяването. Оказа се, че поради желанието им да пестят време, богатите са си плащали с удоволствие КОнкорда, като даже накрая са били на печалба. Другия пирон в ковчега на КОнкорда е забит от Боинг и други ам.компании, които търсят всякакви причини да спрат не-американските самолети и всичко да си остане само в ЮСА ръчички... Политика, влияние и т.н. Сори, Иво, но до някъде е допустимо журналист да не разбира и да не чете съществени факти... Ама поне не се изказвай така категорично.
Последно промяна от ELBI на 12.04.10, 12:56, променено общо 1 път.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Руснаците няма за какво да искат тази смърт. Или поне не се вижда на пръв поглед. На тях Полша им трябва заради газопреносните им системи и Качински изглеждаше навит
Дреме им на тях. Имат газ/петрол - пука им от Качински и който и да е. Но не е в това проблема. Организация на подобни неща (атентати, други) е бая сложно нещо и не минава токук-тъй. Освен убийствата на шпиони, но се оказва, че и там двете страни на шпионажа си знаят чудесно дали, кой и за какво е очистил другия. Е - дали си го признават (както бе с оня,дето го облъчиха в Лондон) е друг въпрос, но си знаят. Но конкретно в този случай - Русия няма как и защо да търси подобни проблеми и "решения". То не е и решение....
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Всяка катастрофа

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:е нелепа, но тази вчерашната просто няма равна.
как ще прозвучи незнам... но явно още е рано да се прости и да се забрави катин

светла им памет
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:тук съм съгласен, но защо ли се сещам за не по-малко нелепите спекулации за 9/11/2001 ?

Хората обичат да спекулират. Даже, когато има черно-бяло. Сега се сещам и за още нещо - има разпространена теория/спекулация, че американците изобщо не се били качвали/кацали на Луната...
за 2001 съм склонен да споря
щото покрай спекулациите, които съществуват без съмнение, има и доста факти, които са най-слабо казано твърде съмнителни
същото може да стане и тук, когато и ако изнесат факти

виж, за луната...
не съм

и да, обичат
човешко е
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:тук съм съгласен, но защо ли се сещам за не по-малко нелепите спекулации за 9/11/2001 ?

за 2001 съм склонен да споря
щото покрай спекулациите, които съществуват без съмнение, има и доста факти, които са най-слабо казано твърде съмнителни
същото може да стане и тук, когато и ако изнесат факти

виж, за луната...
не съм

и да, обичат
човешко е
знам, че спориш за 2001, а там е по-ясно дори и от Луната. Всички разговори на диспечери, шефове и нешефове полети, всички факти около поименно известните терористи са изнесени, има 1000 документи и свидетели (или повече). Иначе минаваме в плоскостта Сашо Диков - вчера грееше слънце, но грееше ли слънце. Всъщност ... и доказва, че вчера е валяло сняг :rotfl24:

Нека някой изнесе неоспорим факт, каквито са фактите и доккументите около разбиванията на самолетите и инфилтрирането на арабеските в полети, ведомства, фалшименто визи/разрешителни и т.н.

Луната е малко по-трудно доказуем факт - сравнително по-малко свидетели и документи има :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сградите
особено едната
питай мъж примерно какво мисли
от енжжжжжжинерна гледна точка
и не са само сградите, но там са факти
и пво-то е, там също, но тези неща няма кой да "разкодира" (освен здравия разум) като онова избиване в ирак наскоро
да не говорим за странното съвпадение на с падането на печалбите от военната машина заради пустата липса на враг
но както и да е
на луната може да погледне почти всеки любител астроном
за стъпки
:grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:сградите
особено едната
питай мъж примерно какво мисли
от енжжжжжжинерна гледна точка
и не са само сградите, но там са факти
и пво-то е, там също, но тези неща няма кой да "разкодира" (освен здравия разум) като онова избиване в ирак наскоро
да не говорим за странното съвпадение на падането на печалбите от военната машина заради пустата липса на враг
но както и да е
на луната може да погледне почти всеки любител астроном
за стъпки
:grin:
не знам Мъж какво мисли и какво е проектирал, но съм слушал подробно интервю на инженери, дето са проектирали небостъргачи (тук не знам да има все още такъв), които подробно обясниха защо така паднаха кулите.

А Ирак щеше да се случи така или иначе - там си бе посадено от Буш старши раздората. Политиката винаги си намира повод, като си е решила нещо. Та така ... И

и в единмомент, когато даваш друга алтернатива за събитие, трябва да опровергаеш фактите около терористите, около организацията им (това си го има записано с дни, тел. разговори и т.н.), трябва да се обяснят разговорите между диспечери и пилоти и т.н. и т.н.

Една събота имаше 2 часово много готино предаване с факти, документи, записи (гледал съм и доста други, но това бе прекрасно събрано) за 9/11-ти. Как не ти звъннах тогава. Ала пусто се бях много заблеял и просто забравих...

Както и да е - знам, че винаги е по-пикантно да "не е така", но специално за 9/11-ти е смешно да се спори. Не че е забранено или че никой няма право на друго мнение :cool: Всъщн ост нещата тръгнаха от там, че някой имал съмнение в случилото се... където формално погледнато могат да се намерят поводи руснаците да свалят самолета. Но ни ми се вярва, нито го намирам за сериозно. Най-вероятно президентът е заповядал и пилотът с нежелание е кацнал. Както навремето Осама пробва да взриви близнаците с бомби в основата им, но не успя... и след това реши да ползва самолети...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:...А тя не е сравнима с нито една от изброените от Инджев.
Инджев заслужава сериозно внимание в 70-90% от коментарите си, но това е далеч от 100%. Тъжното в България е, че за 90 % от хора, журналисти, пишещи и други трябва да си изцяло в един цвят и да тълкуваш всичко в този цвят, като е абсурд да има нещо друго. Което прави огромната част от пишещите (добри при това) да си плюят на обективността в ситуации в онези 10-30%.

... Сори, Иво, но до някъде е допустимо журналист да не разбира и да не чете съществени факти... Ама поне не се изказвай така категорично.
Лелее, добре, че не съм журналист.

Но си мисля, че и това е нормално. Всеки вижда нещата през собствената си мрежа от представи, това е неизбежно.
И от друга страна като е последователен един човек, пак дава някакъв ориентир.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:

светла им памет
И аз не знам. Мисля, че може да има много тълкувания.
Времето ще покаже кой как е прочел посланието.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:

светла им памет
Глей ти. Бийд- мистик. :-)
Пак ще кажа- никога няма 'се научим да ви* познавам. Досега под дулото на пистлета бих се кръстил, че ще отговориш с виц на всеки коан.

*вас, хората, ин дженерал.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Не виждам руснаците какво биха спечелили. Така и така във властта беше останал само единият (даже май по-сговорчивият) Качински, който на всичко отгоре май не му оставаше много от мандата.

За 11.09 ... Някак много навреме дойде, но пък времето за организирането му ми се вижда прекалено малко. А и никой да не изпее на конкуренцията, това съвсем не го вярвам. По-вероятно ми се струва някой някъде удобно да си е затворил за малко очите.

Луната за мен остава най-съмнителната история. Не за друго, ами оборването на съмненията беше в стил обяснение, а не доказателство. Обаче има довлечени куп камънаци, при това разнородни. Ако това е вярно, значи е имало апарат, който е отишъл поне един път до там и се е върнал. Остава някой да подбере камъните. Хабер си нямам от изграждане на животопотдържащи системи, но направата им с тогавашното ниво на техниката ми се струва значително по-лесно от направата на подходящ робот.
Наздраве :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Piqndurnik написа:По-вероятно ми се струва някой някъде удобно да си е затворил за малко очите.
да, и лекичко да е побутнал нещо малко с краче, едно детско кубче на пода
Piqndurnik написа:Хабер си нямам от изграждане на животопотдържащи системи, но направата им с тогавашното ниво на техниката ми се струва значително по-лесно от направата на подходящ робот
хех, адски си прав за това, като се замисля
да не пишеш софтуер? :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Един употребен и похабен талант и нищо повече. Опасявам се, че единственото реално доказано нещо което е минавало през главите на полските офицери са били руските куршуми.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:Руснаците няма за какво да искат тази смърт. Или поне не се вижда на пръв поглед. На тях Полша им трябва заради газопреносните им системи и Качински изглеждаше навит
:bigsmile: А, това:
Откритият в Полша газ може да избави ЕС от хватката на Русия
8 Април 2010

Огромните резерви от шистов газ в Полша може да избавят Европа от зависимостта от руски природен газ в бъдеще, с помощта на най-новите технологии за добив, разработени в САЩ. Това съобщават британски медии като посочват, че според оценки енергийния консултант "Ууд Макензи" (Wood Mackenzie) залежите от нековнеционален шистов газ на територията на северна и централна Полша са над 1.36 трилиона кубически метра.

Ако тези прогнози се докажат, резервите от газ на ЕС ще скочат с 47 процента и ще бъдат по-надеждна алтернатива на руските.

"Коноко Филипс" (ConocoPhillips) планира да започне сондажи край Гданск идния месец, последвана от "Ексон Мобил" (ExxonMobil).

Зависимостта на ЕС от руския държавен монополист "Газпром" от много време е предмет на загриженост в Общността. Тридесет и три процента от използвания в Европа газ през миналата година е бил от Русия.
www.mediapool.bg/show/?storyid=163909

как ти се вижда? За руските интереси полша трябва да е слаба, в политечиска икономическа и всякакъв друг род криза. поне докато си постави тръбите, а след това всяка инвестиция ще е нерентабилна и под съмнение.
Историята помни случки в които конкурентни владетели са били елиминирани буквално на приеми. Какъв по-сгоден случай от този, кагебешнците са доста изобретателни и много силни - газпром е зад тях, а русия разполага отдавна с оръжия за изваждане от строя на навигационните системи на вражески машини.
Брилянтно изпълнение - не може да се отрече.
І

Мнение от І »

Много странно как всеки /дори не летял на симулатор на компа/ обсъжда тази тема.
При 400 м. видимост, пилота и самолета имат за реакция от 5-7 секунди /и това при скорости за кацане/. Пилота ясно. Самолета...първите 10 секунди се чуди на къде да поеме.Следващите 20 започва да реагира. Мноу обичам като се говорят глупости.

Лека им пръст! Трагедиите все около празници се случват. :(
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

МЪЖжжж написа:Много странно как всеки /дори не летял на симулатор на компа/ обсъжда тази тема.
При 400 м. видимост, пилота и самолета имат за реакция от 5-7 секунди /и това при скорости за кацане/. Пилота ясно. Самолета...първите 10 секунди се чуди на къде да поеме.Следващите 20 започва да реагира. Мноу обичам като се говорят глупости.

Лека им пръст! Трагедиите все около празници се случват. :(
Е аз защото летях на тренажор в Доброславци си трая :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

154-ката не каца ли с около 450-500 км/ч
щатно
І

Мнение от І »

Remmivs написа:154-ката не каца ли с около 450-500 км/ч
щатно
Да. И 400 м. видимост, се минава за 3-5 секунди.
Познавайки самолета, пилота винаги изпреварва командите с няколко секунди, заради познатото му забавяне на изпълнението на командите, според машината, на която лети. Но все пак няколко десетки/стотици тона метал, летящи с почти 150-200 м/с не реагират като хилка за тенис на маса.
За мен проблема е в грешните настройки на височината на летището. Европейската и руската системи се различават. Когато е ударил дърветата е бил с крен. Това ми говори, че е изпълнявал все още команда по маршрутизация, а не глисаж /там трябва да се е настроил вече към пистата и да изпълнява само снижение с компенсация на страничен вятър/. Макар винаги да разполагат и с планшет на местността. Ама кой ти чете инструкциите?! :roll:
Обикновено се давят най-можещите, заради предоверяване било на техниката си, било на уредите.
Другите обикновено се пазят освен, ако не са пълни тъпаци. Щото няма разумен човек, дето да не го е страх.
Его у моя клип с "големия зъбат". Аз съм го правил, познавам го, знам как би трябвало да се държи щото така съм го проектирал и изпълнил да лети... и въпреки това ми треперят коленете, докато не свикна с него.
Пак казвам...лека им пръст на хората! Останалото са технически глупости. Или човешка глупост.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Жестоко приземяване

Валерия Новодворская

Точно преди 65 години, на 13 април (фатална дата, фатален час) Съветската армия встъпва на територията на Австрия. Злополучната Австрия, която собственият й син, по-точно собственият й урод, Хитлер бе удушил с Аншлуса. И ето че 8 години по-късно по следите на този престъпник пристигат съветските войски. Нима това не е достоен повод за Медведев да похапне виенски шницел, а за Путин да резне парче торта Захер? Защо не, щом притиснаха и Словакия тържествено да празнува юбилея на собствената окупация?

Само с Чехия се очертават някои трудности при честванията. Все пак Прага бе освободена от генерал Власов и от неговата Руска освободителна армия РОА. Кой ли ще яде там кнедли на празненствата? И пътува ли пътува нашият чекистки отряд по източноевропейските столици, предлага си неуморно услугите: винаги готов да подковава европейските президенти, парламенти и медии, да ги подковава майсторски, досущ както Лесковият герой Левша подковаваше бълхата. При това може и по едни карти да им хвърли, да им погадае бъдещето с нашата имперска колода. Да им предвещае среща с поп спатия в държавен руски дом, т.е. в лагерната барака, наречена «Руса федерация», по-точно на Червения площад на 9-ти май. Пък и попът каро ще е наблизо. (Путин е очевидна спатия, а Медведев - безспорно каро)

Победата на чекистите над гестаповците е наистина голям ден за СССР и Източна Европа. Да си бяха празнували съюзниците – САЩ, Великобритания, Франция – отделно деня на своята победа над Хитлер. Без нас и без нещастните страни на Балтика и Варшавския договор. За тях – сватба, за нас – панихида. Те са истински победители, те имат право.
Австрия всъщност е късметлия, защото СССР се облизваше и за нея, но ялтенската сделка не му я поднася на тепсия. Австрия не става част от плячката, заделена за московския тиранин. Така пожелават картите - Гърция и Австрия се оказват от другата страна на съдбоносната линия, а Югославия остава да се носи по волята на вълните. От съветското иго я спасява Йосип Броз Тито. Цяла Югоизточна Европа, половин Германия и страните на Балтика са предадени на Сталин да си прави с тях каквото пожелае. "Ще те дам на мечката, на вампира, на циганите, на просяка в торбата, ако не си ядеш кашата, ако не спинкаш, ако не ме слушаш…", така припяват у нас майките на невръстното си чедо. Но нима Източна Европа и Балтика не слушаха САЩ, Англия и Франция? Тогава защо ги дадоха тях на мечките?

На Австрия й провървя. Е, не я пуснаха в НАТО, накараха я да се врече, че ще съблюдава неутралитет, че ще строи почти социализъм. А пък Евросъюзът даже за малко да я изключи заради победата на честни избори на една австрийска партия (не кой знае колко читава, но все пак несравнима нито с КПСС, нито с КПРФ, нито с ЛДПР, нито с "Единна Русия"). Значи все пак внимателно следят за сиромашката държавица. Макар и да не са немци, макар че не си изпросиха сами Аншлуса, но като немскоговорящи си остават подозрителни – по лингвистичен принцип. За разлика от съветскоговорящите, от съветскомислящите и съветскодействащите.

А пък злополучните домакини съвсем не се радват на подобни гости – чекисти-освободители. Както се казва - "такива гости на гробището да ги търся". Е да, обаче по гробищата ще се намират не гостите, а домакините. Например, полският елит. Впрочем, даже и на Путин не му стигна наглостта да заяви, че Съветската армия освободила Варшава. И да си поиска татар-бифтек, гъска със сливи, фляки по господарски и някои други специалитети от полската кухня. Впрочем съпрезидентите ни ще имат възможност да похапнат всичко това на погребалната церемония на полската делегация, на жертвите на Катин-2. Новия Катин няма да може да го припишем на немците. Германия този път я нямаше наоколо.

Във Варшава сигурно ще пристигне цял вагон чекистки представители с крокодилски сълзи на безсрамните си очи. Няма да им е за пръв път след погребенията на Михоелс, Пастернак, Старовойтова, Юшенков... Както писа безсмъртният Галич "А край ковчега се подреждат мародери и поемат почетния караул".

Такива гости нямаше да ги пускат да припарят и до прага, ако зад гърба им нямаше газ и ядрени бойни глави, нефт и 1/8 част от сушата. А какво искаха всъщност поляците от СССР и Русия във връзка с Катин? Не са претендирали за пари – това е груба лъжа. Нито са настоявали за безплатен газ. Единственото, което искаха, бе историческа справедливост.

Нека си припомним фактите: пактът Молотов-Рибентроп, Катин, съветската окупация, отнемането на половината страна, съвместните паради с хитлеристите в Брест, бездействието при смазването на Варшавското въстание. Депортации, разстрели - от Талин до Бесарабия. Нека някой да докаже за какво трябва да са ви благодарни, а? Защото двамата диктатори Хитлер и Сталин не можаха да си поделят Европа? Това си е тяхна лична работа. На участниците в бандитски разчиствания на сметки не е прието да се благодари.

Единственото, което Източна Европа очакваше от нас, беше покаяние. Нещо такова: "Простете ни, грешни сме. С нищо не сме по-добри от хитлеристите. Обидихме ви, разтерзахме ви. Не сме достойни да се нареждаме сред победителите над фашизма, защото нашият режим не беше по-добър от фашисткия. Сталинизмът е равен на фашизма, Хитлер е равен на Сталин, СССР е равнозначен на Третия райх. Кажете къде да отидем на нов Нюрнбергски процес. Молим на колене Източна Европа, Балтика, Финландия за прошка". И трябваше наистина да паднем пред всички европейски стени на колене, защото тези стени станаха заради нас Стени на плача.

Но ето че върху Катин-1 се сгромолясва сега Катин-2, а мъглата е къде, къде по-изрядно алиби от немците. Доказателства няма и няма да има. Вместо тях у мен има абсолютна увереност.

Президентът Лех Качински бе трън в окото на чекиста, него всекидневно го цапаха с кал съветските телеканали, на един дъх с президентите Юшченко и Саакашвили. Той си плати наведнъж за всичко: за подкрепата на Грузия, за онзи героичен полет до Тбилиси в разгара на руската агресия; за стипендиите и местата в университетите, заделени за белоруски студенти; за убежището, давано на чеченски сайтове и на чеченски бежанци; за опитите да осъди Ярузелски; за антисъветизма и за антикомунизма; за западната ориентация; за филма "Катин" и за постоянните въпроси за Катин; за активната роля в НАТО.

Какво им се полага на полските бунтари? Три разделяния на Полша; смазване на въстанието на Косцюшко 1799 г. и на въстанията през 1830 и 1863 г.; война през 1920 г.; окупация 1939 г., Катин; Варшавски блок; военно положение през 1981 г. и – накрая – Катин-2 през 2010-та. Войната не е завършила, войната между свободата и робството няма никога да завърши, а този кютюк, останал от някогашния СССР, върху който живеем ние, воюва против свободата.

Аз не работя във Външното разузнаване и не знаех, че поляците се готвят да извършат този безумен полет. На самолет на своите врагове, на разнебитен "Ту", ремонтиран от самите врагове, без медии, без охрана от военни самолети, без контрол, на запуснато военно летище, да се отдадеш изцяло в ръцете на тъмната чекистка сила... Сега става ясно, защо пуснаха "Катин" по телевизията: тази чуждоземна пропаганда бе просто бучката сирене в мишеловката...

Не вярвам в такива случайности. За Катин-2 трябва да се обвинява или Москва, или светото Провидение. Аз съм християнка и не мога да обвинявам светото Провидение, че работи в полза на чекистите. Аз въобще не обвинявам. Просто разсъждавам по принципа cui prodest (за кого е полезно). Защото за обвинение са нужни улики. Може би след 15 години някой нов Берия ще поиска да натопи колегите си, на които сам е давал заповедите. Така бе внесена яснота в делото Михоелс. Сталин умря, започна боричкането на наследилия го триумвират и на Берия му дотрябва обществен бонус. Иначе и до днешен щяхме да си вярваме, че великият режисьор е загинал при пътна злополука.

Ех, защо полските патриоти не легнаха на самолетната писта във Варшава? Ако бях чула за този полет щях сама да се просна в краката на полския посланик, щях да го заклинам да позвъни, да предотврати... Ето до какво водят играта на "ново начало", "нов подход" и пр. и пр. Да се отправиш на полет в тила на врага, в ръцете на врага, да се оставиш на милостта на врага...

Аз никого не обвинявам. Откъде мога да знам, кой стои зад този стоп-кадър, кой е главният в чекистката хунта? Накъде да се отправи човек с такова обвинение, в какъв съд да го отнесе? Приемете просто, че аз съм онзи гражданин, който върви триста крачки заедно с Расколников и му повтаря: "Убиец, убиец...". Порфирий Петрович добре разбира, че не разполага с нищо за да даде Расколников на съд, още повече, че Николка е поел вината върху себе си. Но Порфирий Петрович иска да доведе Расколников до срив. Той просто му ходи по нервите. Виж, на тези нервите им са здрави, тях не може така лесно да ги накараш да се сринат.

Еркюл Пуаро и мис Марпъл в книгите на Агата Кристи са майстори в това да подкрепят аналитичните си изводи с факти: убиецът се изнервя и почва да прави глупости – отстранява свидетели, издава се и на финала, на публичния сеанс по "разобличаване на магията", не издържа и се втурва да бяга. Е да, но тези, нашите няма да побягнат... Даже да се случи чудо и в Русия след някое ново размразяване настъпи вечно лято, едва ли можем да съдим чекистите дори за взривовете на жилищните блокове. Доказателства и писмени заповеди няма, а само с Достоевски не може да се явиш в съда ("Вие я убихте, вие... няма кой друг..."). За подобни доказателства и адвокатите, и прокурорите, и гаргите по дърветата ще ви осмеят.

Ако искате не ми вярвайте, скъпи европейци, но все пак не летете при нас в такъв състав и по такива места. Защото ще минат десетилетия, ще се търкулнат още 65 години и към мястото на аварията на полския самолет ще полети нова порция полски политици. И също ще се сгромолясат... Само не знам, дали Анджей Вайда ще успее да заснеме още един филм до тогава.

Концернът "Алпийски пикел-интернешънъл" * ще продължи да работи, докато съществува "съветската зона", докато съществува КГБ. И щом не ги мързеше да гонят из Европа 80-годишния Краснов**, да тровят с полоний Литвиненко, да черпят с отровни бонбони и да намушкват с чадъри, то кой ще ми докаже, че е забранено безнаказано и с гаранция за сигурност да бъде отстранен антисъветчикът, врагът на Лубянка и на Кремъл Лех Качински?

Не се познавах лично с него, но той бе мой съратник, мой боен другар. Аз ще скърбя за него и ще го оплаквам, за разлика от Адам Михник и други левичари в Полша, защитници на Ярузелски. Качински бе полският Рейгън, наследник на Косцюшко, на Савински, Домбровски и Пилсудски. "Полска", разбира се няма да "сгине". Полша помни всичко, тя се намира на верен и добър път, а чекистите са майстори само на захапването и отскачането. Кучешко племе са си от край време – още от сформирането на опричниците.

Дори не мога да кажа, че моята ненавист ще нарасне. Тя просто няма накъде повече да се увеличава. "Ненавистта ми, необятна кат' морето, не могат да обгърнат бреговете на един живот". Вярно, че в оригинала шекспировата Жулиета говори за любов, а не за ненавист, но пък аз си имам работа съвсем не с Ромео...

Боли разбира се, че никой няма да понесе отговорност. Впрочем, и в това няма нищо ново. Сталин също не понесе отговорност за нищо. Напротив, заради него, невинния агнец, внук му мъкне днес по съдилищата "Новая газета". Заминаха си на оня свят палачите от НКВД и ВЧК, а онези от тях, които не бяха разстреляни от своите колеги по занаят, склопиха очи ненаказани. Гонителят на дисиденти, следователят от КГБ Виктор Черкесов и днес е на висока длъжност, обсипан с отличия и ордени от Путин, генерал Филип Бобков, работеше доскоро в НТВ, престарелите надзиратели от Гулаг получават персонални пенсии, Ленин се кипри в мавзолея, наградите за Афганистан, за Чечня и Грузия са в сила до днес. А някой да е понесъл отговорност за затритите животи на пътниците в южнокорейския самолет?

Антисъветчикът Качински сгреши едни единствен път - когато полетя в съветски самолет на съветска територия и се довери на съветската власт...

Но цивилизованият свят няма да повдигне обвинителен глас. Всичко ще се покрие под пелената от газ, нефт и мъгла.

Превод: Милен Радев

http://forum.de-zorata.de/index.php/top ... tml#msg955
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

А сега де...

Започна се.

Благодаря, Елби. Различните гледни точки са винаги интересни, макар и объркващи понякога.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:А сега де...

Започна се.

Благодаря, Елби. Различните гледни точки са винаги интересни, макар и объркващи понякога.
това е интересна руска гл. точка. Рядко, но се намират и такива. Мисля, че тази журналистка е била навремето натикана в следствие, а после и в психодиспансер заради разлини позиции и бая е изстрадала (като много руснаци) от това да не се подчинява на официалната пропаганда и на правилната линия. Обаче явно си държи на позициите и се изказва - има и такива хора там. И това не трябва да се забравя.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:

Започна се.

това е интересна руска гл. точка. Рядко, но се намират и такива. Мисля, че тази журналистка е била навремето натикана в следствие, а после и в психодиспансер заради разлини позиции и бая е изстрадала (като много руснаци) от това да не се подчинява на официалната пропаганда и на правилната линия. Обаче явно си държи на позициите и се изказва - има и такива хора там. И това не трябва да се забравя.
О, разбира се, че има и такива.
Много е странно, и по повод на онзи лудия математик си го мислех - точно такива хора може да има само там. Тоест то може навсякъде, но ги има само там. И парадоксът е, че цялата преса (в смисъл на натиск) всъщност увеличават резонанса около тях, мненията и постъпките им.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:

Започна се.

О, разбира се, че има и такива.
Много е странно, и по повод на онзи лудия математик си го мислех - точно такива хора може да има само там. Тоест то може навсякъде, но ги има само там. И парадоксът е, че цялата преса (в смисъл на натиск) всъщност увеличават резонанса около тях, мненията и постъпките им.
има ги навсякъде, но там контрастират по-ярко и поради това са по-интересни. Пък и надали е интересен някой чудак от Люксембург или Зимбабве... От друга страна чудаци в страни като Англия и Америка - бол, та не са интересни ...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ELBI написа:

Започна се.

Жалко за поляците ,няма късмет тоя народ още от времето на младежа крал Владислав Варненчик, че и после ... май му се събират около 20 години безбедно съществуване по времето на булоруса Пилсудски. Също така моите уважение и мир на праха му, но Качински ще е малко странно да бъде погребан до въпросния маршал и полските крале...
Интересна гледна точко на руската журналистка, се се чудех "съветолозите" дали поне тоя път ше пропуснат шанса си да блезнат на нибосклона:lol: Железни са ибаси, като стауята на бай георги пред партийния дом във варна:rotfl24:
но все пак ако"цивилизованият свят знае за ко става дума, но мълчи, обхванат от нафтова и ква беше там мъгла..." значи цивилизования свят е съучастник и не е по-добър от чекистите които не са по добри от нацистите и ко остава тогава за цивилизования свят към който се причислява Елби, Мнемозина и аз дори...:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа: О, разбира се, че има и такива.
има ги навсякъде, но там контрастират по-ярко и поради това са по-интересни. Пък и надали е интересен някой чудак от Люксембург или Зимбабве... От друга страна чудаци в страни като Англия и Америка - бол, та не са интересни ...
Е, да, мащабите също са различни, но страни с такъв мащаб има и други.
Особено място си е Русия.
И за да има герои, трябва да има тирани.
Само не знам дали винаги когато има тирани, има и герои.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Kent написа:
Жалко за поляците ,няма късмет тоя народ още от времето на младежа крал Владислав Варненчик, че и после ... май му се събират около 20 години безбедно съществуване по времето на булоруса Пилсудски. Също така моите уважение и мир на праха му, но Качински ще е малко странно да бъде погребан до въпросния маршал и полските крале...
Интересна гледна точко на руската журналистка, се се чудех "съветолозите" дали поне тоя път ше пропуснат шанса си да блезнат на нибосклона:lol: Железни са ибаси, като стауята на бай георги пред партийния дом във варна:rotfl24:
но все пак ако"цивилизованият свят знае за ко става дума, но мълчи, обхванат от нафтова и ква беше там мъгла..." значи цивилизования свят е съучастник и не е по-добър от чекистите които не са по добри от нацистите и ко остава тогава за цивилизования свят към който се причислява Елби, Мнемозина и аз дори...:lol:
Само да знаех кого имаш предвид под "съветолозите"... :roll:
Тази журналистка от тях ли е според теб?
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

е не е , тя е от тези журналисти, за които има само черно и бяло
като болшевиките бе, или далтонистите
за които дъгата е червена или нечервена
а съветологията е сложна наука и много задълбочена:-)
като демонологията
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Kent написа:е не е , тя е от тези журналисти, за които има само черно и бяло
като демонологията
Е то една наука като не е задълбочена, мерси за науката. :lol:
Понеже си го сложил в кавички горе и затова се зачудих.
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Е то една наука като не е задълбочена, мерси за науката. :lol:
Понеже си го сложил в кавички горе и затова се зачудих.
ас сложих
съветолозите:lol:
в кави
някои
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
това е интересна руска гл. точка....
Ето още една гл. точка:

Изображение

Факти и съмнения около Катин-2: наследниците на НКВД и КГБ, които продължават да управляват Русия, най-сетне довършиха започнатото

През април 1940 г. съветският НКВД избива цвета на полската националистическа и християнска интелигенция – това става в гората Катин и на други места из страната. Тези хора са били унищожени, защото не са искали да се присъединят към комунистите и съответно да проправят пътя им за една бъдеща окупация на Полша.

Седемдесет години по-късно, на 10 април 2010 година, наследниците на НКВД, които продължават да управляват Русия, най-сетне довършиха започнатото. Самолетната катастрофа, която уби полския президент, началниците на армията, флотата и тайните служби, както и повечето представители на патриотичното крило в полския парламент, вероятно е била предварително разработена с инженерна точност... С такива деяния сатанистите се “извиняват” за старите си злодеяния – като повтарят безчинствата си отново и отново, докато не бъдат възпряни.

Основанията за съмненията са многобройни:

1. Самолетът е бил руски и скоро преди катастрофата е бил “ремонтиран” в Русия. Един пилот писа на блога си, че “обстоятелствата сочат за огромна авария или преднамерено блокиране на контролната система. Подобна блокировка може да се инсталира с умисъл, за да се задейства при активиране на шасито или задкрилките точно преди кацане”. (Повечето данни са от статии, резюмирани на сайта на Джейн Бюргермайстер.)

2. ... Почти няма останки от самолета, няма и тела. Едно едно показателно видео от YouTube. Ако самолетът е летял на височината на дърветата щеше да има оцелели. Щеше да има поне тела. Щеше да има багаж. В събота руските власти казаха, че са намерени всички тела. В понеделник вече говореха друго.

Един полски наблюдател пише: “Силно съмнително е, че всички политически и военни лидери на Полша са се качили на един и същ самолет, затова трябва да се разгледа вероятността някои от тях да са били отвлечени и екзекутирани още в Полша. За да се обясни смъртта им пред широката публика, имената им може да са добавени по-късно в списъка на пасажерите. Според медиите само 14 тела са били идентифицирани в Москва, а останалите били твърде силно овъглени.”

Приятел от Полша ми писа: “Няма свидетелства дори за едно намерено тяло или за кръв – полският оператор е смятал, че самолетът е бил празен и докато е записвал, е разбрал с ужас, че самолетът е полски, но не е подозирал, че това е президентският самолет. Значи, самолетът е летял много ниско, на височината на дърветата, но са могли да разпознаят само 14 тела, а всичко останало било на парчета, изгоряло и трябвало тестване на ДНК.”

И още: “Не викат линейки, не викат лекари, а само една пожарна и веднага обявяват, че никой не е оцелял. От записа личи, че никой не търси тела, никой не търси хора, които може би се нуждаят от помощ, просто пращат една пожарна и веднага след нея идват ковчезите. Първо казаха, че са намерени всички тела, а на следващия вече говореха, че от намерените са разпознати само 14 и продължавали да търсят трупове.

Това са лъжи след лъжи. Повечето от хората на самолета бяха поддръжници на президента и представители на неговата партия, която беше в остра опозиция на премиера, който обаче не е бил там. Полският оператор беше заловен и изблъскан извън мястото, а след това каза за телевизията, че в никакъв случай в самолета не е имало 80 тела. Тази част беше изрязана от интервюто. Както и това, че всъщност не е видял нито едно тяло.”

3. Антуражът е трябвало да пътува с влак. Внезапно плановете се променили и генералите били убедени да се присъединят към групата в самолета. (Бел.: Това са глупости. Монарсите от едно семейство, властниците и пълководците никога не пътуват с една кола или с един самолет точно по тези причини – за да не загинат вкупом при “инциденти”. Това е правило, което се спазва от много, много, много години до наши дни.)

4. Свидетели на катастрофата са чули експлозии. Бомба? Друг казва, че мъглата се появила точно преди приземяването на самолета и се разпръснала веднага след това. Руснаците твърдяха, че пилотът не знаел руски, което се оказа лъжа. New York Times продаде лъжливата история, че полският президент е принудил пилота да се приземи. Това е същият New York Times, който покриваше масовите убийства на Сталин от американската публика.

Полският ми приятел пише: “Най-ценните, християнски и патриотични водачи на Полша бяха заличени с един замах. Сега пътят е прочистен и Големият брат ще прави каквото си ще.”

Автор: д-р ф.н. Хенри Макоу

aig-humanus.blogspot.com/2010/04/2.html
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Kent написа:е не е , тя е от тези журналисти, за които има само черно и бяло
като демонологията
да добавим нациологията, фашиологията ... от един куп са. Разликата е в бройките унищожени хора...
Публикувай отговор