Например такиваБоЕВ написа:Интересно, какви ли мисли и чувства изпитва човек миг преди да му пуснат куршум в главата и каква ли енергия излъчва в околното пространство.
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 78&Level=1
Например такиваБоЕВ написа:Интересно, какви ли мисли и чувства изпитва човек миг преди да му пуснат куршум в главата и каква ли енергия излъчва в околното пространство.
Не, не мисля.БоЕВ написа:Най-трудно забележими са нещата пред очите ни!Мнемозина написа:Твърде плоско би било за чак такава не-случайност.БоЕВ написа:Путин се изравни със Сталин!
Не по бройка, а по ефект.
Случайности няма, особено в русия и още по-особено в кремъл, иначе и нахлуването на руски войски в Грузия би трябвало да е една огромна случайност.
Това, че е плоско, не означава че не е вярно.
Не, не, и пак не.БоЕВ написа:Всеки ден стават трагедии и никои не циври зарад тях - с какво тая е нещо повече?:bigsmile:
Кръвта на заровените в гората крещи за отмъщение и може би затова "двустранната церемония" за помирение не се състоя.
Изключително красив гол, брато! (или красиво изпълнение поне, понеже не спорите)Remmivs написа:Например такиваБоЕВ написа:Интересно, какви ли мисли и чувства изпитва човек миг преди да му пуснат куршум в главата и каква ли енергия излъчва в околното пространство.
тук съм съгласен, но защо ли се сещам за не по-малко нелепите спекулации за 9/11/2001 ?Remmivs написа:нито пък означава, че е вярноБоЕВ написа:Най-трудно забележими са нещата пред очите ни!
Това, че е плоско, не означава че не е вярно.
или пък, че ние сме слепи
говорим си глупости и правим догадки и спекулации, също и г-на Инджев
а хората ги няма, това е трагичния факт
и едва ли някой ще ни каже точно защо
макар, че е напълно възможно това, както вече споменах
Инджев заслужава сериозно внимание в 70-90% от коментарите си, но това е далеч от 100%. Тъжното в България е, че за 90 % от хора, журналисти, пишещи и други трябва да си изцяло в един цвят и да тълкуваш всичко в този цвят, като е абсурд да има нещо друго. Което прави огромната част от пишещите (добри при това) да си плюят на обективността в ситуации в онези 10-30%.Мнемозина написа:...А тя не е сравнима с нито една от изброените от Инджев.
Дреме им на тях. Имат газ/петрол - пука им от Качински и който и да е. Но не е в това проблема. Организация на подобни неща (атентати, други) е бая сложно нещо и не минава токук-тъй. Освен убийствата на шпиони, но се оказва, че и там двете страни на шпионажа си знаят чудесно дали, кой и за какво е очистил другия. Е - дали си го признават (както бе с оня,дето го облъчиха в Лондон) е друг въпрос, но си знаят. Но конкретно в този случай - Русия няма как и защо да търси подобни проблеми и "решения". То не е и решение....Green Light написа:Руснаците няма за какво да искат тази смърт. Или поне не се вижда на пръв поглед. На тях Полша им трябва заради газопреносните им системи и Качински изглеждаше навит
как ще прозвучи незнам... но явно още е рано да се прости и да се забрави катинМнемозина написа:е нелепа, но тази вчерашната просто няма равна.
за 2001 съм склонен да споряELBI написа:тук съм съгласен, но защо ли се сещам за не по-малко нелепите спекулации за 9/11/2001 ?
Хората обичат да спекулират. Даже, когато има черно-бяло. Сега се сещам и за още нещо - има разпространена теория/спекулация, че американците изобщо не се били качвали/кацали на Луната...
знам, че спориш за 2001, а там е по-ясно дори и от Луната. Всички разговори на диспечери, шефове и нешефове полети, всички факти около поименно известните терористи са изнесени, има 1000 документи и свидетели (или повече). Иначе минаваме в плоскостта Сашо Диков - вчера грееше слънце, но грееше ли слънце. Всъщност ... и доказва, че вчера е валяло снягRemmivs написа:за 2001 съм склонен да споряELBI написа:тук съм съгласен, но защо ли се сещам за не по-малко нелепите спекулации за 9/11/2001 ?
Хората обичат да спекулират. Даже, когато има черно-бяло. Сега се сещам и за още нещо - има разпространена теория/спекулация, че американците изобщо не се били качвали/кацали на Луната...
щото покрай спекулациите, които съществуват без съмнение, има и доста факти, които са най-слабо казано твърде съмнителни
същото може да стане и тук, когато и ако изнесат факти
виж, за луната...
не съм
и да, обичат
човешко е
не знам Мъж какво мисли и какво е проектирал, но съм слушал подробно интервю на инженери, дето са проектирали небостъргачи (тук не знам да има все още такъв), които подробно обясниха защо така паднаха кулите.Remmivs написа:сградите
особено едната
питай мъж примерно какво мисли
от енжжжжжжинерна гледна точка
и не са само сградите, но там са факти
и пво-то е, там също, но тези неща няма кой да "разкодира" (освен здравия разум) като онова избиване в ирак наскоро
да не говорим за странното съвпадение на падането на печалбите от военната машина заради пустата липса на враг
но както и да е
на луната може да погледне почти всеки любител астроном
за стъпки
Лелее, добре, че не съм журналист.ELBI написа:Инджев заслужава сериозно внимание в 70-90% от коментарите си, но това е далеч от 100%. Тъжното в България е, че за 90 % от хора, журналисти, пишещи и други трябва да си изцяло в един цвят и да тълкуваш всичко в този цвят, като е абсурд да има нещо друго. Което прави огромната част от пишещите (добри при това) да си плюят на обективността в ситуации в онези 10-30%.Мнемозина написа:...А тя не е сравнима с нито една от изброените от Инджев.
... Сори, Иво, но до някъде е допустимо журналист да не разбира и да не чете съществени факти... Ама поне не се изказвай така категорично.
И аз не знам. Мисля, че може да има много тълкувания.bead_ написа:как ще прозвучи незнам... но явно още е рано да се прости и да се забрави катинМнемозина написа:е нелепа, но тази вчерашната просто няма равна.
светла им памет
Глей ти. Бийд- мистик.bead_ написа:как ще прозвучи незнам... но явно още е рано да се прости и да се забрави катинМнемозина написа:е нелепа, но тази вчерашната просто няма равна.
светла им памет
да, и лекичко да е побутнал нещо малко с краче, едно детско кубче на подаPiqndurnik написа:По-вероятно ми се струва някой някъде удобно да си е затворил за малко очите.
хех, адски си прав за това, като се замисляPiqndurnik написа:Хабер си нямам от изграждане на животопотдържащи системи, но направата им с тогавашното ниво на техниката ми се струва значително по-лесно от направата на подходящ робот
Един употребен и похабен талант и нищо повече. Опасявам се, че единственото реално доказано нещо което е минавало през главите на полските офицери са били руските куршуми.Remmivs написа:
Green Light написа:Руснаците няма за какво да искат тази смърт. Или поне не се вижда на пръв поглед. На тях Полша им трябва заради газопреносните им системи и Качински изглеждаше навит
www.mediapool.bg/show/?storyid=163909Откритият в Полша газ може да избави ЕС от хватката на Русия
8 Април 2010
Огромните резерви от шистов газ в Полша може да избавят Европа от зависимостта от руски природен газ в бъдеще, с помощта на най-новите технологии за добив, разработени в САЩ. Това съобщават британски медии като посочват, че според оценки енергийния консултант "Ууд Макензи" (Wood Mackenzie) залежите от нековнеционален шистов газ на територията на северна и централна Полша са над 1.36 трилиона кубически метра.
Ако тези прогнози се докажат, резервите от газ на ЕС ще скочат с 47 процента и ще бъдат по-надеждна алтернатива на руските.
"Коноко Филипс" (ConocoPhillips) планира да започне сондажи край Гданск идния месец, последвана от "Ексон Мобил" (ExxonMobil).
Зависимостта на ЕС от руския държавен монополист "Газпром" от много време е предмет на загриженост в Общността. Тридесет и три процента от използвания в Европа газ през миналата година е бил от Русия.
Е аз защото летях на тренажор в Доброславци си траяМЪЖжжж написа:Много странно как всеки /дори не летял на симулатор на компа/ обсъжда тази тема.
При 400 м. видимост, пилота и самолета имат за реакция от 5-7 секунди /и това при скорости за кацане/. Пилота ясно. Самолета...първите 10 секунди се чуди на къде да поеме.Следващите 20 започва да реагира. Мноу обичам като се говорят глупости.
Лека им пръст! Трагедиите все около празници се случват.
Да. И 400 м. видимост, се минава за 3-5 секунди.Remmivs написа:154-ката не каца ли с около 450-500 км/ч
щатно
това е интересна руска гл. точка. Рядко, но се намират и такива. Мисля, че тази журналистка е била навремето натикана в следствие, а после и в психодиспансер заради разлини позиции и бая е изстрадала (като много руснаци) от това да не се подчинява на официалната пропаганда и на правилната линия. Обаче явно си държи на позициите и се изказва - има и такива хора там. И това не трябва да се забравя.Мнемозина написа:А сега де...
Започна се.
Благодаря, Елби. Различните гледни точки са винаги интересни, макар и объркващи понякога.
О, разбира се, че има и такива.ELBI написа:това е интересна руска гл. точка. Рядко, но се намират и такива. Мисля, че тази журналистка е била навремето натикана в следствие, а после и в психодиспансер заради разлини позиции и бая е изстрадала (като много руснаци) от това да не се подчинява на официалната пропаганда и на правилната линия. Обаче явно си държи на позициите и се изказва - има и такива хора там. И това не трябва да се забравя.Мнемозина написа:А сега де...
Започна се.
Благодаря, Елби. Различните гледни точки са винаги интересни, макар и объркващи понякога.
има ги навсякъде, но там контрастират по-ярко и поради това са по-интересни. Пък и надали е интересен някой чудак от Люксембург или Зимбабве... От друга страна чудаци в страни като Англия и Америка - бол, та не са интересни ...Мнемозина написа:О, разбира се, че има и такива.ELBI написа:това е интересна руска гл. точка. Рядко, но се намират и такива. Мисля, че тази журналистка е била навремето натикана в следствие, а после и в психодиспансер заради разлини позиции и бая е изстрадала (като много руснаци) от това да не се подчинява на официалната пропаганда и на правилната линия. Обаче явно си държи на позициите и се изказва - има и такива хора там. И това не трябва да се забравя.Мнемозина написа:А сега де...
Започна се.
Много е странно, и по повод на онзи лудия математик си го мислех - точно такива хора може да има само там. Тоест то може навсякъде, но ги има само там. И парадоксът е, че цялата преса (в смисъл на натиск) всъщност увеличават резонанса около тях, мненията и постъпките им.
Жалко за поляците ,няма късмет тоя народ още от времето на младежа крал Владислав Варненчик, че и после ... май му се събират около 20 години безбедно съществуване по времето на булоруса Пилсудски. Също така моите уважение и мир на праха му, но Качински ще е малко странно да бъде погребан до въпросния маршал и полските крале...ELBI написа:това е интересна руска гл. точка. Рядко, но се намират и такива. Мисля, че тази журналистка е била навремето натикана в следствие, а после и в психодиспансер заради разлини позиции и бая е изстрадала (като много руснаци) от това да не се подчинява на официалната пропаганда и на правилната линия. Обаче явно си държи на позициите и се изказва - има и такива хора там. И това не трябва да се забравя.Мнемозина написа:А сега де...
Започна се.
Е, да, мащабите също са различни, но страни с такъв мащаб има и други.ELBI написа:има ги навсякъде, но там контрастират по-ярко и поради това са по-интересни. Пък и надали е интересен някой чудак от Люксембург или Зимбабве... От друга страна чудаци в страни като Англия и Америка - бол, та не са интересни ...Мнемозина написа: О, разбира се, че има и такива.
Много е странно, и по повод на онзи лудия математик си го мислех - точно такива хора може да има само там. Тоест то може навсякъде, но ги има само там. И парадоксът е, че цялата преса (в смисъл на натиск) всъщност увеличават резонанса около тях, мненията и постъпките им.
Само да знаех кого имаш предвид под "съветолозите"...Kent написа:
Жалко за поляците ,няма късмет тоя народ още от времето на младежа крал Владислав Варненчик, че и после ... май му се събират около 20 години безбедно съществуване по времето на булоруса Пилсудски. Също така моите уважение и мир на праха му, но Качински ще е малко странно да бъде погребан до въпросния маршал и полските крале...
Интересна гледна точко на руската журналистка, се се чудех "съветолозите" дали поне тоя път ше пропуснат шанса си да блезнат на нибосклона:lol: Железни са ибаси, като стауята на бай георги пред партийния дом във варна:rotfl24:
но все пак ако"цивилизованият свят знае за ко става дума, но мълчи, обхванат от нафтова и ква беше там мъгла..." значи цивилизования свят е съучастник и не е по-добър от чекистите които не са по добри от нацистите и ко остава тогава за цивилизования свят към който се причислява Елби, Мнемозина и аз дори...
Е то една наука като не е задълбочена, мерси за науката.Kent написа:е не е , тя е от тези журналисти, за които има само черно и бяло
като болшевиките бе, или далтонистите
за които дъгата е червена или нечервена
а съветологията е сложна наука и много задълбочена:-)
като демонологията
Ето още една гл. точка:ELBI написа:
това е интересна руска гл. точка....

да добавим нациологията, фашиологията ... от един куп са. Разликата е в бройките унищожени хора...Kent написа:е не е , тя е от тези журналисти, за които има само черно и бяло
като болшевиките бе, или далтонистите
за които дъгата е червена или нечервена
а съветологията е сложна наука и много задълбочена:-)
като демонологията