Катин

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:докъде се простира разбирането ти за "ужасяващо"?
не питай
аз съм фантазьор

просто искам да ти кажа
не познаваме дори себе си

само така си мислим

единственото, което можем да направим е да се опитаме да живеем живот на чест и достойнство и благородство
и да даряваме любов

аз поне това се опитвам да направя със своя

но дали той наистина е само мой...

не знам, и може би е по-добре така

ps
много го завързах
извинявай
но, такъв съм си аз
:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:докъде се простира разбирането ти за "ужасяващо"?
не питай
аз съм фантазьор

просто искам да ти кажа
не познаваме дори себе си

само така си мислим

единственото, което можем да направим е да се опитаме да живеем живот на чест и достойнство и благородство
и да даряваме любов

аз поне това се опитвам да направя със своя

но дали той наистина е само мой...

не знам, и може би е по-добре така

ps
много го завързах
извинявай
но, такъв съм си аз
Не, не си го завързал.
въпрос на обстоятелства е.
Щото в критична ситуация човек не знае как ще реагира. И наистина е по-добре да не разбира.
Че не се знае после как ще живее със себе си. Че от другите може и да се скриеш, ама от себе си няма как.
За едно беше много прав - да ен дава господ да разбираш докъде сам можеш да стигнеш.
Много мрачно стана нещо. :-)
Я да си се върщам на тръстиката :-)

ПС. бе едно помахващо с ръка емотиконче като в скайпа що няма?
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

pocti_bezobidna написа: Формално погледнато, така е. Пък и ефектно звучи.
Но общо взето когато взимаш решение "целесъобразно" да треснеш някого по главата с атомна бомба (примерно) или няколко хиляди военнопленици да ги изпозастреляш или пък да проведеш етническо прочистване - до тези решенвия се стига след някаво мислене, след някава оценка какъв ще е резултата и какви ще са ти облагите и ползите. Има последователност, процесът е продължителен, тоест - би трябвало да има някакъв момент в който да се обади нещо като съвест или каквото и да е там, морал ли, страх от Бога ли, няма значение ка ще го наречеш - дето би трябвало да ти тури спирачките.

Иначе тия дето пишат стихове и изведнъж изтребват съседите от горния и долния етаж с чука за пържоли или други подръчни оръжия ги диагностицират. Клинично.
Тоя, който дава такива заповеди, обикновено е далече от ужаса на изпълнението им. За него си е просто статистика. Нещо, като да пръскаш против комари. После, като види по числата, че се е поолял, евентуално измисля някакво благородно оправдание - къде за пред хората, къде за пред себе си...
Всъщност, за себе си почти съм сигурен, че бих дал заповед за нещо такова, ако съм сигурен, че би спасило много от моите войници. Колко е много - не зная. Както се твърди че е казал Айнщайн, сто косъма на главата са малко, но един в супата...
Наздраве :cool:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

pocti_bezobidna написа:Хм. Исках да си я купя, ама дев неща ме спряха - цената и липсата на достатъчно доказателства (права на издателство, преводач и т.н.) че текста е оригинален.
Аз не мисля, че нещо трябва да се забранява. Някаква форма на контрол върху определена информация - ОК, но именно забраната и липсата на обяснение на нещата прави половината от белите.
А, това да ти е проблемът... Копирано беше официално разрешено и одобрено от германските националсоциалисти издание, преводът на който е бил проверяван буква по буква. Изданието е било финансирано тогава от българската фашистка партия.

Аз бях чел части от книгата на английски, други части - на руски. Но не бих си я купил.
Както и да е.
Лек ден!:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
annonymus

Мнение от annonymus »

АВе написа:
pocti_bezobidna написа:Хм. Исках да си я купя, ама дев неща ме спряха - цената и липсата на достатъчно доказателства (права на издателство, преводач и т.н.) че текста е оригинален.
Аз не мисля, че нещо трябва да се забранява. Някаква форма на контрол върху определена информация - ОК, но именно забраната и липсата на обяснение на нещата прави половината от белите.
А, това да ти е проблемът... Копирано беше официално разрешено и одобрено от германските националсоциалисти издание, преводът на който е бил проверяван буква по буква. Изданието е било финансирано тогава от българската фашистка партия.

Аз бях чел части от книгата на английски, други части - на руски. Но не бих си я купил.
Както и да е.
Лек ден!:-)
Ако става дума издането на "Жар" - никъде нямаше обозначение кой е предоставил оригиналния текст, чии са оригиналните издателски права и т.н. Самото издателство "Жар" се позагуби, издадоха куп сродна литература, чудех се кой ги финансира и как по принцип се допуска безконтролно издаването на такава литература.

Ми що да не си я купя, ако имам парите? Това си е история.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

pocti_bezobidna написа:Ако става дума издането на "Жар" - никъде нямаше обозначение кой е предоставил оригиналния текст, чии са оригиналните издателски права и т.н. Самото издателство "Жар" се позагуби, издадоха куп сродна литература, чудех се кой ги финансира и как по принцип се допуска безконтролно издаването на такава литература.

Ми що да не си я купя, ако имам парите? Това си е история.
Изд. къща на Чичо не се казваше "Жар". Но не се сещам името.-.. дълго беше...

Както и да е. Няма значение.:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Публикувай отговор