тя е най-добрата и може да ти помогне да не сънуваш повече кошмари, стига ти да поискаш
http://www.slkbg.com/serv/Document?Acti ... =386869920
Доц. Поли Петкова е завеждащ отделение Психотерапия и клинична психология в Университетската специализирана болница по неврология и психиатрия "Св. Наум" в София. Тя е от първия випуск философия със специализация по психология в Софийския университет през 1968 г. Веднага след това е поканена да работи в неврологичното отделение на ИСУЛ. Възпитаничка е на най-добрите български психиатри проф. Кокошкарова и проф. Мечков, които са първите, разработили полето на психологията в медицината у нас през 1972-1973 г. След конкурс става научен сътрудник и вече повече от 30 години работи като клиничен психолог в психиатричната клиника на болницата на 4-и км.
В България е в първите екипи, които въвеждат методиките за интелект и памет. Тя е от най-добрите ни професионалисти в психодиагностиката и развива българските инструменти за нея. Консултант е на фирми и организации, както и търсен лектор у нас и в чужбина. Води екип, който развива специализациите на клиничните психолози след магистърско ниво, и е един от психолозите, които създават обучителни модули и програми по психодиагностика и психотерапия. В последните години се е школувала в модерното психотерапевтично направление на когнитивно поведенческата психотерапия - хората да се научат да разпознават и използват възможностите на интелекта и емоциите си. Като преподавател в Софийския университет е част от екипа, който развива магистърската програма по консултативна и клинична психология, и не крие, че тези студенти са й любими, те са елитни, много отворени, с много надежди за бъдещето. Като истински представител на зодия Дева е земна и реалистка.
Омъжена е, има син Павел на 21 г., студент по икономика. Семейството боготвори пудела Топси, който е най-галеното същество вкъщи.
Съдбата завинаги ме обвърза с медицината - от детството ми досега. Като малка имах тежки здравословни проблеми, преживях много медицински интервенции и 13 тежки операции. Когато си изпитал на собствен гръб толкова много неща, се зареждаш с оптимизъм, че си струва нещата да се променят, започва разговора си с мен доц. Поли Петкова. В живота си е видяла много емоционална болка и затова когато преди много години посещава психоанализа, водена от чужденци, те винаги интерпретират нещата така: вероятно неслучайно е избрала полето на медицината, а заради несъзнаваното желание да си отмъсти на лекарите. Всъщност винаги съм усещала, че искам да доразширя психологичните възможности на лекарите като благодарност за онова, което са направили с мен, смее се тя. Болестите ми помогнаха да развия лидерски умения и колкото и да е трудно, нямам проблеми да се боря, както и да понасям загубите, които са част от живота, след което
ТРЯБВА ОТНОВО ДА СКОЧИШ