Ако бях габровец,

Все същите
І

Ако бях габровец,

Мнение от І »

щях непременно да гласувам за ето тази журналистка!
За първи път я чувам и за първи път останах очарован от журналист! Щото по принцип избягвам да чета такива изявления.. :shy:
Ама нали чакам да ми доведат щерката да се погледаме няколко дни и се ровя насам натам из нета без работа.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Бе мноо сме импОлсивни, нещу. :blum:

На первом взгляде.... :rotfl24: после са чудим, що стават сакатлъци - у полИтиката, и навсякъде.
І

Мнение от І »

Разправят, че я взимали на несериозно кандидатурата и. Шегички пускали, ама току виж зела та станала кметица...
На мен ми хареса приказката и.
annonymus

Re: Ако бях габровец,

Мнение от annonymus »

МЪЖжжж написа: За първи път я чувам и за първи път останах очарован от журналист!
Един съвет от мен.
Преди да се очароваш от журналист, гледай да го чуеш поне 5-6 пъти.
А преди да гласуваш за него, превръщайки го в свой представител в местната власт - и повече.
annonymus

Мнение от annonymus »

МЪЖжжж написа:Разправят, че я взимали на несериозно кандидатурата и. Шегички пускали, ама току виж зела та станала кметица...
На мен ми хареса приказката и.
Аха. Така и Слави Трифонов може да ни стане премиер.
Пу, пу, опазил Господ! :blink:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

МЪЖжжж написа:щях непременно да гласувам за ето тази журналистка!
За първи път я чувам и за първи път останах очарован от журналист! Щото по принцип избягвам да чета такива изявления.. :shy:
Ама нали чакам да ми доведат щерката да се погледаме няколко дни и се ровя насам натам из нета без работа.
тази май беше хубавичка :rotfl24: Иначе ... както е бил казал Киркегор (не съм го проверил лично) - По-добре син педер** отколкото дъщеря журналистка. Има си изключения (дано и дамата да е такова), но това е едно от най-долните и мръсни съсловия. И необходимо - точно колкото политиците. И чисто точно колкото тях.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа:
тази май беше хубавичка :rotfl24:
Чуд-на! :lol:
Като вземе да кудкудяка в някое предаване (щото често я канят заради голямото й кудкудякане), чак не успяваш да чуеш смисъла на нещата, понеже някой като се надвиква и ти кудкудяка, забравяш да го случаш какво ти приказва. :roll:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа: Има си изключения (дано и дамата да е такова), но това е едно от най-долните и мръсни съсловия. И необходимо - точно колкото политиците. И чисто точно колкото тях.
Що заради няколко продажници плюеш цялото съсловие?
Мръсни и долни и ма навсякъде.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

vyara написа:
ELBI написа:
Като вземе да кудкудяка в някое предаване (щото често я канят заради голямото й кудкудякане), чак не успяваш да чуеш смисъла на нещата, понеже някой като се надвиква и ти кудкудяка, забравяш да го случаш какво ти приказва. :roll:
Хахаха, нещо такова щях да напиша и аз,
ама по-нежно някакси.:lol:

И все пак, опитите и да вдигне рейтинга на бигбрадър са трогателни.:cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Амаранта написа:
Хахаха, нещо такова щях да напиша и аз,
ама по-нежно някакси.:lol:

И все пак, опитите и да вдигне рейтинга на бигбрадър са трогателни.:cool:
Ами изкажи се по-нежно, де. Аз какво ти преча?! :lol:

А горкия ББ, щом аз снощи предпочетох да гледам Стъклен дом пред ББ, начи яко са загазили с рейтинга.

И по тоз повод да светна мъжжж, че като течеше Голямата уста в ББ, не знам кой сезон и въпросната журналистка беше една дежурна голяма уста, при това платена, и голямо кудкудякане падаше с едни други големи усти. Абе шоо!
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: Има си изключения (дано и дамата да е такова), но това е едно от най-долните и мръсни съсловия. И необходимо - точно колкото политиците. И чисто точно колкото тях.
Що заради няколко продажници плюеш цялото съсловие?
Мръсни и долни и ма навсякъде.
не... това съсловие е като политиците. Сори - познавам чудесни хора от съсловието, но те са изключение. А като ги натиснат - и те пишат каквото им кажат шефовете. Има съсловия, които (напр. адвокатите в Америка, а май и тук..., споменах политиците) са си за плюене. Това им е работата - да не са честни и да закопават този-онзи. Ала без тях - по-лошо.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
ELBI написа:
май само веднъж я зърнах, не съм я слушал - даже в момента не мога да се сетя как изглежда. Пуснете някой линк да се подсетя...
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
не... това съсловие е като политиците. Сори - познавам чудесни хора от съсловието, но те са изключение. А като ги натиснат - и те пишат каквото им кажат шефовете. Има съсловия, които (напр. адвокатите в Америка, а май и тук..., споменах политиците) са си за плюене. Това им е работата - да не са честни и да закопават този-онзи. Ала без тях - по-лошо.
Аха. :winkw:
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

МЪЖжжж написа:щях непременно да гласувам за ето тази журналистка!
Щях и аз да се зачета, но като ми каза, че е приела поканата от Биг Брадър ми е ясно що за човек е.
Дори и да има качества на журналист и политик, вече ми е ясно как ще ги ползва.
Какво полза от качествата и - сол без вкус.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Според мене няма големи шансове. Не я зная, но у дома никой не е светец. В малките градчета се помнят предимно кирливите ризи.
Отделно, че дори да приемем че е добра журналистка, това не значи, че става за кмет.
Наздраве :cool:
І

Мнение от І »

Piqndurnik написа:Според мене няма големи шансове. Не я зная, но у дома никой не е светец. В малките градчета се помнят предимно кирливите ризи.
Отделно, че дори да приемем че е добра журналистка, това не значи, че става за кмет.
Да, това с малките общности си е голям проблем. Взимат се фирми от друг град да вършат ремонти /примерно/ само и само да не е ТОЯ или ОНЯ /щот това са термините и определенията/ от техния. Обаче се не сещат, че данъците местните отиват в ОНАЯ другата община.
А по белия свят има шовинизъм. И всяка община е богата, щото мисли за фирмите в нея.
Е за твоята настояща родина знам. Има общини, дето могат да си павират града с позлатени павета и пак ще им остане. Просто щото има немски модел на децентрализация на властта /и кинтите/ има и турски между впрочем, който също не е лош модел.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

80% vs 80% написа:...Е за твоята настояща родина знам...
За сега поне съм с българско гражданство.
Наздраве :cool:
І

Мнение от І »

Piqndurnik написа:
80% vs 80% написа:...Е за твоята настояща родина знам...
За сега поне съм с българско гражданство.
Дом..беше мястото, на което се чувстваме добре. :-) Нямах други препратки в поста си. :bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

80% vs 80% написа:... има и турски между впрочем, който също не е лош модел.
Да не би да си се размечтал за ново османско присъствие?
І

Мнение от І »

БоЕВ написа:
Не. Просто най-успешните модели за децентрализиране на властта и успех на бизнеса, които познавам са тези 2-та.
Говоря само за икономика и не намесвам история или религия. При това съвременна икономика, не някоя отпреди 100 години, за която знае ли се не знае ли се.
:-)
Аватар
Глас в пустиня

80% vs 80% написа:
БоЕВ написа:
Не. Просто най-успешните модели за децентрализиране на властта и успех на бизнеса, които познавам са тези 2-та.
Говоря само за икономика и не намесвам история или религия. При това съвременна икономика, не някоя отпреди 100 години, за която знае ли се не знае ли се.
:-)
За големи(по бр население) държави маже и да става тоя вариант, но при нас - не знам - как я виждаш България събрана в няколко града да речем - СФ, ПД ВН... Да децентрализираш северозападналия район е все едно да им пуснеш биологично оръжие и пак ще бъде по хуманен вариант.
І

Мнение от І »

БоЕВ написа: За големи(по бр население) държави маже и да става тоя вариант, но при нас - не знам - как я виждаш България събрана в няколко града да речем - СФ, ПД ВН... Да децентрализираш северозападналия район е все едно да им пуснеш биологично оръжие и пак ще бъде по хуманен вариант.
Нц. Значи не познаваш 2-та модела.
Но ще ми трябва малко повечко време да ги опиша.
Аватар
Глас в пустиня

80% vs 80% написа:
БоЕВ написа: За големи(по бр население) държави маже и да става тоя вариант, но при нас - не знам - как я виждаш България събрана в няколко града да речем - СФ, ПД ВН... Да децентрализираш северозападналия район е все едно да им пуснеш биологично оръжие и пак ще бъде по хуманен вариант.
Нц. Значи не познаваш 2-та модела.
Но ще ми трябва малко повечко време да ги опиша.
Можеш да ми опишеш германския, анадола не ми е пример за подражание.:bigsmile:
І

Мнение от І »

БоЕВ написа: Можеш да ми опишеш германския, анадола не ми е пример за подражание.:bigsmile:
Ок. Съвсем накратко. Че имам освен бачкането и 1 молба от Холи, дето требе да изпечем /въпреки, че се е родила в главите на няколко човека/.
Но и другия модел/въпреки обструкциите ти върши добра работа- както и виждаме дори в собствената си държава :shy:/. Дори той ми се вижда по-подходящ за нашите географски ширини и дължини поради близостта и манталитета. :roll:
Немция.
Откак данъците вместо да постъпват директно в бюджета се пренасочват и плащат към общините, всяка такава община има собствен ресурс и гъвкавост да прави каквото иска, според идеята на общинските си управници- все пак избрани от хората в тази община да ги представляват.
И така, вместо парите да се преразпределят изцяло от държавата /обикновено според това дали кмета е от управляващата партия/, те остават на местно ниво и там се управляват от представителите избрани да вършат тая работа. Е, кинти идат и към централното управление, но не целия поток и после да се връщат по пригодност и гъзолизничество на местната власт.
Та тъй. :-) Тези общини определят условията си в тяхната околност, правят пътищата, комуникациите, плана на заетост, кадровата политика, транспортните потоци...и построяват всичко необходимо, което по закон следва да се осигури на бизнеса, когато е решил да инвестира някъде.
И така се появяват условно казано "затворени градчета" с къщите, училищата, детските градини, мол-овете и други екстри на някой общински хълм, щото общината участва също в този процес и със собственост и с право на глас. Дори и улиците водещи към мястото се кръщават на фирмата /барабар с пътните знаци/. Това е обусловено от един простичък факт.
Кадрите.
Не можеш вечно да си крадеш готови кадри от другите фирми. Просто в 1 момент няма какво повече да им предложиш. Голямата заплата се облага и с големи данъци и за работодателя и за работника ефекта от 2-но увеличение се свежда практически до 10% ефективно такова. Докато всички социални придобивки от гореизброените се смъкват от инвестициите на работодателя и не се "глобяват" от държавата като чист приход и за двете страни. А всеки трябва да плати и за образование и за среда и за транспорт и за комуникации и за ..кво ли не.
И тъй се създава една естествена бизнес среда за изнасяне и компактност на бизнеса в собствени "кошари" създавайки всичко удобно на работника си той да мисли само за работата си, а не да се притеснява ще има ли кой да вземе детето му от детската градина, нахранило ли се е синчето в училище, ще успее ли да напазарува след работа,преди да затворят магазните, и куп други глупости от нормалното ни ежедневие.
В същото време кинтите остават на местна почва и общината освен, че може да привлече инвеститори, им предлага и всичко останало, за да се чувстват удобно, както и да използват ресурса от работници от местното население. Щото ще е нужна и административна среда и чистачи и градинари и детегледачки и фризьори и хора по поддръжката и въобще всичко останало, което е нискоквалифициран, но сравнително добре платен труд. А знаеш % в твойта община колко нискоквалифицирани кадри има и колко кат РЕМ -ядрена физика и оптика. :winkw:
Хем кинти, хем социално, хем и по управленчески кадърно решение.
Съвсем набързо ти го нахвърлях..бил съм в няколко такива местенца. И вервай ми и офцата цяла и вълка сит и овчаря с песен на уста. :roll:
Звучи почти изпълнимо, нали? Но тоя модел ми се вижда далечен малко от местната ни култура.
При повече време и повече бих разказал и натворил.
І

Мнение от І »

Хм. :roll: Странно. Нито Боев, нито Авън коментираха?!

А журналистката дали става за кмет или не, мога да кажа наистина като я видя и чуя на живо.
Имах същото отрицателно мнение за Милен Цветков, докато живота не ни сблъска и ни постави един до друг по случайност на един "ученически чин".
Но от тогава знам, че той в ефира е това, за което му плащат, а на живо това, което е той. Аз повярвах на онова "на живото".
Но бих дал и обратният вариант с кметицата на Златица. Нея я мразят всички от общинският съвет, почти всички наоколо и правят спънки за щяло и нещяло, но тази жена е запозната с всичко дето може да се изкопчи по фондовете и има менталният капацитет да го направи в рамките на ограниченията поставени от държавата, с административният капацитет на общината, стига да не и се пречи неистово.
Всъщност нея я "видях" в думите на тази журналистка. И...естествено си направих аналогията. :shy:

Не знам за вас, но нормално жените са по-пунктуални и по-подредени. Затова за кмет /поне до сега/ предпочитам да е жена.
Рядко са мъжете, дето управляват реда в семейството, та камо ли в общината. Добре де.. изхождам и от това дет сЪ познавам себе си. :grin:
Няма начин да няма и подредени мъже. :winkw:
Публикувай отговор