Къде го?

Все същите
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Къде го?

Мнение от frisky lioness »

Докато обикалях нетя в търсене на отговор на това защо пожълтяват листата на иначе доскоро добре вървящото ми индрише(тва много дълбо, бе. сигур требеше да слогна някъде запетайка:blink::shy:), се натъкнах на ...

това

Смях се както винаги, пък после ми светна

"Къде го този Щрунц?" "Не требеше ли вече да е за втори път татко станал?"

Много липси в този форум в последно време, много липси......

П.П. А инак ще съм благодарна ако някой може да ми помогне с проблема с мойто индрише
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Щрунца се скътава, обаче до 2 седмици, мисля, ще трябва да се обади и да черпи - мъжки татко ще става, кат зареве бебето, да видиш как ще му се отприщи музата за писане в клуба:-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:Щрунца се скътава, обаче до 2 седмици, мисля, ще трябва да се обади и да черпи - мъжки татко ще става, кат зареве бебето, да видиш как ще му се отприщи музата за писане в клуба:-)
Намерете му майки, майки му намерете, че да го споходи пак музата :grin:
Айде стискаме палци всичко да е наред. :-)
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:Щрунца се скътава, обаче до 2 седмици, мисля, ще трябва да се обади и да черпи - мъжки татко ще става, кат зареве бебето, да видиш как ще му се отприщи музата за писане в клуба:-)
Ами ще тръпнем в очкване на мъничкия Щрунц, мъничкото Щрунцче...и ще стискаме палци, разбира се:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Re: Къде го?

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: П.П. А инак ще съм благодарна ако някой може да ми помогне с проблема с мойто индрише

Желтеющие нижние листья. Причина:
если листья остаются упругими или у них сохнут только края - причиной является недостаток влаги. Если листья вялые или загнивают - дело в избытке влаги. В обоих случаях листья могут опадать

Пожълтяващи долни листа. Причина:
ако листата остават твърди или изсъхват само краищата им - причината е в недостига на влага. Ако листата са увехнали или загниват - в прекалено многото влага. И в двата случая листата може да опадат.

В общи линии препоръките са: много директна светлина, да се отглеждат при 8-12 градуса, да има oостъп на чист въздух, увехналите листа и цветове да се махат.

Повече за индришето /Pelargonium roseum/, но на руски
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Благодаря ти, мила:kiss:

Мисля, че ще го изгубя:(:crying:, а беше толкова хубаво:crying:

Имам и едно каланхое, което таман се беше наканило да цъфне и вече заформените му цветни пъпчици ........умряха:(:crying:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Имам и едно каланхое, което таман се беше наканило да цъфне и вече заформените му цветни пъпчици ........умряха:(:crying:
Тва даже не го знаех какво е :shy: Но го видях на картинка. Ти само лековити цветя гледаш май :winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
frisky lioness написа: Имам и едно каланхое, което таман се беше наканило да цъфне и вече заформените му цветни пъпчици ........умряха:(:crying:
Тва даже не го знаех какво е :shy: Но го видях на картинка. Ти само лековити цветя гледаш май :winkw:
Хм, не съм се замисляла.... Всичко, дето е живо е лековито:-):winkw:

Ама аз нещо не им действам добре:(
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Хм, не съм се замисляла.... Всичко, дето е живо е лековито:-):winkw:

Ама аз нещо не им действам добре:(
Ами прочетох, че сокът от листата на каланое се изполва широко във фармацията за рани, изгаряния, кръвотечения от ранички и т.н. Разбира се и в народната медицина (прави се настойка със спирт или водка, както пишат братушките) :grin:Като алоето. Пък индришето е ясно.

За каланхоето прочетох, че когато се появяват пъпките е хубаво веднъж на две седмици да му се слага тор за кактуси :shocked: Иска повечко вода и слънце, да не се пръска , освен ако не е много сух въздуха.

Ама много красиво туй: Изображение

Ей, голям всезнайко съм :winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:

Ей, голям всезнайко съм :winkw:
Абсилютно:grin:

Аз и алое гледам, ама за него нищо няма да кажа, за да не го урочасам:-):winkw:
Обичам цветя, но не съм толкова съвестна по отношение например на товенето...Ако го правя е един-два пъти в годината и то на всички цветя едновременно:(
Изображение

Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

Я да ви видя сега
http://cosmetics.forumsplace.com/urljum ... 501111.jpg

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Дали ще се ориентирате лесно или ви трябват допълнителни инструкции:blum::blum::blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Lenny написа:Я да ви видя сега

Дали ще се ориентирате лесно или ви трябват допълнителни инструкции:blum::blum::blum:
Лени, не фнимаваш:grin:

Тва онзи ден го четохме:-):winkw:, ма нищо де. Повторението е майка на ....кво там беше:blink::?:winkw:
Изображение

Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

frisky lioness написа:
Lenny написа:Я да ви видя сега

Лени, не фнимаваш:grin:

Тва онзи ден го четохме:-):winkw:, ма нищо де. Повторението е майка на ....кво там беше:blink::?:winkw:

Срам голямммм:shy::shy::shy:
Истината е че не фнимавам, щото имам мнооо бач тия дни и влизам все за по-малко и някои теми ги пропускам.
Обещавам да се попра"я...
Амаааа кога ли ще е ............:grin::grin::grin:
Публикувай отговор