Политик - рискована професия ли е?
явно може. До момента, до който някой установи със сигурност, че не си рентабилен - работиш. Смисъл - ами това е смисълът на мениджмънт/управление, което в някои моменти включва и политика (в дългосрочен план дали си необходим и дали ще се развива бизнес/нещотам в дадено направление, поради което си заслужава да те запазят). Та - смисълът е точно политиката. И за да не съм толкова общ, да ти дам дребен пример. Когато в Германия настъпва икономическата криза, Круп уволнява огромна част от работниците и почти никаква от иженерите си, проектантите, учените си. Те продължават да бачкат по проекти. Които след време биват приложени в производството, а работниците - наети веднага (щото такива има, а проектант и учен не се създава за 1 ден). Това е истински и много типичен случай. Хубаво е, когато има и на кого да го дадеш в един спор и кой да го разбереМнемозина написа: Мен пък повече ме вълнува въпросът за това дали може да се работи без да си рентабилен. И какъв би бил смисълът.
Като ще разбиваме митологеми и гладки мисли, поне да е във всички посоки.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ела да пийнем по едно червено - ще видиш колко е рентабилно...Remmivs написа:мен пък ме вълнува въпросът може ли да не се работи
пети ден подред например
а ако рисуваш, или ваеш, или пишеш това работа ли е
и рентабилна ли е
а какво е работа
и какво е рентабилност
а какво е човек
а дали творецът работи ли не - това е една дълга и интересна тема... но става още по- на чаша вино.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
с моите камъни по моята глава...Remmivs написа:Не беше ли против ограниченията изразявани в цифри?ELBI написа:вероятно визираш 11 женски дупета?
признавам си - сбърках... сори... бил съм бил прав, да му се не види
Работи, естествено, особено ако се издържа от това, щото иначе може да е и хоби,ELBI написа:ела да пийнем по едно червено - ще видиш колко е рентабилно...Remmivs написа:мен пък ме вълнува въпросът може ли да не се работи
пети ден подред например
и рентабилна ли е
а какво е работа
и какво е рентабилност
а какво е човек
а дали творецът работи ли не - това е една дълга и интересна тема... но става още по- на чаша вино.
ма вие си пийнете виното, де, то не пречи.
О, това си е комплимент и благодаря за него! Винаги е хубаво, когато някой в спор ти дава точния аргумент.ELBI написа:явно може. До момента, до който някой установи със сигурност, че не си рентабилен - работиш. Смисъл - ами това е смисълът на мениджмънт/управление, което в някои моменти включва и политика (в дългосрочен план дали си необходим и дали ще се развива бизнес/нещотам в дадено направление, поради което си заслужава да те запазят). Та - смисълът е точно политиката. И за да не съм толкова общ, да ти дам дребен пример. Когато в Германия настъпва икономическата криза, Круп уволнява огромна част от работниците и почти никаква от иженерите си, проектантите, учените си. Те продължават да бачкат по проекти. Които след време биват приложени в производството, а работниците - наети веднага (щото такива има, а проектант и учен не се създава за 1 ден). Това е истински и много типичен случай. Хубаво е, когато има и на кого да го дадеш в един спор и кой да го разбереМнемозина написа: Мен пък повече ме вълнува въпросът за това дали може да се работи без да си рентабилен. И какъв би бил смисълът.
Като ще разбиваме митологеми и гладки мисли, поне да е във всички посоки.
Чак не ми дава сърце сега да уточня, че Грийн според мен точно за това говореше, както и Безобидна.
И че наистина става дума за дългосрочно мислене, което... уф, няма да продължавам.
И няма да ти казвам да чуеш всяко второ изречение на сегашния министър на културата. А за другия изобщо няма да споменавам.
И... този същият аргумент е отговор и на един въпрос на Амаранта, обаче забравих точно кой. А, да, онзи с богатите държави.
Panta rhei...
Мнемо, всичко това го разбрах. И им дадох мисли за това в различни посоки, дадох ти и на тебе примери съвсем конкретни. Даже предложих на Грийна да извади от торбата някой "политик" с "правилни' идеи, дето са се реализирали във времето и да видим до колко е бил етичен, морален и "готин" в други си житейски дейности или погледнато от други посоки. Казах, че политиката е мръсна работа, щото често се налага да се правят неща, които иначе извън контекста на по-голяма картина (мирен договор, нова територия, благоденствие на народа) са или неморални, или даже престъпление. И все пак за определени условия / режими (друга тема) компромисите и мръстотиите стават прекалено много и недопустими. Е - знам и тук какво някой би могъл да отговори и защити онези мустакати и мастика-ти политици, но ... просто става дълго и безмислено. А и се нагледах на хора, които умрат да са само контра, щото не обичат този или онзи и спорят заради това, а не заради същността на темата.
Такива ми ти работи.
Такива ми ти работи.
ами ако не се издържа от това и все пак посвещава повечето си време ... казваш - хоби, но де факто - това му иде от вътре, това си прави - без значение дали изкарва пари от това или не. ААйде да съм по-прецизен - и като не изкарва пари, пак твори. И като изкарва пари - пак твори. Ерго - не парите в този случай са определящото дали ще "твори" (работи).Амаранта написа:Работи, естествено, особено ако се издържа от това, щото иначе може да е и хоби,ELBI написа:ела да пийнем по едно червено - ще видиш колко е рентабилно...Remmivs написа:мен пък ме вълнува въпросът може ли да не се работи
пети ден подред например
и рентабилна ли е
а какво е работа
и какво е рентабилност
а какво е човек
ма вие си пийнете виното, де, то не пречи.
Виното - не само, че не пречи, но и помага в случая. Води до истини
ELBI написа:.
ами ако не се издържа от това и все пак посвещава повечето си време ... казваш - хоби, но де факто - това му иде от вътре, това си прави - без значение дали изкарва пари от това или не. ААйде да съм по-прецизен - и като не изкарва пари, пак твори. И като изкарва пари - пак твори. Ерго - не парите в този случай са определящото дали ще "твори" (работи).
Ако изкарва пари за издръжката на живота си, значи се обвързва с резултат и срок. Щом има планиран резултат и срок, значи е работа.
....или пък, ако работи по поръчка, не твори?! Да, но най-големите шедьоври са създадени именно по поръчка. Ади, да речем не чак всички, но достатъчно внушителна част....в тая посока разсъждавам. Което пак поставя въпроса за ценностите и парите, и доколко парите са склонни да унищожават по-ценното от тях...
Това - набързо, че излизам.
Подозирах ги тези аргументи. Поради което ти казах в началото, че е дълга тема. И щото излизаш... По почти всичко може да се спори (или да се потвърждава), но основното си остава, че формално, благодарение на парите има шедьови произлезли от Рафел, Леонардо, Микеланджело и ... то май списъкът е безкраен. И не виждам какво от шедьоврите им е унищожено от паритеАмаранта написа:ELBI написа:.
ами ако не се издържа от това и все пак посвещава повечето си време ... казваш - хоби, но де факто - това му иде от вътре, това си прави - без значение дали изкарва пари от това или не. ААйде да съм по-прецизен - и като не изкарва пари, пак твори. И като изкарва пари - пак твори. Ерго - не парите в този случай са определящото дали ще "твори" (работи).
Ако изкарва пари за издръжката на живота си, значи се обвързва с резултат и срок. Щом има планиран резултат и срок, значи е работа.
....или пък, ако работи по поръчка, не твори?! Да, но най-големите шедьоври са създадени именно по поръчка. Ади, да речем не чак всикси, но достатъчно внушителна част....в тая посока разсъждавам. Което пак поставя въпроса за ценностите и парите, и доколко парите са склонни да унищожават по-ценното от тях...:winkw:
Това - набързо, че излизам.
А ей го Ън - твори си и за без пари :) А де?
Ми нали Грийн го готвим за политик тука, че да има един свестен. Ти пък как не разбра...ELBI написа:Мнемо, всичко това го разбрах. И им дадох мисли за това в различни посоки, дадох ти и на тебе примери съвсем конкретни. Даже предложих на Грийна да извади от торбата някой "политик" с "правилни' идеи, дето са се реализирали във времето и да видим до колко е бил етичен, морален и "готин" в други си житейски дейности или погледнато от други посоки. Казах, че политиката е мръсна работа, щото често се налага да се правят неща, които иначе извън контекста на по-голяма картина (мирен договор, нова територия, благоденствие на народа) са или неморални, или даже престъпление. И все пак за определени условия / режими (друга тема) компромисите и мръстотиите стават прекалено много и недопустими. Е - знам и тук какво някой би могъл да отговори и защити онези мустакати и мастика-ти политици, но ... просто става дълго и безмислено. А и се нагледах на хора, които умрат да са само контра, щото не обичат този или онзи и спорят заради това, а не заради същността на темата.
Такива ми ти работи.
Panta rhei...
Ама той е свестен сега. Кат стане политик - баси ужаса - ще се виждам с него само по навик. Макар напоследък да взима политически решения - постановка вместо Барса... почнал е той с политиката ...Мнемозина написа:Ми нали Грийн го готвим за политик тука, че да има един свестен. Ти пък как не разбра...ELBI написа:Мнемо, всичко това го разбрах. И им дадох мисли за това в различни посоки, дадох ти и на тебе примери съвсем конкретни. Даже предложих на Грийна да извади от торбата някой "политик" с "правилни' идеи, дето са се реализирали във времето и да видим до колко е бил етичен, морален и "готин" в други си житейски дейности или погледнато от други посоки. Казах, че политиката е мръсна работа, щото често се налага да се правят неща, които иначе извън контекста на по-голяма картина (мирен договор, нова територия, благоденствие на народа) са или неморални, или даже престъпление. И все пак за определени условия / режими (друга тема) компромисите и мръстотиите стават прекалено много и недопустими. Е - знам и тук какво някой би могъл да отговори и защити онези мустакати и мастика-ти политици, но ... просто става дълго и безмислено. А и се нагледах на хора, които умрат да са само контра, щото не обичат този или онзи и спорят заради това, а не заради същността на темата.
Такива ми ти работи.
не мисля и не искам да мисля, че по принцип , както казва Елби, политиците са мръсни хора
Наскоро видях един новоизлюпен такъв, млад красив и синеок да се изчервява:lol:...по-време на дебата...Nick Clegg...и си викам има илюзии в него, може да даде и на хората илюзии пък, и надежди..това е най-важно...не важно, колко всъщност милиони има и дали е учил в най-скъпото училище. (това е по-скоро за оня другия хубавец David Cameron)
...
сетих се най-добрата ми приятелка о тгиманзията, дето сега е зам. кметица на малък град, сещате се от коя партия
Отдавна не съм я виждала, даже май нарочно я избягвам, ама поради едни други лични причини, но скоро ще я видя знам
Няма да я питам как мъжът и сега работи с фирма дето прави 'европейските' проекти...няма да я питам откъде ще вземе пари да прати детето да учи някъде на север, където е най-скъпо...няма...
като я видя, сигурно ще се разплача, и ще се усмихвам и говоря, и ще ме връхлети цялата енергия и магия на оний години-края на 80те, когато за реформи в образованието и здравеопазването хич не се и говореше, а учителите все още имаха някакво самочувствие...няма нищо да я питам, щото знам, какво е било, какво се се случвало, и какво е имало в главата и през последните 20 години, и какво се случва сега, откакто е във властта...защото видях новото старо читалище в родното село на родителите ми...едно такова светло, и усмихнато, дом на илюзиите, които ще дадат смисъл на децата ни да пеят там, и да рецитират и да дадат надеждата за покой на всички възрастни...
Та тя беше учителка дълги години, и да се корумпирала, и пари да е откраднала...халал да са и...изкарала си ги е момичето, даже още трябва да и дават тия дето от нея са откраднали, и от мене, и от много други...
И дааа, мога да кажа сега, след като съм поживяла почти година далече от родината и мога да сравня, че бай Тошо и нашите родители, и малкото останали интелигенти, и работници сме били стигнали едно време до бая високо...ма да не си помислите, че си падам комунистка?...неееее
просто сравнявам...

Наскоро видях един новоизлюпен такъв, млад красив и синеок да се изчервява:lol:...по-време на дебата...Nick Clegg...и си викам има илюзии в него, може да даде и на хората илюзии пък, и надежди..това е най-важно...не важно, колко всъщност милиони има и дали е учил в най-скъпото училище. (това е по-скоро за оня другия хубавец David Cameron)
...
сетих се най-добрата ми приятелка о тгиманзията, дето сега е зам. кметица на малък град, сещате се от коя партия
Отдавна не съм я виждала, даже май нарочно я избягвам, ама поради едни други лични причини, но скоро ще я видя знам
Няма да я питам как мъжът и сега работи с фирма дето прави 'европейските' проекти...няма да я питам откъде ще вземе пари да прати детето да учи някъде на север, където е най-скъпо...няма...
като я видя, сигурно ще се разплача, и ще се усмихвам и говоря, и ще ме връхлети цялата енергия и магия на оний години-края на 80те, когато за реформи в образованието и здравеопазването хич не се и говореше, а учителите все още имаха някакво самочувствие...няма нищо да я питам, щото знам, какво е било, какво се се случвало, и какво е имало в главата и през последните 20 години, и какво се случва сега, откакто е във властта...защото видях новото старо читалище в родното село на родителите ми...едно такова светло, и усмихнато, дом на илюзиите, които ще дадат смисъл на децата ни да пеят там, и да рецитират и да дадат надеждата за покой на всички възрастни...
Та тя беше учителка дълги години, и да се корумпирала, и пари да е откраднала...халал да са и...изкарала си ги е момичето, даже още трябва да и дават тия дето от нея са откраднали, и от мене, и от много други...
И дааа, мога да кажа сега, след като съм поживяла почти година далече от родината и мога да сравня, че бай Тошо и нашите родители, и малкото останали интелигенти, и работници сме били стигнали едно време до бая високо...ма да не си помислите, че си падам комунистка?...неееее
просто сравнявам...
Блажени са бедните духом
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
До тук разбрах, че политиката и политикантстването може да изпокара хора, които са се смятали за близки. Не са били такива ли или са били, но губят разума си.
Извод: Политиката е като алкохола. Опасна. Който не може да се владее, да не се захваща с нея.
Извод: Политиката е като алкохола. Опасна. Който не може да се владее, да не се захваща с нея.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- Green Light
- Green Light
Долу Левски! Аре.ELBI написа:Мнемо, всичко това го разбрах. И им дадох мисли за това в различни посоки, дадох ти и на тебе примери съвсем конкретни. Даже предложих на Грийна да извади от торбата някой "политик" с "правилни' идеи, дето са се реализирали във времето и да видим до колко е бил етичен, морален и "готин" в други си житейски дейности или погледнато от други посоки. Казах, че политиката е мръсна работа, щото често се налага да се правят неща, които иначе извън контекста на по-голяма картина (мирен договор, нова територия, благоденствие на народа) са или неморални, или даже престъпление. И все пак за определени условия / режими (друга тема) компромисите и мръстотиите стават прекалено много и недопустими. Е - знам и тук какво някой би могъл да отговори и защити онези мустакати и мастика-ти политици, но ... просто става дълго и безмислено. А и се нагледах на хора, които умрат да са само контра, щото не обичат този или онзи и спорят заради това, а не заради същността на темата.
Такива ми ти работи.
vyara написа:"Професия" - тази дума постоянно ми боде очите. Изобщо не мога да я възприема като професия тази дейност.holi_day написа: превърнала се е в една от най-неуважаваните професии
според мен и вас може да не е професия, но според Националния класификатор на професиите могат да се срещнат:АВе написа:Не е професия, а занимание.
1111# Представители на законодателната власт.(напр.:
Президент и вицепрезидент на Републиката, Председател на Конституционния съд, член-съдия на Конституционния съд, Председател на Народното събрание, Зам.-пред.на Народното събрание, Председател на комисии на Нар.събрание, народен представител.
1141 # Ръководители на политически партии, съюзи, движения, клубове, организации.
т.е. все професионални политици
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- windcolours
Баш!Green Light написа:Веднъж късметчето ми от лаваца беше "Който оправдава своите неудачи с чужди грешки, все едно се опитва да се измие с кал" На Емил Зола било мисъл. Лепна ми многоwindcolours написа:Хората имат навика да оправдават някои свои постъпки и качества обвинявайки идеи, парите, други хора....нито идеите са ни виновни, нито парите...те са средство, а не първопричина. Първопричината за всичко лошо, което се случва в света, е в нас самите. Другото са оправдания.Green Light написа: Защото парите ще затрият всяко нещо, което е по- ценно от тях..
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Глас в пустиня
Добре де, нещо не вдявам - ако една идея сбира само калпави хора, то, тогава не е ли калпава и самата тя?windcolours написа:Баш!Green Light написа:Веднъж късметчето ми от лаваца беше "Който оправдава своите неудачи с чужди грешки, все едно се опитва да се измие с кал" На Емил Зола било мисъл. Лепна ми многоwindcolours написа:Хората имат навика да оправдават някои свои постъпки и качества обвинявайки идеи, парите, други хора....нито идеите са ни виновни, нито парите...те са средство, а не първопричина. Първопричината за всичко лошо, което се случва в света, е в нас самите. Другото са оправдания.Green Light написа: Защото парите ще затрият всяко нещо, което е по- ценно от тях..
- Green Light
Айде край! И тебе те задрасквам от завещанието.Нефертити написа:Грийн,Green Light написа: Долу Левски! Аре.
да не си слънчасал днес?
Фнимавай в картинката!
- windcolours
- Глас в пустиня
Как кой, и как къде?!windcolours написа:кой е сътворил тази идея? къде е родена тя?БоЕВ написа:
Добре де, нещо не вдявам - ако една идея сбира само калпави хора, то, тогава не е ли калпава и самата тя?
Универсално извинителната идея по принцип е зачената и родена в страшни мъки от алкохолноопиянен мозък на безделник с богати родители и сериозно наследство в мрачните и задимени кулоари на някое ренесансово кафене съпроводена от дрезгавия смях и прегракнали пиянски викове на жени с леко поведение или иначе казано - проститутки. Е как искаш такава идея, родена и зачената в подобна среда да бъде читава?
А иначе, оправданието е като задника - всеки го има, но не на всеки харесва. И друго, народът е казал, че краставите магарета и през девет баира се надушват.
- windcolours
това исках да чуя. Сам си отговори. Всичко е в нас. Ние сме първопричината. Идеите и парите, които сочим обвинително с пръст са просто средство и следствие, произхождащо от красотата или грозотата на човешката мисъл.БоЕВ написа:Как кой, и как къде?!windcolours написа:кой е сътворил тази идея? къде е родена тя?БоЕВ написа:
Добре де, нещо не вдявам - ако една идея сбира само калпави хора, то, тогава не е ли калпава и самата тя?
Универсално извинителната идея по принцип е зачената и родена в страшни мъки от ..... мозък .....
Всичко се ражда в нас.
- windcolours
ако идеята е създадена с презумпцията да служи за доброто на човешкия род - тя е добра. ако има рушителен характер- тя е лоша. Най-общо казано.БоЕВ написа:Как кой, и как къде?!windcolours написа:кой е сътворил тази идея? къде е родена тя?БоЕВ написа:
Универсално извинителната идея по принцип е зачената и родена в страшни мъки от алкохолноопиянен мозък на безделник с богати родители и сериозно наследство в мрачните и задимени кулоари на някое ренесансово кафене съпроводена от дрезгавия смях и прегракнали пиянски викове на жени с леко поведение или иначе казано - проститутки. Е как искаш такава идея, родена и зачената в подобна среда да бъде читава?
А иначе, оправданието е като задника - всеки го има, но не на всеки харесва. И друго, народът е казал, че краставите магарета и през девет баира се надушват.
но тази идея не се е родила в Космоса , а в нашите умове и сърца
- Глас в пустиня
Следователно, нито една идея не може да бъде толкова велика, че да не може да бъде обявена за грешна и вредна, защото по самата презумпция за правдивост и безгрешност приносителите й би трябвало да бъдат обявени за богоравни, а това кафе вече сме го пили!windcolours написа:... Идеите ..., които сочим обвинително с пръст са просто средство ..., произхождащо от красотата или грозотата на човешката мисъл.
Всичко се ражда в нас.
- Глас в пустиня
Ако една "добра" идея е успяла да се превърне в "лоша", значи само едно - не е била толкова добра!windcolours написа:
ако идеята е създадена с презумпцията да служи за доброто на човешкия род - тя е добра. ако има рушителен характер- тя е лоша. Най-общо казано.
Универсално добро или пък универсално зло няма, защото доброто за теб може да е лошо за мен и обратно.
Green Light написа:Айде край! И тебе те задрасквам от завещанието.Нефертити написа:Грийн,Green Light написа: Долу Левски! Аре.
да не си слънчасал днес?
Фнимавай в картинката!
Хм,
никви коктейли вече

Последно промяна от Неф на 01.05.10, 21:11, променено общо 1 път.
"Спаси си деня!" - Green Light
Всяка идея се ражда от някакви добри намерения, тоест като добра. По-нататъшният й живот обаче е друго нещо. Защото представите за "добро" на различните хора са различни.windcolours написа:
ако идеята е създадена с презумпцията да служи за доброто на човешкия род - тя е добра. ако има рушителен характер- тя е лоша. Най-общо казано.
но тази идея не се е родила в Космоса , а в нашите умове и сърца
А къде точно се раждат идеите не можем да знаем, не е невъзможно просто да ги виждаме едва когато дойдат в човешките умове и сърца.
Panta rhei...
което гласи, че оставя всичко на любимият си отбор, който се бори за място във В група... Зона Овча купел...Green Light написа:Айде край! И тебе те задрасквам от завещанието.Нефертити написа:Грийн,Green Light написа: Долу Левски! Аре.
да не си слънчасал днес?
Фнимавай в картинката!
ELBI написа:което гласи, че оставя всичко на любимият си отбор, който се бори за място във В група... Зона Овча купел...Green Light написа:Айде край! И тебе те задрасквам от завещанието.Нефертити написа:Грийн,Green Light написа: Долу Левски! Аре.
да не си слънчасал днес?
Фнимавай в картинката!
"Спаси си деня!" - Green Light
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Ти пък, откъде реши, че портмонето ми е кухо? Но дори да е, по-важното е черепа ти да не кънти на кухо при почукване. Аз знам едно - всеки, който е "яхал" до безобразие политическата конюнктура, акъл няма, следователно ще си загуби и парите.Green Light написа:Мно важно - без едно. Но па може да вземеш от ония партийни куфари и да купиш на ПЕТ ъъ пича миникупъри и портмонето ти да е претъпкано, вместо кухо.Пенчо Заека написа:Много рискована. Направо не мисля да се захващам. Ще взема да остана без някое важно сетиво.
Освен това, миникупъра въобще не ме кефи. Тойотката, виж, е друга работа.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.