Умеете ли да пазите

Все същите
Аватар
windcolours

Умеете ли да пазите

Мнение от windcolours »

...тайна.

Своя или чужда....
къде сте по-силни-в пазенето на собствена или чужда тайна?

Свои тайни не мога да пазя. В смисъл- старая се да нямам такива и да съм прозрачна, защото тогава можем да получим най-обективна външна оценка на своите мисли, чувства и дела. Понякога ни е нужна. Да бъдем прекалено самоуверени често е наклонена и хлъзгава плоскост и на моменти външен одит е полезен, ако не и необходим.
Друг е въпросът, че аз решавам КОГА да споделя....И с кого

Чуждите тайни....
с годините се научих да ценя доверието на хората, защото често ни го дават много трудно. Или по-скоро се заслужава много трудно. В тези кучешки времена навън...
Преди време на мене наистина не можеше да се разчита в това. Сега обаче е различно, Последната година пренаредих приоритетите си и смея да кажа, че оценявам високо чуждото доверие. И че, когато давам думата си да НЕ разнасям нечия тайна, това и правя.

То па не,че някой би признал обратното за себе си :rotfl24:
Но аз за себе си знам. И нощем спя спокойно. Вече.
Последно промяна от windcolours на 29.05.10, 23:14, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

хихи, аз си признавам
и сега е момента да обявя на всички никога да не ми споделят лични неща, щото ги разнасям :lol:

единственото, което се опитвам вече да си налагам е максимално минимално да се интересувам от другите, защото много ме е страх, че без да искам с голямата си уста ще ги нараня.
хеле, като гледам тук как всички ревниво пазят личното си пространство
интересно ми е само как бих се почувствала аз, защото май въобще не се притеснявам, че някой ще каже на глас нещо, което съм му споделила.
ку някой знае някоя мръсна тайна за мен, я да я каже, че да се видя колко съм оторена. :-)

уинди, бай дъ уей, сега ще те клъвна, тази тема ми прилича на отговор към Мъжжж, ако е така, ще те бия :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:ако е така, ще те бия :-)
почвай!

п.п. и към мен е отправена...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

latrevw написа: ку някой знае някоя мръсна тайна за мен, я да я каже, че да се видя колко съм оторена. :-)
Ами да речем, че някои жени обичат и не им пука да ходят по монокини на плажа, а други предпочитат прелестите им да са достъпни само за определени хора.
Реално погледнато - все цици, нищо невиждано.
Но ако дръпнеш банските на тази, дето не иска да се разголва на мегдана със сигурност ще я накараш да се почувства меко казано зле.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: Умеете ли да пазите

Мнение от Kent »

аз много се интересувах преди от чужди тайни
ся не, щото с течение на времето тайните се утаяваха в главата ми
смесваха се с други тайни останали в мозъка ми от памтивека
един вид минаваха в др. агрегатно състояние
и ставаше манджа с грозде
при плахия ми опит да издам и изкодоша нещо или някого, обикновено първоначалната тайна нямаше нищо общо с издаденото от мен
дори хората ставаха други
............................................
и ме гледаха като изкопаемо
или както се гледа кърлеж с лупа
затва ся не се интересувам от тайни много
и да ми казват обикновено ги забравям бързо
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

аре бе чак пък сички:lol:
мен ме има гол в гугъл ърта
на плажа на галата-юг
който иска може да види:cool:
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Много е относително ...
Аз нямам тайни. Като отворена книга съм. Споделям всичко (не с всички разбира се) с определени хора. Естествено спира да бъде тайна. Когато са замесени и други лица в "тайната" ми, работата става сложна. Съвсем пряко волята си се оказва, че съм разголила човек, който държи да бъде тайна :(
Случвало ми се е и да го направя съвсем тенденциозно, но само ако съм предизвикана. А изобщо не се поддавам лесно на предизвикателства :) Преглъщам и прощавам до .... достатъчно и най-упоритите провокатори да се укротят и успокоят.
Надявам се, че ще се справя ...и този път :bigsmile:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

esti написа:
latrevw написа: ку някой знае някоя мръсна тайна за мен, я да я каже, че да се видя колко съм оторена. :-)
Ами да речем, че някои жени обичат и не им пука да ходят по монокини на плажа, а други предпочитат прелестите им да са достъпни само за определени хора.
Реално погледнато - все цици, нищо невиждано.
Но ако дръпнеш банските на тази, дето не иска да се разголва на мегдана със сигурност ще я накараш да се почувства меко казано зле.
да, разбрах те
:-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Kent написа:
на плажа на галата-юг
хехе, че най-голямата тайна е това да си крием голотата ли
в интерес на истината, да, за теб също бих казала, че си открит и спокоен човек, не ми приличаш на някой, който ще се шашне от нещо, казано по негов адрес :-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

сър Айвънхоу написа:
почвай!

бе, ти що се пъхаш в отношенията между хората
това си е между тях, ама ха :lol::blum:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа: бе, ти що се пъхаш в отношенията между хората
това си е между тях, ама ха :lol::blum:
щото ме намесиха... :shy:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

За да пазиш чужда тайна трябва да знаеш, че е тайна.
Аз лично съм тотално опериран откъм нюанси на поведението тънки или дебели намеци и темподобни неща. Изобщо не разбирам как се ориентират хората в тва. Не ми ли кажеш виж кво пич, това дето сега ти разказах че съм обрал банката е тайна, го разказвам съвсем спокойно като интересен куриоз докато чакам в някое РПУ за документи или нещо. Кажете ли тайна е, обаче, тогава мож да бъдете спокойни. Тогава си казвам, пичове това, което ще ви разкажа е тайна.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Kent написа:
на плажа на галата-юг
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
:lol:..а има ли какво да се види? :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:... Не ми ли кажеш виж кво пич, това дето сега ти разказах че съм обрал банката е тайна, го разказвам съвсем спокойно като интересен куриоз докато чакам в някое РПУ за документи или нещо. Кажете ли тайна е, обаче, тогава мож да бъдете спокойни. Тогава си казвам, пичове това, което ще ви разкажа е тайна.
:lol::lol::lol: :good:
Блажени са бедните духом
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

тайна:cool:
Аватар
holi_day

Re: Умеете ли да пазите

Мнение от holi_day »

windcolours написа:Свои тайни не мога да пазя.
всичко си самопризнавам
особено неща, дето ме излагат
та излагам се, докато тия неща мъ излагат
даже ку са за нещо, дето само аз съм свидетел и няма как да се разбере
пак се дъня
напр. на абитуриентския ми бал насред дансинга взе та няква подплата ми се откачи и падна
отде можеше да го научите това, ку не от мен
никой не видя друг
пъ аз с едно технично движение я грабнах, запътих се към WC - там навалица
ииииииии тогава на вътрешните стълби на ресторанта, който беше на втория етаж, закопчах проклетата подплата
ама като зная на някои хора кви неща са излизали на показ... :esti1: ехей... какво е някаква си подплата, не е цялата рокля се пак
windcolours написа:Чуждите тайни....
.......оценявам високо чуждото доверие. И че, когато давам думата си да НЕ разнасям нечия тайна, това и правя.

То па не,че някой би признал обратното за себе си :rotfl24:

аз!
най-добре е да не ми се поверяват чужди тайни
сама не си вярвам, че шъ ги опазя
да избягна извънклубните тайни, ще посоча пак далечен пример, тоз път от студентството ми
имах една съквартирантка, дето въртеше връзка с един тип - кръстила го бях Джуджето Каляско, заради каляската му, не заради подобноименния филм
та съквартирантката ми явно завъртяла главата на още някъф и ми поръчва да не казвам на Каляско, че заминава за Димитровград с новия убавец
и аз викам - хубуу
ама Каляско пристига и свири с клаксона на каляската
а аз сънена, направо стресната от сън кой пъ свири под тераса така на пожар
излизам и казвам, че я няма и че е заминала за Хасково
е, издала ли съм тайната :shy::lol:
нали за димитровград не трябваше да казвам
а аз направо и димитровград да съм изцепила, ама нали все не помня
подредила съм в същата посока да е градъ
начи не само тайни не трябва да ми се поверяват, а едновременно с това да не ми се дава поръчение да лъжа.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

...аз мога да пазя тайна много добре, особено когато е за нещо дето не ми е интересно:-)
Например, тайни и клюки кой с кого спал хич не могат и да ми задържат вниманието (е, това е сега, ама едно време не беше така с мене), виж ако е нещо интриги, политически игрички в работата, кой кви пари е изкарал/откраднал, и кой се е корумпирал ВСЕ ОЩЕ ми е интересно...
...
А за това кой с кого ИСКА да си легне ми става ясно веднага, няма нужда някой да ми казва на ушенце :winkw:

Не бива да збаравяме култовата реплика от вица за оня дето видели жена му на гарата с някой и той казал: ТО ПЪК ЕДНА ГАРА!!!
:lol:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Kent написа:
еееееее...:-)
:lol::lol::lol:
ама ти си доктор бе човек! знаеш ли какво е това?...голяяяяма работа е това, ей:winkw:
П.С.
Значи и до ден днешен не мога да си обясня, защо в предишната болница дето работех разни мастити хирурзи и доценти ходеха по едни бели престилки ли/манти ли както там им и викат...и отдолу голи! и им се виждат космите на гърдите!
гадост :bad:
и така ходеха на медицински съвет
...
виж ти ако си чисто гол доктор на тия снимки е друго:-) нудизъм...модерна работа...европейска
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

latrevw написа:
уинди, бай дъ уей, сега ще те клъвна, тази тема ми прилича на отговор към Мъжжж, ако е така, ще те бия :-)
не, Лат, не е отговор към Мъжжж.На него на други места съм му отговорила.
Но няма да си кривя душата- темата ми дойде на ум в резултат нещо, което се опитвам напоследък да му обясня.
Така че можеш само да размахаш пръст. Ма до бой нека не се стига, щото няма за какво.

Интересни отговори чета....но какво подтиква човек да издаде някаква тайна..? Да спечели нечии овации или нтерес? Струва ли с да предадем някой, за да спечелим симпатиите на друг? За това иде реч.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

сър Айвънхоу написа:
почвай!

Пак ли ти бе :grin:
Откъде го извади па това???????:shocked:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Kent написа:
на плажа на галата-юг
аре бе, ко съ праиш....нищо не ми показа докато се преобличаше за пещерата:blum:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Бре, маамустара, много се замислих...ами не, много мразя да споделям каквото и да е (говоря за факти, де, не за мисли и идеи). Свои, чужди, все тая - за мен всичко е тайна.:lol: Не бе, шегичка, може би за мен споделянето не е това, което е за другите хора - не ми носи същата радост и облекчение, тъкмо обратното - напряга ме.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Амаранта написа:може би за мен споделянето не е това, което е за другите хора - не ми носи същата радост и облекчение, тъкмо обратното - напряга ме.
защо? ако си намерила тговора де.....
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа:
Kent написа:
еееееее...:-)
:lol::lol::lol:
Значи и до ден днешен не мога да си обясня, защо в предишната болница дето работех разни мастити хирурзи и доценти ходеха по едни бели престилки ли/манти ли както там им и викат...и отдолу голи! и им се виждат космите на гърдите!
гадост :bad:
мда....минало ми е през главата.Докато лежах за задържане в болница с втория си син, със "съкилийничките" от скука до какво ли не стигнахме..Ми онез засукани млади доФтори, идваха полуразголени на визитация, та ние всяка сутрин правихме залози с каква шарка ще е бельото на доктор Х в този ден... Щото то се виждаше...някак си....:shy:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Green Light написа:За да пазиш чужда тайна трябва да знаеш, че е тайна.
Аз лично съм тотално опериран откъм нюанси на поведението тънки или дебели намеци и темподобни неща. Изобщо не разбирам как се ориентират хората в тва. Не ми ли кажеш виж кво пич, това дето сега ти разказах че съм обрал банката е тайна, го разказвам съвсем спокойно като интересен куриоз докато чакам в някое РПУ за документи или нещо. Кажете ли тайна е, обаче, тогава мож да бъдете спокойни. Тогава си казвам, пичове това, което ще ви разкажа е тайна.
:rotfl24:
"Аз съм дискретен, ама не знам тези, на които кажа, дали и те са дискретни." :blum:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Баща ми отдавна казваше, че вкъщи трябва да сложим една завеска за изповедалня. Сред познатите и приятелите им кой каквито проблеми има, идва да ги споделя с родителите ми.

Явно това се предава по наследство, защото и на мен много хора ми споделят. Приемам го като израз на доверие към мен и не ме дразни. Не съм издавала чужда тайна, обаче ми е било много трудно в ситуации, когато две страни на един конфликт идват да си говорят с мен насаме и аз трябва да се правя, че не знам... Няколко пъти съм изпадала в такава ситуация и когато се дръпна рязко и покажа нежелание за изслушване, излиза че съм някаква безсъчувствена. :?
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Stranniche написа:... Няколко пъти съм изпадала в такава ситуация и когато се дръпна рязко и покажа нежелание за изслушване, излиза че съм някаква безсъчувствена. :?
Това наистина е гадно...
Не бих желала да изпадам в подобна ситуация

Аз също умея да пазя тайна, или поне така си мисля
А и има нещо друго...
Кое е тайна?
Кое не трябва да споделяме с другите?

И кога?
Само и единствено ако изришно са ни помолили за мълчание
или....

И какви тайни?
Тайни много...
Някои касаят националната сигурност :shutup: :secret: :pioneer:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:
Веро, ко е тва изцъклено очо, ма? да не на некво ЕМО? :blink:
П.П. Радвам се, че си тук!
Да съм ти казвал, че те обичам? Щото забравям, де...:lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ън написа:
frisky lioness написа:
Веро, ко е тва изцъклено очо, ма? да не на некво ЕМО? :blink:
П.П. Радвам се, че си тук!
Да съм ти казвал, че те обичам? Щото забравям, де...:lol:
Това е едно уморено око
Едното от двете ми очи
по-хубавото
и по-тъжното

"Убий мъ, обичъм тъ":lol::lol::lol:

Всеки който някога не мъ е харесвал
в последствие съ е "ФлЮбвъл" в менЕ
Това е неизбежно
или...почни

като смъртЪт
..

съм

Само да видиш "оня" колега колко е мил вече с мен
Играем в един отбор и винаги взема моята страна:grin::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Stranniche написа:Баща ми отдавна казваше, че вкъщи трябва да сложим една завеска за изповедалня. Сред познатите и приятелите им кой каквито проблеми има, идва да ги споделя с родителите ми.

Явно това се предава по наследство, защото и на мен много хора ми споделят. Приемам го като израз на доверие към мен и не ме дразни. Не съм издавала чужда тайна, обаче ми е било много трудно в ситуации, когато две страни на един конфликт идват да си говорят с мен насаме и аз трябва да се правя, че не знам... Няколко пъти съм изпадала в такава ситуация и когато се дръпна рязко и покажа нежелание за изслушване, излиза че съм някаква безсъчувствена. :?
Един приятел преди три години ми се оплака от жена си. И ме пита кво да прави и кво аз мисля и ей такива работи. И аз му казах кво мисля. Тя, жена му, е прекрасен човек. Ма си има трески за дялане като всеки друг...И заради тия трески се разведе с първият си мъж. Аз я познавам още от тогава. Далеч преди да се ожени за втори път.
Та, на вторият и мъж му разправям кво аз виждам от страни, щото той пита, нали...Не съм се натискал аз да му казвам. Ама като ми поставят ребром въпроси и аз си казвам...
И ся...
От три години ни вест, ни кост от тоя приятел...
И се засичаме чат, пат...
Здравей, здрасти и тва е...

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ън написа: От три години ни вест, ни кост от тоя приятел...
Б@си човека си...
Значи да внимавам какво ти казвам, а
и още повече да внимавам
какво те питам:roll::blink:
Изображение

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:
Б@си човека си...
и още повече да внимавам
Аз съм откровен, тва е.
Ако ме питаш, ще ти кажа. :bigsmile:

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Правете като мене! Никой не знае ни как се казвам, ни къде живея, колко деца имам, женен ли съм не съм ли....

П.П. То и аз не знам колко деца имам де, то тва, риш...

Фрискилота, как си, бе? Как ти е бачкането. Тоя дразни ли те още?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:П

Ма, и ти не четеш- първи фен и е вече... :grin:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

frisky lioness написа:
Б@си човека си...
и още повече да внимавам
Ама и ти пропусна това, нали - "Тя, жена му, е прекрасен човек."
Ей тва ви е проблема на всички. Вторачвате се в лошото, а хубавото не виждате. :bigsmile:

Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ън написа:
frisky lioness написа:
Б@си човека си...
и още повече да внимавам
Аз съм откровен, тва е.
Ако ме питаш, ще ти кажа. :bigsmile:
Да знам
Та да не питам
Понякога е по-добре човек да си живее в невидение
Каква "файда" да знаеш истината, ако ще изгубиш спокойствието си

Животът и без друго е кратък
и в по-голямата си част гаден
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:

Благодаря, добре:kiss:

Бачкането е ОК
Водя се сред един от хората с най-шеметна кариера в тази фирма
(не че има накъде да се извися, де:winkw:)
но пък ми гарантираха, че няма да искарами 6 месеца, и че ако го го докарам до там ще ми дадат тиквен медал
Нищо не получих:crying:

Боря се. Все още. За признание

За колегата писах
Не само, че не ме тормози, ами и мъ обичЪ, почти кат ЪН:grin:

ЗащитавЪ мЪ
и е рамо до рамо с мен
в общите битки
и отстояване на фирмените интереси и политика:cool:
Изображение

Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа: Ей тва ви е проблема на всички. Вторачвате се в лошото, а хубавото не виждате. :bigsmile:
кой не вижда бе, малко ли похвали получаваш за картините ти :rotfl24:

земи да нарисуваш една лоша, поне интрига да има:bigsmile:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа:
Ън написа: Ей тва ви е проблема на всички. Вторачвате се в лошото, а хубавото не виждате. :bigsmile:
кой не вижда бе, малко ли похвали получаваш за картините ти :rotfl24:

земи да нарисуваш една лоша, поне интрига да има:bigsmile:
Ма не става ся въпрос за мен :grin:
А, за картините- те всичките са лоши, ама като съм ви заслепил и ви харесват...:blum:
Последно промяна от Ън на 29.05.10, 19:02, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

аре бе, ко съ праиш....нищо не ми показа докато се преобличаше за пещерата:blum:
е да, не се гъзех постоянно към преминаващите долу автомобили
докато бях по долни гащички
що не се гъзи към мен, те ко ше видят отдалеч
че може и катасторофа да напраят:cool:
Публикувай отговор