Една мисъл ме замисли

Все същите
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Remmivs написа:
windcolours написа:какво друго?
не знам точно
вероятно за образование на децата или нещо такова
или за да се пенсионирам и да седна най-после да си пиша книгите дето си мечтая от дете за тях
графоманът му с графоман
:grin:
ами странно...мислех си, някак си убедена бях, че ще дариш голяма част от тях за благотворителност. И се учудих,че не го спомена.
Обаче знам, че ще го направиш,когато ти дойде до главата:kiss:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:Ремски, душата, я кажи тука...Ти, ако получиш изведнъж милион лева, какво би направил с тези пари?
Вчера пуснах тото. Аз тото не играя, ама минах покрай един пункт, видях че няма опашка и пуснах един фиш. И си викам после - аз ако зема сега да уцеля, ко ша праа с толко много пари? :shocked:
и докато си киснех в задръстването мислих-мислих - и нищо умно не измислих, да ти кажа.
ама съвсем нищо ли????
Не бе, не. Ясно, че ще има за какво да ги дам. Или да ги похарча. Ама пак са страшно много.
ще ви почерпя бе, ако спечеля, т`ва ясно.
:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
pocti_bezobidna написа:
Ама откъде накъде тук и в Палестина трябва да има еднакво управление?!
И ако там е приложимо едноличното управление, да го прилагаме и тук? Защо?
Или по-скоро откъде-накъде трябва да налагаме на Палестина нашия модел на управление?
Това не е ли борба за власт, ресурси, надмощие, пари в крайна сметка?
И приказките за демокрация са прах в очите.
Ако съм в дупка в Палестина, вероятно мечтите ми нямаше да стигат дори до държавното упралвение, а щяха да се простират до течаща вода.
Да, вероятно, навсякъде трябва да е различно. Но комуникациите, свободното движение и глобализацията пречат.
Пречи това, че искаме другите да са като нас, това пречи.
Среден път винаги има, ама искаме да вкараме всички в нашия.
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа: нали съм гъз-път-да-види, и аз все си мечтая да обиколя света. Оубаче знаеш ли какво се оказа миналата година, когато даром ми кацнаха страшно много пари? Купих жилище, за да живеем самостоятелно-без баби, дядвоци и прочее. Направо се изумих впоследствие. Предпочетох възможността за самостоятелен живот пред това да изпълня детската си мечта. И то без да се замисля. Толкова ли се е смалила мечтата на живота ми???
Приоритетите се менят...
Щом не са стигнали и за дом и за пътешествие, значи не са били "страшно много".
Виж, като ти отраснат децата пак ще си направиш пътешествие. Ти преставяш ли си пътешествие с две малки деца?!? Нито за теб пътешествие, нито за децата нормален живот. :-)
Това, дето си го направила хич не е малко :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

windcolours написа:ами странно...мислех си, някак си убедена бях, че ще дариш голяма част от тях за благотворителност. И се учудих,че не го спомена.
Обаче знам, че ще го направиш,когато ти дойде до главата:kiss:
дарявал съм пари
и сега бих дарил макар и да не ги рина
но щеше да е твърде натруфено помпозно и нагласено да кажа ще ги дам на бедните
сигурно ще дам
но истината е че можем да дадем само себе си
парите не са нищо
те са само средство, както знаеш :cool:
ние сме мълнията в ръката на всемира
ти си (соча с пръст като от онзи плакат на щатите)
ти си мълнията, човече, в ръцете на всемира
ти си бог
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Remmivs написа: но истината е че можем да дадем само себе си
парите не са нищо
ти си бог
е,радвам се,че най-накрая се съгласи! Парите са само средство. :bigsmile:

Не смятам, че е помпозно да кажеш, че би дарил пари за кауза, която намираш благородна. Не звучи помпозно именно, защото е изречено от ТЕБ:kiss:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Remmivs написа:думата президент така е измислена
когато президента е сменяем и избираем, пак е демокрация
аз малко съм изненадана от реакцията на някой хора (на green най-вече щото той по едно време респектираше като политически грамотен човек), но аз тълкувам това като отстъпление...
на мене ми трябваха 10-15 години да я разбера демокрацята, а някои 20 години след 1989 като ли се отричат от нея...
и от Бойко сте недоволни, ама точно тука в 3о4о се викаше урааа, когато той победи на изборите...
Аз например никога не бих гласувала за него и си искам правото пак да не гласувам за него...
просто трябва време да се научим за кой да гласуваме..

P.S. ей, ма как само го обърнах на политика, супер!:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

windcolours написа:
Remmivs написа: но истината е че можем да дадем само себе си
парите не са нищо
ти си бог
е,радвам се,че най-накрая се съгласи! Парите са само средство. :bigsmile:

Не смятам, че е помпозно да кажеш, че би дарил пари за кауза, която намираш благородна. Не звучи помпозно именно, защото е изречено от ТЕБ:kiss:
миии...да, така е... парите са средство...
ама като ги нямаш никакво средство не са..просто защото ги нямаш...
а какво е да нямаш пари? дааа, ще кажеш че за всеки е различно...но винаги може поне сам да си определиш един минимум, под който паднеш ли..край!
Много, много велико го беше казала shtht...че се чувстваш щастлив, когато изкарваш толква пари, колкото смяташ, че ти се полагат...или нещо такова беше
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:Ремски, душата, я кажи тука...Ти, ако получиш изведнъж милион лева, какво би направил с тези пари?
Вчера пуснах тото. Аз тото не играя, ама минах покрай един пункт, видях че няма опашка и пуснах един фиш. И си викам после - аз ако зема сега да уцеля, ко ша праа с толко много пари? :shocked:
и докато си киснех в задръстването мислих-мислих - и нищо умно не измислих, да ти кажа.
ама съвсем нищо ли????
Не бе, не. Ясно, че ще има за какво да ги дам. Или да ги похарча. Ама пак са страшно много.
значи за тебе един милион лева са страшно много пари, а за едно жилище не са страшно много пари :-)

да, това май е обхвата за един човек,
на мене ми е толкова трудно да си представя билиони и трилиони дори като числа,
затова като reference сума ползвам брутния/националния вътрешен продукт на страната, където живея
Блажени са бедните духом
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа:
pocti_bezobidna написа:
windcolours написа:
pocti_bezobidna написа:
ама съвсем нищо ли????
значи за тебе един милион лева са страшно много пари, а за едно жилище не са страшно много пари :-)

да, това май е обхвата за един човек,
на мене ми е толкова трудно да си представя билиони и трилиони дори като числа,
затова като reference сума ползвам брутния/националния вътрешен продукт на страната, където живея
Не бе! Принципно погледнато, от моя гледна точка и 100 000 са страшно много пари.
Джакпота на тотото в момента е около 5млн. Пуснах аз фиш и си викам - добре бе, става чудо и печеля.
Какво наистина ще правя толкова много пари?
100 000 - иди-доди, ще им намеря приложение, че и ще останат вероятно.
Ако се съди за човека по обхвата му за "много" или "малко" прари, аз съм директно на опашката.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:
Remmivs написа:думата президент така е измислена
когато президента е сменяем и избираем, пак е демокрация
аз малко съм изненадана от реакцията на някой хора (на green най-вече щото той по едно време респектираше като политически грамотен човек), но аз тълкувам това като отстъпление...
на мене ми трябваха 10-15 години да я разбера демокрацята, а някои 20 години след 1989 като ли се отричат от нея...
и от Бойко сте недоволни, ама точно тука в 3о4о се викаше урааа, когато той победи на изборите...
Аз например никога не бих гласувала за него и си искам правото пак да не гласувам за него...

Брех пък!
Кой тука е викал ура, че е спечелил ББ?
Викахме ура, че паднаха едни други, а за ББ по мои спомени си имаше здрав скепсис още тогава... :lol:

Демокрацията е точно като за тази тема, да. И пак Грийн по едно време беше се зачудил по въпроса що е то демокрация и как се употребява.
И ти как я разбра?
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Re: Една мисъл ме замисли

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
ако махнем думата "трябва", ще се получи съвсем нова картинка в отговорите. Защото каквото и да си говорим, ние всъщност имаме вътрешни изисквания поне спрямо хората, с които се обграждаме по своя воля. И колкото по-близо са до нас, с толкова по-голяма сила важат тези изисквания за тях. Не говоря за кръвните ни роднини, които са даденост.
Критериите, според които избираме приятелите си, дори служителите си, са налице. Едва ли има хора тук, които съзнателно се обграждат с илитерати. Ако считаме себе си за интелигентни хора, разчитаме /дори на подсъзнателно ниво/ да имаме много общи теми за разговор с близките ни. Ако имаме честността за своя лична ценност, едва ли по свое желание бихме се обградили с хора, на чиято дума не може да се разчита.
Така че изисквания имаме. Въпросът е в това, че не можем да изискваме от другите нещо, което самите ние не можем да дадем.
Само че това е друго.
Има разлика между 1. това да подбираш (доколкото е възможно, щото и това не е много във властта ни) хората, с които се обграждаш и 2. да опитваш постоянно да премоделираш хората, с които си обграден и да им налагаш твоите представи за добро и правилно.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
Само че това е друго.
Има разлика между 1. това да подбираш (доколкото е възможно, щото и това не е много във властта ни) хората, с които се обграждаш и 2. да опитваш постоянно да премоделираш хората, с които си обграден и да им налагаш твоите представи за добро и правилно.
има, има! не съм твърдяла обратното!

Само че понякога се опитваме да премоделираме /силно казано/ дори хора, които не са ни близки. Ти, ако видиш непознати деца примерно, които измъчват животно, нима не би се опитала да им кажеш най-малкото да не го правят и че не е редно?
Последно промяна от windcolours на 10.06.10, 20:41, променено общо 1 път.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:
На думи е лесно, и да - звучи красиво и ефектно.
И точно затова понякога е толкова жестоко, колко различни са нещата в реала и извън думите.
Снощи гледах Иван и Андрей.
За един център за деца със забавено развитие. Трябват им 80 000 кинта годишна издръжка, а казват - ползата е голяма, за децата, които го посещават. Единствения такъв център в България. Има големи фирми, които могат да поемат патронаж и издръжка - сумата е смешна направо. Глобул, Вивател и Мтел като дадат по 20 бона и ето ти издръжката за година. Защо да няма във всеки окръжен град такъв център?
Като сме сестри и братя.
Още от Каин и Авел се е почнало борбата за върховенство и надмощие. Такива сме си просто.
Ами, да- на думи е лесно!
Що двете педалчета- иванка и андрейка не дадат 80 бона?!
Баси, цинично е когато имащи призовават нямащи към благотворителност!
А аз само като чуя иван и андрей- :bad: :bad: :bad:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
Мнемозина написа:
Само че това е друго.
има, има! не съм твърдяла обратното!

Само че понякога се опитваме да премоделираме /силно казано/ дори хора, които не са ни близки. Ти, ако видиш непознати деца примерно, които измъчват животно, нима не би се опитала да им кажеш най-малкото да не го правят и че не е редно?
Не можеш да обхванеш всички възможни ситуации и да намериш едно единствено правилно решение завинаги.

Бих им измъкнала животното и във всички случаи бих им показала колко не е хубаво това, което правят, да. Обаче чак да ги премоделирам... едва ли.

Изобщо - там е друга опера. Децата освен това трябва да бъдат въвеждани в някакви все пак обществено приети норми, не само от родителите им.
Но децата всичко ги моделира и нищо не ги моделира, няма как.
Можеш да се превърнеш в незабравим спомен за някое дете, на което си се усмихнала разсеяно. Или пък просто заради начина, по който изглеждаш, заради излъчването ти... в това е и ядката на мисълта на Конфуций, някъде в посоката на личното присъствие, на това как стоиш в света. Ти самият.

Защото това е най-добрият и единствено правилният начин да го променяш.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Бих им измъкнала животното и
Ще измъкнеш, ако е коте...
А ако е плъх?:lol:
Кой живот е по- ценен?
Всичко е толкова опорочено...
Децата... ние ги ограничаваме...с нашите норми...

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
Мнемозина написа:
Бих им измъкнала животното и
Ще измъкнеш, ако е коте...
А ако е плъх?:lol:
Кой живот е по- ценен?
Всичко е толкова опорочено...
Децата... ние ги ограничаваме...с нашите норми...
Еее, ама аз казах, че няма едно единствено правилно решение. :lol:
Ако е плъх, сигурно децата ще трябва да бъдат спасявани, не знам.
С кои наши норми ги ограничаваме?
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа: С кои наши норми ги ограничаваме?
Е, как с кои?- с нашите! :-)

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Ън написа:
Ъне, някоя графика няма ли да надраскаш,че съм закопняла?!:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ън написа:
Ааа, разбрах.
Ми остави децата на мира и толкова. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

windcolours написа: Ъне, някоя графика няма ли да надраскаш,че съм закопняла?!:grin:
Сега ми се маца с боички, Уини.
Скоро и друго с масло ще покажа. :-)

Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа: Брех пък!
Викахме ура, че паднаха едни други, а за ББ по мои спомени си имаше здрав скепсис още тогава... :lol:

Демокрацията е точно като за тази тема, да. И пак Грийн по едно време беше се зачудил по въпроса що е то демокрация и как се употребява.
И ти как я разбра?
ми пък...за факта, че ББ 'нихилизира' всичко що ни беше мило преди 89 и дето ни КЕФЕШЕ след 89 последните 20 год, е все едно поради каква причина сте викали ура? И струваше ли си дори и тихичко да прошепвате 'ура' за тази пирова победа? Добре, изгони ДПС, подгони много от 'лошите' хора (ох, само като се сетя какво стана на предишното ми работно място!), ама в същото време докара на народа в повечко от здравословното кофти усещания...и едно мърморене, мърморене...
Негативния вот се озъби за пореден път и това, което ни спечели е статистическата достоверност, че онова типичното (слава богу, не за всички краища в БГ) 'Не на мене да ми е добре, на Вуте да е зле' е национална ценност номер 1.
..И сега аз например, трябва ли да се притеснявам ако напиша Бойко Борисов вместо ББ, а?
...
а демокрацията какво? ми нищо...една от най-лесните житейски задачки:winkw:
ми не го харесвам ББ, ама като сте го избрали, ако случайно го срещна, ще се обърна към почтително и без ирония с 'Господин премиер'..или поне ще се опитам...право на избор и отговорност...(в случая, който си го е избрал ББ, пени се не пени, ще си го слушка и слуша като говори до следващите редовни или извънредни избори)
...
Мисля, че за съвременната демокрация е важно след като започне с говорене, бърборене, викане и т.н. по форуми, паркове, митинги, и агори, да продължи да се развива и на други места, и на други нива...
П.С. Аз не съм сигурна дали не ме питаше как точно съм го търсила и намирала това разбиране:roll:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

pocti_bezobidna написа: Какво наистина ще правя толкова много пари?
100 000 - иди-доди, ще им намеря приложение, че и ще останат вероятно.
Ако се съди за човека по обхвата му за "много" или "малко" прари, аз съм директно на опашката.
не говориш сериозно, нали?:-)
даваш малко от парите на някой професионалист дето разбира и той ще ти предостави услугата да те посъветва какво да си правиш парите
хммм...Айвъна май се ирекламира тука, че това прави...
П.С. на мене никой не ми трябва да ме съветва как да похарча 1 милион:grin: и то само за движимости
...ако са два милиона тогава ще го наема Айвъна
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: ми пък...за факта, че ББ 'нихилизира' всичко що ни беше мило преди 89 и дето ни КЕФЕШЕ след 89 последните 20 год, е все едно поради каква причина сте викали ура? И струваше ли си дори и тихичко да прошепвате 'ура' за тази пирова победа? Добре, изгони ДПС, подгони много от 'лошите' хора (ох, само като се сетя какво стана на предишното ми работно място!), ама в същото време докара на народа в повечко от здравословното кофти усещания...и едно мърморене, мърморене...
Негативния вот се озъби за пореден път и това, което ни спечели е статистическата достоверност, че онова типичното (слава богу, не за всички краища в БГ) 'Не на мене да ми е добре, на Вуте да е зле' е национална ценност номер 1.
..И сега аз например, трябва ли да се притеснявам ако напиша Бойко Борисов вместо ББ, а?
...
ми не го харесвам ББ, ама като сте го избрали, ако случайно го срещна, ще се обърна към почтително и без ирония с 'Господин премиер'..или поне ще се опитам...право на избор и отговорност...(в случая, който си го е избрал ББ, пени се не пени, ще си го слушка и слуша като говори до следващите редовни или извънредни избори)
...
Мисля, че за съвременната демокрация е важно след като започне с говорене, бърборене, викане и т.н. по форуми, паркове, митинги, и агори, да продължи да се развива и на други места, и на други нива...
П.С. Аз не съм сигурна дали не ме питаше как точно съм го търсила и намирала това разбиране:roll:
Изглежда, че сме чели в различни клубове по онова време, виж колко интересно.

Ами, първо, винаги си струва да прошепнеш "ура", когато ти падне възможност, защото така или иначе всяка победа е Пирова.

Второ - вече извън клуба - доколкото си спомням от разни анализи гласовете за г-н министър председателя г-н Бойко Борисов (обаче повече няма да го пиша така, щото просто ме мързи и защото в ББ има двусмислица) не бяха отрицателен вот. Никак даже не бяха отрицателен.
А тези, които са гласували с отрицателен вот, не бих могла да ги укорявам. Не е имало как да гласуват иначе. А и мисля, че ББ щеше да спечели и без отрицателния вот.

Ти успя ли да гласуваш с положителен вот на ония избори? Няма да питам как, макар че би ми било интересно как си решила този казус.

А за демокрацията - не, точно това питах, благодаря. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:...

Бе ясно за какво говориш, не е да не те разбирам, ама леко офтопик да ти кажа: Има виц малко тука, усмихна ме това мнение. Или не точно в него, ами в ситуацията която описва(или ситуацията, която се ражда в глава ми). Тук хората не са нищо по различно от всички хора в цяла България. Само дето имат професии или поне знаят какво означава думата. Та тия хора в един момент вкупом или един по един си представихме следното. Влиза немския/ английския съветник, при немския/английския премиер и му вика. Бе, ситауцията в България е тая и тая, всичко е спокойно, народа е така и така, финансите са тия и тия, премиера е бодигард, а най- важния му вице е ТРЗ.
И така да се зарадвахме всички!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:
Мнемозина написа: Брех пък!

И ти как я разбра?
ми пък...за факта, че ББ 'нихилизира' всичко що ни беше мило преди 89 и дето ни КЕФЕШЕ след 89 последните 20 год, е все едно поради каква причина сте викали ура? И струваше ли си дори и тихичко да прошепвате 'ура' за тази пирова победа? Добре, изгони ДПС, подгони много от 'лошите' хора (ох, само като се сетя какво стана на предишното ми работно място!), ама в същото време докара на народа в повечко от здравословното кофти усещания...и едно мърморене, мърморене...
...
...
Суити, дай да си приказваме все едно не става въпрос за конкретни държави. Все едно за друга планета става дума. Кажи ми как си представяш демокрацията и после ми кажи дали съвпада с това което е в момента там където си ти. Май си в Англия. Според мен с демокрацията стана както с комунизма. Хубава, не неосъществима идея. Комунизма стана партокрация (ала теокрация), а демокрацията- моннетаро- корпорацио-крация. Колко е трудно да видиш, че няма общо с волята на народа?
Много ми хареса, което каза за уважението към институцията, независимо кой я представлява. Това е вечен и изконен морал, аз така си превеждам лоялността. И строя който се е опирал на тази вечна ценност не е демокрацията, нито комунизма, това е бил феодалния строй.
Къде греша?
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа:
pocti_bezobidna написа:
На думи е лесно, и да - звучи красиво и ефектно.
И точно затова понякога е толкова жестоко, колко различни са нещата в реала и извън думите.
Снощи гледах Иван и Андрей.
За един център за деца със забавено развитие. Трябват им 80 000 кинта годишна издръжка, а казват - ползата е голяма, за децата, които го посещават. Единствения такъв център в България. Има големи фирми, които могат да поемат патронаж и издръжка - сумата е смешна направо. Глобул, Вивател и Мтел като дадат по 20 бона и ето ти издръжката за година. Защо да няма във всеки окръжен град такъв център?
Като сме сестри и братя.
Още от Каин и Авел се е почнало борбата за върховенство и надмощие. Такива сме си просто.
Ами, да- на думи е лесно!
Що двете педалчета- иванка и андрейка не дадат 80 бона?!
Баси, цинично е когато имащи призовават нямащи към благотворителност!
А аз само като чуя иван и андрей- :bad: :bad: :bad:
Ми не знам, аз не ги следя редовно, нямам представа нито колко печелят (съответно могат ли да отделят ей така 80 бона, щото сичкото това шоу си иска кинти), нито ме дразнят. Сумата е смешно малка за големи фирми, които могат да поемат патронаж над подобни центрове и деца, които иначе са обречени да вегетират, да имат шанс за нормален живот. Срамота е да има само един такъв център в БГ. Парите за построяването му били събрани от благотворителен сезон на Биг Брадър - значи и от това кретенско шоу може да излезе нещо добро... Снощи пак ги пуснах, щото казаха, че ще обявят колко са събрали - половината вече. Надявам се да съберат и останалото и да се осигури дейността на центъра.
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа: не говориш сериозно, нали?:-)
даваш малко от парите на някой професионалист дето разбира и той ще ти предостави услугата да те посъветва какво да си правиш парите
хммм...Айвъна май се ирекламира тука, че това прави...
П.С. на мене никой не ми трябва да ме съветва как да похарча 1 милион:grin: и то само за движимости
...ако са два милиона тогава ще го наема Айвъна
Напротив, съвсем сериозно говоря.
Ще ми е скучно, там е цялата работа.
бих си отворила магазинче за подаръци например. Ама затова не ми трябва милион.
Бих купила някоя недвижимост като инвестиция.
познавам един реститут с доста имоти. Скъсва се от бачкане за поддръжката им. :winkw:
Сигурно бачка по 10-11 часа не ден. И не може да си позволи да го няма дълго (за да си направи околосветско пътешествие например), щото се го дърпат нанякъде. Страшен кеф, да знаеш. :winkw:
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: ... а демокрацията- моннетаро- корпорацио-крация. Колко е трудно да видиш, че няма общо с волята на народа?
Волята на народа е да избира кой да го управлява и ако не хасера управлението - да го смени.
Проблема (поне при нас стана така) е че избираме не този който би управлявал най-добре (никой нее идеален, така че и към политиците не трябва да сме маскималисти), а обикновено този, който казва "Тия предишните се оядоха, аз като дойда, ще ги навра м кучи ***"
А на нас по ни се иска някой да бъде наврян в кучи ***, вместо да се работи нормално. По-важно ни е. Така сме си степенували приоритетите.
По белия свят "демокрацията" се е изграждала с поколения и по-част от хората я възпроемат с всичката и тежест, щото тя е най-вече отговорност, пък после свобода.
Не ми се мисли за следващите избори - критериите към месиите стават все по-ниски и по-ниски.
Само като чуя нивото на водене на политически разговор (не в нета, в медиите), като погледна участниците и помисля за бекграунда им и ми се плаче от яд.

А, това го видях току-що.
Не че е определящо или категорично вярно, ама е някаква индикация:
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6549981&fp=1

"Причините България да не се класира на по-предни места в индекса са главно високото ниво на криминалност и насилие в обществото, твърде лесният достъп до оръжия, големият брой тежки въоръжения на глава от населението, относително високите военни разходи и високият военен капацитет.

В допълнение - в България има висока корупция, голям процент военнолюбивост, не спазва достатъчно човешките права, участва във въоръжени конфликти (Афганистан), има лошо управление, слаба политическа култура и няма голяма свобода на пресата. Според Индекса на мира сред добрите страни на България са високата образованост и липсата на омраза към чужденци."

Добрите страни, ще ме прощавате, ама мисля, че от НСИ са подали манипулирани данни :winkw:
Публикувай отговор