никове
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
никове
Вчера един приятел каза, че минавайки край вкъщи се спрял да ми разглежда цветята (ама те направо са пощурели тази година) и каза очаровано : ихаа, ама ти си същинска фея на цветята
, без да ме познава тука, хехех. Все се каня от години да постна некоя снимчица тука...
- windcolours
- Green Light
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
- Green Light
Изобщо не го казах като майтап.Fairy of the Flowers написа:Green Light написа:Аз пък отдавна не се чувствам зелен светофар.
Кръстих се на това че всеки през дмен е свободен да смята каквото си ще, да изказва всякакво мнение и да има абсолютно всякаква позиция за етноси, политика, секс, музика, семейство, всичко. Зелено казвам, аз, съгласен съм да си какъвто си искаш.
Е вече май не съм така. Съжалявам, но се оказах неспособен да съм такъв. Може би съм бил, но най- вероятно са били преструвки
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Знам, усетих те, но просто ми стана смешно за другия смисъл, като се сетих, че си разказвал как си се кръсти тъй. Иначе - просто не знам какво да кажа.Green Light написа:Изобщо не го казах като майтап.Fairy of the Flowers написа:Green Light написа:Аз пък отдавна не се чувствам зелен светофар.
Кръстих се на това че всеки през дмен е свободен да смята каквото си ще, да изказва всякакво мнение и да има абсолютно всякаква позиция за етноси, политика, секс, музика, семейство, всичко. Зелено казвам, аз, съгласен съм да си какъвто си искаш.
Е вече май не съм така. Съжалявам, но се оказах неспособен да съм такъв. Може би съм бил, но най- вероятно са били преструвки
- Green Light
Всякакви съм ги мислил по въпроса. Примерно дали сме толерантни като млади(тва малко и по другата ти тема се пада. Ми не сме били толератни като млади. Млади толератнни?! Дървено желязо и суха вода.Fairy of the Flowers написа:
Знам, усетих те, но просто ми стана смешно за другия смисъл, като се сетих, че си разказвал как си се кръсти тъй. Иначе - просто не знам какво да кажа.
Като млад исках да избегна някак режима работа за една кутийка за живеене и кола, работиш за да създадеш условия само за да работиш по- добре, по- бързо, и повече и от въртележката излизаш изстискан като сюнгер преносно и буквално. Мислех че това е толкова ясно че си заслужава всички усилия за да го избегна. После реших че толератността е важна. Сега и тва отричам наполовина, после вероятно ще завърша кръка като кажа че който се дърпа от обществени задължения заслиужава разстрел.
Грийн,Green Light написа:Изобщо не го казах като майтап.Fairy of the Flowers написа:Green Light написа:Аз пък отдавна не се чувствам зелен светофар.
днес си мислех, че аз съм най-кофти, ама цък.
Зелен си,
за мен си!
Казах!
"Спаси си деня!" - Green Light
Не се тревожи, това е естественият път на нещата. Като млади сме леви и революционери, като остареем, ставаме десни и консервативни.Green Light написа:Всякакви съм ги мислил по въпроса. Примерно дали сме толерантни като млади (тва малко и по другата ти тема се пада. Ми не сме били толерантни като млади. Млади толерантни?! Дървено желязо и суха вода.
Като млад исках да избегна някак режима работа за една кутийка за живеене и кола, работиш за да създадеш условия само за да работиш по- добре, по- бързо, и повече и от въртележката излизаш изстискан като сюнгер преносно и буквално. Мислех че това е толкова ясно че си заслужава всички усилия за да го избегна. После реших че толерантността е важна. Сега и тва отричам наполовина, после вероятно ще завърша кръга като кажа че който се дърпа от обществени задължения заслужава разстрел.
Да те развеселя малко:
"агрофак" не означава селяндурски секс, а агрономически факултет. Но на английски не възникват такива сумления, де - "agrofuck" или 'agrofac"
Последно промяна от АВе на 23.06.10, 10:44, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Като млади не сме толерантни, просто се мислиш за най-важен и нищо друго не те трогва твърде. По-скоро това е качество, което в един момент сме сметнали, че си струва да възпитаваме у себе си. Аз също наскоро се разочаровах дълбоко (верно), разбирайки, че нито съм толерантна, нито толкова свободна, колкото си се представях. И също тъй ми се струва, че всеки мислещ човек, преминава през подобни цикли и кръговрати. И никой нокого не може да научи, за съжаление трябва сам да си се спънеш, и приоритетите се пренареждат...Странно е, кое от всичко е ядката на нас самите? Можеш ли да кажеш аз съм това и това, аз съм такъв и такъв?Green Light написа:Всякакви съм ги мислил по въпроса. Примерно дали сме толерантни като млади(тва малко и по другата ти тема се пада. Ми не сме били толератни като млади. Млади толератнни?! Дървено желязо и суха вода.Fairy of the Flowers написа:
Знам, усетих те, но просто ми стана смешно за другия смисъл, като се сетих, че си разказвал как си се кръсти тъй. Иначе - просто не знам какво да кажа.
Като млад исках да избегна някак режима работа за една кутийка за живеене и кола, работиш за да създадеш условия само за да работиш по- добре, по- бързо, и повече и от въртележката излизаш изстискан като сюнгер преносно и буквално. Мислех че това е толкова ясно че си заслужава всички усилия за да го избегна. После реших че толератността е важна. Сега и тва отричам наполовина, после вероятно ще завърша кръка като кажа че който се дърпа от обществени задължения заслиужава разстрел.
И можеш, и не можеш.Fairy of the Flowers написа:
Като млади не сме толерантни, просто се мислиш за най-важен и нищо друго не те трогва твърде. По-скоро това е качество, което в един момент сме сметнали, че си струва да възпитаваме у себе си. Аз също наскоро се разочаровах дълбоко (верно), разбирайки, че нито съм толерантна, нито толкова свободна, колкото си се представях. И също тъй ми се струва, че всеки мислещ човек, преминава през подобни цикли и кръговрати. И никой нокого не може да научи, за съжаление трябва сам да си се спънеш, и приоритетите се пренареждат...Странно е, кое от всичко е ядката на нас самите? Можеш ли да кажеш аз съм това и това, аз съм такъв и такъв?
Всичко, което мислим, правим и ни се случва, си е част от нас самите, това и аз го знам... на теория.
На практика обаче ядката е някъде в зоната на това доколко и в какво си способен да се променяш поради различните ситуации, в които попадаш.
И все пак си мисля, че има неща, които въпреки всичко не могат да се променят, че има някаква константна наша същност.
Panta rhei...
- Green Light
Има ли? Останало ли е нещо от 25 годишната Мнемозина? От 20 годишната? От 18 годишната? От 14 годишната?Мнемозина написа:...
И можеш, и не можеш.
Всичко, което мислим, правим и ни се случва, си е част от нас самите, това и аз го знам... на теория.
На практика обаче ядката е някъде в зоната на това доколко и в какво си способен да се променяш поради различните ситуации, в които попадаш.
И все пак си мисля, че има неща, които въпреки всичко не могат да се променят, че има някаква константна наша същност.
От вчерашната?
Не знам дали навлизам в мистиката но какво променят в нас часовете и минутите? Какво променя една нощ? Ако кажем нищо, ще сме толкова прави, колкото ако кажем всичко.
Миналата година бил ли съм различен човек? Сега на същите "дразнители" действам различно и различно мисля. Какво общо имам с миналогодишния Гринлайт?
- windcolours
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Това всеки го споделя сигурно- като фрази, обаче май от едни години нататък много започва да ни омръзва господ да ни дялка с длетото. И живеейки със стени, маски и роли започва много да ни се иска някой да ни обича топло и нежно такива, каквито сме. И като свалим бронята сме много по-чувствителни и раними, все по-силно преживяваме и все по-бавно ни минава.windcolours написа:"Господ не ни дава хората, които искаме..
Той ни дава хората, от които се НУЖДАЕМ...
да ни помогнат, да ни наранят, да ни напуснат, да ни обичат
и да ни направят човека, който искаме да бъдем. "
- windcolours
Сваляйки броните, маските и стените, ставаме себе си. Ако приемем себе си такива каквито сме, това ни дава много сила. Именно броните и маските са тези, които ни правят уязвими, защото се опитваме да угодим на друг, а не на себе си. И съответно пилеем вътрешната си енергия.Fairy of the Flowers написа:Това всеки го споделя сигурно- като фрази, обаче май от едни години нататък много започва да ни омръзва господ да ни дялка с длетото. И живеейки със стени, маски и роли започва много да ни се иска някой да ни обича топло и нежно такива, каквито сме. И като свалим бронята сме много по-чувствителни и раними, все по-силно преживяваме и все по-бавно ни минава.windcolours написа:"Господ не ни дава хората, които искаме..
Личен опит
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Не знам от кого е цитата, ама не съм съгласен. Господ не ни дава хората, от които се нуждаем, ние сами си ги намираме. Пък и аз по принцип не съм съгласен с Господwindcolours написа:"Господ не ни дава хората, които искаме..
Това е по първата част от цитата...
По втората.
Има пропуски. Аз казвам, че намираме хората, от които се нуждаем, за да има на кого да дадем приятелството си, защото имаме нужда на някого да го дадем. Също имаме нужда и да дадем любов, а не само да получим.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

това е по-скоро към другата ти темаFairy of the Flowers написа:.. започва много да ни се иска някой да ни обича топло и нежно такива, каквито сме.
а не...да се "нуждаеш от драстична промяна" и...тропкането с крачето
и вземи пусни някоя снимка най-накрая на тия пусти флауърси
мое ън да нарисува някое, което му лепне на четката
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- windcolours
По първата част- много от хората, които са изиграли роля в живота ми са се появявали ненадейно и неочаквано от посока, от която никога не бих помислила,че ще се появят. В повечето случай ние решаваме кого да допуснем близко до себе си и кого не. Но тези хора се появяват в живота ни не по наше желание.Ън написа:Не знам от кого е цитата, ама не съм съгласен. Господ не ни дава хората, от които се нуждаем, ние сами си ги намираме. Пък и аз по принцип не съм съгласен с Господwindcolours написа:"Господ не ни дава хората, които искаме..
По втората.
Има пропуски. Аз казвам, че намираме хората, от които се нуждаем, за да има на кого да дадем приятелството си, защото имаме нужда на някого да го дадем. Също имаме нужда и да дадем любов, а не само да получим.
Колкото до другото- наскоро ми казаха: "Загубите ни учат на повече. Когато се научим да губим"
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Много съм се променила, но и доста много е останало.Green Light написа:
Има ли? Останало ли е нещо от 25 годишната Мнемозина? От 20 годишната? От 18 годишната? От 14 годишната?
От вчерашната?
Не знам дали навлизам в мистиката но какво променят в нас часовете и минутите? Какво променя една нощ? Ако кажем нищо, ще сме толкова прави, колкото ако кажем всичко.
Миналата година бил ли съм различен човек? Сега на същите "дразнители" действам различно и различно мисля. Какво общо имам с миналогодишния Гринлайт?
Дотолкова, че да знам кое е същността ми и кое не бих успяла да променя.
Не че е нещо кой знае колко прекрасно, де, но знам, че си е мое.
А часовете, минутите и нощите не знам дали ни променят или просто ни карат да се преосмисляме.
Panta rhei...
- windcolours
и под калта тупка едно голямо сърце:rotfl24:windcolours написа:Kent написа:а ходейки без гащи по плажа
ставаме безсмъртни
и гащите и сютюенитеИменно броните и маските са тези, които ни правят уязвими,
е затуй с теб- на море-ТЦ! Само по пещери- отгоре до доле в кален пещеризон:lol:
по скоро пулсира
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Тази ли?Remmivs написа:парадоксът на арго
ps
не мога да намеря темата, в която питах колко можем да отнемаме от себе си и все пак да останем нас си
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=5355&start=0
Сега ще е голям майтап, ако съм писала там някакви обратни на сегашните неща.
Довечера ще чета, като събера кураж.
Panta rhei...
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Като му дойде времето, ще пусна.sandmaN написа:това е по-скоро към другата ти темаFairy of the Flowers написа:.. започва много да ни се иска някой да ни обича топло и нежно такива, каквито сме.
а не...да се "нуждаеш от драстична промяна" и...тропкането с крачето
и вземи пусни някоя снимка най-накрая на тия пусти флауърси
мое ън да нарисува някое, което му лепне на четката
Иначе секи гледа от собствената си камбанария. Самотници сме в този свят, затова така ценни са миговете, когато се докоснем истински до друго човешко същество. Редки и кратки.
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Да, потребността от даване мисля, че в голяма степен ни определя. въпреки, че сега като се замисля, не се сещам нещо подобно да имаше в йерархията на потребностите при Маслоу, примерно , и кои бяха другите... Има ли?Ън написа:Не знам от кого е цитата, ама не съм съгласен. Господ не ни дава хората, от които се нуждаем, ние сами си ги намираме. Пък и аз по принцип не съм съгласен с Господwindcolours написа:"Господ не ни дава хората, които искаме..
По втората.
А кой е казал, че Маслоу е бил изчерпателен?Fairy of the Flowers написа:Да, потребността от даване мисля, че в голяма степен ни определя. въпреки, че сега като се замисля, не се сещам нещо подобно да имаше в йерархията на потребностите при Маслоу, примерно , и кои бяха другите... Има ли?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Е, никой, ама ние тука само си дрънкаме. Освен това до един момент приемаш наученото за даденост, а чак после почваш да мислиш.Ън написа:А кой е казал, че Маслоу е бил изчерпателен?Fairy of the Flowers написа:Да, потребността от даване мисля, че в голяма степен ни определя. въпреки, че сега като се замисля, не се сещам нещо подобно да имаше в йерархията на потребностите при Маслоу, примерно , и кои бяха другите... Има ли?
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: никове
Аз не съм това,
което бях....
което бях....

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
frisky lioness написа:Аз не съм това,
което бях....
Да не ти пука. И аз не съм. Кой ли па е.
Минавай оттука бе, момиче! Зачезваш и кофти такова. Тва зочо ли е или не е зочо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
3о4о Е:-)Green Light написа:frisky lioness написа:Аз не съм това,
което бях....
Да не ти пука. И аз не съм. Кой ли па е.
Минавай оттука бе, момиче! Зачезваш и кофти такова. Тва зочо ли е или не е зочо
и страшно ми липсва:crying:
Ще минавам
когато.... мога
Което е....
много трудно:crying:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така еRemmivs написа:здрасти
ние сме тези, които сме
няма начин да сме други
защото тогава други щяхме да бъдем
Ние сме ТОВА, което СМЕ
но то не е това, което сме БИЛИ
и още по-малко Е това, което ЩЕ
бъдем:winkw:
Всичко тече...
Някои течем надолу,
други течем
нагоре:lol::lol:
Последно промяна от frisky lioness на 24.06.10, 14:12, променено общо 2 пъти.